Háztartás Konyhai felszerelés

A legjobb mosogatógép öblítők (recenziók és teszt) 2024

 legjobb mosogatógép öblítőkA mosogatógép üzemeltetése az egyik legegyszerűbb dolog. Töltse meg a piszkos edényekkel, kapcsolja be a megfelelő programot, és már csak ki kell pakolni a tiszta és fényes edényeket… És bár elvárjuk az automatikus működést, mosogatószer, só és jó minőségű öblítő nélkül még a legjobb mosogatógép sem boldogul. Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a legjobb mosogatógép öblítők? Ha nem bírja tovább nézni a látszólag tiszta edényeken maradt foltokat, nézze meg a következő tippeket, és poharak ismét gyönyörűen ragyogni fognak.

Hogyan működik a mosogatógép öblítő? Szükséges tenni az öblítőtartályba, ha többfunkciós mosogatógép tablettát használ? Az öblítő használata további környezetterhelést jelent? Minden lényeges dolgot megtudhat az alábbi útmutatóból. Feltérképeztük a választékot, megnéztük a változatos lehetőségeket, és végignéztük az elérhető mosogatógép öblítők tesztjeit és recenzióit. Amelyekben a Calgonit Finish, a Feel Eco, a Sonett és a Frosch márkáktól találtunk kedvenceket, melyeket pozitív értékelések kísérnek, és ezek alapján állítottuk fel a kategória top termékeinek rangsorát.

A legjobb mosogatógép öblítők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr
1.FINISH Shine & Dry Lemon öblítőszer
✅ Eltávolítja a lerakódott ételmaradékot
✅ Frissítő citrom illattal
✅ Űrtartalom - 800 ml
5 out of 5 stars (5 / 5)2150 Ft-ig Alacsony ár
2.Somat mosogatógép öblítő duopack
✅ Eltávolítja a maradékot
✅ Káprázatos ragyogást ad
✅ Űrtartalom - 1500 ml
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)2000 Ft-ig Alacsony ár
3.SONETT Mosogatógép öblítő
✅ Megakadályozza a vízkő foltok kialakulását
✅ 100%-ban lebomló
✅ Űrtartalom - 500 ml
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)2200 Ft-ig Alacsony ár
4.JAR Öblítő
✅ A 3 az 1-ben mosogatógép-polírozó friss citrom illatot hagy maga után
✅ Akár 120 mosást is kibír
✅ Űrtartalom - 360 ml
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1500 Ft-ig Alacsony ár
5.FROSCH EKO mosogatógépbe öblítő
✅ Hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és ételmaradékokat
✅ Tökéletesen tisztává teszi a mosogatógépet
✅ Űrtartalom - 750 ml
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1500 Ft-ig Alacsony ár
6.CIF Boost mosogatógép öblítő
✅ Ragyogóan fényes és száraz edényekhez, foltok nélkül
✅ A flakon 100%-ban újrahasznosított anyagból készült
✅ Űrtartalom - 450 ml
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)1400 Ft-ig Alacsony ár

Hogyan válasszon mosogatógép öblítőt

Van 3 alaptermék, amely elengedhetetlen a mosogatógép megfelelő működéséhez:

 • tisztítószer por, tabletta vagy gél formájában, amely feladata a kiváló tisztítási eredmény biztosítása – különösen az ételmaradékok, zsiradékok és foltok eltávolítása és feloldása érdekében;
 • mosogatógép só a kemény víz lágyításához, a vízkő lerakódás elleni védelemhez és a mosogatógép élettartamának meghosszabbításához;
 • és mosogatógép öblítő, melynek köszönhetően az edények és poharak nem tartalmaznak csíkokat, rászáradt vízcseppeket vagy csúnya filmrétegeket – így a mosogatógépből egyenesen az asztalra kerülhetnek.

fényes étkészlet

Úgy tűnik, hogy az öblítőnek csak esztétikai jelentősége van az egész ciklusban, és használata nélkülözhető lenne. Végül is még néhány 3in1 multifunkciós tabletta is káprázatos hatást ígér. Ez azonban nem minden esetben van úgy, ahogy a reklámok hirdetik. Ha túl sokáig küszködik a rosszul kinéző edényekkel, és utána még mosogatnia és fényesítenie is kell ezeket, akkor nemcsak a saját idejét pazarolja, hanem plusz liter vizet is elpazarol. Egy minőségi mosogatógép öblítő megbízhatóan és elsőre jól elvégzi ezt a munkát. Biztonságos védőréteget hoz létre az edényeken, amely megakadályozza, hogy az ásványi anyagok és ételmaradékok újra megtapadjanak a felületükön.

Recenziók, ár vagy összetétel alapján fog dönteni? Nagyon jól tudjuk, hogy mindenki számára különböző kiválasztási tényezők a döntő fontosságúak. Hogy segítsünk Önnek megtalálni a helyes utat, összegyűjtöttük a gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat, amelyek segítségével könnyedén eligazodhat a mosogatógép öblítők kínálatában, és az Ön számára legmegfelelőbb megoldásra összpontosíthat.

Hogyan működik a mosogatógép öblítő?

A mosogatógép öblítő összetételét úgy tervezték, hogy a mosási folyamat utolsó szakaszában csökkentse a víz felületi feszültségét. A felületi feszültség csökkentésével csökken a víz tapadása a tisztítandó felületeken, így hatékonyan kiküszöbölhető a foltok és bevonatok kialakulása. A víz továbbra is öblíti az edényeket, de már nem hagy foltokat maga után. Amellett, hogy láthatatlan gátat hoz létre, az öblítő képes felgyorsítani az edények felületeinek száradását, és hozzájárul a jelentősen nagyobb fényességhez.

Hogyan néznek ki az edények öblítő használata nélkül?

Ha néhány mosási cikluson keresztül nem használna öblítőt, akkor valószínűleg minden egyes mosási ciklus során egyre több foltot, csíkot és olyan területet látna, ahol apró szennyeződésdarabok ragadnak meg. Ne hibáztassa a mosogatógépet. Nem mindenható az Ön segítsége nélkül, és mivel igyekszik a lehető leggazdaságosabban dolgozni, ahol csak tud, takarékoskodik az árammal és a vízzel.

Öblítő nélkül a mosogatás minősége egyszerűen nem megfelelő. Az edények, különösen az üvegből készültek, ilyenkor további öblítést és polírozást igényelnek, ami extra manipulációt (sérülésveszélyt) és további vízfogyasztást jelent. A kerámiaedényeken – csészék, tányérok, tálak, … – akár csúnya filmréteg is megjelenhet.

Multifunkciós tablettákat használok. Az öblítő is szükséges?

A mosogatógéphez való multifunkciós tablettákat jó szándékkal hozták létre. Kombinálják a tisztítószert, a sót és az öblítőt. A hármas kombináció esetében azonban az egyik harmad sántíthat, és maga a tabletta olyan eredményt nyújt, amelyet inkább nem tökéletes kompromisszumnak nevezhetünk. Kivételt talán csak a piacon lévő márkás kedvencek jelentenek, amelyek már sok hűséges fogyasztót meggyőztek tisztító képességeikkel.

Az igazság az, hogy a modern mosogatógépekhez tartozó beépített öblítőszer adagolók jobban és megbízhatóbban működnek. Ezek képesek szabályozni a mosogatógépbe egy ciklus alatt kerülő öblítő időzítését és mennyiségét. Nem kell minden egyes ciklus előtt öblítőt adagolnia a mosogatógépbe. Az öblítő adagoló több adagot is képes tárolni. Ha hajlandó időnként néhány másodpercet szánni arra, hogy feltöltse a mosogatógép öblítőszer adagolóját, az eredmény megéri.

Hol és mikor adagolja az öblítőt?

A normál háztartási használatra szánt mosogatógép öblítőt leggyakrabban 450 és 1000 ml közötti palackokban árulják. Ez egy átlátszó folyadék, amelynek adagolása semmilyen módon nem bonyolult. Az öblítőhöz külön adagoló van fenntartva az adagolórészben, amely ráadásul mennyiségjelzővel van ellátva. Ez világít, amint az öblítőből hiány van, és további utántöltésre van szükség. A modern mosogatógépek programjai úgy vannak kialakítva, hogy a mosási ciklus megfelelő szakaszában/fázisában (a végén, öblítéskor) megfelelő mennyiségű öblítőt adagolnak, ami csökkenti a foltok megjelenését és felgyorsítja az edények száradását.

hogyan működik a mosogatógép öblítője

Milyen összetételű a mosogatógép öblítő?

Térjünk rá, mit csinál a mosogatógép öblítő. Milyen összetevők rejtőznek leggyakrabban a képességei mögött? Lehet-e bármilyen hatásuk az egészségre vagy a környezetre?

Az öblítők összetevőit olvasva főleg ezzel a listával találkozhat:

 • Nem ionos felületaktív anyagok – Tenzidek vagy szurfaktinok néven ismertek. Ezek az öblítők legfontosabb összetevői, mivel a tenzidek képesek korlátozni a víz és az üveg közötti felületi feszültséget. Ennek köszönhetően megkönnyítik a szennyeződések feloldását és eltávolítását. Nem ionos formában nem habzanak, és az anionos tenzidekkel ellentétben környezetbarátabbak. Nem mérgezőek és természetesen biológiailag lebomlanak. Tisztán természetes tenzidek vannak jelen a környezetbarát öblítőkben.
 • Citromsav – Szerepe a meszesedés, a szürkés és zsíros bevonatok kialakulásának korlátozása, valamint a tisztítószer használatakor keletkező lúgos maradványok semlegesítésének biztosítása a ciklus elején.
 • Alkohol – Elsősorban az edények száradásának felgyorsítására szolgál.
 • Tartósítószerek – Meghosszabbítják a termék tartósságát és stabilitását az első felbontás után.
 • Aromaanyagok – Gondoskodnak az edények jellegzetesen friss illatáról az öblítő használata után (citrus, tengeri aroma, frissesség illata). A BIO minőségi termékekben nincsenek szintetikus illatanyagok. Ezek helyettesíthetők gyengébb érzetű természetes aromaanyagokkal vagy egyáltalán nem tartalmaznak illatanyagokat.

A mosogatógép öblítők terhelik a környezetet?

A mosógép- és mosogatógép tisztítószerek ökológiai dimenziója egyre inkább előtérbe kerül. A nehéz vegyi anyagokkal szennyezett szennyvíz nagy terhet jelent az élőlények, a természet és a jövő generációi számára. Mindeközben az ökológiai gondolkodás egyre közelebb kerül polgárainkhoz is, akik tudatosan nyúlnak a környezetbarát tisztítószerekhez. A tisztítószerek kínálatában (de maguk között a mosogatógépbe való tisztítószerek között is) már bőséges az EKO képviselet, így nem kell egy-két márkára szorítkoznia. Hatékonyságuk hasonló a „standard választáshoz“, sőt, egyes esetekben még jobb is, amint azt a szóban forgó EKO öblítőkről szóló elégedett vélemények is bizonyítják.

Egyes öblítőkben azonban még mindig vannak agresszívebb anyagok, ezért fontos, hogy ezen a területen jól tájékozottak legyünk. Sok öblítő azonban 95%-100%-ban természetes összetételű, tiszta és biztonságos a természetre nézve, ahol gyorsan lebomlik. Figyeljen a csomagoláson és a termékleírásokon az öko-tanúsítványok meglétére, vagy tájékozódjon a kiszemelt márka ökológiai szemléletéről és értékeiről.

Tipp a házi készítésű mosogatógép öblítőre

Mosogatószert, mosóport és mosogatógép öblítőt is készíthet néhány általánosan elérhető összetevőből. Ha hajlamos a házi készítésű tisztítószereket előnyben részesíteni, készítsen egy egyszerű öblítőt. Például, ha váratlanul kifogyott a kedvence.

Szüksége lesz:

 • 300 ml 40%-os alkohol, 200 ml víz és 80 g citromsav

Keverje össze az összes összetevőt egy edényben, amíg a citromsav fel nem oldódik. Öntse az oldatot az öblítő adagolóba, és a szokásos módon működtesse a mosogatógépet.

mosogatógép

Mosogatógép öblítők ára

Mennyit fizet egy minőségi mosogatógép öblítőért?

✅ Mosogatógép öblítők 1050 forinttól

Kisebb kiszerelésű márkás öblítők, de közepes méretű kiszerelésben kevésbé ismert öblítők is. Ezek különösen akkor jó választás, ha még nincs tapasztalata a termékkel kapcsolatban. Javasoljuk, hogy kövesse az öblítők recenzióit, ahol értékes információkat talál a valós eredményről.

✅ Mosogatógép öblítők 1050 és 2100 forint között

Egy kategória, ahol az aktuálisan legkelendőbb mosogatógép öblítőket találja. Különböző kiszerelések, nagyon jó ár/minőség arány, népszerűk a fogyasztók körében. Tisztán természetes EKO öblítők is kaphatók.

✅ Mosogatógép öblítők 2100 forinttól

Többnyire nagy kiszerelésű, népszerű márkás termékek. Még jobb literenkénti ár. Jutányos vétel, ha ez egy olyan öblítő, ami minden szempontból megfelel Önnek.

A legjobb mosogatógép öblítő márkák

 • Calgonit Finish – A legnépszerűbb öblítő termékcsalád a piacunkon. Top eladások, jó recenziók és ragyogóan fényes eredmény.
 • Feel Eco – Tisztán természetes összetevőkből álló mosogatógépbe való termékek. Hatékony formula extra illatanyag nélkül.
 • Sonett – Egy másik népszerű, tisztán természetes eredetű összetevőkre épülő öblítő. Fényes edények a környezet terhelése nélkül is.
 • AlzaEco – Ökológiai öblítő, csíkmentes edények. Költséghatékony nagyobb kiszerelések. Kizárólag az Alza webáruházban kapható.
 • Frosch – Környezetbarát öblítő, amely a foltok és csíkok eltüntetésére szolgál, miközben felgyorsítja az edények száradását.
 • CIF – A jól ismert tisztítószer márka egy felhasználók által jól értékelt öblítővel rendelkezik, amely teljesen újrahasznosítható csomagolásban van.
 • Somat – Ha az öblítőt citrom és a lime kellemes illatával társítja, a Somat márkájú öblítők felkeltik a figyelmét. Az összetételét nemcsak a fényesség elérésére, hanem a mosogatógép mészkőlerakódások elleni védelemre is kifejlesztették.
 • Miele – Egy drágább, de kiváló eredményt nyújtó öblítő – különösen a Miele márkájú mosogatógépekbe. Ráadásul praktikus adagolóval és az üvege korrózió elleni védelmét szolgáló formulával van ellátva.
TermékInfoÉrtékelésÁr
1.FINISH Shine & Dry Lemon öblítőszer
✅ Eltávolítja a lerakódott ételmaradékot
✅ Frissítő citrom illattal
✅ Űrtartalom - 800 ml
5 out of 5 stars (5 / 5)2150 Ft-ig Alacsony ár
2.Somat mosogatógép öblítő duopack
✅ Eltávolítja a maradékot
✅ Káprázatos ragyogást ad
✅ Űrtartalom - 1500 ml
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)2000 Ft-ig Alacsony ár
3.SONETT Mosogatógép öblítő
✅ Megakadályozza a vízkő foltok kialakulását
✅ 100%-ban lebomló
✅ Űrtartalom - 500 ml
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)2200 Ft-ig Alacsony ár
4.JAR Öblítő
✅ A 3 az 1-ben mosogatógép-polírozó friss citrom illatot hagy maga után
✅ Akár 120 mosást is kibír
✅ Űrtartalom - 360 ml
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1500 Ft-ig Alacsony ár
5.FROSCH EKO mosogatógépbe öblítő
✅ Hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és ételmaradékokat
✅ Tökéletesen tisztává teszi a mosogatógépet
✅ Űrtartalom - 750 ml
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)1500 Ft-ig Alacsony ár
6.CIF Boost mosogatógép öblítő
✅ Ragyogóan fényes és száraz edényekhez, foltok nélkül
✅ A flakon 100%-ban újrahasznosított anyagból készült
✅ Űrtartalom - 450 ml
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)1400 Ft-ig Alacsony ár