Háztartás

A legjobb palacsintasütők (recenziók és teszt) 2024

 legjobb palacsintasütők
Tudta, hogy már Shakespeare is említette a palacsintát híres darabjaiban? Történetük azonban még régebbre nyúlik vissza, az ókori Görögország idejéig. A legnépszerűbbek azonban Franciaországban, ahonnan Crêpes néven terjedtek el Európa-szerte. Az egyik legnépszerűbb desszert, amely világszerte népszerű és kedvelt a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. És bár egyszerűnek tűnhet az elkészítésük, egy kis gyakorlatot, a hozzávalók megfelelő arányát és a pontos mozdulatok megtanulását igényli. Hallott már a palacsintasütő gépről? Ha még nem, mi megkönnyítjük a keresést. Összegyűjtöttünk néhány tippet a legjobb palacsintasütőkre otthoni használatra, amelyekkel finom, egyenletesen átsült palacsintát készíthet – bármikor, amikor csak kedve tartja.

Olyan palacsintasütőkre összpontosítottuk figyelmünket, amelyek ár/teljesítmény aránya ideális az alkalmi használat szempontjából. Nem drága professzionális gépeket kerestünk, mert azok nem tudják teljes mértékben megmutatni tulajdonságaikat egy átlagos háztartásban. Ez egy olyan konyhai eszköz, amelynek különleges küldetése van, és amelyet valószínűleg nem fog minden nap használni. Ezért is érdemes meggondolni a tárolását, hogy ne legyen útban a konyhában. A választáskor nézze meg a rendelkezésre álló palacsintasütő teszteket és recenziókat, amelyekből valós tapasztalatokat szerezhet a deklaráltan tapadásmentes felületről vagy az egyenletes hőeloszlásról. Végül is ez az egyik legfontosabb tulajdonság, amit egy minőségi palacsintasütőtől elvárhatunk.

Az alábbi választási útmutatóban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat. A megfelelő darabokhoz ihletet talál a rangsorban, ahova a Delimano, Clatronic, Russell Hobbs és Rohnson márkák népszerű és jól értékelt palacsintásütői kerültek.

A legjobb palacsintasütők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.RUSSELL-HOBBS 20920
Teljesítmény: 1200 W
Tányér átmérője: 30 cm
Állítható termosztát: igen
5 out of 5 stars (5 / 5)10000 Ft Alacsony ár
2.Guzzanti GZ 606
Teljesítmény: 1350 W
Tányér átmérője: 38 cm
Állítható termosztát: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)92300 Ft Alacsony ár
3.ROHNSON R-201
Teljesítmény: 1000 W
Tányér átmérője: 30 cm
Állítható termosztát: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)12800 Ft Alacsony ár
4.DOMO DO8715P
Teljesítmény: 1000 W
Tányér átmérője: 18 cm
Állítható termosztát: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17600 Ft Alacsony ár
5.TRISTAR BP-2638
Teljesítmény: 1200 W
Tányér átmérője: 30 cm
Állítható termosztát: igen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12700 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon palacsintasütőt

Hány palacsinta receptet próbált már ki? Ahogy az már megszokottá vált, nem mindig a tésztában kell keresni a hibát. A recept nagyon egyszerű, az elkészítési eljárás is ugyanilyen igénytelennek tűnik. Ahhoz azonban, hogy egyenletesen vékony palacsintát varázsoljunk a sütőlapra, és megfordítsuk anélkül, hogy elszakadna, kicsit több szakértelemre van szükség.

Még ha volt is néhány kudarca, nem kell feladnia. Egy jó palacsintasütővel gyorsan elsajátíthatja a helyes mozdulatokat, és öröm lesz nézni, ahogy nő a palacsinta „tornya“. Persze – ha addigra nem kapkodják el még melegen!

palacsintát

Mi az a palacsintasütő gép?

Kezdjük egy rövid bemutatással. Az otthoni használatra szánt palacsintasütő gép egy kör alakú elektromos készülék. Belsejében egy fűtőtest található, amely egyenletesen melegít egy kerek tapadásmentes lemezt, amelynek széle a kerülete mentén kissé megemelkedett.

Könnyen kezelhető. Csak csatlakoztassa a vezetéket a hálózathoz, és indítsa el a palacsintasütőt (be-/kikapcsoló gomb). Ha van benne termosztát, akkor beállíthatja a hőmérsékletet, amelyre a felületet fűteni kívánja. A beállított hőmérséklet elérésekor a LED-jelző világít, vagy rövid hangjelzés hallatszik.

Mire használják a palacsintasütőt?

A palacsintasütőt leggyakrabban édes és sós palacsinták készítésére használják. Angol reggeli – tükörtojás szalonnával vagy tojásos omlett – készítéséhez is hasznos.

A palacsintasütőn azonban megsütheti a tortillákat és más vékony kukorica- vagy burgonyalepényeket is. Használatának lehetősége a teljesítmény és a felszereltség növekedésével nő (például különböző formájú, cserélhető lemezek). Találkozhat olyan palacsintasütőkkel is, amelyek képesek helyettesíteni egy egyszerű kontaktgrillt. És ez még nem minden…

Palacsintasütő serpenyő vs. palacsintasütő gép

Valószínűleg már van otthon néhány palacsintasütő serpenyője, bár sütéshez vagy pároláshoz nagyszerűek, palacsinta készítésénél kudarcot vallhatnak.

Elég, ha az alja lekerekített élekkel rendelkeznek, mélyebbek, vagy nem vezetik egyenletesen a hőmérsékletet minden részhez. Amint a felületük akár csak egy kicsit is megkopik, a palacsinták odaégnek, és megfordításkor szakadozni kezdenek. Nem csoda, hogy a palacsintasütőknek külön kategóriát hoztak létre.

A palacsintasütő serpenyők átmérője körülbelül 30 cm, aljuk lapos és vastag, hogy a hő jobban felhalmozódjon. A karimái csak minimálisak. A minőségért azonban itt is többet kell fizetni, és nem ritka, hogy egy jó minőségű palacsintasütő serpenyő ugyanolyan drága, mint egy elektromos palacsintasütő gép.

Melyik megoldás a jobb? Mindegyik lehetőségnek megvannak a maga előnyei, és bár nincs egyértelmű kedvencünk, a palacsintasütő gép mellett szól, hogy például olyan helyekre is magunkkal vihetjük, ahol nincs fő hőforrás (tűzhely, főzőlap). Csak legyen a közelben egy hosszabbító kábel, és máris illatos palacsintát készíthet akár a teraszon, a lakókocsiban vagy a játszótéren egy gyermekrendezvényen…

házi palacsintát

A palacsintasütők típusai

Bár ez a készülékkategória nem annyira termékdiverzifikált, mint a többi konyhai készülék, de itt is van néhány lényeges különbség. Míg egyes palacsintasütők megmaradnak az alapvető szerepüknél, mások sokoldalúságukkal és jobb konyhai kihasználhatóságukkal akarják meggyőzni a potenciális vásárlókat.

Alapvető palacsintasütők

Már a nevéből is kiderül, hogy ez a fajta palacsintasütő elsősorban a palacsinta elkészítésére összpontosít. Sima, tapadásmentes felülettel rendelkeznek, amelyen gyorsan és egyenletesen lehet palacsintát vagy omlettet sütni. Az egyik legolcsóbb, könnyen kezelhető és használható, és ennek az egyszerű kialakításnak köszönhetően a legkelendőbb palacsintasütők közé tartoznak.

Multifunkcionális palacsintasütők

Ez a fajta palacsintasütő a szélesebb körű kihasználhatósága révén akarja felhívni magára a figyelmet. Általában több, különböző formájú, cserélhető lemez van a felszereltségükben. A sima palacsinta lemez mellett más lemezeket is talál – tarkedlihez, amerikai fánkhoz (donut), gofrihoz vagy muffinhoz. Ebben az esetben a kialakítás egy fűtőfedelet is tartalmaz, így például a gofri mindkét oldalról egyszerre készíthető el. A cserélhető lemezeket könnyű tisztán tartani, de ügyelni kell arra, hogy a tészta ne érje a fűtőelemet öntés közben.

Professzionális palacsintasütők

Tudta, hogy egy palacsintasütő ára több mint 175000 forint is lehet? A professzionális palacsintasütők vastag öntöttvas lemezt tartalmaznak, amely tökéletes hőtárolást biztosít. Kiváló teljesítményt nyújtanak, és hosszú távú, igényes működésre készültek a gasztroágazatban. Ezek lehetnek elektromos vagy gázüzeműek, egy vagy két lemezzel, szabadonálló készülékek vagy a munkafelületbe beépíthetők (mint beépített készülék).

A palacsintasütő átmérője

Válassza ki a palacsintasütő átmérőjét aszerint, hogy milyen palacsintát szeret. Kb. 18 és 38 cm közötti átmérőjű modellek állnak rendelkezésre.

Nyilvánvaló, hogy nagyobb felületen kisebb palacsintákat is lehet készíteni, és ez jobb választásnak tűnik. Tehát fontolja meg, hogy mennyi hely áll rendelkezésére egy nagy palacsintasütő elhelyezéséhez. A legnépszerűbbek a 28-32 cm átmérőjű palacsintasütők.

Palacsintasütő lemez és jellemzői

A jó hír az, hogy még egy olcsó palacsintasütő is kellően tapadásmentes felületű lehet. A rosszabb hír viszont az, hogy egy bizonyos mennyiségű használat után valószínűleg veszít tulajdonságaiból. Különösen, ha fém konyhai eszközökkel érintkezik. Ezért ügyeljen arra, hogy palacsintasütéskor csak fából vagy szilikonból készült eszközöket használjon.

A lemez bevonására gyakran teflont vagy más modern tapadásmentes vegyületeket használnak. A jó minőségű palacsintasütőkön több száz használatot is kibírnak változtatás nélkül.

A tapadásmentesség mellett fontos, hogy a lemez felülete higiénikus legyen, azaz ne tartsa magában az ízeket és szagokat, és kellően ellenálló legyen a korrózióval szemben.

A lemez praktikus tulajdonsága a lemez enyhén megemelt pereme (néhány mm), amely megakadályozza, hogy a tészta kifolyjon a palacsintasütőből.

sós palacsintát

Palacsintasütő teljesítménye és annak szabályozása

Ez egy elektromos készülék, ami azt jelenti, hogy áramra van szüksége a működéséhez. A palacsintasütő teljesítménye szorosan összefügg azzal, hogy milyen gyorsan tud felmelegedni, milyen hőmérsékletet tud elérni, mennyire jól tudja tartani a hőmérsékletet, és milyen az általános tartóssága, vagy hogy bírja-e a nagy igénybevételt.

Az otthoni palacsintasütők teljesítménye átlagosan 700 és 1200 W között mozog. A termosztáttal beállíthatja, hogy a lemez milyen hőmérsékletre melegedjen fel (pl. 90 °C és 250 °C között). A legtöbb palacsintasütő három teljesítményfokozattal rendelkezik, de a legjobb palacsintasütők érzékenyebbek, több fokozatra (5 vagy több) osztott vezérléssel rendelkeznek.

A minőségi palacsintasütő felszereltsége

Nem tudja szabályozni a palacsintasütő hőmérsékletét? Csak találgat, hogy már elég meleg-e? Vagy megégette magát a fogantyú fém alapja? Egy jó palacsintasütővel elkerülheti ezeket a bajokat, és teljes mértékben a kezébe veheti a tökéletes palacsinta készítését! Mi nem hiányozhat egy modern palacsintasütő felszereltségéből?

  • Állítható termosztát – Lehetővé teszi a hőmérséklet beállítását az elkészítendő tésztának megfelelően.
  • Tápellátás és készenléti jelzőfény – Jelzi, hogy a palacsintasütő lemez készen áll a használatra.
  • Hőszigetelt alap – A palacsintasütő konstrukciója nem melegszik túl a kerülete mentén. Enyhén meleg lehet, de nem okoz égési sérülést.
  • Csúszásmentes lábak – Segítségükkel a palacsintasütő stabilan áll még a sima konyhapulton is.
  • Túlmelegedés elleni védelem – Megvédi magát a készüléket a károsodástól, ha hosszú ideig van használatban. Automatikusan kikapcsol, és csak akkor lehet üzembe helyezni, ha lehűlt.
  • Tárolórekesz a hálózati kábel számára – Az alap alján található.
  • Konyhai eszközök – A csomag leggyakrabban tartalmaz egy spatulát és egy mérőkanalat a palacsintatésztához.

Videó

Palacsintasütők ára + Ismert márkák

A tanácsunk egyszerű – fontolja meg a palacsintasütőbe való befektetést az alapján, hogy milyen gyakran készít otthon palacsintát. Ha ez az étel minden héten szerepel az étlapján, válasszon a drágább modellek közül, amelyek esetében jobb minőségű kivitelezésre és hosszabb élettartamra számíthat.

✅ Palacsintasütők 12250 forintig

Már az alap árkategóriában megtalálja a jelenleg legkelendőbb palacsintasütőket. Megfizethetőségükkel, egyszerűségükkel és ésszerű teljesítményükkel vonzanak. A legfontosabb dolgot könnyedén elvégzik – palacsintát készítenek. Egyes modellek cserélhető lemezzel rendelkeznek, és édes tarkedlikat is készíthet velük.

📌 A palacsintasütő recenziók és a felhasználók elégedettsége alapján a Delimano, a Rohnson, a Clatronic és a Russell Hobbs márkájú készülékeket választottuk.

✅ Palacsintasütők 12250 és 24500 forint között

A középárkategória olyan kialakításúakat kínál, amelyek a legigényesebb vásárlókat is meggyőzik. A palacsintasütők nagyobb teljesítményűek, precízen kidolgozottak, a felhasznált anyagok magasabb minőségére helyezve a hangsúlyt. Az alapvető palacsintasütők mellett számos multifunkcionális, több cserélhető lemezzel rendelkező készüléket is talál, amelyekkel pontosan a szerettei kívánságai szerint készítheti el az édes finomságokat.

📌 Figyelmébe ajánljuk a Guzzanti, Tefal, Domo, Steba és Klarstein márkájú palacsintasütőket.

✅ Palacsintasütők 24500 forinttól

Gasztronómiai üzemet, gyorséttermet vagy büfét üzemeltet? Akkor egy erős és tartós palacsintasütőre van szüksége, amely nem riad vissza a nagy igénybevételtől, és nem hajlamos a gyors túlmelegedésre. Ezek a modellek kiválóan tárolják a hőt az öntöttvas lemezben, ami egyben jó előfeltétel a gazdaságosabb működéshez.

📌A kereskedelmi felhasználásra tervezett félprofesszionális és professzionális palacsintasütők a Krampouz és a Bartscher márkák portfóliójában található meg.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.RUSSELL-HOBBS 20920
Teljesítmény: 1200 W
Tányér átmérője: 30 cm
Állítható termosztát: igen
5 out of 5 stars (5 / 5)10000 Ft Alacsony ár
2.Guzzanti GZ 606
Teljesítmény: 1350 W
Tányér átmérője: 38 cm
Állítható termosztát: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)92300 Ft Alacsony ár
3.ROHNSON R-201
Teljesítmény: 1000 W
Tányér átmérője: 30 cm
Állítható termosztát: igen
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)12800 Ft Alacsony ár
4.DOMO DO8715P
Teljesítmény: 1000 W
Tányér átmérője: 18 cm
Állítható termosztát: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17600 Ft Alacsony ár
5.TRISTAR BP-2638
Teljesítmény: 1200 W
Tányér átmérője: 30 cm
Állítható termosztát: igen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12700 Ft Alacsony ár