Gyermek áru

A legjobb pelenkák (teszt 2020)

legjobb pelenkák Az egyik legalapvetőbb kérdés, amellyel a leendő szülőknek foglalkozniuk kell: Hogyan válassza ki a pelenkát, amely a baba számára a legmegfelelőbb kényelmet biztosítja? Az első néhány évben minden bizonnyal nem kerülheti el a pelenkázást. A különféle pelenkák piaca széles, és általában a szülők tapasztalatai, recenziók, de nem utolsósorban az ár szerint választottunk. Próbálta már kiszámolni, hogy hány pelenkára van szüksége gyermekének évente, és milyen pénzügyi terhet jelent ez a család számára? Ezért azt a feladatot választottuk, hogy kiértékeljük a legjobb pelenkákat a különböző súly (életkor) szerint- újszülöttek és kisgyermekek számára.

Mi szerint választottuk? Számos diszkusszión és számos pelenka recenzión mentünk keresztül az anyáktól, és nem hagytuk figyelmen kívül a szakmai teszteket sem az egyhasználatos pelenkákról. Olyan pelenkákat kerestünk, amelyek a legjobban megfelelnek az ár / minőség aránynak. Kellemesek, biztonságosak, tökéletesen nedvszívók és gyengédek a gyermekek érzékeny bőréhez. Tudva, hogy egy kicsi csecsemővel való utazás, babakocsival és a nagyobb bevásárlásokkal kihívást jelenthetnek egy nő számára, ezért az évek óta bevált termékekre építettünk, amelyek kaphatók a nagy e-boltokban, ahol gyakran találnak előnyös akciós árakat a nagy csomagolás esetén, és nem kell aggódniuk a szállítás miatt, a pelenkacsomag kényelmesen megérkezik otthonába.

A Pampers és a Bella Happy márkájú pelenkákat volt lehetőségünk rendszeresen „tesztelni” a gyermekeken, tehát tudjuk, hogy ezek valóban jó tippek, amelyek nem hagyják cserben Önt még nehéz körülmények között sem, éjszaka vagy egy nagyon gyorsan mozgó csecsemő esetében. A választási és vásárlási útmutatóban megtanítjuk Önt, hogyan orientálódjon a kínálatban, hogyan alkalmazkodjon a gyermek igényeihez, és hogyan találja meg a megfelelő eldobható pelenkákat, amelyek semmilyen helyzetben nem okoznak csalódást.

A hátrányok listája minimális lesz. Olyan típusokat választottunk, amelyek jól tolerálhatók, nem okoznak allergiás reakciókat, és a pelenka tartalmát ott tartják, ahol kell, hogy legyen. Az összes eldobható pelenka egyetlen hátránya a nagyobb környezetterhelés.

A legjobb pelenkák

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.PAMPERS Premium Care Newborn
Méret: 1
Gyermek max. súlya: 2-5 kg
Mennyiség: 26 db
Típus: Klasszikus
5 out of 5 stars (5 / 5)1 790 Ft Alacsony ár
2.Pampers Premium Care 2-es méretben (Mini)
Méret: 2
Gyermek max. súlya: 4-8 kg
Mennyiség: 240 db
Típus: Klasszikus
5 out of 5 stars (5 / 5)13590 Ft Alacsony ár
3.BELLA Baby Happy 3-as méret - Midi
Méret: 3
Gyermek max. súlya: 5-9 kg
Mennyiség: 72 db
Típus: Klasszikus
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4090 Ft Alacsony ár
4.Pampers Premium Care 3-as méretben (Midi)
Méret: 3
Gyermek max. súlya: 6-10 kg
Mennyiség: 204 db
Típus: Klasszikus
5 out of 5 stars (5 / 5)13590 Ft Alacsony ár
5.PAMPERS Pants 4-es méret Maxi
Méret: 4
Gyermek max. súlya: 9-15 kg
Mennyiség: 104 db
Típus: Pelenkanadrág
5 out of 5 stars (5 / 5)9 490 Ft Alacsony ár
6.PAMPERS Pants mérete 5 Junior
Méret: 5
Gyermek max. súlya: 12-17 kg
Mennyiség: 96 db
Típus: Pelenkanadrág
5 out of 5 stars (5 / 5)9490 Ft Alacsony ár
7.BELLA Baby Happy méretét. 5 Junior
Méret: 5
Gyermek max. súlya: 12-25 kg
Mennyiség: 58 db
Típus: Klasszikus
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4090 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon pelenkát a gyereknek? Figyeljen a jelölésekre és a saját megérzéseire

A pelenka recenzióban az eldobható pelenkák legnépszerűbb típusainak alapvető keresztmetszetét mutattuk be. Minden szülő maga dönt arról, hogy melyik irányt követi: az egyszerűen használható „eldobható” pelenkát vagy az ökológiai utat, a textil pelenkát választja-e, vagy esetleg kipróbálja az alternatív módszert – a pelenkamentes kommunikációs módszert. Útmutatónk bevezetése a két alapvető lehetőség előnyeire és hátrányaira összpontosít.

Egyhasználatos pelenkák vs. Textil pelenkák

Egyhasználatos pelenkák – a gyors és egyszerű használathoz

Dominálnak a piacon és a szülők választásában is. Nyerőek a kiváló abszorpciós képességük miatt, cseréjük nagyon egyszerű, gyors, és egyszeri használat után az egyetlen feladat az, hogy kidobja a használt pelenkát a kosárba. Nincs mosás, teregetés, vasalás. Szintén vonzóak az alacsony áruk miatt, ám a környezetre gyakorolt ökológiai terhelés miatt enyhén hátrányosak. Ha egy pelenkás kisgyermek van a családban, a hulladék felét teszik ki. Világszerte az eldobható pelenkák a teljes hulladék 4%-át teszik ki, és források szerint valamelyik részük 200-500 év alatt bomlik le.

Előnyök: nagy abszorpciós képesség, könnyen kezelhető, széles választék, nem vesz sok időt igénybe és különös gondozás nélkül

Hátrányok: nagyobb környezetterhelés, hosszabb távon többre jön ki, mint a textil pelenka

Textil pelenkák – előnyös a környezet szempontjából

Textil pelenkák

Fejlődésük során alakjukban és formájukban jelentős változásokon mentek keresztül. A pelenkák ökológiai és egészségesebb módszerét képviselik. Rengeteg csábító gyermek dizájn közül választhat, és a nagy plusz az anyag – 100% pamut. Figyelembe kell venni azonban a komplett felszerelés megvásárlásának jelentős költségeit. Vegye figyelembe a tisztán tartás idejét és költségeit is (mosáshoz szükséges energia- és vízfogyasztás, teregetéshez szükséges idő és hely, vasalás). Abszorpciós képessége nem olyan magas, mint az eldobható pelenkáknak. Ezért sok szülő dönt úgy, hogy a textil és az eldobható pelenkák kombinációját használja (például otthon textil pelenka, éjszaka vagy szabadban eldobható pelenkák).

Előnyök: alkalmas a csípőízületek megfelelő fejlődéséhez, környezetbarát, fiatalabb testvér örökölheti vagy továbbadható a családban

Hátrányok: a használt pelenkák tárolása, gondozása (mosás, vasalás,…), a kezdetben nagyobb beruházás

Nem fogjuk meggyőzni arról, hogy melyik lehetőség jobb. Hisszük, hogy minden szülő mérlegeli azokat a pluszokat és mínuszokat, amelyeket ez a kétféle pelenka hosszú távú használata kínálhat számukra. A következő sorokban különös figyelmet szentelünk az eldobható pelenkák tulajdonságainak és paramétereinek.

Hogyan válassza ki a megfelelő pelenka méretet?

Jó ismerni a pelenka egyes részeinek összetételét és funkcióját. Az egyhasználatos pelenka több alapvető részből áll. Megtalál itt egy áteresztő réteget, amely elvezeti a folyadékokat a csecsemő bőrétől, alatta az abszorbens cellulózmag vagy cellulózok, gazdagítva a legjobb pelenkákban poliakrilát gél abszorbensekkel, amelyek nagymértékben növelik az abszorpciós képességet.

Az át nem eresztő fólia a pelenka külsejére van helyezve, és a csecsemő bőre csak minimálisan érintkezik vele. Nagyon fontos elem a széleken lévő rugalmas gumik, amelyek nem nyomhatják a gyermeket, nem irritálhatják a bőrét és ne felejtsék el a rögzítő szalagokat, amelyeknek elegendőnek kell lenniük a rögzítéskor.

Szeretné, hogy a babája elégedett legyen?

 • Akkor keressen olyan pelenkákat, amelyek nem nyomják, minimalizálják a nem kívánt vizeletszivárgást, nem okoznak irritációt, és tökéletesen illeszkednek.
 • A jól illeszkedő pelenka nem gyűrődik vagy nem áll el, az elasztikus szalagok nem vágnak a bőrbe, finoman rátapadnak és nem zavaróak.
 • Fontos, hogy a pelenka fő része ne legyen túl szoros, de ne legyen laza se, különben a „tartalma” nem érheti el a rendeltetési helyét. Ezt a helyzetet minden szülő bizonyosan megtapasztalta.
 • A rögzítésnek közvetlenül a has közepén keresztül, a köldök szintjén vagy közvetlenül az alatt kell áthaladnia. A pelenka kicsomagolása után a baba bőrén nem szabad piros foltoknak lenni. Egy ilyen pelenka vagy túl szoros, vagy túl kicsi.

pelenkák

1. tanácsunk – újszülöttek szüleinek: Ne vásároljon előre a pelenkából nagy tartalékkészletet. Lehetséges, hogy az első választás a babának nem felel meg. Két hetes csomag elegendő a kezdéshez. Az újszülött pelenkafogyasztása magasabb (napi 8-10 pelenka). Ha biztos akar lenni benne, hogy mindent előkészített mintegy 140 pelenkát vásároljon Newborn (2-5 kg) vagy Mini (3-6 kg) méretűt.

2. tanácsunk: Nem szeretne vásárolni nagy csomag pelenkát, attól tartva, hogy gyermekének ez a fajta és méret nem felel meg? Ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot a gyártókkal és a forgalmazókkal, hogy néhány mintát küldjenek kipróbálásra. Néhány minta praktikus babadobozokban is kapható.

Ha már tudja, melyik márkának, árnak vagy kialakításnak ad esélyt, akkor a feladata egyszerű – válassza ki a „számot” a pelenkacsomagon, amely a súlycsoportot képviseli.

 • Súly 2–5 kg – 1. szám, szintén Newborn jelöléssel is. Újszülöttek számára tervezett pelenkák, az anyák első választása a szülészeten. Kifejezetten a köldökcsonkokhoz igazítják őket, amelyek fokozatosan leesnek. Csak az első hetekben használják ezeket.
 • Súly 3 – 6 kg – 2. szám, szintén Mini jelöléssel is. A kis csecsemők széklete még mindig folyékony, így az abszorpciós képessége még mindig nagyon magas, és a pelenkák hátul hosszabbak.
 • Súly 4–9 kg – 3. szám, szintén Midi jelöléssel is. Általában a 6 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára alkalmas.
 • Súly 9 kg és annál több – 4. szám, szintén Maxi jelöléssel is. Ez a kategória nagyon változatos, és magába foglalja a gyermek eltérő súlyát és motorikus képességeit. Talál pelenkákat 9–14 kg, 9–16 kg, vagy még bővített intervallummal 9–20 kg (4+ szám).
 • Súly 11 kg és annál több – 5. szám, szintén Junior jelöléssel is. Ezek a pelenkák alkalmasak aktívan járni tudó gyermekek számára, néha felhúzható bugyipelenka formában, amelyek cseréje könnyebb. Egyes esetekben a súly felső határa 25 kg-ig terjedhet.

3. tanácsunk: A fenti felosztás orientációs. A pelenkagyártók nem állapodtak meg egyértelmű kategóriákban és a súly meghatározásban, tehát a 4. számtól mérsékelt keveredés van. Ami már az egyik gyártónál 5-ös, az még a másiknál mindig 4+. Még a 6. számú pelenka és a különféle „plusz” verziók is megtalálhatók. Fontos a gyermeke súlya. Ha 15 kg súlyú, akkor olyan pelenkák felé hajoljon, amelyeket 2–3 kilogrammal nagyobb súlyúaknak is ajánlanak. Tehát ne válassza a 4. számút (9-16 kg) pelenkát, hanem a nagyobb kényelem érdekében válassza az 5. számút (11-18 kg).

Milyen gyakran cserélje a pelenkát?

Az eldobható pelenkák vitathatatlan előnye a meghosszabbított csere-intervallum, körülbelül egyszer 3 – 4 óránként, vagy szükség szerint (egyszer 2 óránként bugyipelenka esetén). Azokat a reklámfogásokat, amelyek állítása szerint egész éjszaka vagy 12 órán keresztül kitartanak, rezervával vegye. Nem érdemes spórolni a saját gyermeke egészségén, mert a súlyos pelenkadermatitis sok fájdalmat okoz a csecsemőknek és felesleges lelkiismeret-furdalást a szülők számára.

Miért jelenik meg a bőr bepirosodása és a kipállása? Lehet, hogy túl sokáig hagyta a babát „nedvesen“, a széklet vagy a vizelet „agresszív“ volt (különösen betegség és antibiotikumok szedése esetén), vagy allergiás a pelenka bármelyik anyagára. Mindenesetre az alábbiakban bemutatott lényeges pontokat kellő időben meg kell tenni és be kell tartani.

legjobb pelenkák

Az alapos higiénia elengedhetetlen

 • Ha tiszta pelenkára vált, alaposan tisztítsa meg a bőrt, a nemi szervet, a feneket és a redőket, amelyek érintkezhetnek vizelettel vagy széklettel. A legjobb választás a tiszta víz (szappanmentes), de a szülők számára népszerűek a nyugtató anyagokat tartalmazó praktikus nedves törlőkendők is.
 • Hagyja a bőrt egy ideig szellőzni, és természetesen megszáradni, ne siessen.
 • Óvatos legyen a púderokkal, a hintőporokkal, az olajokkal, a krémekkel vagy a kedvelt folyékony babahintőporokkal. Ugyan egyesre teljesítik a feladatukat, de sok szülő vastag rétegben használja őket. A bepállások és az irritált bőr nem tud lélegezni, és a felvitt krém alatt ez az állapot rosszabbodik, és a legrosszabb esetben káros baktériumokkal fertőződik. Ezért csak vékony filmet / réteget kell felvinni.
 • Ha már megtett mindent, hogy megszabaduljon a bepirosodott helyektől, de sikertelenül, akkor lehet, hogy ki kell cserélnie a pelenka márkát.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.PAMPERS Premium Care Newborn
Méret: 1
Gyermek max. súlya: 2-5 kg
Mennyiség: 26 db
Típus: Klasszikus
5 out of 5 stars (5 / 5)1 790 Ft Alacsony ár
2.Pampers Premium Care 2-es méretben (Mini)
Méret: 2
Gyermek max. súlya: 4-8 kg
Mennyiség: 240 db
Típus: Klasszikus
5 out of 5 stars (5 / 5)13590 Ft Alacsony ár
3.BELLA Baby Happy 3-as méret - Midi
Méret: 3
Gyermek max. súlya: 5-9 kg
Mennyiség: 72 db
Típus: Klasszikus
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4090 Ft Alacsony ár
4.Pampers Premium Care 3-as méretben (Midi)
Méret: 3
Gyermek max. súlya: 6-10 kg
Mennyiség: 204 db
Típus: Klasszikus
5 out of 5 stars (5 / 5)13590 Ft Alacsony ár
5.PAMPERS Pants 4-es méret Maxi
Méret: 4
Gyermek max. súlya: 9-15 kg
Mennyiség: 104 db
Típus: Pelenkanadrág
5 out of 5 stars (5 / 5)9 490 Ft Alacsony ár
6.PAMPERS Pants mérete 5 Junior
Méret: 5
Gyermek max. súlya: 12-17 kg
Mennyiség: 96 db
Típus: Pelenkanadrág
5 out of 5 stars (5 / 5)9490 Ft Alacsony ár
7.BELLA Baby Happy méretét. 5 Junior
Méret: 5
Gyermek max. súlya: 12-25 kg
Mennyiség: 58 db
Típus: Klasszikus
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4090 Ft Alacsony ár