Szépség és kozmetika

A legjobb ránctalanító krémek (teszt 2024)

legjobb ránctalanító krémek

Ha a legjobb ránctalanító krémet szeretné a fürdőszobája polcán tudni, nem kell megfogadnia anyukája, húga vagy barátnője tanácsát. Mindenekelőtt az ilyen szépségápoló szernek, Önnek és az Ön igényeinek kell megfelelnie. Amikor olyan krémet választ, amelynek helyre kell állítania bőre rugalmasságát, puhaságát és megszabadítania néhány ránctól, figyelembe kell vennie bőrtípusát és életkorát.

A Q10 koenzim, a hialuronsav, a retinol vagy a kollagén lesz az Ön esetében a hatóanyag? Összeállítottunk egy praktikus útmutatót és sok tippet és tanácsot, hogyan találhat minőségi ránctalanító krémet, amely pontosan azokat a tápanyagokat adja bőrének, amelyekre az életkorának megfelelően szüksége van. És bár a ránctalanító krém nem képes megállítani az öregedést, ha csak egy kicsit is fiatalabbnak és egészségesebbnek tűnhet, miért ne próbálná ki!

A népszerű krémek listáját ezúttal egyáltalán nem volt könnyű összeállítani, de úgy gondoljuk, hogy egy igazán érdekes termékmintát állítottunk össze. Több száz ránctalanító krémről szóló recenziót néztünk át, megálltunk a vitafórumokon, és valós tapasztalatokat is kerestünk a környékünkön. A ránctalanító krémek nem csak az érett nőket érdeklik. Már a harminc évnél fiatalabb nők is kellő figyelmet fordítanak rájuk, és még néhány ránctalanító krémet felfedezhet a férfiak számára is.

Térjünk tehát rá arra, hogy miért is bukkant rá erre a cikkre – Néhány perc alatt alapvető áttekintést kap arról, hogyan válassza ki saját maga számára a megfelelő ránctalanító krémet.

A legjobb ránctalanító krémek – TOP 8

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Vichy Liftactiv Supreme
éjszakai feszesítő
és ránctalanító krém
lifting hatással
5 out of 5 stars (5 / 5)7750 Ft Alacsony ár
#2Vichy Liftactiv Collagen Specialist
megújító lifting krém a ráncok ellen
5 out of 5 stars (5 / 5)11900 Ft Alacsony ár
#3Shiseido Benefiance WrinkleResist24
intenzív tápláló
krém a ráncok ellen
5 out of 5 stars (5 / 5)24500 Ft Alacsony ár
#4Eucerin Hyaluron-Filler
éjszakai krém a
ráncok ellen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11300 Ft Alacsony ár
#5Biotherm
Aquasource Everplump

hidratáló krém azonnali bőrkisimító hatással
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13600 Ft Alacsony ár
#6Collistar Pure Actives
liftinges arcszérum
hialuronsavval
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)9300 Ft Alacsony ár
#7Nivea Visage Q10 Plus
éjszakai krém
minden bőrtípusra
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)3600 Ft Alacsony ár
#8Eucerin Q10 Active
regeneráló éjszakai
krém a ráncok ellen
4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)8500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb ránctalanító krémet?

Egyszerűen hangzik, sőt néha csodálatosan – csak nyisson ki egy kis csomag krémet, és csodák történnek! A ránctalanító krémeket néha pontosan így írják le, arra ösztönözve minket, hogy minden alkalommal más összetételűt próbáljunk ki. Ha azt szeretné, hogy az ilyen bőrápolás hasznos legyen az Ön számára, akkor türelemmel, rendszerességgel kell felvérteznie magát, és – ami a legfontosabb – olyan formulát kell választania, amelyre a fáradt bőrének szüksége van.

Mi okozza a ráncokat?

Meg lehet-e előzni a ráncokat és becsapni az időt? Sok nő próbálkozik ezzel, de az öregedés ellen nincs gyógymód, és nincsenek olyan eljárások, amelyekkel végleg megállítható lenne. Így nincs más választásunk, mint elfogadni a tényt, hogy fokozatosan egyre több szarkaláb keletkezik a szemünk körül, ráncok a szánk körül, később pedig – különösen, ha gyakran ráncoljuk a homlokunkat – a homlokunk és a szemöldökünk közötti ráncok néznek vissza ránk a tükörből. Az idő előtt megjelenő ráncok problémája azonban egyre több nőt és férfit zavar. Mi okozza ezeket? Mit nem szabad elfelejteni és mit kell elkerülni?

 • Kövesse az ivási rendszert – A sejtek belülről történő hidratálása nélkül a speciális arckrémek semmit sem érnek.
 • Gondoskodjon arról, hogy elegendő vitamint kapjon – Az étrendjének tartalmaznia kell olyan gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek A-vitamint (természetes védelmet nyújtanak a napsugárzás ellen), C- és E-vitamint (erős antioxidánsok, amelyek elpusztítják a szabad gyököket) tartalmaznak.
 • Próbálja megtartani az ideális testsúlyát – A gyakori súlyingadozás a bőrét is megviseli. Fokozatosan megereszkedik, elveszíti a képességét, hogy gyorsan alkalmazkodjon az új kontúrokhoz, szerkezete megbomlik, és ezzel együtt fogékonyabbá válik a korai öregedésre.
 • Óvakodjon az alkoholtól, a dohányzástól, a cukros és zsíros ételektől – Ezek negatív hatással vannak a bőr minőségére, méreganyagokat okozhatnak a szervezetben, rontják a vér mikrokeringését, és a bőr kevesebb oxigénhez és tápanyaghoz jut.
 • Ne tegye ki magát a napfénynek UV-védelem nélkül – Bizonyított, hogy a napfénnyel közvetlenebbül érintkező bőr hajlamosabb a pigmentfoltok és a ráncok kialakulására.
 • Korlátozza a szennyezett környezetnek való kitettséget – A szmog és a vegyi anyagok károsítják a bőr felszíni rétegét, amely túlzott eltömődésnek vagy irritációnak van kitéve. Lassul a regenerálódási képessége.

Mikor kezdjük el használni a ránctalanító krémet?

Körülbelül 25 éves kora körül észreveheti magán az első finom ráncokat. Ezeket a ráncokat leggyakrabban az arcmimikák okozzák – például ha sokat nevet, a szem körüli finom szarkalábak keletkeznek. Ha le akarja cserélni a jelenlegi arckrémét, itt az ideje, hogy új, tápláló és védő formulára váltson. A sminkeltávolítás és a bőrtisztítás nagy szerepet játszik a bőr öregedésének ütemében, és ennek mindennapos rutinnak kell lennie. Nyáron ne becsülje alá a minőségi napvédelmet, és érdemes UV-faktorral rendelkező alapozót is vásárolni, hogy megelőzze a bőrszerkezet további károsodását. A napnak leginkább kitett területek (arc, nyak, dekoltázs, kéz) öregednek a leggyorsabban, ezért a lehető legkorábban kezdje el a védekezést.

Tartsa tiszteletben bőrtípusát

Bőrtípusát többféleképpen is meghatározhatja. Megpróbálhatja kozmetikussal diagnosztizáltatni, de otthon is könnyen kiderítheti, milyen a bőrtípusa.

Egyszerűen nyomjon egy puha, tiszta papírszalvétát a smink nélküli arcához, és néhány tíz másodperc alatt faggyúnyomok jelennek meg rajta. Miért jó tudni, hogy milyen a bőrtípusa? Mert minden bőrtípusnak más-más szintű hidratálásra, légáteresztő képességre, védelemre és táplálásra van szüksége. A bőrkrémek különösen a száraz, a zsíros, a kombinált és a normál bőrre való tekintettel egyértelműen megoszlanak. A következő felosztás szerint nagyon könnyű a megfelelő bőrtípushoz igazodni.

   Száraz bőr

Tipikus jelei a feszítő és égő érzés. A bőr érzékeny, hajlamos a kiszáradásra, sőt, megfelelő védelem nélkül (különösen télen) akár repedezésre is. Hidratálás nélkül gyorsabban öregszik, mint a többi bőrtípus. A krém kiválasztásakor ügyeljen a kémiai adalékanyagokra – ezek gyakran okoznak irritációt és extra bőrpírt.

   Zsíros bőr

Az első típus ellentéte a zsíros bőr, amelyet fokozott faggyútermelés jellemez. Ez leggyakrabban eltömíti a pórusokat, és ez áll a pattanások megjelenése hátterében még felnőttkorban is. Ne nyúljon az extra zsíros és olajos összetevőket tartalmazó krémekhez. Az optimális egyensúly érdekében használjon könnyebb gél alapú krémeket.

   Kombinált bőr

Az előző két típus nehézségeit ötvöző bőr. A zsíros zóna T-alakú (homlok, orr, áll), fényes és gyakran kiütésekkel borított. Az arcon a bőr szárazabb, és egyeseknél pikkelyes, vagy ekcémás. Nagyon nehéz olyan krémet találni, amely mindkét problémára megoldást nyújt. Ezért jó ötlet két különböző hatású krémet használni az arc különböző részein ennél a kombinált bőrtípusnál.

   Normál bőr

Gratulálunk, ha nem talált faggyúnyomokat a papírszalvétán, és még a szárazságérzet sem zavarja, akkor azon emberek kiválasztott csoportjába tartozik, akiknek a bőrének nincsenek különleges igényei a hidratációs egyensúly fenntartására. Ha ránctalanító krémről van szó – adja neki a legjobbat, és van esélye a kiváló hatás elérésére.

Milyen legyen a ránctalanító krém 30+, 40+, 50+, 60+?

Bőrápolásunkat nemcsak bőrtípusunk, hanem életkorunk szerint is meg kell választanunk. Természetes, hogy az életkor előrehaladtával bőrünk veszít rugalmasságából, elaszticitásából és hidratáltságából. A napsugarak negatív hatásai is jobban láthatóak. A bőr alatti struktúra megereszkedik, és az egyes rétegek elveszítik kohéziójukat. Ezért a ránctalanító krémnek összetételében és koncentrációjában igazodnia kell az öregedő bőr igényeihez. Nem véletlen, hogy a krémtubusokon kormegjelölést is talál. Mi a titka az adott életkorra tervezett ránctalanító krémek összetételének?

Ránctalanító krém 30+

Az arcon éppen harminc éves kor után kezdenek különösen a rossz szokások megmutatkozni – az ivási rendszer elhanyagolása, a dohányzás vagy a nem megfelelő esti sminkeltávolítás. A szem körüli ráncok és a száj körüli nosolabialis barázdák elmélyülnek. Még semmi sincs veszve – bőrét ki kell simítani, ragyogóvá kell tenni, és elegendő tápanyagot kell neki adni a revitalizációjához. Fókuszáljon az A-, C-, E-vitaminokat, védőfaktort és AHA gyümölcssavakat tartalmazó krémekre.

Ránctalanító krém 40+

A negyvenes éveikben járó nők bőrének változásai már jobban láthatóak. A kollagéntermelés lelassul, a bőr veszít rugalmasságából, fényéből és hidratáltságából. Már első pillantásra is bágyadtnak tűnik. A ráncok elleni küzdelemben bizonyítottan pozitív eredményeket felmutató, retinolt (az A-vitamin tiszta és erősebb formáját) tartalmazó ránctalanító krémek kiváló választásnak bizonyulnak. Felgyorsítja a régi bőrsejtek lehámlását, és elősegíti az új, életképesebb bőrsejtek kialakulását.

Ránctalanító krém 50 +

A menopauza kritikus időszaka a női hormonok radikális csökkenését okozza, és ezzel együtt sok nőt sújt a szépség elvesztése ebben az időszakban. Rövid időn belül jelentősen öregednek. A bőr veszít feszességéből, kifejezetten hajlamos a kiszáradásra, a bőr alatti erek látható tágulása, szem alatti duzzanat és táskák jelennek meg. A ránctalanító krémnek igazán intenzív és gazdag összetételűnek kell lennie. Biztosan értékelni fogja, ha tartalmaz hialuronsavat, kollagént, természetes fitoösztrogéneket és antioxidánsokat – C- és E-vitamint.

Ránctalanító krém 60 +

A sejtek megújulása lelassult. Nem képesek faggyút termelni, és a bőr túlzott szárazsága zavarhatja. Fokozottan hajlamos a sebekre és sérülésekre, amelyek gyógyulása nagyon hosszú ideig tarthat. A kontúrok csökkennek, a bőr meglazul, és a gravitáció hatása megmutatja másik arcát. Alapos és komplex táplálkozásra van szüksége, amely nem csak tápanyagokat, hanem lipideket és hidratálást is biztosít. Körülnézhet az argán- és mandulaolajat, B-, C-, E-vitamint, kollagént és hialuronsavat tartalmazó krémek között.

Milyen hatóanyagok vannak a bőr öregedése elleni küzdelemben?

Amit a bevezetőben és a krémek életkor szerinti besorolásában felvázoltunk, azt a következő listában egészítjük ki:

 • C-vitamin – Erős antioxidánsként segíti a bőr regenerálódását és a gyorsabb gyógyulást. Elősegíti a kollagéntermelést és megszünteti a barna foltok megjelenését.
 • A-vitamin (retinol) – Több szinten is javítja a bőr minőségét: eltávolítja az elöregedett sejteket, javítja a vér mikrokeringését, elősegíti a kollagéntermelést, csökkenti a ráncok megjelenését.
 • B-vitamin – A B-vitaminok közül a B3-vitamin a legjótékonyabb a bőr számára, helyreállítja a bőr védelmi funkcióját és csökkenti a pigmentfoltok megjelenését.
 • E-vitamin – Szépségvitaminnak is nevezik. Belsőleg és külsőleg alkalmazva láthatóan jótékony hatással van a bőrre, mivel védi azt a szabad gyökök és a nedvességvesztés ellen.
 • Hialuronsav – Szerepe, hogy mélyebbre hatol a bőrbe, megköti a vizet, és így növeli a bőr hidratáltságát. Úgy működik, mint egy szivacs.
 • Kollagén – Bár a kollagén számos ránctalanító krémben megtalálható, ebben az esetben különösen a valós értékeléseket keresse. A kollagén molekulák nem képesek mélyebbre hatolni a bőrbe. Sokkal jobb eredményeket érhet el, ha növeli az étrendi kollagén bevitelt.
 • Argánolaj – Alkalmas a lipidek pótlására és a faggyútermelés támogatására. Kisimítja és puhává teszi a bőrt. Gyulladáscsökkentő hatása van.
 • Mandulaolaj – A-vitaminban, E-vitaminban és cinkben egyaránt gazdag természetes forrás. Rendszeres használatával serkenti a kollagén szintézist.
 • Q10 koenzim – A szervezet saját enzimjének pótlása jótékony hatással van a bőrre. Már néhány hetes használat után csökkenti a ráncokat és javítja a bőr minőségét és rugalmasságát.

Ránctalanító krémek ára

Mennyit fizet egy minőségi ránctalanító krémért?

Ránctalanító krémek 3500 forintig

A 3500 forintig terjedő árkategóriában elsősorban a L´Oreal, Nivea, Dermacol, AA Cosmetics, Evelin Cosmetics márkák krémjei találhatók. Elegendő tápláló formulát kínálnak, különösen a fiatalabb korú nők számára, akiknek nincs más bőrproblémájuk.

Ránctalanító krémek 10500 forintig

A legkelendőbb ránctalanító krémek számos pozitív értékeléssel, valamivel magasabb árszinten találhatók. A drogériás márkákról áttérünk azokra, amelyek a „gyógyszertári“ jelzőt viselik – például Eucerin, Vichy, La Roche Possay. Összetételükben számos olyan hatóanyagot és formulát talál, amelyek szabadalom által védettek. A bőrminőség javulása már néhány nap után látható. Érett és idősebb nők számára is alkalmas.

Ránctalanító krémek 10500 forinttól

Nem csak az első két kategória volt gazdag termékekben, még a magasabb árkategóriában is több mint 500 különböző ránctalanító krém található olyan neves márkáktól, mint a Lancome, Estée Lauder, Shiseido, Dior, Clarins, Nuxe és Juvena. Figyelembe veszik az öregedő bőr igényeit, és gyakran segítenek más bőrproblémák (pl. túlzott szárazság, fokozott pigmentfolt képződés) korrekciójában is.

A legjobb ránctalanító krém márkák

A ránctalanító krém tesztekben rendszeresen előtérbe kerülnek a kozmetikai iparban jó hírnévvel rendelkező gyártók és márkák termékei. Ezért, mielőtt egy „vadonatúj, szenzációs hatású“, de nem egyértelmű összetételű termék mellett döntene, próbáljon meg ihletet meríteni ebből a listából is.

 • Eucerin – Az Eucerin régóta a legnépszerűbb kozmetikai márka, a portfóliójában számos ránctalanító krém található, amelyek a legkelendőbbek. Az ár/minőség arány kiváló.
 • Vichy – A francia Vichy márka a bőrgyógyászat innovatív vívmányait ötvözi számos olyan hatóanyaggal, amelyek megpróbálják eltüntetni a ráncokat az Ön bőrén is. Kiváló értékelések.
 • Estée Lauder – Az exkluzív Estée Lauder márka kozmetikumai olyan ritka növényekből származó kivonatokat tartalmaznak, amelyeket más krémekben nem talál meg. Tökéletes eredmény = szebb és egészségesebb bőr.
 • Nivea – Megfizethetőbb ránctalanító kozmetikumok találhatók a Nivea márka portfóliójában, amely már generációk óta ismerős számunkra. Alkalmas nappali és éjszakai ápolásra egyaránt. Jó tolerálhatóság.
 • Juvena – Luxusápolás igényes hölgyeknek, akik intenzív táplálást és kiváló hatást keresnek idősebb korban is.
 • Nuxe – A francia Nuxe márka krémjei és fluidjai elhozzák a természet erejét, ami a bőre számára is jótékony hatással lehet. Kellemes illatok és nagyon jó állag.
 • Dermacol – A bevált cseh kozmetikai márka az egyik megfizethető választás.
 • Nobilia Tilia – Bioaktív fiatalító krémek magasabb növényi olaj- és vajtartalommal.

Gyakran ismételt kérdések (FAQ)

Mi a különbség az éjszakai és a nappali ránctalanító krém között?

💡 A különbség nem csak a csomagolás színében, hanem mindenekelőtt az összetételében van. A nappali ránctalanító krém könnyebb állagú, felvitel után gyorsabban felszívódik, és gyakran UV-védelemmel (pl. SPF 20) van kiegészítve. Az éjszakai ránctalanító krém ezzel szemben táplálóbb, gazdagabb hatóanyagokban, amelyek mélyebben behatolnak a megtisztított bőrbe az éjszaka folyamán. Így jobban tudja támogatni a regenerálódását.

Honnan lehet tudni, hogy a ránctalanító krém működik?

A legfontosabbak az első alkalmazások, amelyek eldöntik, hogy az Ön bőre tolerálja-e. A ránctalanító krémek olyan speciális összetevőket tartalmazhatnak, amelyek nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek, ezért ha a krém felvitele után égő érzést, bőrpírt, viszketést vagy egyéb bőrpanaszokat tapasztal, ne folytassa a krém használatát.

💡 Ha a krém megfelel a bőrének, nem irritálja, akkor várjon néhány napot vagy hetet az öregedésgátló hatásra. A krém összetételének fokozatosan kell hatnia a bőr szerkezetére, stimulálva azt, és megadva neki azt, ami eddig hiányzott. Ne feledje, hogy egy ránctalanító krém nem rendelkezik egy esztétikai eljárás erejével vagy hatásával, ezért ha eredményeket szeretne látni, naponta kell alkalmaznia. Amennyiben egy hónap elteltével sem észlel semmilyen változást a javulás irányába, nyugodt szívvel válthat másik termékre.

Hatékonyabbak a méregkivonatot tartalmazó krémek?

Minden hölgynek meg kell találnia a „megfelelő“ ránctalanító krémét – ezért van olyan sok fajta a piacon, és az ajánlások annyira különbözőek. A kígyó méregkivonatot, kaviárt vagy méh méregkivonatot tartalmazó krémek valószínűleg hatékonyabbak, de ki kell próbálni, hogy az Ön számára ez az összetétel megfelelő lesz-e.

Mikor kell elkezdeni a ránctalanító krémek használatát?

A ránctalanító szemkörnyék ápoló krémek használatát 25 év körül érdemes elkezdeni. A ránctalanító arcápoló krémek használatát, pedig harminc éves kor után.

Mennyi idő után látom az eredményeket?

Ha az új ránctalanító krém az alkalmazás után 24 órán belül nem okoz viszketést vagy látható bőrpírt, használja legalább három hétig. A bőrnek hozzá kell szoknia, az eredményeket néhány napos használat után nem fogja látni. Ha a bőr három hét után nem néz ki jobban, cserélje ki a krémet egy másikra.

Van különbség az éjszakai ránctalanító krém és a nappali krém között?

Igen. A nappali krém megvédi a bőrt, UV védelmet is biztosít, és sok esetben sminkalapként is használható. Az éjszakai krém regenerálóbb összetételű, mivel a bőr egész éjszakán át nyugalomban van – ellazul.

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Vichy Liftactiv Supreme
éjszakai feszesítő
és ránctalanító krém
lifting hatással
5 out of 5 stars (5 / 5)7750 Ft Alacsony ár
#2Vichy Liftactiv Collagen Specialist
megújító lifting krém a ráncok ellen
5 out of 5 stars (5 / 5)11900 Ft Alacsony ár
#3Shiseido Benefiance WrinkleResist24
intenzív tápláló
krém a ráncok ellen
5 out of 5 stars (5 / 5)24500 Ft Alacsony ár
#4Eucerin Hyaluron-Filler
éjszakai krém a
ráncok ellen
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)11300 Ft Alacsony ár
#5Biotherm
Aquasource Everplump

hidratáló krém azonnali bőrkisimító hatással
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13600 Ft Alacsony ár
#6Collistar Pure Actives
liftinges arcszérum
hialuronsavval
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)9300 Ft Alacsony ár
#7Nivea Visage Q10 Plus
éjszakai krém
minden bőrtípusra
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)3600 Ft Alacsony ár
#8Eucerin Q10 Active
regeneráló éjszakai
krém a ráncok ellen
4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)8500 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új és főleg hatékony ránctalanító krém kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb ránctalanító krémet.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

 • A Beauty Age Skin Cream szérumról egy celeb blogon olvastam. Nagyon szerettem volna kipróbálni. Online rendeltem meg szállítással, és pár nap alatt meg is érkezett. A krémszérum kellemes állagú, szinte nem is érzem a bőrön, gyorsan beszívódik, nem hagy felesleges réteget vagy ragacsos érzést az arcomon. Sminkalapként is jól használható.

  Néhány hete használom ezt a terméket, és nagyon szeretem! A szárazság és a hámlás már a második héten eltűnt, az arc kontúrja fokozatosan elkezdett feszesedni. Minden használat után érzem, hogy a bőröm táplált és hidratált lesz. A ráncok elkezdtek kisimulni. Nagyon aggódtam a homlokom és a szemem körüli ráncok miatt, de tényleg csökkennek! Még a szám sarkai is megemelkedtek! Már most nagyon elégedett vagyok az eredménnyel! Fiatalítás és ránctalanítás szempontjából ez az első számú termék a fürdőszobámban!