Háztartás

A legjobb sörcsapoló berendezések (recenziók és teszt) 2024

legjobb sörcsapoló berendezések
Ha kedveli a minőségi csapolt sört, és azt családi vagy baráti összejöveteleken is szeretné élvezni, előbb-utóbb elgondolkodik egy otthoni sörcsapoló berendezésen. Hogyan válasszuk ki a legjobb sörcsapoló berendezést? Nézzük meg közelebbről azokat a modelleket, amelyeket a felhasználók elégedettsége és érdeklődése kísér.

Milyen íze van egy megfelelően csapolt sörnek? Épp elég jó ahhoz, hogy egy újabb korsóért nyúljon az ember. Körülbelül 3 centiméter vastag habréteg kíséri, és gyakorlatilag a csapolás után azonnal harmatos lesz a pohár. Az aranyló folyadék minőségét számos tényező befolyásolja: a sör márkája, a tárolási körülmények, a sör kezelése, a hűtési hőmérséklet, valamint maguknak a poharaknak a tisztasága, formája és hőmérséklete. Röviden, sok olyan változó van, ahol egyetlen rossz „beillesztés“ biztosan elrontja az egész eredményt és az ízélményt. Ebben a nyári szezonban már nem kell többé sörcsapoló berendezést bérelni, és ismételten bérleti díjat és kauciót fizetni. Szerelkezzen fel minőségi sörcsapoló berendezéssel, és tegye magát és vendégeit boldoggá.

A sörcsapoló berendezés azonban nem része a szokásos háztartási felszerelésnek, és nem olyan beruházás, amely felett csak úgy legyinteni lehet. Ezért érdemes körültekintően hozzáállni a választáshoz, és legalább az alapinformációkat megismerni. Néhány kulcsfontosságú felosztás és tipp is megtalálható az alábbi útmutatóban, amelyet a vásárlási folyamat egyszerűsítése érdekében készítettünk. Nem hiányzik egy rangsor sem a népszerű és jól értékelt modellekkel. A lista összeállításánál a sörcsapoló berendezések tesztjei és értékelései/recenziói inspiráltak bennünket. Ezért tartalmazza a Lindr, a Bomann és a Klarstein márkák népszerű modelljeit.

A legjobb sörcsapoló berendezések (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Big Spender Double
✔️ Söröshordó hűtő beépített csappal hordós sörhöz és üdítőitalokhoz
✔️ A belső tér alkalmas egy standard hordóhoz (max. 50 liter) vagy két 20 literes hordóhoz
✔️ Dupla csapoló fej a két különböző üdítőitalok és sör csapolásához
5 out of 5 stars (5 / 5)292500 Ft Alacsony ár
2.Klarstein Big Spender Single
✔️ Söröshordó hűtő beépített csappal hordós sörhöz és üdítőitalokhoz
✔️ Belső tér standard hordókhoz (max. 50 liter)
✔️ Egyszerű áthelyezés a stabil kerekeknek köszönhetően
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)280000 Ft Alacsony ár
3.Klarstein Skal
✔️ Univerzális sörcsap, CO2 patronos nyomás rendszerrel
✔️ Minden öt literes hordóhoz jó
✔️ Integrált termoelektromos hűtés: hűtés 2-12 °C-ra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)80500 Ft Alacsony ár
4.Klarstein Tap2Go
✔️ Elektromos hálózatról vagy autó szivargyújtón keresztül is használható
✔️ Sörcsap 5 l hordókhoz, valamint italhűtő 13 liter űrtartalommal
✔️ Beépített termoelektromos hűtőrendszer, 3 °C-ig
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)49500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon sörcsapoló berendezést

A modern söröshordókat KEGY vagy KEG hordóknak nevezik. Rozsdamentes acélból készülnek, és általában olyan burkolattal rendelkeznek, amely megakadályozza, hogy a sör túlzott hőmérséklet-ingadozásnak legyen kitéve. A hordó légmentes szelepet tartalmaz, amely megvédi a sört az oxigéntől és a fokozatos gyengüléstől. Ezeket a hordókat különböző térfogatokban árulják, leggyakrabban 5, 15, 30 és 50 literes kiszerelésben.

Hogyan juthatunk a hordóban lévő sörhöz úgy, hogy rövid időn belül ne veszítsen minőségéből? A söröshordót megfelelően csapra kell verni. Ehhez mindenekelőtt egy csapolóra lesz szüksége, majd csatlakozófejekre, tömlőkre, gyorscsatlakozókra és egyéb szükséges alkatrészekre. A megfelelően hűtött, harmatos italhoz szükségünk lesz még egy figyelmen kívül hagyott elemre – a sörcsapoló berendezésre, más néven sörcsapra. A modern sörcsapoló berendezések egyszerre képesek minderre – nyomás alá helyezik a sört, lehűtik, és óránként több tucat korsó sört tudnak kiosztani. Könnyen összeállítható és használható, így a nyári házibulik és összejövetelek népszerű részévé váltak. Mire figyeljünk leginkább a választáskor?

sör

4 alapvető kérdés a gyors kiválasztáshoz

 • Milyen gyakran szeretné használni a sörcsapoló berendezést? Ez határozza meg a minőséget és a berendezésbe történő beruházást. Ha nyáron néhányszor használja a sörcsapot, nem kell drága sörcsapoló berendezéshez nyúlnia.
 • Óránként hány sört tervez csapolni? Ezt a számot nehéz előre megbecsülni. Azonban alapul veheti a partiján általában megforduló emberek átlagos számát és étvágyát. Szeretne „fejenként“ 2-3 korsóval számolni? Fontos számadat az Ön számára a hűtőteljesítmény, amelyet liter/óra értékben adnak meg. Ha egy sörcsapoló berendezés hűtőteljesítménye 20 liter óránként, akkor óránként 40 korsó sört tud lehűteni.
 • Milyen hordókból / kegekből fog csapolni? Melyik a kedvenc sörmárkája? Ugyanis – különböző sörfőzdék, különböző csapoló fejek, és olyan csapolót kell választania, amely kompatibilis a kedvenc arany nedűjével. Háromféle csapoló fejjel találkozhat: S rendszer (bajonett), A rendszer (vasaló), M rendszer (kombi).
 • Gyakran fog manipulálni a sörcsapoló berendezéssel? Tájékozódjon a méreteiről és súlyáról. Néhányat könnyebb hordozni (súlya legfeljebb 6 kg), mások esetében meggondolja, hogy gyakran áthelyezze egyik helyről a másikra (több mint 12 kg).

Sörcsapoló berendezések hűtés szerint

Kontakt, száraz hűtés

Normál otthoni használatra egy kerti partin, egy kontakt, száraz hűtésű sörcsapoló berendezés a legjobb választás. A készülék nem túl nagy, nem megterhelő a hordozása és könnyen használható.

A sör hűtéséért egy kontakt, száraz termoblokk a felelős. A sörcsapoló berendezés hűtésének megkezdéséhez a megfelelő összeszerelésen (a hordóhoz való csatlakozáson) és a konnektorba való csatlakoztatáson kívül semmi másra nincs szükség.

Ez a típus kevésbé alkalmas nagy partikra és összejövetelekre, ahol nagy sörfogyasztás várható. Nagy csapolási frekvencia esetén a hűtés kevésbé hatékony. Azt is figyelembe kell venni, hogy a termoblokkos sörcsapoló berendezés túl gyakori használata magasabb villamosenergia-fogyasztást eredményezhet. Ezért nagyobb valószínűséggel találkozhat a következő típusú hűtéssel az üzemegységekben.

Vízhűtés

A vízhűtés a sör hűtésére vizet használ, vagy inkább egy víz „fürdőt“, amelyben jég képződik a sör hűtésére.

Ezek nagyobb, nehéz és nem hordozható készülékek, amelyek állandó telepítést igényelnek (általában pult alá). Megtalálhatók kocsmákban, bárokban, éttermekben és más gasztrointézményekben. Az ilyen típusú hűtés előnye különösen a nagy teljesítmény, amely lehetővé teszi a nagy mennyiségek gyakori csapolását. Ugyanakkor ez a fajta hűtés gazdaságilag előnyösebb.

Maga a pult alatti vízhűtéssel összekapcsolt csapoló állvány magasabb beruházást jelent, és a fix telepítés miatt kevésbé alkalmas háztartási használatra.

Sörcsapoló berendezés kompresszorral vagy anélkül?

Ahhoz, hogy a sört egyáltalán átjuttassa a hordó szelepén, sűrített levegőre van szüksége. Ezért jól jön egy kompresszor vagy egy nyomás alatt lévő gázt tartalmazó palack. Ennek alapján megkülönböztetünk kompresszoros és gázüzemű sörcsapoló berendezéseket.

Kompresszoros sörcsapoló berendezések

Otthoni használatra a legkeresettebbek a beépített kompresszorral rendelkező sörcsapoló berendezések. A kompresszorral ellátott berendezés komplett, könnyen kezelhető, automatikusan nyomás alá kerül – a nyomás szükség szerint ki- és bekapcsolható, és az egész csapolási folyamat szépen kézben tartható.

Nagyon ideálisnak tűnik. Ennek azonban van egy hátulütője. A sört a levegő hajtja, amely természetesen oxigént tartalmaz, és ezért elég gyorsan oxidálódik. A sör ízében bekövetkezett változásokat már 24 órával a sör csapra verése után is érezni lehet, ezért ajánlatos a kompresszorral kisebb hordókba nyomni a sört, vagy úgy, hogy a sört közvetlenül a rendezvényen fogyasszák el. És mivel az ünnepségeken, bulikon a sörhiány okoz inkább problémát, a sör túlzott oxidációja valószínűleg nem is fog bekövetkezni.

Egy másik lehetőség a külső kompresszorral működő sörcsapoló berendezések. Ha már van otthon egy élelmiszeripari olajmentes kompresszora, akkor a sörcsap megvásárlásakor néhány tízezer forintot megspórolhat.

Gázüzemű sörcsapoló berendezések

Vagy akár nyomás médiummal is. A sörcsapoló berendezéssel együtt gázpatront vagy nyomás alatt lévő CO2 vagy CO2+N2 gázt tartalmazó palackokat használnak. Általában akkor ajánlott a használatuk, ha a sört csapra verés után több napon keresztül szeretné csapolni. Ennek oka, hogy hosszabb ideig képesek megőrizni az italok minőségét és frissességét.

Élelmiszeripari szén-dioxiddal (CO2) történő nyomás alá helyezéskor a sör egy hétig megőrzi tulajdonságait, utána azonban túltelítetté válik – sok buborékot képez és túlzottan habzik. Az élelmiszeripari minőségű biogázzal (CO2 + N2) történő nyomás alá helyezés a csapra veréstől számított 2-3 hétig biztosítja a kiváló minőségű sört.

Normál használatra csak nyomás alatt lévő CO2 gázt tartalmazó palackok állnak rendelkezésre (palackokat kell vásárolni), a biogázzal töltött palackok kereskedelmi használatra szolgálnak.

csapolt sör

Hogyan kell nyomás alá helyezni egy söröshordót?

Ha beépített kompresszorral rendelkező sörcsapoló berendezése van, a legtöbb esetben a beépített kompresszor gondoskodik a megfelelő nyomás alá helyezésről.

Külső kompresszorral, vagy ha egy palackból származó gázzal helyezi nyomás alá, a nyomást már kézzel kell beállítania a redukciós szelepen. A nyomásnak 1,8 és 3 bar között kell lennie. Miért ilyen széles a skála, és hogyan lehet eltalálni az ideális értéket? Ez a sör márkájától függ. Egyesek telítettebbek, mások kevésbé. Kevésbé telített sörhöz elegendő az alacsonyabb nyomás, telítettebb sörhöz viszont növelni kell a nyomást. A sörök átlagosan 2,3 bar nyomáson működnek jól – márkától függetlenül.

Sörcsapoló berendezések hűtőteljesítmény szerint

Ezt az adatot keresik a legtöbbet a termékleírásokban. A hűtőteljesítmény liter/órában van megadva, és azt jelzi, hogy a hűtéssel rendelkező sörcsapoló berendezés hány liter sört képes lehűteni óránként. Ez az érték megjósolja a csapolt korsók számát is. Ezért néha találkozhat például 20 liter/óra vagy 40 sör/óra értékkel.

Számos különböző vélemény létezik arról, hogy mi a megfelelő sörhőmérséklet. Ez nagyban függ a sör eredetétől és típusától. A szlovák és cseh csapolt sörök hőmérsékletének ideális esetben 5 és 7 °C között kell lennie. Ezért érdemes a sört hűvösebb helyen tárolni, még a tényleges csapra verés előtt. Ennek oka, hogy az otthoni sörcsapoló berendezések nem biztos, hogy elérik ezt az ajánlott hőmérsékletet. A sört azonban mindenképpen 10-15°C-ra kell lehűteni. Ha törődik az optimális hőmérséklettel, keressen olyan sörcsapoló berendezéseket, amelyek termosztáttal rendelkeznek, és lehetővé teszik a sör hőmérsékletének beállítását.

Most térjünk vissza a hűtőteljesítményre:

 • Normál háztartási használatra 15-25 l/óra teljesítményű sörcsapoló berendezések alkalmasak.
 • Közepes méretű rendezvények esetén már célszerű 30-40 l/óra körüli teljesítményt figyelembe venni.
 • Kereskedelmi környezetben és vendéglátóipari létesítményekben a 60 l/óra vagy annál nagyobb teljesítményű sörcsapoló berendezések alkalmasak.

Hasznos tartozékok a sörcsapoló berendezéshez

A sörcsapoló berendezés kiválasztásakor figyeljen arra, hogy mit tartalmaz a csomagolás és maga a konstrukció.

Egyes modelleket teljes felszereltséggel árulnak – ezeket otthon csak össze kell szerelnie és üzembe kell helyeznie. Mások külsőre vonzóbbak, de előfordulhat, hogy hiányos a felszereltségük, és nem talál kompatibilis alkatrészeket.

Mi kell egy sörcsapoló berendezéshez? Legalább egy csapoló fej a hordóhoz, egy csatlakozó csapoló fejhez, egy légtömlő, egy sörtömlő és egy redukciós szelep a nyomás alatti palackhoz (ha nincs kompresszorral ellátott sörcsapja).

A kényelmes és szinte problémamentes működés érdekében a minőségi sörcsapoló berendezések további hasznos elemekkel vannak felszerelve. A praktikus fogantyú jól használható a szállításhoz. A termosztát lehetővé teszi a sör hőmérsékletének egyszerű szabályozását. A csepptálca egy helyre koncentrálja a sörcseppeket, így a csapolási terület esztétikusan tiszta, legalábbis első ránézésre.

A sörcsapoló berendezés tisztítása

Ha a sörcsapoló berendezés tisztítását alábecsülik, az gyorsan befolyásolja a sör minőségét. Negatív értelemben. Tisztításkor mindig kövesse a használati utasítást, és összpontosítson a szennyeződés és a baktériumok terjedésének leginkább kitett részekre.

A kereskedelmi létesítményekben a professzionális sörcsapoló berendezéseket 7 naponta kell aprólékosan megtisztítani; háztartási környezetben nem árt, ha minden használat után figyelmet fordítunk a sörcsapra, különösen akkor, ha várhatóan hosszabb ideig nem használjuk újra a sörcsapot. Kevesebb erőfeszítésbe kerül, mintha túlkésőn venné észre, amikor egy új hordó már megromlott.

sör habbal

Dizájn és anyagok

Az otthoni sörcsapoló berendezések kompakt méretekkel és az évek során bevált decens dizájnnal rendelkeznek. Végül is a legattraktívabb dolgok a csap alatti pohárban történnek, és leginkább vonzza a figyelmet is. Ezért a sörcsapoló berendezések gyártása során a hangsúlyt a funkcionalitásra és a felhasznált anyagok minőségére helyezik, nem pedig a dizájnra. A drágább modellek teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek, magasfényű kivitelben, az olcsóbbak fém és matt műanyag kombinációja.

A sörcsapoló berendezések ára

A sörcsapoló berendezésbe történő beruházás a várható használattól és a hűtőteljesítménytől függ. A gyors tájékozódás érdekében három árkategóriára osztottuk az elérhető választékot.

✅ Sörcsapoló berendezések 210000 forintig

A legolcsóbb sörcsapoló berendezés körülbelül 52500 forintért vásárolható meg. Felszereltsége és teljesítménye a gyengébbek közé tartozik, de igénytelen használat mellett előnyei tetszeni fognak Önnek és barátainak. A felhasznált anyagok, a tartósság és mindenekelőtt a hűtőteljesítmény tekintetében valamivel jobbak a 140000 forinttól felfelé árazott modellek. Több közülük a legkelendőbb sörcsapoló berendezések közé tartozik.

✅ Sörcsapoló berendezések 210000 és 350000 forint között

Ebben az árkategóriában az ár/teljesítmény arány nagyon tisztességes szinten van. Ezek a sörcsapoló berendezések nemcsak otthoni használatra, hanem közepes méretű kulturális és sportrendezvényekre is alkalmasak, ahol egyik korsót a másik után csapolják. Jó választás lehet a teljes felszereltséggel és a 40 l/óra és annál nagyobb hűtőteljesítménnyel rendelkező sörcsapok.

✅ Sörcsapoló berendezések 350000 forinttól

A professzionális sörcsapoló berendezések többe kerülnek, nagyobb a súlyuk és általában nagyobb a helyigényük. Mindezt azonban ellensúlyozza a nagy teljesítmény és az ideális esetben az optimalizált fogyasztás is. A száraz hűtés helyett a vízhűtés nagyobb alkalmazási lehetőségeket és előnyöket kínál – bár ennek ára a pult alá történő állandó telepítés.

A legjobb sörcsapoló berendezés márkák

 • Lindr – A cseh és a mi piacunk vezetője. A népszerű cseh hűtő- és sörcsapoló berendezések márkája széles választékot kínál különböző árkategóriákban – a kedvezőbb árúaktól a professzionális sörcsapokig. Kiváló vélemények és elégedettség a hosszú távú használat során. A szervizszolgáltatás elérhetősége.
 • Klarstein – Ha házibuliba keres sörcsapoló berendezéseket, ne hagyja ki a Klarstein megfizethető árú sörcsapoló berendezéseit. Megfelelő hűtőteljesítmény és tetszetős kialakítás.
 • Clatronic – Az egyik legolcsóbb sörcsapoló berendezés 5 literes kapacitással.
 • Bomann – Ismét egy olcsó sörcsapoló berendezés beépített hűtéssel, rozsdamentes acél kivitelben és egyszerű vezérléssel.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Big Spender Double
✔️ Söröshordó hűtő beépített csappal hordós sörhöz és üdítőitalokhoz
✔️ A belső tér alkalmas egy standard hordóhoz (max. 50 liter) vagy két 20 literes hordóhoz
✔️ Dupla csapoló fej a két különböző üdítőitalok és sör csapolásához
5 out of 5 stars (5 / 5)292500 Ft Alacsony ár
2.Klarstein Big Spender Single
✔️ Söröshordó hűtő beépített csappal hordós sörhöz és üdítőitalokhoz
✔️ Belső tér standard hordókhoz (max. 50 liter)
✔️ Egyszerű áthelyezés a stabil kerekeknek köszönhetően
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)280000 Ft Alacsony ár
3.Klarstein Skal
✔️ Univerzális sörcsap, CO2 patronos nyomás rendszerrel
✔️ Minden öt literes hordóhoz jó
✔️ Integrált termoelektromos hűtés: hűtés 2-12 °C-ra
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)80500 Ft Alacsony ár
4.Klarstein Tap2Go
✔️ Elektromos hálózatról vagy autó szivargyújtón keresztül is használható
✔️ Sörcsap 5 l hordókhoz, valamint italhűtő 13 liter űrtartalommal
✔️ Beépített termoelektromos hűtőrendszer, 3 °C-ig
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)49500 Ft Alacsony ár