Kert és műhely

A legjobb szolár medence zuhany (recenziók és teszt 2024)

legjobb szolár medence zuhany Noha a szolár zuhany újdonságnak tűnik a piacon, bizonyos változatban és házilag készített verzióban már sok kertben működött, mint ingyenes vízmelegítés nyáron. Talán emlékszik a feketére festett fémkeretekre és tartályokra, ahol napozás után felfrissült vagy megszabadult az izzadságtól és portól, amikor bejött a kertből. Az idő előrehaladt és a szolár zuhanyok új, vonzó kialakítást kaptak. Ezért összegyűjtöttük a tippeket a legjobb szolár zuhanyokkal kapcsolatban a medencéhez, a kertbe vagy a víkendházba, hogy az üzletek kínálatában könnyebb legyen az orientáció, és megtalálja a jó minőséget átlagos áron.

Hogyan működik egy ilyen szolár zuhany? Mire lesz szükségem a telepítéséhez? Hol tudja legjobban kihasználni? Minden kíváncsi kérdést megválaszolunk a választási útmutatónkban. Fontos tudni, hogy mennyi meleg víz elegendő az Ön számára, és hogy a kertben leginkább milyen kialakításút használ ki. Több tucat felhasználói véleményt olvastunk el a szolár zuhanyokról és pontosan tudjuk, hogy mely paraméterekre és kritériumokra kell összpontosítani vásárlás előtt.

A legjobb szolár medence zuhany 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.FORMIDRA BIG HAPPY
Tartály térfogata: 44 l
Alapszélesség: 29 cm
Tömeg: 7,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)143 000 Ft Alacsony ár
2.FORMIDA COBRA
Tartály térfogata: 32 l
Alapszélesség: 34 cm
Tömeg: 9,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)128 000 Ft Alacsony ár
3.FORMIDRA HAPPY
Tartály térfogata: 25 l
Alapszélesség: 26 cm
Tömeg: 5,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)95 000 Ft Alacsony ár
4.FORMIDA JOLLY
Tartály térfogata: 25 l
Alapszélesség: 16,5 cm
Tömeg: 10,5 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)244 000 Ft Alacsony ár
5.La Proromance Solar Shower SS14
Tartály térfogata: 40 l
Alapszélesség: 20 cm
Tömeg: 10,2 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)88 000 Ft Alacsony ár
6.MARIMEX UNO 20 l
Tartály térfogata: 20 l
Alapszélesség: 13 cm
Tömeg: 6 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)45 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon szolár zuhanyt?

Bárkinek lehet a kertjében szolár zuhany. Több mint fél éven át, a napsütéses napokon örülhet a kellemesen meleg víznek. Ha eljátszik a gondolattal, hogy az idei évben beszerzi, akkor vessen egy pillantást a következő tanácsokra és tippekre, hogy megtalálja a megfelelő szolár zuhanyt, amelyet maximálisan ki tud használni.

Hogyan működik a szolár kerti zuhany?

A szolár zuhany különféle kivitelben kapható – az egyszerű sötét, megerősített „zacskóktól”, amelyeket bárhol fel lehet akasztani, a luxus megjelenésű, függőleges konstrukcióval, amely kitűnik a kerti medence mellett. Helyezze az egész konstrukciót napos helyre. Napon 2–3 órán belül a tartályban levő víz felmelegszik, akár 60–80 ° C hőmérsékletűre. A víz melegítéséhez nincs szüksége más energiára. A meleg víz, amit így kap, ezért a leggazdaságosabb és legolcsóbb megoldás. A verziótól függően kisebb vagy nagyobb víztartállyal (10 – 75 liter) és keverőcsappal rendelkezik, amely a meleg vizet a tartályból nyeri, valamint hideg vizet a bemenő tömlőből, hogy kellemesebbé tegye a zuhanyzást.

Hol és milyen feltételek mellett használhatja a szolár zuhanyt?

Szolár zuhanyok megtalálhatók az e-boltok kínálatában, például szolár medence zuhany vagy szolár kerti zuhany megnevezések alatt. A megnevezésekből egyértelmű, hogy hol fogják a legjobban kihasználni.

 • Ha rendelkezik medencével, fürdés előtt értékelni fog egy rövid zuhanyt. Lemossa magáról az izzadságot és a port, és így megszabadul számos szennyeződéstől, amely a medencébe kerülne. Ha még nem volt szolár zuhanya, akkor nagyon gyorsan észre fogja venni a különbséget – a medence tisztítására ritkábban lesz szükség, elektromos energiát takarít meg a vízszűrésnél és medencekémiát.
 • A kertészkedők és a nyaraló tulajdonosok nem tudják elképzelni kerti zuhany nélkül – áprilistól októberig tartó szezonban nagyon könnyen elérhető számukra a meleg víz, amellyel megszabadul minden szennyeződéstől.
 • Akkor is értékelni fogja annak előnyeit, ha szívesen kempingezik vagy lakókocsival utazik. Annak ellenére, hogy a víz feltöltése kissé nehezebb, könnyen megoldhatja a személyes higiéniát és a használt edények elmosogatását.

Tehát hova megfelelő egy szolár zuhany? Bárhova, ahol aktívan használják a kertet, a medencét, sok időt töltenek a szabadban. Egy tökéletes, mégis olcsó módszert kínál a felfrissülésre és a szennyeződésektől, piszoktól való megszabadulásra meleg napokon.

A szolár zuhanyok típusai

A szolár zuhanyok anyaga, alakja és dizájnja eltérő. Három alaptípus létezik, amelyek jellemzőit bemutatjuk.

 • Felakasztható szolár zuhanyok – megerősített szintetikus anyagból készült sötét zacskók formájában. A sötét szín vonzza a napsugarat és felmelegíti a vizet. Könnyen hordozhatók, és elég felakasztani napos helyre. Ezek folyamatosan feltölthetők a tömlőből származó vízzel vagy feltöltheti ezeket a helyükön is. Hátránya a rövidebb élettartam és a keverőcsap hiánya.
 • Hordozható szolár zuhanyok – ezek szilárd, magas konstrukciók, amelyek egy „fogason”lógnak, azzal a különbséggel, hogy a sötét alap kúp alakú vagy piramis alakú. Víztartállyal és spirálos napelemmel rendelkezik. A zuhanyfej magassága általában állítható, és ha gyorskapcsolóval van felszerelve, akkor a forró víz hideggel történő keverése sem jelent problémát. Egyszerűen megváltoztatja a helyzetét, és elég, ha egy víztömlő elérhető.
 • Fix szolár zuhanyok – leggyakrabban „oszlop” formájúak, amelyben a napkollektor és a víztartály el vannak rejtve. Dizájnjuk modern, az egységhez rögzítve van, az alapzat a padlóhoz vagy a csempékhez van szilárdan rögzítve. Nagyon jól néznek ki a medencék mellett, és a zuhanyfejek széles választékát és formáját kínálják. Fel vannak szerelve keverőcsappal, egy kiegészítő lábmosó csappal. Mivel ezek nem hordozhatók, ajánlatos telepítésekor mérlegelni, hogy a kifolyó víz hova lesz vezetve.

Felhasznált anyag

30000 forintig terjedő áron általában egy sötét műanyagot talál, amely márkanévtől függően többé-kevésbé ellenáll a hőmérsékleti deformációknak. Ezért bízzon olyan gyártókban, melyek kínálatában több különféle modell található. Valószínűleg a szolár zuhanyok gyártása ezek esetében nem csupán véletlenszerű próba.

90000 forinttól kezdődően tartós alumínium konstrukciókat is talál, amelyek nagyobb súlyúak és hosszú élettartamúak. A krómozott részek elegánssá teszik.

Milyen nagy víztartállyal rendelkezhet a szolár zuhany?

A piacon a leginkább eladott szolár zuhanyok azok, amelyek térfogata 20 – 40 liter. Ez a mennyiség teljes mértékben elegendő egy többtagú család igényeinek. Ha van egy kis kertje a városon kívül, ahová szabadidejében egyedül jár, akkor beéri kisebb térfogattal is, kb. 10-15 literrel, így a víz fel tud melegedni az ott töltött idő alatt. A legnagyobb szolár zuhanyok 75 liter kapacitásúak. A napkollektoroknak azonban kifinomultabbnak kell lenniük, és ezért az ilyen „terjedelmes” zuhanyok ára hirtelen emelkedik.

medence2

Hova kell helyezni a szolár zuhanyt?

A legjobb hely egy szolár zuhany elhelyezésére az, ahol a legtöbb ideig éri a nap. Ha hordozható zuhannyal rendelkezik, akkor annak helyét bármikor megváltoztathatja az év bármelyik szakaszában, ez azonban más abban az esetben, ha fix/rögzített típust választott. Tehát figyeljen a fák és a környező épületek árnyékára. Ezenkívül ne felejtsen el, gondolni a praktikus vízellátásra sem. A medence területe általában teljesen kielégítő.

Szolár zuhany telepítése

Szolár zuhany telepítése nagyon egyszerű dolog. Csak annyit kell tennie, hogy összerakja a zuhany alap részeit, szüksége lesz még egy kerti tömlőre és gyorscsatlakozókra, és a meleg víz néhány óra múlva folyik. A fix szolár zuhanyt szilárdan rögzíteni kell a mellékelt csavarokkal szilárd alapba – járda, padló, beton…

Hogyan kell megoldani a vízelvezetést?

A probléma különösen akkor merül fel, ha a zuhanyt egymás után több ember is használja. A víz nem folyik el, a zuhany közelében felhalmozódik, pocsolya és sár keletkezik, a gyep kipusztul, vagy a szennyezett víz a medencébe folyik. Ezenfelül, ha szappannal mosakszik, a mosószeres víz nem haszon a kerti környezetnek. A víz elvezetését egy csatornán keresztül megoldhatja közvetlenül a csatornarendszerbe. Számos lehetőség létezik, egy ügyes ezermester biztosan meg fogja oldani.

Dizájn

Mielőtt úgy dönt, hogy szolár zuhanyt vásárol, nézzen szét a kertjében – milyen stílust preferál? Milyen kialakítás lenne a legmegfelelőbb a házához, medencéjéhez? Bár a legtöbb szolár zuhany sötét színű, egyes részletek elegáns fényes domináns elemmé teszik a zuhanyt, míg mások zavaróak.

Szolár zuhany csappal – a legjobb megoldás a medencéhez

Természetesen nem kell zuhanyoznia, ha néhány percre elhagyja a medencét. De a fűben megtett néhány méter után a lábai megérdemli, hogy leöblítse. A kiváló minőségű szolár medence zuhanyok el vannak látva alacsonyan elhelyezett lábmosó csappal. Néhány másodperc alatt tiszta a lába, és csak minimális vizet használt.

Szolár zuhany karbantartása és szezonon kívüli tárolása

A szokásos szolár zuhany nem rendelkezik vízszűréssel, ezért tanácsos mérlegelni, hogy a tartályban lévő víz hány napig marad kifogástalan állapotban, a mikroorganizmusok szaporodása nélkül. Melyek az alapvető ajánlások?

 • Ha nem használja a zuhanyt több mint 2 napig, akkor javasoljuk, hogy engedje le a vizet, öblítse át a rendszert vízzel és töltse fel újra. A meleg víz, amely hosszabb ideig áll, ugyanis az algák és baktériumok paradicsoma.
 • Ha kemény vizük van, ne felejtsen el rendszeresen vízkőoldást végezni. A vízkő eltömíti a zuhanyfejet. Megszabadulhat tőle egyszerűen ecet, szódabikarbóna alkalmazásával, vízkőlerakódások esetén – kémiai anyagok felhasználásával.
 • A „zuhanyszezon” után szedje szét a szolár zuhanyt, alaposan tisztítsa meg, szárítsa meg és biztonságos, száraz helyen tárolja.

Szolár zuhanyok ára

Szolár zuhanyok 30000 Ft-ig

Fix szolár zuhany lábmosó csappal
Fix szolár zuhany lábmosó csappal
Felakasztható szolár zuhanyok szó szerint mindössze néhány száz forintért megvásárolhatók. Élettartamuk azonban nem hosszú. Néhány ezer forintért hordozható vagy fix/rögzített szolár zuhanyt vásárolhat praktikus műanyag kivitelben, optimális méretű víztartállyal.

Szolár zuhanyok 90000 Ft-ig

Ha valami stílusosabbat keres tartós anyagokból, amelyek hő és nap hatására nem veszítik el a minőségüket, akkor drágább árszinten fogja megtalálni a modelljét. Természetes a keverőcsap, lábmosó csap és állítható magasságú zuhanyfej.

Szolár zuhanyok 90000 Ft-tól

Az igényes vásárlók, akik a medencéjükhöz tökéletes kiegészítőt keresnek, valószínűleg magasabb árrelációban éri el, ahol minőségi alumínium szolár zuhanyokat, időtálló dizájnt, nagyobb víztartályt és tökéletes kivitelezést találhat. Biztosan értékelni fogja a hosszú élettartamot.

A legjobb szolár medence zuhany márkák

 • Hanscraft – nemcsak felfújható pezsgőfürdőket és földfeletti medencéket kínál, hanem praktikus szolár zuhanyokat is elfogadható áron, különféle kivitelben és színben.
 • Marimex – a medence- és kerti felszerelések bevált forgalmazója és gyártója népszerű és nagyon jól értékesített szolár zuhanyokat kínál, jó ár-érték arány mellett.
 • Hawaj – a cseh márka több elérhető szolár zuhany modellt kínál 27000 – 45000 Ft közötti áron.
 • Formidra – ha csúcskategóriás olasz dizájnú szolár zuhanyt keres, akkor nézze meg a Formidra márka kínálatát. Modelljei kiváló minőségű anyagokból készülnek, alumínium konstrukcióval, általában nagyobb víztartállyal, de jóval magasabb áron (60000 – 360000 Ft).

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új szolár zuhany kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak a legjobb szolár medence zuhany kiválasztásában a piacon.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..