Sport és outdoor

A TOP 7 legjobb trambulinok (teszt 2024)

legjobb trambulinok Az ugrálás hasonlóan, mint a futás vagy az úszás, a természetes mozgásformák közé tartozik, ami azt jelenti, hogy a trambulinon spontán mozgunk nagyobb erőfeszítések nélkül. A legjobb trambulinok játszi könnyedséggel segítenek elérni a jobb alakot, javítják a kondíciót, és még boldogabbá is tesznek. Ezen kívül nagyon jó hír, hogy az Ön gyermeke is jól szórakozhat a trambulinon, mert éppen a gyerekek azok, akik örömmel ugrálnak.

De hogyan választja ki a trambulint, amely nemcsak a gyermekek számára megfelelő, hanem biztonságos is és még megfelel az Ön igényeinek is? A trambulin tesztünk a legjobb trambulinokat foglalja magába, az ügyfelek és iparági szakértők véleménye alapján. Ezen felül rendszeresen frissítjük ezt a trambulin tesztet, hogy olvasóink mindig új információkat kapjanak.

Ne feledje, hogy véleményével Ön is hozzájárulhat a diszkusszióhoz.

Legjobb trambulinok – TOP 7 teszt (2024)

TermékÉrtékelésInfoÁr (-tól)
#1inSPORTline Flea PRO 430 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)Trambulin átmérője: 430 cm
Maximális teherbírás: 150 kg
Trambulin magasság: 80 cm
Lábak száma: 4 (dupla)
Védőháló: igen
Védőháló magassága: 180 cm
200 000 Ft Alacsony ár
#2inSPORTline Froggy PRO 366 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)Trambulin átmérője: 366 cm
Maximális teherbírás: 150 kg
Trambulin magasság: 89 cm
Lábak száma: 4 (dupla)
Védőháló: igen
Védőháló magassága: 185 cm
140 000 Ft Alacsony ár
#3inSPORTline QuadJump PRO 183*274 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)Trambulin átmérője: 274 cm
Maximális teherbírás: 150 kg
Trambulin magasság: 65 cm
Lábak száma: 4 (dupla)
Védőháló: igen
Védőháló magassága: 180 cm
190 000 Ft Alacsony ár
#4Spartan Safety Trambulin
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)Trambulin átmérője: 305 cm
Maximális teherbírás: 100 kg
Trambulin magasság: 76 cm
Lábak száma: 3
Védőháló: igen
Védőháló magassága: 200 cm
90 000 Ft Alacsony ár
#5Marimex rugó nélküli 305 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)Trambulin átmérője: 305 cm
Maximális teherbírás: 150 kg
Trambulin magasság: - cm
Lábak száma: 4
Védőháló: igen
Védőháló magassága: 246 cm
150 000 Ft Alacsony ár
#6PeakPro Black Exit Toys
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)Trambulin átmérője: 305 cm
Maximális teherbírás: 130 kg
Trambulin magasság: - cm
Lábak száma: 4
Védőháló: igen
Védőháló magassága: - cm
460 000 Ft Alacsony ár
#7 KLARFIT
Rocketstart 250

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)Trambulin átmérője: 250 cm
Maximális teherbírás: 150 kg
Trambulin magasság: 150 cm
Lábak száma: 3
Védőháló: igen
Védőháló magassága: - cm
105 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb gyermek trambulint?

 • Beltéri vagy kültéri. Jelenleg árulnak trambulinokat kültéri célokra tervezetteket, valamint praktikus trambulinokat beltéri használatra. Az első esetben különleges védőponyvára van szükség, amely vagy a csomagolás része, vagy külön kell megvásárolni. A pozitív dolog az, hogy ha nagy kertje van, akkor 400 cm átmérőjű trambulint is vásárolhat, ami igazi élmény lesz. A beltéri trambulinok érthetően kisebbek, több modell praktikusan összehajtható és eltehető, például az ágy alá vagy a beépített szekrénybe.
 • Biztonság és tanúsítványok. Ha a trambulin „GS“ jelzéssel rendelkezik, azt jelenti, hogy biztonságát tesztelték. Jelenleg a legtöbb trambulin rendelkezik ezzel a jelöléssel, de a vásárlás előtt ellenőrizze a csomagolásán, vagy más módon ellenőrizze a jelölést. Megbízható az EN1176 tanúsítvány, amely garantálja a trambulin hosszabb élettartamát. Vásárláskor mindig érdeklődjön a tanúsítványokról és, hogy a biztonsági előírásoknak megfelel-e.
 • Védőháló trambulinhoz. A védőhálóknak megvan a maga értelme, és ezért minden trambulinhoz magától értetődően kell tartoznia. Ha nem a csomagolás része, akkor saját biztonsága érdekében vásárolja meg, hogy védje magát és más trambulinhasználókat. A kínálatban szintén megtalálhatók a rendkívül hasznos alsó védőhálók is, amelyek körülveszik a trambulin alatt található területet, és így megakadályozza, hogy a házi kedvencek vagy a kisgyermekek a trambulin alatt tartózkodhassanak. A védőhálók lehetnek a rugók előtt vagy a rugók mögött.
 • Kiegészítők trambulinokhoz. A védőhálókon kívül hasznos védőponyvát is vásárolhat, mely megvédi a trambulint az időjárási viszontagságoktól, főleg az esőtől. Sok trambulin tulajdonos nem vásárol lépcsőt a trambulinhoz, hogy könnyebbé tegye a fel és lejutást a trambulinokba, ez különösen akkor lenne fontos, ha magasabbat vásároltak (néha ilyen lépcső már a készlet részét képezi).
 • Trambulin márkák és árak. Ha csak trambulint szeretne (védőháló és egyéb kiegészítő nélkül), a nagyobb méretűek ára 55 000 forint körül mozog, a kisebb trambulinok körülbelül 20 000 forintot tesznek ki, természetesen, ha jobb minőségű trambulinokra gondolunk. Jó ötlet, ha megnézi a készleteket, mert idővel rájön, hogy védőponyvát, védőhálót és talán még lépcsőzetet is igényel, így könnyebb megvenni az egész készletet, és nem kell később hajszolni a kiegészítőket. Ami a márkákat illeti, a legkeresettebb trambulin márkák közé tartozik például a Insportline, a HOOPI, a Marimex.
 • Merítsen ihletet vásárláskor. A trambulin tesztünk segít a piacon orientálódni és a legjobbat kiválasztani.

Mire érdemes figyelni a trambulin kiválasztásánál?

 • Méret
 • Stabilitás
 • Rugók minősége és száma
 • Ugrófelület minősége
 • Biztonság

Milyen védőhálókat ismerünk a trambulinokhoz?

A rugók előtti védőháló azt jelenti, hogy csak olyan területen ugrálhat, ahol nincsenek rugók, ami több szakember szerint biztonságosabb, mert a védőháló mögött vannak a rugók. Nem történhet meg, hogy a lába beleütközik a rugókba.

A rugók mögött található védőháló nagyobb ugrálási felületet jelent, de néha a rugókra is ráugorhat, habár minőségi burkolatban kellene, hogy legyenek.

Szükségem van védőhálóra a trambulinon?

Igen. Még maga a trambulin is bizonyos magasságban van a talaj felett, és amikor véletlenül az ugrófelület mellé esik az ugrásból, nagy veszélyt jelent mind a gyermekek, mind a felnőttek számára.

Milyen magas legyen a védőháló?

A védőhálónak hozzávetőlegesen 3,5 m magasságúnak kell lennie, mert akár 2 m magasságra is ugorhat, ezért magasabbnak kell lennie, hogy teljesítse a célját.

Milyen méretű és formájú trambulinokat ismerünk?

A legeladottabb méretek közé tartozik a 400 cm, 305 cm, 240 cm átmérővel rendelkezők (de le kell vonni a rugók helyét).

Általában érvényes, hogy minél nagyobb a trambulin, annál inkább szórakoztatóbb lesz az ugrálás. A 240 cm-nél kisebb méretűek már nem alkalmasak a felnőttek számára.

A trambulin nem csak kerek lehet, a kínálatban vannak például szögletes trambulinok is. A piacon még ponyvás trambulinok vagy földbe beépített trambulinok is találhatók, hasonlóan, mint egy beépített medence.

A trambulin méretének kiválasztásánál vegye figyelembe az elhelyezési terület nagyságát és biztonságát is. Az egyik legfontosabb tulajdonság választáskor a méret. Jelenleg 90 – 460 cm átmérőjű trambulinok kaphatók. Úgy helyezze el a trambulint, hogy körülötte legalább 1 méternyi szabad terület maradjon biztonsági okokból.

Beltéri környezetbe, főleg lakásba kisebb trambulinok a megfelelőek, körülbelül 140 cm átmérőig.

Milyen rugókkal rendelkeznek a trambulinok?

Erős és hosszabb rugók jobb visszaverődést jelentenek, és ez magasabb és szórakoztatóbb ugrásokat. Mindenesetre a rugóknak minőségi burkolatban kell lenniük, nehogy véletlenül sérülést okozzanak ugrálás közben, és ha ráugrik, ne legyen fájdalmas.

Kültéri trambulint el kell tenni kedvezőtlen időjárás esetén?

A védőponyva nyáron segít az esőben, tavasszal és ősszel is megvédi az időjárás viszontagságaitól a trambulint. Alapvetően azonban télen szükséges a trambulint behelyezni, elég csak a téli hónapokban, amikor a hó és a fagy van.

Milyen anyagokból készül a trambulin konstrukciója?

A kiváló minőségű trambulinok speciálisan módosított acélból (az úgynevezett horganyzott acélból) készülnek, amely nem rozsdásodik.

Miért előnyös trambulin készletet vásárolni?

A trambulin készlet/szett vásárlása előnyösebb több szempontból is; mert a biztonságára is gondol egyben és ezen felül még spórol is. A trambulin szettek ára kedvezőbb, ezzel ösztönözve a vásárlót arra, hogy a trambulinjukhoz védőhálót is vásároljanak.

Milyen egészségügyi előnyökkel jár a trambulinon való ugrálás?

Ugrálás a trambulinon:

 • javítja a test teljes koordinációját, az idősebbeknél akár 40% -kal csökkenti az esések kockázatát és a stabilitásvesztést,
 • erősíti a lábat, így még egy hosszú séta sem lesz többé probléma,
 • szépíti az alakot és a kilók szórakoztató módon mennek lefelé (egy órás ugrálás alatt átlagban 800-1300 kalóriát éget el),
 • nem terheli a csípőt és a térdet sem,
 • erősíti a szívet és a tüdőt.

Hogyan ugráljon biztonságosan a trambulinon?

Az alapelvek közé tartozik például:

 • mindig cipő nélkül, csak zokniban ugráljon,
 • a trambulinon mindig csak egy személy ugrálhat,
 • a legsúlyosabb sérülések a szaltó kipróbálásakor keletkeznek, ezért ezt ne tegye (az ugrálás már önmagában is szórakoztató)
 • mindig alacsony ugrásokkal kezdjen, majd később“szökkenjen“ magasabbra,
 • soha, valóban soha ne ugorjon egyenesen a talajra a trambulinról (térd, boka stb. sérülések keletkezhetnek)
 • soha, valóban soha ne ugorjon egyenesen a trambulinról máshová (például a trambulinról egyenesen a medencébe),
 • tanulja meg abbahagyni az ugrálást: fejezze be az ugráló felületre való kissé behajlított térdekkel való ugrással, ennek köszönhetően az ugrálás csillapul és megáll.

Milyen kiegészítőket vásárolhat a trambulinhoz

A trambulinhoz többféle kiegészítőt vásárolhat, melyek hozzájárulnak a trambulin biztonságos használatához. A legfontosabb kiegészítő a védőháló, mely használatával zúzódásokat és komolyabb sérüléseket előzhet meg. További kiegészítő az ugrófelület biztonságos megközelíthetőségét segítő lépcső, valamint a trambulin alatti biztonsági háló.

Ezeken a biztonsági kiegészítőkön kívül még számos más érdekes kiegészítő vásárolható. Ilyenek például a védőponyva, mely a trambulint védi az időjárás viszontagságaitól, valamint felszerelhető különféle tároló zsebekkel, melyekbe tárolhatja például a mobiltelefont, ékszereket, torna eszközöket.

A trambulin helyes használata

A trambulin több mint 20 éve áll a rendelkezésünkre, használhatják fiatalok és idősek, egészségesek és betegek, mivel a trambulin a világ legkényelmesebb edzőeszköze. Elegendő mindössze fel-le ugrálni rajta, hogy felpezsdítse a vérkeringését. A trambulinon az ugráláson kívül lehet helyben futni is, mely az ízületeket kíméli.

Manapság egyre inkább mozgásszegény életmódot élnek az emberek, ezért van szükség a szabadidős sportokra és itt jön képbe a trambulin, melynek használata ingyenes, nem időigényes és még az ízületeket is kíméli. Kezdetben naponta 2 – 3 percet használja a trambulint, majd naponta egy-egy perccel növelje az edzésidőt. Ajánlott, hogy az edzésidő a 15 percet ne haladja meg.

A trambulin tisztítása és karbantartása

A trambulin szakszerűtlen tisztítása felszíni károsodásához vezethet; soha ne tisztítsa agresszív tisztítószerekkel és ne használjon éles, fém tisztítóeszközöket. Elegendő, ha tiszta vízzel lemossa és áttörli. Minden használat előtt ellenőrizze a trambulint nincsenek-e rajta látható sérülések. Különösen ügyeljen az ugrófelület és a védőháló épségére.

A legjobb trambulin márkák

Marimex trambulinok

⭐ Úszómedencék, infraszaunák és trambulinok szakértője. Ennek a cseh márkának a kínálatában számos sikeres trambulint talál, amelyek átmérője meghaladja a 450 cm-t. A modellek belső hálózattal rendelkeznek, megfelelnek a biztonsági kritériumoknak, és ezen kívül szükség esetén biztosak lehetnek a rendelkezésre álló pótalkatrészekben.

Trambulinok Insportline

⭐ Az egyik legnagyobb sportszerbolt sem tétlenkedik trambulin-portfóliójával. Itt találhatók gyermek trambulinok (beltéri használatra is), nyeles ugró trambulinok, de közkedvelt családi trambulinok beltéri vagy kültéri hálóval is. Jó ár/minőség arány.

Trambulinok Aga SPORT

⭐ Kiválóan eladható trambulinok elégedett fogyasztói véleményekkel. Keresett modellek. Jó megfizethetőség, hangsúly a biztonságon + nagyon szép kialakítás. Kínálunk még 500 cm-nél nagyobb átmérőjű trambulinokat is.

Trambulinok GoodJump

⭐ Különböző méretű, a szükséges minősítéseknek megfelelő, megfizethető trambulinok képviselője eladó Szlovákiában és Csehországban.

Spartan trambulinok

⭐ Az osztrák Spartan márka sport-, szabadidős és szabadtéri felszerelésekre specializálódott. Kínálatában minden méretű trambulin megtalálható, 120-tól 487 cm-ig. A szerkezetek kiváló minőségű horganyzott acélból készülnek, a fényvisszaverő felületek rugalmasak és tartósak a felhasználói értékelések szerint.

Segített Önnek ez a trambulin teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt modellről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb trambulint, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

 • „speciálisan módosított acélból“
  A horganyozás nem módosítja az acél szerkezetét, csupán védőréteget képez rajta (horgany) és nem lesz tőle erősebb. Ez hasonló (csak bizonyos szempontból) a festéshez.
  Innen következik, hogy „konstrukciós“ bekezdés módosulásra szorul.