Kert és műhely

A legjobb felszíni medencék (recenziók és teszt 2024)

legjobb felszíni medencék A meleg nyári napok és a ház melletti kert kiváló feltételeket biztosít a privát fürdőzéshez. A felszíni medencék változatosak, így a különböző méret, forma és árkategória közül választhat, és a jelenleg használt anyagok minősége miatt sem kell aggódnia, hogy csak egy évre fog szolgálni.

A megfelelő elhelyezéssel és gondoskodással a felszíni medencék évekig kiváló állapotban lesznek. Arról hogy, hogyan kell kiválasztani a legjobb felszíni medencét, hogyan kell gondoskodnia róla, és hogyan néznek ki a felszíni medencék, amelyeket már sok fogyasztó megszeretett többet megtud a következő cikkben.

A medence áttekintés 6 családmodellt mutat be jó felszereltséggel és könnyű karbantartással. Nyilvánvaló, hogy ez a fajta medence nem nyújt az úszáshoz megfelelő feltételeket, mint egy besüllyesztett szilárd medence, de ezt a kellemes kikapcsolódást, nyári hancúrozást és lehűlést mindenki megengedheti magának. Ezen túlmenően, a teleltetéssel kapcsolatos gondok sem terhelik, és a következő szezonban a medence egészen más helyre kerülhet, mint ezen a nyáron volt.

Ami megkülönbözteti a minőségi felszíni medencét a márka nélkülitől, elsősorban az anyagok tartóssága és a könnyű összeszerelhetőség. Alap felosztás szerint megkülönböztetünk klasszikus felfújható medencéket, önfenntartó medencéket felfújt peremmel és szilárd vázzal / konstrukcióval rendelkező felszíni medencéket. A praktikus útmutatónkban megtudhatja előnyeiket és hátrányaikat.

A legjobb felszíni medencék

 Frissítés: NYÁR 2024 
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1MARIMEX Florida
Méretei: 3,66 x 0,99 m
Konstrukció: Fém konstrukció
Térfogat: 9 400 l
5 out of 5 stars (5 / 5)109 000 Ft Alacsony ár
#2MARIMEX Orlando
Méretei: 3,66 x 0,91m
Konstrukció: Acélfal
Térfogat: 8 000 l
5 out of 5 stars (5 / 5)103 000 Ft Alacsony ár
#3MARIMEX Florida 3,05 x 0,76
Méretei: 3,05 x 0,76 m
Konstrukció: Fém konstrukció
Térfogat: 4 500 l
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)47 000 Ft Alacsony ár
#4MARIMEX Tampa
Méretei: 3,66 x 0,91 m
Konstrukció: Önhordó medence
Térfogat: 6 700 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)38 000 Ft Alacsony ár
#5Marimex Florida Premium
Méretei: 2,15x4,00x1,22 m
Konstrukció: Fém konstrukció
Térfogat: 8,8 m3
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)247 000 Ft Alacsony ár
#6MARIMEX Florida Junior
Méretei: 1,5 x 2,2 x 0,6 m
Konstrukció: Fém konstrukció
Térfogat: 1 600 l
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)66 000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a felszíni medencét

Azt, hogy a kertben a medence nagyszerű dolog, nem lehet kétségbe vonni. Reméljük, hogy inspiráltuk Önt a medence-értékelésünkkel, és gyors áttekintést nyújtottunk a népszerű modellekről. De miért vásároljon egy föld feletti medencét, amely néhány évre szolgál?

 • A felszíni medencék különböző formájúak és méretűek. A mélységet és az átmérőt a növekvő gyerekekhez igazíthatja. Egy kisgyermek nem esik bele, mivel van „magasságuk“.
 • Nem drágák (szemben a süllyesztett medencékkel).
 • Összeállításuk és üzembe helyezésük rövid idő alatt megoldható.
 • Ezek nem térigényesek. Sőt minden évben más helyre helyezheti őket.
 • Az utóbbi években olyan modern dizájnnal is készültek, amelyek nem hatnak zavaróan a kertben.
 • A medence és annak összetevőinek karbantartását és gondozását maga el tudja végezni.
Medence - nyáron minden kertben elengedhetetlen
Medence – nyáron minden kertben elengedhetetlen

Felszíni medencék típusai

Felfújható medencék

A klasszikus felfújható medencék több osztott zónából állnak, amelyek mindegyikét külön-külön kell felfújni. Ezek a medencék a legkisebb gyerekek számára készültek, de találhat egy kicsit terjedelmesebb modelleket is, amelyek kellemes lehűlést kínálnak a felnőttek számára is. A piacon kerek, ovális, oktális, hatszögletű és sok más alakú is található. Ezek tökéletesen összecsukhatók és könnyen hordozhatók, de rövidebb élettartammal rendelkeznek. Ezeket csak bizonyos térfogatig (max. 1000 l víz) és alacsony mélységig gyártják. Az ilyen levegővel töltött falak nagyobb köbtartalmat nem bírnak ki.

Önfenntartó felfújható medencék

Ebben az esetben csak a felső kerületi gallért kell felfújni, és az emelkedő vízoszlop a medence testét felemeli, ami általában nagyon tartós PVC-anyagból készül. Ez egy népszerű medence típus jó áron, amely szinte semmilyen összeszerelést nem igényel. Azonban sima felületet (a medence egyenetlen felületen deformálódik), és elegendő mennyiségű vizet is igényel. A medencét a felfújt gallérig fel kell tölteni.

Biztonságos és puha, nem áll fenn sérülés vagy horzsolás kockázata. A medence megvásárlásakor vegye figyelembe, hogy ki fogja használni a medencét, és ennek megfelelően válassza ki a mélységet. Általában a magasság a gallérral együtt van megadva, ha a víz hozzávetőleges mélységét szeretné tudni, számolja ki a teljes magasság 80%-át. A hátránya azonban a rövidebb élettartam (jó gondoskodás mellett 2-4 év), mivel a puha konstrukció mechanikai sérülésekre hajlamos.

Medencék acél vázzal

Az Ön feladata a vázszerkezet összeszerelése és a medencefólia felhelyezése. Nem nehéz feladat, kevesebb, mint egy órán belül elvégezheti szerszámok használata nélkül. Ez a fajta medence stabilabb, ellenállóbb a vízkiömléssel szemben, és egyszerre több felnőtt is benne lehet anélkül, hogy az alakja megváltozna. Különböző méretek és mélységek állnak rendelkezésre. Annak ellenére, hogy drágábbak és sima felületet igényelnek, nagyon jó élettartamúak megfelelő tárolás mellett (ahol nincs fagy, nedvesség vagy rágcsálók). Bármilyen magasságig feltöltheti őket. Figyelembe kell venni azonban a szűrőnyílások magasságát. Ha a víz a medencében azok szintje alatt van, a szűrés hatástalan.

Medencék acélfalakkal

Ebben az esetben nem csak az alap konstrukció szilárd, hanem a medence falai is. A külső kereten kívül, belül van egy medencefólia, amely kopás esetén cserélhető. Az ilyen típusú medencék a kertben is átteleltethetők – a konstrukció ellenáll a korróziónak, és a fólia általában fagyálló. A medence falai különböző színekben és mintákban kaphatók, így a medence nem hat zavarólag a kertben, és bizonyos modellek részben beágyazhatók a talajba, ami különösen népszerű, ha lejtős terep van a telken. Készüljön fel a magasabb árra és egy kicsit hosszabb összeszerelési időre.

Elhelyezési követelmények

Nyilvánvaló, és mindenki számára világos, hogy a felszín feletti medencék sima talajt igényelnek, amely egyrészt elég szilárd, másrészt mentes az éles daraboktól és kavicsoktól. Kell találnia egy napfényes szélvédett helyet, amely nincs körülvéve fákkal (a hulló levelek + a madárürülékek a medencét szennyezik). Az alapzat felületét ki kell egyenlíteni, kavics, kő, aszfalt szőnyeg nélkülinek kell lenni. Ideális, ha a felületet finom homokkal szórja le, amelyre geotextília alátét és a medence alá való védőponyva kerül. Ellenőrizze a felületet vízmértékkel. A részlegesen feltöltött medencét ne mozgassa, áthelyezéskor a vizet mindig engedje ki.

Ki fogja használni a medencét?

A medence kiválasztásakor vegye figyelembe a felhasználás módját. Ha felnőttek akarnak úszni benne, akkor min. 120 cm mélynek kell lennie. Ha pihenni szeretne a medencében, akkor biztosan értékelni fogja, ha a szint csak a nyakáig ér ülve. Ha kisgyermeke van, keressen inkább alacsonyabb medencéket.

Hány hónapot szeretne fürdeni kint a kertben és milyen vízhőmérsékletre van szüksége? Ettől függően válasszon további kiegészítőket (pl. napelemek, fűtés,…), abban az esetben, ha a fűtött medence ára túl magas, nézze meg a felfújható pezsgőfürdőkre vonatkozó tippeket, amelyek a saját fűtéssel meghosszabbíthatják a kültéri fürdési időt 8 -9 hónapra az évben.

Külső felület kivitelezése

Nem szokatlan, ha a hagyományos kék medencék mellett talál olyan felszíni medencéket is, melyek külső felületének kivitelezése rattanra vagy kiváló minőségű faburkolatra emlékeztet. A gyártók gyorsan alkalmazkodtak a modern kertek trendjeihez, és szép és esztétikus medencéket is hoztak a piacra, amelyek a megjelenésükkel a drága, süllyesztett medencékkel versenyezhetnek.

Különösen a gyerekek, de a szülők is értékelik a felszíni medencét
Különösen a gyerekek, de a szülők is értékelik a felszíni medencét

Alapfelszereltség

Papír- vagy homokszűrő?

Szűrés nélkül a medence vize gyorsan megzöldül, a mikroorganizmusok szaporodnak benne és a szennyeződés felhalmozódik. Ha az Ön medencéje 6000 liter térfogatú, akkor gazdaságtalan és nem ökologikus, hogy a vizet néhány naponta cserélje. Ezért nyilvánvaló, hogy szűrésre lesz szükség.

 • A papírszűrő olcsóbb, de igényesebb karbantartást igényel és gyorsabban kopik. Ez papírbetétből és szivattyúból áll. A víz egy speciális papírtekercsen halad át, amely a szennyeződéseket összegyűjti, és ezt hetente néhányszor ki kell tisztítani. A szűrési képessége fokozatosan romlik, és ki kell cserélni.
 • A homokszűrő a természetben szokásos elv alapján működik. A víz a kvarchomokon keresztül áramlik, amely a szennyeződéseket összegyűjti és a szivattyú a tiszta, átlátszó vizet szívja vissza. Csökkenti a medencekémia fogyasztását, és 2-3 évenként csak egyszer igényli a homok feltöltését. Az ára azonban többszöröse a papírszűrőnek.

Védőponyva a medence alá – ez alapelem a medence alá, amely megakadályozza a mechanikai sérülést a medencefólián.

Takaró fólia – ez alapelem a medence fölé, amely megvédi a medencét a durva szennyeződésektől, csökkenti az algák kialakulását és minimalizálja a medencekémia fogyasztását.

Medencekémia – ezek klór- és klórmentes termékek és tesztelők, amelyek a zavaros és zöld vizet tisztává és átlátszóvá változtatják. Ugyanakkor vigyázzon, mert az érzékeny bőrű embereknél esetleges allergiás bőrreakciót válthat ki. Először próbálja meg a kezelt víz hatását egy kisebb darab bőr felületen.

Létrák – különösen akkor értékeli, ha a medencéje mélyebb, mint 90 cm. A kisgyermekek biztonsága érdekében jó, ha medencéből könnyen eltávolíthatók, hogy ne tudjanak belemenni.

Kérdés: Előnyösebb a medencét felszereltséggel vagy az nélkül vásárolni?

Ha teljesen felszerelt készletet vásárol, akkor az alapárban mindent megtalál, amire szüksége van az összeszereléséhez és karbantartásához. Praktikus, bár az ára magasabb lehet, de idővel rájöhet, hogy például a papírszűrő nem elegendő a medence méretéhez, és nem tetszik a takaró fólia. Ezért kerülnek képbe a felszereltség nélküli medencék – minden tartozékot az Ön igényeinek megfelelően választhat ki – a megbízható kereskedők nemcsak tanácsokkal látják el Önt, hanem valószínűleg kedvezményes árban is megegyeznek.

Kiegészítő felszerelés

 • Szolár takaró – egy speciális, a felszínen fekvő buboréktakaró, amely napsütéses időben emeli a vízhőmérsékletét egypár fokkal, vagy fordítva a késő esti órákban is melegen tartja a víz hőmérsékletét.
 • Szolár panel – a napenergián kívül további energia használata nélkül akár 6°C-al felmelegíti a vizet, és meghosszabbítja a fürdés szezont.
 • Hőszivattyú – elektromos készülék, amely napfény nélkül is aktívan növeli a víz hőmérsékletét. Az ára azonban néhányszorosan is megnöveli a hagyományos felszíni medencék árát, így leggyakrabban a nagy süllyesztett medencékben használják.
 • Szolinátor – a természetes formájú sókat (NaCl – só – nátrium-klorid) használja a klór előállításához, és így biztonságosan helyettesíti a medencekémiát.
 • Úszás ellenáram – olyan felfüggeszthető eszköz, amely a 120 cm-nél nagyobb mélységű medencékben szabályozható vízáramot hoz létre, így kisméretű medencékben is úszhat.
 • Medence porszívó – tisztítja a medence alját és a falait az üledéktől. Általában önállóan dolgozik, és a homokszűrőhöz csatlakozik.
 • Szkimmer – egy felfüggeszthető eszköz, amely összegyűjti a nagyobb szennyeződéseket a medence felszínén. A szűrőhöz csatlakozik.
 • Szolár zuhany
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új felszíni medence kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon egy minőségi medencét.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..