Háztartás

A legjobb varrógépek (teszt 2020)

legjobb varrógépek A legjobb varrógépet elsősorban annak alapján válassza ki, hogy milyen célra kívánja használni és mennyi pénzt szeretne befektetni a vásárlásba. A legjobb modellek a piacon valóban eleget tudnak – befűzik a cérnát a tűbe, harminc különböző öltéssel tudnak varrni, képesek hímezni néhány hímzésmintát, beleértve a betűket és a számokat. És ha ez még kevés, USB-kábel segítségével csatlakoztathassa a varrógépet a számítógéphez vagy a laptophoz.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a mai varrógépek sokkal többet tudnak, mint elődeik, jó, ha legalább egy alapvető áttekintése van róluk. Ezért készítettünk egy varrógép tesztet, amelyet rendszeresen frissítünk több híres tesztvállalat eredményei alapján, valamint figyelembe vesszük a szakértők (leggyakrabban bloggerek) és a felhasználók véleményét is. Emellett gazdagíthatja Ön is a rangsorolásunkat, ha részt vesz a szöveg alatt a diszkusszióban.

Mivel tudjuk, hogy a vásárlási döntések néha kihívást jelenthetnek, ezért a leggyakrabban feltett fogyasztói kérdésekre is válaszolunk. Így még egyszerűbben tudja kiválasztani az új minőségi varrógépét.

Teszt – legjobb varrógépek – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.SINGER Simple 3210
Varrattípusok száma: 10
5 out of 5 stars (5 / 5)43 890 Ft Alacsony ár
2.SINGER SMC 3323
Varrattípusok száma: 23
5 out of 5 stars (5 / 5)63 890 Ft Alacsony ár
3.SINGER SMC 1409
Varrattípusok száma: 9
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)37 490 Ft Alacsony ár
4.Toyota OEKAKI 50LG
Varrattípusok száma: 50
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)180 990 Ft Alacsony ár
5.Toyota Super Jeans J26W
Varrattípusok száma: 26
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)72 990 Ft Alacsony ár
6.GUZZANTI GZ 115
Varrattípusok száma: 22
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)34 990 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb varrógépet?

 • Varrással kapcsolatos tapasztalatai. Jó, ha átértékeli a varrással kapcsolatos tapasztalatait. A teljes kezdők gyakran elvesznek a számos funkcióban, amelyekre az elején még nincs szükségük. Másrészt gondoljon arra, hogy ha a varrás alapjait elsajátította, még jobban szeretne majd varrni, akkor majd egy új varrógépet kell választania olyan funkciókkal, amelyeket nem akart vagy eleinte nem ismert. Éppen ezért érdemes megfontolni, hogy jobb, ha az elején egy kicsit több pénzt fektet be egy jobb varrógépbe, amely megbízhatóan szolgálja Önt néhány évig; vagy valóban csak alkalmanként szeretné megvarrni és javítani a ruhákat.
 • Mechanikus vagy elektronikus.
  A mechanikus varrógépet a gombok és a karok segítségével vezérelheti, ha például módosítani szeretné az öltés típusát.
  Az elektronikus varrógépet modernnek tartják, sokkal több beállítási lehetőséggel rendelkezik, amelyeket áttekinthetően lát a kijelzőn. Számos varrónő számára egy elektronikus varrógép jobb segítő, másrészt a háztartási használatra, a legtöbben megelégednek a mechanikus varrógéppel.
 • Alapfelszereltség. A gazdagabb alapfelszereltség minden bizonnyal előnyös a kezdetekben, így nem kell mindjárt további extrákat vásárolni. A varrógép több talppal, különböző méretű tűvel, több orsóval, ollóval és más szükséges aprósággal rendelkezhet.
 • Részletes utasítások magyar nyelven. Talán ez a pont természetesnek hangzik, de a hiányos használati utasítás nem ér semmit. Függetlenül attól, hogy valaha is volt vagy nem volt varrógépe, meg kell ismernie az új gépet, hogy teljes mértékben kezelni tudja, és kihasználhassa az összes funkcióját. Különösen az új funkciókkal a tapasztalt varrónőnek is meg kell ismerkednie. Számos varrónő megerősíti, hogy a teljes körű használati utasítás részletes leírással megfizethetetlen.
 • Varrógép márkák. Talán a legismertebb varrógép márka a Singer, amely évtizedek óta értékesít varrógépeket, és még mindig az egyik legnépszerűbb varrógép márka. Ugyanakkor a Janome, a Brother és a Toyota varrógép márkák is élőtérbe kerültek. A márka azért fontos, hogy pótalkatrészeket, tartozékokat vásárolhasson, és hivatalos szervizközpontra támaszkodhasson.
 • Varrógép funkciói. Természetesen minden varrógép tud varrni, de biztosan mindenki élvezni fogja a cérna automatikus befűzését, a különböző formájú hímzést, a szabadkart az ujjak és gallérok kényelmes varrásához, részletesebb öltéskorrekciót, a varrást követően a tű lefelé kerülését és egyéb praktikus lehetőségeket.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a varrógép teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Hogyan válasszon varrógépet az otthoni varráshoz?

Nyugodtan írjon össze egy listát mindarról, amit egy varrógéptől a háztartási használatra elvár. Ennek megfelelően kell választania. Néhányan csak a nadrágok megvarrására, rövidnadrágok rövidítésére, vagy nyári ruhák szűkítésére használják a varrógépet. Mások varrnak otthon például egy takarót, nyaksálat vagy játékokat a gyermekeiknek és unokáiknak maradék anyagokból. Ez az oka annak, hogy az otthoni varráshoz mindenkinek teljesen eltérő igényei vannak.

Általában azonban a háztartási varrógépnek képesnek kell lennie a farmer átvarrására, rugalmas anyag varrására, és még hímzésre is. Természetes persze az öltésszélesség és a sűrűség szabályozása, a szabadkar, a szálvágás (nincs szükség az ollóra a cérna elvágásához) és a varrás sebességének szabályozása (automatikus anyagadagolás).

Mit jelent az overlock funkció?

Az overlock funkció azt jelenti, hogy a varrógép nemcsak beszegi a szövet szélét és a következő öltéssel rögzíti is ezt, hanem professzionálisan el is dolgozza azt. A szövet szélét alulról zárja le (lock = angolul bezár). Az ilyen öltés jellemző a minőségi ruhákban, és még az elasztikus szövetek is el vannak dolgozva az ilyen öltéssel.

Mit jelent a coverlock funkció?

A coverlock funkció alapvetően felülről zárja az öltést (lock = angolul bezár). Ez egy professzionális öltéssel ellátott kivitel, amely kettős varratot hoz létre felül és hurkokat az anyag szélén. Alkalmas például pólók, pulóverek, nadrágok, tréningruhák és alsóneműk varrására, és mindenhol ahol be szeretné fejezni az anyag hosszát.

Mit jelent, ha a varrógép rendelkezik úgynevezett szabadkarral?

A szabadkar része a varrógépnek a varrógép lapja alatt, amelyen varr (a szövet van ráhelyezve). Ha ez a rész eltávolítható, könnyedén varrhat kevésbé hozzáférhető elemeket, mint pl. gallér, nadrágon a cipzár stb. Nagyon hasznos, ha a varrógép rendelkezik szabadkarral.

Miért hagyja a varrógép a tűt mindig lefelé?

Ha megszakítja a varrást, a tű lefelé a szövetben marad – ezután manuálisan felemelheti, és a szövetet kihúzhatja, elforgathatja, felhajthatja vagy teljesen eltávolíthatja. Ha a varrógép a tűt mindig lefelé hagyja, akkor garantált a biztonság, és a sarok varrása közben kényelmesen elforgathatja az anyagot, valamint pontosan tudja, hol hagyta abba a varrást.

Varrás közben kikapcsolhatom az automatikus anyagadagolást?

A varrógépek automatikusan adagolják az anyagot varrás közben, és ha ezt nem akarja, keressen olyan varrógépet, amelyen ezt kikapcsolhatja. Csak a kikapcsolás után tudja tolni az anyagot a saját tempójában.

Varrógépek

Apróbb hibák javítása, mielőtt szakszervizhez fordulna

Szakad a szál

 • Valószínűleg a gép rosszul van befűzve, próbálja újra befűzni a gépet.
 • Túl szoros a szálfeszesség, ilyen esetben lazítson a feszességen.
 • A szál túl vastag a tűhöz, megoldásként válasszon egy nagyobb tűt.
 • A tű nincs jól behelyezve, vagy sérült. Ellenőrizze a behelyezést vagy cserélje ki a tűt.

Törik a tű

 • Nem jó a tűmérete az anyaghoz, tehát cserélje megfelelő méretűre.
 • Nem megfelelő talpat használ, cserélje ki a talpat megfelelőre.
 • A tű nincs jól behelyezve, vagy sérült. Ellenőrizze a behelyezést vagy cserélje ki a tűt.

Kihagy az öltés

 • Valószínűleg a gép nincs jól befűzve, ellenőrizze a befűzést.
 • A szálfeszesség nem megfelelő, ellenőrizze.
 • A tű – anyag – cérna kombináció rossz. Változtasson rajta.

A gép túl hangos

 • A gépet meg kell olajozni, legjobb megoldás, ha elviszi szervizbe.

 Mielőtt az első varrógépét megvásárolná

Menjen el egy szakboltba és hasonlítsa össze az árakon kívül a méreteket is; vegye figyelembe, hogy a jó varrógép ott kezdődik, hogy nem a legkönnyebb, mivel a fontos alkatrészei fémből készültek, nem pedig műanyagból és nem a legkisebb, mert a nagyobb anyagokat nehéz lenne megvarrni vele. A következő alapfunkciókkal minden háztartási varrógépnek rendelkezni kell: egyenes öltés, cikkcakk öltés, öltéshossz és öltésszélesség beállítás, szálfeszesség beállítás, orsózás, előre és hátra varrás, általános varrótalp, cipzárvarró talp, világítás.

Segített Önnek ez a varrógép teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi varrógépet, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.