Elektronika

A legjobb vezeték nélküli hangszórók (teszt 2024)

legjobb vezeték nélküli hangszórók Minden okostelefon vagy táblagép rendelkezik beépített hangszóróval, amely lehetővé teszi, hogy halljuk az új e-mailek értesítését vagy a csengőhangot, amikor valaki hív minket. Ha azonban zenét akarunk hallgatni, ez a hangszóró már nem elegendő számunkra. Pontosan ezért jelentek meg a piacon a vezeték nélküli hangszórók, hogy jobb minőségben és hangosabban hallgathassa a zenét, tehát a vezeték nélküli hangszórók jobb hangélményt nyújtanak.

De hogyan választhatja ki magának a legjobb vezeték nélküli hangszórót, amikor a piacon olyan sok fajta van? Mindenekelőtt a márkára kell összpontosítani – a vezeték nélküli hangszórók top márkái közé tartozik például a népszerű JBL, Bose SoundLink és természetesen a Samsung, B&O és a Marshall. A könnyebb választás érdekében elkészítettük ezt a vezeték nélküli hangszóró tesztet, amely a kiválasztott vezeték nélküli hangszórókat különböző árkategóriákban tartalmazza.

Ezen kívül ezt a tesztet hasznos tippekkel is gazdagítottuk, amelyek segíthetnek a hangszóró kiválasztásánál. Örülnénk, ha részt venne a diszkusszióban és megosztaná saját véleményét és észrevételeit.

TOP 8: A legjobb vezeték nélküli hangszórók 2024

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Marshall KILBURN II

Frekvencia: 52Hz-20kHz
Tömeg: 2,5 kg
Lejátszási idő: 20 óra
Névleges teljesítmény: 2x8W + 20W
Érzékenység: 100.4dB
Vízállóságot: IPX 2
5 out of 5 stars (5 / 5)100000 Ft Alacsony ár
#2Bose SoundLink Revolve II
Frekvencia: -
Tömeg: 0,66 kg
Lejátszási idő: 13 óra
Névleges teljesítmény: -
Vízállóságot: IPX5
5 out of 5 stars (5 / 5)66500 Ft Alacsony ár
#3JBL Charge 5
Frekvencia: 65Hz - 20kHz
Tömeg: 960 g
Lejátszási idő: 20 óra
Névleges teljesítmény: 40 W
Vízállóságot: IPX 7
5 out of 5 stars (5 / 5)60000 Ft Alacsony ár
#4JBL Boombox 2
Frekvencia: 50Hz - 20kHz
Tömeg: 5,91 kg
Lejátszási idő: 24 óra
Névleges teljesítmény: 80 W
Vízállóságot: IPX7
5 out of 5 stars (5 / 5)180000 Ft Alacsony ár
#5JBL Flip 5
Frekvencia: 65Hz - 20kHz
Tömeg: 540 g
Lejátszási idő: 12 óra
Névleges teljesítmény: 20W
Vízállóságot: IPX 7
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)40000 Ft Alacsony ár
#6Apple HomePod
Frekvencia: -
Tömeg: 2500 g
Lejátszási idő: -
Névleges teljesítmény: -
Érzékenység: -
Vízállóságot:-
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)140000 Ft Alacsony ár
#7Sony SRS-XP500B
Frekvencia: -
Tömeg: 11,2 kg
Lejátszási idő: 20 óra
Névleges teljesítmény: -
Vízállóságot: IPX 4
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)84000 Ft Alacsony ár
#8Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker
Frekvencia: 80Hz - 20kHz
Tömeg: -
Lejátszási idő: -
Névleges teljesítmény: 16 W
Vízállóságot: IPX 7
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)13000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb vezeték nélküli hangszórót?

 • A vezeték nélküli hangszóró használati helye. A vezeték nélküli hangszóróknak az a lényege, hogy hallgathassa a zenét bárhol, ahol éppen Ön tartózkodik.
  a) Ha otthon és néha a szabadban tervezi hallgatni a zenét, egy kicsit nagyobb vezeték nélküli hangszóróra van szüksége jó teljesítménnyel ahhoz, hogy jól hallja.
  b) Az utazás során való zenehallgatáshoz egyértelműen könnyebb, kisebb, kényelmesen hordozható vezeték nélküli hangszóró szükséges, amely bármilyen kézitáskába vagy csomagtáskába elfér. A választásnál fontosabb a jó akkumulátor üzemidő, mint a hangminőség.
  c) Ha főleg otthon szeretne zenét hallgatni (kültéren), keressen nagy teljesítményűt, így megbízhatóan kihangosítja a helyiséget nagyon jó hangminőséggel. Kevésbé számít a vezeték nélküli hangszóró súlya. Ideális, ha lehetőség van az akkumulátor hálózati csatlakoztatására.
 • Vezeték nélküli hangszóró teljesítménye. A legkisebb vezeték nélküli hangszórók legfeljebb 10 wattos teljesítménnyel rendelkeznek, ami elég kis helyiségekbe megfelelő. A maximális teljesítmény legfeljebb 500 W, amit általában a háztartásban és a kertekben valahol a filagória alatt szoktak használni, amikor barátaival grillpartit rendez. Ne feledje, hogy minél nagyobb a teljesítmény, annál kevésbé torzítja a hangot (a hang jobb minőségű).
 • A vezeték nélküli hangszórók akkumulátorának üzemideje. A kisebb vezeték nélküli hangszórók üzemideje jellemzően legfeljebb 6 óra töltésenként, a nagyobb vezeték nélküli hangszórók nehezebb, nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkeznek, és így töltésenként hosszabb üzemidővel rendelkeznek (például 15 óra folyamatos üzemelés). A nagyobb teljesítményű vezeték nélküli hangszórók a beépített akkumulátor mellett a hálózathoz is csatlakoztathatók, így nem kell aggódnia az üzemidő miatt.
 • Vezeték nélküli hangszóró csatlakoztatása. Leggyakrabban Bluetooth technológiával csatlakoztatja őket okostelefonjához, táblagépéhez vagy laptopjához, és vannak a piacon olyan vezeték nélküli hangszórók is, melyek lehetővé teszik több eszköz csatlakoztatását egyidejűleg, így nem számít, hogy hol indítja el a zenét. A második gyakori mód az NFC technológia segítségével való csatlakoztatás (például az okostelefont a vezeték nélküli hangszórón található NFC jelhez közelíti), vagy akár az AUX audiobemenet segítségével (3,5 mm-es Jack csatlakozó használatával).
 • Vezeték nélküli hangszórók vízállósága. Ez fontos paraméter, függetlenül attól, hogy a hangszórót rendszeresen szállítani fogja, vagy csak otthon használja. Mindig előfordulhat, hogy véletlenül leönti vízzel, vagy a konyhába vagy a medence közelébe szeretné helyezni.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a vezeték nélküli hangszóró teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

A vízállóságot az alábbi IPX paraméter határozza meg:

 • IPX 8 – A vezeték nélküli hangszóró egy órán keresztül folyamatosan vízbe meríthető 5 méteres mélységig.
 • IPX 7 – A vezeték nélküli hangszóró ellenáll a rövid ideig tartó merülésnek, akár 1 méter mélységig, jó 5 másodpercig.
 • IPX 6 – A vezeték nélküli hangszóró ellenáll az erős nyomású spriccelő vízsugárnak legfeljebb 3 méteres távolságból maximum 3 percen át.
 • IPX 5 – A vezeték nélküli hangszóró ellenáll az alacsony nyomású spriccelő vízsugárnak legfeljebb 3 méteres távolságból maximum három percen át.
 • IPX 4 – A vezeték nélküli hangszóró ellenáll a fröccsenő víznek, maximálisan 10 liter / perc sebességgel legfeljebb 5 percig.
 • IPX 3 – A vezeték nélküli hangszóró repedésálló.
 • IPX 2 – A vezeték nélküli hangszóró ellenáll a 15°-ban eső vízcseppeknek legfeljebb 10 percig.
 • IPX 1 – A vezeték nélküli hangszóró ellenáll a vízcseppeknek legfeljebb 10 percig.

Mennyi a vezeték nélküli hangszórók hatótávolsága a csatlakoztatott eszköztől?

A vezeték nélküli hangszórók hatótávolsága körülbelül 10 méter, de ezt a számot minden egyes modell esetében külön kell ellenőrizni, mivel a gyártók kisebb / nagyobb tartományt is biztosíthatnak.

Lehet vezeték nélküli hangszórót használni a fürdőszobában?

Igen. Ha IPX 4 kategóriájú vezeték nélküli hangszórót választ, akkor nyugodtan hagyhatja azt a mosógépen vagy valahol a mosdó közelében, hogy zenét hallgasson zuhanyozás vagy pihentető fürdőzés közben, mert vízálló. Ha a mosógép vagy polc a fürdőkád közelében van, válassza az IPX 6 vagy az IPX 7 kategóriát, így ha véletlenül a vízbe esik, semmi sem történik.

Az IPX 7 vagy IPX 8 kategória alkalmas a medencékhez, így a vezeték nélküli hangszóró még akkor sem sérül meg, ha mélyebb vízbe esik.

Hogyan tölthető fel a vezeték nélküli hangszóró?

A legtöbb vezeték nélküli hangszóró egyszerűen USB-csatlakozással tölthető fel.

Használhatom a vezeték nélküli hangszórót a hívások kezdeményezéséhez?

Igen. Néhány vezeték nélküli hangszóró rendelkezik olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a Skype, a Viber vagy más csoportos beszélgetéseket, valamint a klasszikus hívásokat.

Milyen az olcsóbb, de jó minőségű vezeték nélküli hangszórók ára?

Általában a nagyon olcsó vezeték nélküli hangszóróknak nincs jó hangminőségük vagy elegendő teljesítményük. Válasszon 25 000 forint vagy annál drágább vezeték nélküli hangszórókat.

legjobb vezeték nélküli hangszórók
Vezeték nélküli hangszórók JBL Charge

Méret és dizájn

A vezeték nélküli hangszórók mérete nagyon különböző, a legkisebbek széle-hossza 4 centiméternél is kevesebb lehet, a legnagyobbaké pedig eléri a 40 centimétert is. A kisebbek értelemszerűen könnyebben hordozhatók, beleférnek kisebb táskába is, de a hangerejük és hangminőségük is gyengébb.

A vezeték nélküli hangszórók dizájnja szintén nagy eltéréseket mutat. Biztosan mindenki talál a saját elvárásának, ízlésének megfelelő darabot. Vannak szolidabb darabok és extrémen kidíszített, feltűnő készülékek is a piacon.

A vezeték nélküli hangszóró vásárlás előtt válaszolja meg a következő kérdéseket

 • Hordozhatóság – Szeretné magával vinni vagy csak otthon használni? Ebből a szempontból nézve a súly és a méret a lényeg.
 • Strapabíróság és vízállóság – Itt az kérdés milyen környezetben fogja használni? Otthoni és beltéri használatra elég a hagyományos, különleges védelmet nélkülöző burkolattal ellátott hangszórók vásárlása. De az extrémebb környezetben való használatra szükség van az IP védettséget élvező termékekre.
 • Üzemidő – Alapvetően minél hosszabb üzemidővel rendelkezik a hangszóró, annál nagyobb és nehezebb. Tehát ezt vegye figyelembe, ha a hordozhatóság fontosabb az Ön számára.
 • Hangminőség és ár – Mennyit hajlandó áldozni a hangszóróra? A hangszóróknál a fő szempont, hogy jó hangélményt adjanak. Általában igaz, hogy minél drágább a hangszóró, annál jobb a hangminőség.  Természetesen itt is vannak eltérések és kivételek.
Segített Önnek ez a vezeték nélküli hangszóró teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani a legjobb vezeték nélküli hangszórót, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.