RECENZIÓ

TrueLife SonicBrush T100 szónikus fogkefe recenziója – ideális választás utazáshoz

A fogak és az íny ápolásának mindannyiunk életében fontos helyet kell kapnia. A fogászati beavatkozások növekvő költségei miatt a legtöbb ember egyre inkább (és fájóbban) tudatában van ennek a ténynek. Egyszerűen már nem éri meg a fogorvosra hagyatkozni. Sokkal jobb, ha időt, energiát és akár némi pénzt is fektetünk például a megelőzésbe. Annyi eszköz, segédeszköz és lehetőség van ma már! Az egyik modern vívmány a szónikus fogkefe.

Ha gondolkodott már ezen a hasznos „játékon“, de nem tudja, melyik modellhez nyúljon, akkor készítettünk egy inspirációt a TrueLife SonicBrush T100 szónikus fogkefe recenziója formájában. Nagyon részletesen megvizsgáljuk a jellemzőit, funkcióit, előnyeit és hiányosságait. Cikkünknek köszönhetően könnyen képet kaphat arról, hogy ez a bizonyos fogkefe ideális választás lesz-e az Ön számára – és hogy megfelelő ár-érték arányt kínál-e.

TrueLife SonicBrush T100 szónikus fogkefe
TrueLife SonicBrush T100 szónikus fogkefe

Mi az a szónikus fogkefe?

Mielőtt belevágnánk a termék recenziójába/áttekintésébe, érdemes néhány szót ejteni arról, hogy tulajdonképpen mi is van előttünk. A szónikus fogkefe az elektromos fogkefék egyik típusa. Ezek önmagukban nem jelentenek újdonságot. Az elsők már az 1930-as években megjelentek.

A szónikus fogkefét általában ovális vagy kúpos fejéről ismerhetjük fel, amely formája nagyon hasonlít a kézi fogkefék fejéhez. Jellemző rájuk a függőleges tengely mentén történő mozgásuk is – azaz a rendkívül gyors rezgés fel-le. Ez a törlő mozgás nagyon hatékonyan távolítja el a lepedéket, és lehetővé teszi, hogy mind a sörték, mind a fogkrém behatoljon a fogközökbe.

Ez különbözteti meg a rotációs vagy rotációs-oszcillálós fogkeféktől, amelyeknek kör alakú fejük van, és – ahogy a neve is mutatja – a rotációs/forgó, azaz körkörös mozgás elvén működnek.

A szónikus fogkefe közelebb áll a fogak tisztításának optimális, természetes és ajánlott módjához, és állítólag kíméletesebb a fogzománchoz és az ínyhez egyaránt. Emiatt jobb választás lehet a gyermekek vagy érzékeny fogak és íny esetében, illetve bizonyos ínybetegségekben szenvedők számára is.

Nem azt mondjuk, hogy törje össze és dobja ki a forgófejes fogkeféket. Manapság már nagyon jó minőségű és hatékony fogkefék léteznek minden típusban. Ha azonban új fogkefe vásárlásán gondolkodik, akkor a szónikus opciót is érdemes megfontolnia.

TrueLife fogkefék

A TrueLife meglehetősen népszerű márka hazánkban, amely test- és egészségápoló termékek széles választékát kínálja. A szülők bizonyára ismerik ennek a márkának a kiváló minőségű és népszerű bébiőreit vagy tejszívóit.

A TrueLife emellett hőmérőket, mérlegeket, vérnyomásmérőket is kínál, a fogkefék és a szájzuhanyok pedig egyértelműen a legkelendőbb termékek közé tartoznak. Az elektromos fogkefékre összpontosít, szónikus technológiát használva – innen a SonicBrush név.

Ezek a fogkefék kiváló, percenként 70-80 ezer rezgésszámot használnak, emellett nagy tartóssággal és funkcionalitással büszkélkedhetnek. Egyes modellek UV-sterilizátorral és egyéb tartozékokkal/kiegészítőkkel is rendelkeznek. Általában – a konkurenciával összehasonlítva – a közép árkategóriába tartoznak. Viszonylag átlagos árért azonban mindig átlagon felüli paramétereket és funkciókat kínálnak.

SonicBrush T100 – Rövid bemutatás

A Sonic Brush T100, a minket ma leginkább érdeklő modell a márka egyik alapmodellje. A 12000 Ft-os árával (jelenleg akciós, a normál ár még mindig szolid 21000 Ft) ez az egyik legolcsóbb szónikus fogkefe a piacon, így ideális választás a kevésbé igényes felhasználók vagy az elektronikus fogápolás területén „kezdők“ számára.

Ha nincs szabad hely a fürdőszobában, értékelni fogja a kompakt kialakítást, a minimális tartozékokat és a valóban minimalista töltőalapot. A korlátozott felszereltséget hátránynak érezhetjük, de a fogkefe árát figyelembe véve, valójában inkább előnynek mondanánk a költséghatékonyságot.

Bár ez egy nagyon megfizethető árú szónikus fogkefe, a technikai kivitelezés a jóval drágább modellekhez hasonlítható. És ez a legnagyobb előnye.

Mit tartalmaz a SonicBrush T100 csomag?

A SonicBrush T100 modell megrendelésekor egy csinos dobozt kap, amely tartalmazza magát a fogkefét, a már említett, utazáshoz ideális kompakt tokot, egy mágneses töltőkábelt, használati utasítást és két T-series Standard fejet.

Tehát mindent megkap, amire szüksége van. Néhány más márkájú, hasonló árú vagy még drágább fogkefe sem nyújt többet, vagy még kevesebbet. Eközben a T100 fogkefe kialakítása határozottan örömet szerez a maximális jól tárolhatóságával. Minden tökéletesen illeszkedik egymáshoz, semmi sem lóg ki vagy marad ki.

A fogkefe méretei és jellemzői

A fogkefe hossza 19,3 cm. A nyél vastagsága kb. 2,4 cm (nagyobb kézben kissé vékonynak tűnhet). A súlya valamivel több, mint 80 gramm. Maga a kefe azonban nagyon jól illeszkedik a kézbe, és már az első kipróbálástól kezdve kényelmesnek érződik. Az IPx7 védelemnek köszönhetően a fogkefe de facto tökéletesen vízálló, így nem kell aggódnia a vízzel való érintkezés miatt, és nyugodtan moshat fogat például a zuhany alatt is, ha nagyon siet.

Ha a fogkefét magával szeretné vinni, csak tegye a fejre az integrált utazótok felső részét (az alsó rész tulajdonképpen a fogantyú). A fogkefe a fenti méretekkel egy kompakt tubust alkot. Könnyen elfér egy hátizsákban, táskában, retikülben, és nem fenyegeti a szennyeződés veszélye.

Még az ártalmas vagy nem higiénikus gyártási anyagok miatt sem kell aggódnia. A fogkefe műanyagja tanúsított, mentes a rettegett ftalátoktól és biszfenoloktól (BPA free).

Fogkefe szónikus technológiája

Most térjünk rá a legfontosabb és legjobb részre, ami kétségtelenül maga a fogkefe szónikus technológiája és funkciója. A SonicBrush T100 szabadalmaztatott SonicTrue technológiát használ, amely lehetővé teszi, hogy percenként akár 70 000 rezgési sebességet érjen el. Ez még a versenytársakhoz képest is abszolút kiemelkedő, ahol a percenkénti 30-60 000 mozgási sebesség ma még mindig a standard – még a drágább modelleknél is.

A hatékonyságért és a kíméletes tisztításért a magas rezgési frekvencia a felelős. Ebben a tekintetben a SonicBrush tehát jelentős előnnyel rendelkezik, és ezek valóban ragyogó értékek.

A fogkefe három tisztítási módot kínál. Ezek között a fogkefe testén lehet váltani, ugyanazzal a gombbal, amely a kefe ki- és bekapcsolására is szolgál. A kezelés tehát rendkívül egyszerű. De vissza az üzemmódokhoz…

  • A Clean üzemmód az alap üzemmód, amelyet a legtöbb ember minden nap használ a „rutin“ tisztításhoz.
  • A Whiten üzemmód egy kicsit intenzívebb, és akkor használható, ha úgy érzi, hogy fogai kezdenek veszíteni fehéres fényükből.
  • A Massage üzemmód viszont nagyobb figyelmet fordít az ínyére, masszírozza és stimulálja azt, ami fontos az egészségének megőrzése szempontjából.

A fogkefe memóriával is rendelkezik, így tudja, hogy melyik üzemmódot használta utoljára, és automatikusan visszatér ahhoz. A kefe testén három fényjelző is található, hogy mindig tudja, melyik üzemmód van használatban.

A tisztítás időtartama

A SonicBrush T100 gondoskodik arról is, hogy ne „lazsáljon“, amikor a tisztítással töltött idő hosszáról van szó. A fogkefe automatikus 2 perces időzítővel rendelkezik. Két perc tisztítás után magától kikapcsol. Ez az időzítő a legtöbb fogkefénél alapfelszereltség.

Ezen kívül azonban a készülék további négy 30 másodperces szakaszra van osztva, amelyeket egy rövid szünet választ el egymástól. Ez figyelmezteti Önt, hogy a szájüreg következő részére lépjen. Ez biztosítja, hogy minden fogát ugyanolyan aprólékos gondossággal ápolja.

Akkumulátor és üzemidő

A fogkefe beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amely a mellékelt kábel segítségével tölthető fel. Teljesen feltöltve körülbelül 3 hétig bírja a napi kétszeri fogmosás esetén. Ez nagyon jó üzemidőt jelent.

A recenzió összefoglalása

A TrueLife SonicBrush T100 fogkefe kiváló és viszonylag megfizethető választás, anélkül, hogy kompromisszumot kötne a teljesítményben. Az általa használt szónikus technológia a leggyorsabbak és leghatékonyabbak közé tartozik. A fogkefe rendkívül kompakt és könnyen tárolható, kényelmesen kezelhető, az akkumulátor pedig hosszú üzemidőt biztosít. Összességében ez egy nagyszerű modell, amely helyet kaphat a fürdőszobájában.

Ha hátrányokat kellene találnunk, akkor valakit zavarhat a túl kompakt mérete, különösen nagyobb kezek esetén. Ha azonban korlátozott a költségvetése, vagy kipróbálásra keres egy szónikus fogkefét, akkor ez a modell remek választás lesz az Ön számára. Mi elégedettek voltunk.

A TrueLife magasabb kategóriájú fogkeféket is kínál, még több funkcióval és tartozékkal, amelyek vásárlását szintén érdemes megfontolni.

Előnyök

  • Kompakt kialakítás – ideális például utazáshoz
  • Jól ismert TrueLife márka
  • Akár 70 000 rezgés percenként – ami jobb érték a versenytársakhoz képest
  • Nagyszerű akkumulátor-üzemidő, akár 3 hét egy teljes feltöltéssel
  • Alacsony ár

Hátrányok

  • Nagyobb kezekben a fogkefe túl kicsinek érződhet
  • A mellékelt fej minőségével kapcsolatban is van egy kis csalódás (azonban jobb minőségű fejeket is lehet vásárolni).

Képgaléria