Egészség

A legjobb vérnyomásmérők (teszt 2020)

legjobb vérnyomásmérők A vérnyomásmérő nem egy háztartás természetes tartozéka. Egyesek nem rendelkeznek magas vérnyomással, de szükségét érzik, hogy ellenőrizzék a vérnyomásukat a saját maguk részére az egészséges életmód részeként. Persze mindannyian tudjuk, hogy a megelőzés jobb, mint az elhanyagolás és a lehetséges későbbi szövődmények.

A legjobb vérnyomásmérő az, amelyik Önnek megfelel; ezért a piacon több típus létezik különböző márkáktól. Ha mérnie kell a vérnyomását az egészsége érdekében, akkor valószínűleg magasabb igényei vannak a mért értékek pontossága szempontjából, mint annak a személynek, aki a vérnyomását csak néha méri a saját maga informáltsága érdekében. A vérnyomásmérőt bármilyen módon szeretné használni, segít Önnek a vérnyomásmérő teszt.

A teszt a tesztvállalatok eredményei és a nagyközönség véleménye alapján szakértői megítélésen alapul. Mindig megnézheti az aktuális információkat tartalmazó vérnyomásmérők listáját. A top nyomásmérők áttekinthetően vannak felsorakoztatva a vásárlás megkönnyítése érdekében. Emellett gyakorlati tanácsokkal is szolgálunk Önnek, hogy még könnyebben kiválaszthassa az Ön igényeinek megfelelő vérnyomásmérőt.

Teszt – legjobb vérnyomásmérők – TOP 7

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.OMRON M3

A pulzus mérésének a pontossága: 5 %
Nyomás mérésének a pontossága: 3 mmHg
+ Memória, Átlagos nyomás,
Nyomás grafikus ábrázolása
5 out of 5 stars (5 / 5)22 990 Ft Alacsony ár
2.OMRON M7 Intelli IT

A pulzus mérésének a pontossága: 5 %
Nyomás mérésének a pontossága: 3 mmHg
+ Bluetooth kapcsolat Android / iOS
+ 2x100 memóriahely, 3-soros kijelző
+ mérési tartomány: 0-299 mmHg vérnyomás
5 out of 5 stars (5 / 5)26 990 Ft Alacsony ár
3.OMRON M6 Comfort

A pulzus mérésének a pontossága: 5 %
Nyomás mérésének a pontossága: 3 mmHg
+ karkörméret 22-42 cm
+ 2x100 memóriahely, 3-soros kijelző
+ mérési tartomány: 0-299 mmHg vérnyomás
5 out of 5 stars (5 / 5)24 990 Ft Alacsony ár
4.Beurer BM 55

+ 36 cm-es mandzsetta
+ aritmiaérzékelő
+ érintéses vezérlés és átlagos nyomás
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)21 690 Ft Alacsony ár
5.OMRON M2 Basic

A pulzus mérésének a pontossága: 5 %
Nyomás mérésének a pontossága: 3 mmHg
+ mandzsetta mérete 22-32cm
+ 2 soros kijelző
+ vérnyomás 0-299mmHg, pulzus 40-180/perc.
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)12 990 Ft Alacsony ár
6.Medisana BW315

A pulzus mérésének a pontossága: 5 %
Nyomás mérésének a pontossága: 3 mmHg
+ mandzsetta mérete: 12,5-21,5 cm
+ 120 memóriahely
+ vérnyomás 30-280mmHg, pulzus 40-200/perc.
4.2 out of 5 stars (4,2 / 5)6 490 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb vérnyomásmérőt?

 • Mandzsetta felhelyezésének módja. A vérnyomásmérőket alapvetően 2 típusba soroljuk:
  a) csuklós – kis súlyú és jól hordozható,
  b) felkaros – a mandzsetta a felkar körül helyezkedik el.
 • Vérnyomásmérés módszere. Ebből a szempontból a vérnyomásmérőket 3 típusba soroljuk:
  a) digitális vérnyomásmérő – kényelmes és egyszerű,
  b) félautomata – a mandzsettát saját kézzel kell felpumpálni,
  c) mechanikus – a mérés során egy fonendoszkópot kell használni, és rendszeresen kalibrálni kell, tehát nem alkalmas otthoni mérésre és a legtöbb egészségügyi intézmény sem használja.
 • Vérnyomásmérő funkciói. A vérnyomásmérők túlnyomó többsége az alacsony elemfeszültség ikont vagy a mandzsetta elégtelen felfúvódását mutatja a kijelzőn. Vannak a forgalomba olyan vérnyomásmérők, amelyek nagy pontossággal képesek mérni a vérnyomást még a szívritmuszavarban szenvedőknél is, mivel az adott mandzsetta speciálisan van felfújva.
 • Tanúsítvány és márka. A vérnyomásmérő tanúsítványáról közvetlenül az értékesítési helyen vagy online informálódhat, ha az e-shop tényleg szeriózis. Általánosságban igaz, hogy a jól ismert márkák, mint például az Omron, a Hartmann vagy a Microlife rendelkeznek tanúsítvánnyal a mérés pontosságáról.
 • Elem vagy hálózat. Néhány vérnyomásmérő csatlakoztatható a hálózathoz is, például, ha a vérnyomást csak otthon kívánja mérni, és a kábel nem zavarja Önt.
 • Merítsen ihletet vásárláshoz. Keresse meg a vérnyomásmérő tesztet az interneten, olvassa el a véleményeket és az ügyfelek tapasztalatait. Ezek az információk segítenek orientálódni a piacon és a legjobbat kiválasztani.

Milyen előnyei vannak a csuklós vérnyomásmérőknek?

A csuklós vérnyomásmérők alacsony tömegűek, így ezeket becsomagolhatja a bőröndbe, vagy egyszerűen csak hordozhatja a táskájában vagy a retiküljében. A méréssel nem zavarja a környezetét. A minőségi csuklós vérnyomásmérők megfelelő mérési helyzetérzékelővel rendelkeznek, hogy a vérnyomásmérő mindig a szív magasságában legyen (nem magasabban vagy alacsonyabban) a mért értékek pontosságának biztosítása érdekében. Ezek a vérnyomásmérők olcsóbbak, mint a felkarosak.

Milyen előnyei vannak a felkaros vérnyomásmérőknek?

A felkaros vérnyomásmérőket gyakran használják a háztartásokban, mivel a modern digitális vérnyomásmérők használatához nem igényli egy másik személy segítségét – a mandzsetta kényelmesen, automatikusan felpumpálódik. A mért értékek pontosabbak, mint a csuklós vérnyomásmérőknél.
Ezek a vérnyomásmérők félautomaták is lehetnek, amelyeket manuálisan kell felpumpálni. De a digitálisakat kezdték már használni a rendelőkben is a félautomaták helyett.

Mandzsettaméret

A felkaros vérnyomásmérők legfontosabb alaptartozéka a mandzsetta, melyet a karra kell felhelyezni. Ezek a mandzsetták különböző méretben kaphatók, annak érdekében, hogy a gyerekek és a vékony karúak, valamint a vastagabb karúak is meg tudják mérni a vérnyomásukat.

Ha a mandzsetta nagy a karon, akkor nem lehet megfelelően felpumpálni; ellenkezőleg, ha kicsi nem tudja megfelelően felhelyezni. A mért vérnyomásérték helyessége érdekében, ezért válasszon megfelelő méretű mandzsettát. A legtöbb vérnyomásmérő közepes méretű mandzsettát tartalmaz, de általában van lehetőség más méret megvásárlására is.

A vérnyomásmérő memória funkciója

Általában a vérnyomásmérők rendelkeznek ezzel a funkcióval. A vérnyomásmérő az utolsó mérési eredményeket automatikusan eltárolja a memóriájában. Ha a memória betelik a vérnyomásmérő törli a régebbi értékeket.

A vérnyomásmérők milyen modern funkciókkal rendelkeznek?

A digitális vérnyomásmérők az idő és a dátum mellett különböző ikonokat is mutatnak, jelezve például a rosszul bekapcsolt mandzsettát vagy az elem ikonját, a csere érdekében. A drágább vérnyomásmérők figyelmeztetnek a kézmozgásra a mérés során, vagy nem mérnek, ha az elemek gyengék a rossz értékek elkerülése érdekében.

A legjobb vérnyomásmérők a számítógéphez USB kábellel csatlakoztathatók a mérési adatok nyomon követéséhez grafikonokon, vagy az NFC technológián keresztül csatlakoztathatók az okostelefonhoz.

A mérés pontossága

Minden egyes vérnyomásmérő legfontosabb jellemzője a mérés pontossága. Általában a felkaros vérnyomásmérők pontosabbak, mint a csuklós vérnyomásmérők. Természetesen vannak pontos csuklós vérnyomásmérők is, de általában drágábbak is.

Bár a gyártók gyakran jelzik a mérési pontosságot, ez nem mindig igaz. Ezért a vérnyomásmérő megvásárlása előtt ellenőrizze a pontosságát a felhasználók véleménye alapján is, akik a konkrét modellt használják.

Fontos arra is gondolni, hogy a mérés pontosságát külső tényezők is befolyásolják, például a mozgás vagy a kéz helyes helyzetet mérés során. Ha problémája van a tartós testhelyzet fenntartásában, akkor keressen olyan vérnyomásmérőt, amelynek eredményei kevésbé függnek e hatásoktól.

A vérnyomásmérő kijelzőjén megjelenő számok értelmezése

A digitális vérnyomásmérők használata nem jelent gondot senkinek, így otthon önállóan meg tudja mérni a vérnyomását. A kijelzőn általában három szám jelenik meg. Az első szám a szisztolés vérnyomás, a második a diasztolés vérnyomás a harmadik pedig a pulzus. A vérnyomás mértékegysége a higanymilliméter (Hgmm).

Fontos, hogy pár perces pihenés után, lehetőleg nyugalomban, ülő vagy fekvő testhelyzetben mérje a vérnyomást. Mérést megelőző órában ne dohányozzon és ne fogyasszon kávét. Mérés közben ne beszéljen és ne mozogjon. Két mérés között várjon legalább egy percet, hogy az erek felszabaduljanak a nyomás alól. Tudni kell azt is, hogy a vérnyomás nem stabil érték, szinte pillanatról pillanatra változhat.

Vérnyomásértékek

A vérnyomás az az erő, amelyet a szív összehúzódásának következtében a vér az ér falára kifejt.

A vérnyomásértékek besorolása az egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Hipertónia Társaság (ISH) szerint:

ÉrtékelésSzisztolés nyomásDiasztolés nyomás
Optimális120 Hgmm-ig80 Hgmm-ig
Normális130 Hgmm-ig85 Hgmm-ig
Normális határérték130 – 139 Hgmm85 – 89 Hgmm
1. fokú hipertónia140 – 159 Hgmm90 – 99 Hgmm
2. fokú hipertónia160 – 179 Hgmm100 – 109 Hgmm
3. fokú hipertónia180 Hgmm felett110 Hgmm felett
Segített Önnek ez a vérnyomásmérő teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak kiválasztani a legjobb vérnyomásmérőt, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező, amely meggyőzi majd a következő látogatókat a webhelyünkön.

1 Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

 • Én egy Veroval duo vérnyomásmérőt használok már több mint 1 éve .
  Naponta mérek legalább egy alkalommal mivel szívinfarktusom volt .
  Az eddigi tapasztalatom alapján pontos eredményeket kaptam, könnyű kezelni és
  a számítógéppel usb kapcsolaton adatokat tudok feltölteni .
  Nagyon sok funkciója van, nekem ez bevált . 5 csillagos .