Háztartás

A legjobb mosógép-szárítógép szettek (teszt 2021)

Milyen tulajdonságokkal és paraméterekkel kell rendelkeznie a legjobb mosógép-szárítógép szettnek, amely nem okoz csalódást a valós használat során?

legjobb mosógép-szárítógép szettekÚgy döntöttünk, hogy megkeressük a legjobb mosógép-szárítógép szetteket, amelyek kiváló ár / teljesítmény arányuk miatt vonzóvá válnak a jövőbeli fogyasztók számára. A készülékek mindkét kategóriáját – mosógépek és szárítógépek – a piacunkon különböző modellek képviselik, különböző árkategóriákban, felszereltséggel és technológiákkal. A következő fejezetekben megmutatjuk, hogy mikor érdemes mosógép-szárítógép szettet vásárolni, milyen előnyökkel jár, és mire kell összpontosítania a választás során.

A legtöbb modern háztartás aligha képes mosógép nélkül lenni. A ruha-szárítógépek ehhez a felszereléshez ügyesen társultak, és együtt gondoskodnak a ruhák tökéletes tisztaságáról és kíméletes gondozásáról. A szárítógépet különösen azok a családok dicsérik, ahol gyakrabban mosnak. Ha kisgyermeke van, vagy allergiás, a modern gőzprogramok megszabadítják a ruhaneműt a baktériumoktól és veszélyes allergénektől. A ruhanemű szabadban történő szárítása általában az allergiás megnyilvánulások fokozott kockázatát jelenti számukra, és ugyanakkor – a ruhanemű beltéri ismételt szárítása a páratartalmat az egészséges szint fölé növelheti, és hozzájárulhat a penész kialakulásához, különösen a téli hónapokban.

Az általános tanácsok és információk mellett rangsort is készítettünk, amely figyelembe veszi a mosógép-szárítógép szettek tesztjeit és recenzióit. Itt megtalálja a legjobb minőséget, az érdekes ár / teljesítmény arányt és egy népszerű választást, amely nem terheli az otthoni költségvetést.

A legjobb mosógép-szárítógép szettek

TermékParaméterekInfoÁr (-tól)
1.CANDY CS 1410TXME/1-S
+ CANDY CSO H10A2TE-S


5 out of 5 stars (5 / 5)
 Mosógép 
Energiaosztály: A+++
Töltetkapacitás: 10 kg
Zajszint: 51 dB

 Szárítógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 10 kg
Zajszint: 66 dB
A+++ (-40%) energiaosztály (mosógép), A++ energiaosztály (szárítógép), 10 kg mosási kapacitás, 10 kg szárítási kapacitás, 143 kWh becsült éves energiafogyasztás (mosógép), 282 kWh/év kWh becsült éves energiafogyasztás (szárítógép), mosógép funkciói: inverter motor, késleltetett indítás, gyorsprogram, kijelző és mobilos vezérlés, szárítógép funkciói: késleltetett indítás, kijelző, gyorsprogram és mobil vezérlés
285000 Ft Alacsony ár
2.GORENJE WEI843B
+ GORENJE DE82ILB/G


4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)
 Mosógép 
Energiaosztály: A+++
Töltetkapacitás: 8 kg
Zajszint: 53 dB

 Szárítógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 8 kg
Zajszint: 65 dB
A+++ energiaosztály (mosógép), A++ energiaosztály (szárítógép), 8 kg mosási kapacitás, 8 kg szárítási kapacitás, 185 kWh becsült éves energiafogyasztás (mosógép), 235 kWh/év kWh becsült éves energiafogyasztás (szárítógép), mosógép funkciói: késleltetett indítás, gyorsprogram, kijelző, LED jelzőfények, gyerekzár és mosási program végét jelző hangjelzés, szárítógép funkciói: késleltetett indítás, hőszivattyú, kijelző, belső világítás, gyűrődésgátló rendszer és gyerekzár
349000 Ft Alacsony ár
3.CANDY RO 1496DWH7/1-S
+ CANDY RO H9A2TE-S


4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)
 Mosógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 9 kg
Zajszint: 51 dB

 Szárítógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 9 kg
Zajszint: 66 dB
A++ energiaosztály (mosógép), A++ energiaosztály (szárítógép), 9 kg mosási kapacitás, 9 kg szárítási kapacitás, 131 kWh becsült éves energiafogyasztás (mosógép), 259 kWh/év kWh becsült éves energiafogyasztás (szárítógép), mosógép funkciói: gőzprogram, inverter motor, késleltetett indítás és mobilos vezérlés, szárítógép funkciói: késleltetett indítás, kijelző és gyorsprogram
291000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon mosógép-szárítógép szettet

Hogyan jött az ötlet, hogy egy minőségi mosógép-szárítógép szettet szerezzen be? A legtöbb vásárló akkor veszi figyelembe ezt a lehetőséget, amikor új mosógép megvásárlásáról dönt. Ha van hely egy szárítógép számára, akkor egy ilyen megoldás bizonyos mennyiségű pénzt és időt takaríthat meg, amelyet különben két külön készülék keresésével töltené.

Milyen előnyei és hátrányai vannak annak, ha mosógépet és szárítógépet ugyanattól a márkától vásárol?

 • A két készülék méretileg kompatibilis. Nem kell aggódnia, ugyanazon mélység és szélesség megtalálása miatt.
 • Nagyon hasonló a dizánjuk. Kinézetük minden fogyasztónak tetszeni fog, akinek fontos az esztétika és a részletek.
 • A mosógép-szárítógép szettet általában úgy alakítják ki, hogy kapacitás szempontjából megfeleljenek egymáshoz. Ha kimosott a mosógép, teljes tartalmát egyenesen a szárítógépbe helyezheti. Az energiaosztály is harmonizál. Leggyakrabban ugyanolyan energiaosztályúak, így egyik készülék sem növeli az energiaköltségeket.
 • Gyakran találkozhat nagyon hasonló vezérléssel, ugyanolyan elrendezésű panelekkel és a dobok részleteivel.
 • Egy ilyen szett/készlet átlagosan 10-15%-kal olcsóbb, mintha a két készüléket külön vásárolja meg.
 • Hiba esetén egy hivatalos szervizközpont gondoskodik ugyanazon márkájú szettről.

És milyen hátrányokat találtunk?

 • Egyszerre 2 készüléket vásárol = magasabb kezdeti beruházás.

Hogyan válasszon mosógép-szárítógép szettet

Mosó-szárítógép 2in1 vagy mosógép+szárítógép szett?

Ha a területi és pénzügyi lehetőségei lehetővé teszik, ne habozzon és vásároljon szettet. A mosó-szárítógép, mint egy 2in1 készülék, inkább marginális megoldás, alkalmi szárításra. Bár helyet takarít meg, az ilyen típusú készülékek nagyon intenzív használatának vannak buktatói.

A magasabb energiafogyasztás és a magasabb vízfogyasztás a fő negatívum. Csak mosás után száríthat, és a szárítási módnak kezdetben a készülék tökéletes kiszárításáról kell gondoskodnia, ami természetesen többletköltségeket jelent. A 2in1 készülék koncepcióját elsősorban kompromisszum kísérletnek kell tekinteni, amelyben mosás és szárítás során nem lehet minden irányban tökéletes eredményt elérni.

Nem szabad megfeledkezni a meghibásodás nagyobb kockázatáról, amely egy ideig megakadályozza a mosást és a szárítást is. A 2in1 mosó-szárítógépben több technológia és elektronika található, és maga a készülék is gyakrabban használatos (ha közvetlenül mosás után szárít is benne). Ezenkívül a dob kapacitása a két üzemmódban nem azonos (pl. mosáskor 7 kg-ot tehet a dobba, szárításkor csak 4 kg-ot).

Hogyan helyezze el a mosógép-szárítógép szettet?

Az elhelyezés módját és lehetőségeit már a vásárlás előtt át kell gondolni. A szettek leggyakrabban szabványos méretekkel rendelkeznek, ezért 60 cm szélességgel és kb. 55 – 60 cm mélységgel számoljon. Ügyeljen az ajtó domborúságára. Előfordul, hogy a mélységet néhány cm-rel növekszik pontosan az ajtó kialakítása miatt, de ezek az információk nem kerülnek be a leírásba. Ha a fürdőszoba ajtója 60 cm széles, az könnyen jelentős problémákat okozhat. Hova helyezze a mosógép-szárítógép szettet?

Mosógép és szárítógép egymás mellett

A legegyszerűbb megoldás, ha nem kell minden centivel számolni! A szárítógépet a mosógép mellé helyezi el, és a ruhaneműt csak a dobból a dobba áthelyezi. A hozzáértő mester a készülékek fölött szép tároló polcot vagy szekrényt készíthet a törölközők és mosószerek számára. Ha javítót kell hívnia, csak el kell húznia a készüléket a faltól.

Mosógép és szárítógép egymás felett

Közkedvelt módszer, amely lehetővé teszi a mosógép fölötti tér hatékony kihasználását. Egy ilyen kombináció magassága megközelítőleg 165 – 175 cm, a mosógép és a szárítógép kialakításától függően. Ha egy szettet választ, akkor nem kell aggódnia a készülékek kompatibilitása és stabilitása miatt.

mosás és szárítás

Mosógép-szárítógép szettek ára

Körülbelül ugyanannyi összeget kell készíteni egy mosógép-szárítógép szettre, mint két külön-külön készülékre. Figyeljen oda olyan akciós ajánlatokra, amikor a szett ára akár 20-25%-kal kevesebb. Hogy 280000, 420000 Ft vagy ennél lényegesen nagyobb összeg lesz-e, azt elsősorban a kapacitás, a funkciók, a takarékosság és a ruhaneműköz való kíméletesség iránti igényei határozzák meg. Ugyanilyen fontos tényező a márkanév is.

✅ Mosógép-szárítógép szettek 280000 Ft-ig – Népszerű választás

280000 forintos árig olyan alapkészleteket talál, amelyek nem hozzák lázba az igényesebb fogyasztókat. Az energiaosztály megközelítőleg A +, a mosógép és a szárítógép is kisebb szoftver- és technológiai felszereltséggel rendelkezik. Mindegyik készülék azonban képes a mosásra vagy a szárításra.

Philco, Candy, Beko, Amica márkák alapkészletei.

✅ Mosógép-szárítógép szettek 420000 Ft-ig – Ár / teljesítmény arány

A szettek lényegesen kifizetődőbbek, 280000–420000 Ft között, ahol számos legeladottabb mosógép-szárítógép szett található. Jobb energiaosztállyal rendelkeznek, valamint jobb a mosási és szárítási hatékonyságuk is. Meggyőzheti Önt a gazdagabb szoftver felszereltség, a csendes működés és a nagyon szép, modern dizájn.

Ide tartoznak főleg a Samsung, a Bosch, a Gorenje, a Whirlpool, a Hoover középkategóriás modelljei.

✅ Mosógép-szárítógép szettek 420000 Ft-tól – csúcsminőség

Ha hosszú távon gondolkodik, és olyan készülékekbe szeretne befektetni, amelyek mind a technológia, mind az anyag, mind a paraméterek terén kiválóak, akkor mosógép és a szárítógép is minimálisan 210000 forintba jön. Az ebben az árkategóriában található szettek kínálata a legváltozatosabb, és a neves márkák „kirakata“. Ezek rendkívül gazdaságos készletek, amelyek tökéletesen gondoskodnak a ruhaneműről.

Itt megtalálja az AEG, LG, Samsung, Miele márkák csúcsminőségű szettjeit.

A legjobb mosógép-szárítógép szett márkák

Ha olyan minőségre vágyik, amely kimagasló a mosási és szárítási képességeiben, válasszon a mosógép-szárítógép szettek professzionális tesztjei alapján. Ezek inspiráltak miket, akárcsak a fogyasztói vélemények. Melyik gyártó kínálatában találja meg azt, amit keres?

 • AEG – A német elektrotechnikai vállalatcsoport számos újítást vezetett be, többek között egy új hőszivattyús koncepciót a szárítógépek számára. A készletek a legjobbak közé tartoznak, és még az igényesebb fogyasztókat is kielégítik. Jelenleg piacunkon a legkeresettebb mosógép- szárítógép szettek.
 • Samsung – Kiváló időtálló dizájn, a legjobb energiaosztály, csökkentett zajszint. A dél-koreai Samsung márkának sikere van az európai elit körében, és elnyerte a fogyasztók tetszését.
 • LG – A háztartási készülékek díjnyertes márkája az elmúlt években. Nagyon jó választék a különböző árszinteken.
 • Beko – Ha nem ragaszkodik a drága márkához, és jó ár / minőség arányt keres, nézze meg a Beko márka ajánlatát. A +++ energiaosztály, 7-8 kg ruhanemű befogadóképesség, ára 385000 Ft-ig.
 • Bosch – Az egyik legkeresettebb német márka a korszerűségre, a precízségre és a kiváló felhasználói kényelemre épít. Különösen népszerűek a Bosch márka készletei. Az áruk 280000 – 350000 Ft.
 • Electrolux – Az Electrolux márka főként a kimosott ruhák tisztaságának minőségével kapcsolatos kiváló külföldi értékelésekhez kapcsolódik. Az ilyen márkájú mosógépek és szárítógépek sem fognak csalódást okozni.
 • Miele – A Miele márka törzsvásárlói elsősorban a minőségre és a magas technológiai precízségre koncentrálnak. Rendszeresen rangos nemzetközi díjakat kap. A Miele szett megvásárlásához azonban lényegesen magasabb összeget kell elkészíteni.
 • Amica – Nagyon jó megfizethetőség, hasznos programok és a dobok kapacitása 8-9 kg.
 • Philco – Nálunk kevésbé ismert márka jelenleg a legolcsóbb készletet kínálja, amelyet kevesebb, mint 157500 forintért vásárolhat meg. De portfóliójában vannak drágább modellek is.
 • Candy – Mosógép-szárítógép szettek akár 280000 forintért a nem igényes fogyasztókat vonzzák, akik nem keresnek nagyszámú programot.

Gyakran ismételt kérdések

Mivel lehet összekapcsolni az egymás felett lévő mosógépet és a szárítógépet?

Két lehetőséggel találkozhat. A szárítógépet közvetlenül a mosógépre helyezheti, összeépítő keret nélkül, vagy helyezhet egy összeépítő keretet a mosógép és a szárítógép közé. Egyes felhasználók szempontjából ez csak egy túlárazott műanyagdarab, de megvan az alapja. Az egész szett stabilabb, ami jobb biztonságérzetet ad.

Választhat szilárd összeépítő keretet vagy kihúzható összeépítő keretet, amely a szárítási program végén tároló hellyé válhat, ahova egyenesen kirakhatja ruhaneműt és szétválogathatja.

Gondosan ellenőrizze a gyártó ajánlásait a készülékek összeépítő keret nélküli elhelyezhetőségéről. Ha nem áll rendelkezésre, forduljon bizalommal a szervizközponthoz. A vitafórumokon olyan véleményeket is találtunk, amelyek szerint a rosszul kiegyensúlyozott mosógép (és annak centrifugálás közbeni rezgései) veszélyeztetheti a szárítógép stabilitását és biztonságos elhelyezését.

A mosógép és szárítógép összeépítő keretek ajánlatának megjelenítése

A mosógépet alulra vagy felülre javasolt helyezni?

Gyakorlati okokból jobb, ha a mosógépet alul, a szárítógép alatt kell elhelyezni. A mosógép általában nehezebb, és vízzel feltöltve még nehezebb lesz. Ezenkívül a legtöbb fürdőszobában a vízellátást és vízelvezetést úgy tervezték, hogy megfeleljen a padlóra helyezett mosógépnek. Ezt a dilemmát megoldja egy kihúzható összeépítő keret is, amelyet elsősorban száraz ruhaneműk tárolására használnak, amelyet fokozatosan kiszed a felül elhelyezett szárítógépből.

Vannak mosógép-szárítógép szettek SLIM változatban is?

Ha keresni kezd, akkor találkozhat olyan szettekkel is, amelyek a SLIM vagy a keskeny jelzővel vannak ellátva. A mosógép mélysége kb. 45 cm (az ajtóval együtt 48 cm-ig), amelyre összeépítő keretet helyeznek. Az összeépítő keret lehetővé teszi olyan szárítógép elhelyezését, amelynek mélysége 54 cm-ig van. Tehát, ha van egy keskeny mosógépe, amely megbízhatóan működik, lehetséges, hogy talál kompatibilis szárítógépet, és összerakhatja saját készletét.

TermékParaméterekInfoÁr (-tól)
1.CANDY CS 1410TXME/1-S
+ CANDY CSO H10A2TE-S


5 out of 5 stars (5 / 5)
 Mosógép 
Energiaosztály: A+++
Töltetkapacitás: 10 kg
Zajszint: 51 dB

 Szárítógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 10 kg
Zajszint: 66 dB
A+++ (-40%) energiaosztály (mosógép), A++ energiaosztály (szárítógép), 10 kg mosási kapacitás, 10 kg szárítási kapacitás, 143 kWh becsült éves energiafogyasztás (mosógép), 282 kWh/év kWh becsült éves energiafogyasztás (szárítógép), mosógép funkciói: inverter motor, késleltetett indítás, gyorsprogram, kijelző és mobilos vezérlés, szárítógép funkciói: késleltetett indítás, kijelző, gyorsprogram és mobil vezérlés
285000 Ft Alacsony ár
2.GORENJE WEI843B
+ GORENJE DE82ILB/G


4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)
 Mosógép 
Energiaosztály: A+++
Töltetkapacitás: 8 kg
Zajszint: 53 dB

 Szárítógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 8 kg
Zajszint: 65 dB
A+++ energiaosztály (mosógép), A++ energiaosztály (szárítógép), 8 kg mosási kapacitás, 8 kg szárítási kapacitás, 185 kWh becsült éves energiafogyasztás (mosógép), 235 kWh/év kWh becsült éves energiafogyasztás (szárítógép), mosógép funkciói: késleltetett indítás, gyorsprogram, kijelző, LED jelzőfények, gyerekzár és mosási program végét jelző hangjelzés, szárítógép funkciói: késleltetett indítás, hőszivattyú, kijelző, belső világítás, gyűrődésgátló rendszer és gyerekzár
349000 Ft Alacsony ár
3.CANDY RO 1496DWH7/1-S
+ CANDY RO H9A2TE-S


4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)
 Mosógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 9 kg
Zajszint: 51 dB

 Szárítógép 
Energiaosztály: A++
Töltetkapacitás: 9 kg
Zajszint: 66 dB
A++ energiaosztály (mosógép), A++ energiaosztály (szárítógép), 9 kg mosási kapacitás, 9 kg szárítási kapacitás, 131 kWh becsült éves energiafogyasztás (mosógép), 259 kWh/év kWh becsült éves energiafogyasztás (szárítógép), mosógép funkciói: gőzprogram, inverter motor, késleltetett indítás és mobilos vezérlés, szárítógép funkciói: késleltetett indítás, kijelző és gyorsprogram
291000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új mosógép-szárítógép szett kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb mosógép-szárítógép szettet.

Szeretne megismerkedni a mosógépek és szárítógépek paramétereivel és tulajdonságaival?

Akkor ajánljuk útmutatóinkat