Gyermek áru

A legjobb gyermek utazóágyak (teszt 2020)

legjobb gyermek utazóágyakMivel mindenki a legjobbat akarja gyermekeinek, Ön is biztosan a legjobb utazóágyat keresi, amely otthonától távol szolgálja Önt. De hogyan válasszon a lehetőségek áradatában? Ez nem könnyű – főleg nem, ha csak korlátozott költségvetéssel rendelkezik. Olyan változatot kell találni, amely a lehető legmagasabb minőséget biztosítja az adott áron. De hogyan tudja ezt meg? Cikkünkben elemezzük a gyermekágyak legapróbb részeit is, és tanácsot adunk, hogyan igazodjon el bennük, és hogyan találhat olyan terméket, amely megfelel az Ön szükségleteinek és igényeinek, valamint lehetőségeinek is.

Az utazóágy modern és praktikus dolog. Elsősorban arra szolgálnak, hogy a gyermeknek kényelmes legyen az alkalmi alvás egy kiránduláson, nagyszülőknél, víkendházban vagy bárhol másutt, ahol nem áll rendelkezésre a saját, megszokott gyermekágya. Az utazó családok esetében azonban a gyermek az év jelentős részét utazóágyban töltheti. Ebben az esetben az alapos kiválasztás és a minőségre fektetett hangsúly még fontosabb. A gyermekágynak tökéletes biztonságot és maximális kényelmet kell nyújtania – ugyanakkor meg kell felelnie az összecsukhatóság, a szállíthatóság és az egyszerű összeszerelés követelményeinek.

Cikkünkben megvizsgáljuk az utazóágyak legfontosabb tényezőit. Tanácsot adunk, hogy milyen paraméterek alapján válasszon, mire figyeljen, mit kerüljön el és milyen igényei legyenek. Ennek köszönhetően maga is megtalálja az optimális változatot anélkül, hogy engedne a reklámfogásoknak. Mindig „ellenőrizze“ az Önnek tetsző modellt a tesztekben vagy felhasználói véleményekben az interneten. Gyakran meglepő tapasztalatokat tudhat meg.

A legjobb gyermek utazóágyak

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Kinderkraft Joy
Utazóágy: 25 kg
Méretei: 76×65×126 cm
Tulajdonságok: Görgők, Oldalsó nyitható rész, Szúnyogháló, Állítható alsó rész, Pelenkázóval, Összedőlést megakadályozó rendszer, Utazótáskával
Tömeg: 9,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)38000 Ft Alacsony ár
2.Zopa Caravan
Utazóágy: 20 kg
Méretei: 74×64×124 cm
Tulajdonságok: Fékezhető kerekek, Oldalsó nyitható rész, Összedőlést megakadályozó rendszer, Utazótáskával
Tömeg: 8 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)19000 Ft Alacsony ár
3.Kinderkraft Neste
Utazóágy: -
Méretei: 84,5×69×98 cm
Tulajdonságok: Matraccal, Oldalsó nyitható rész, Állítható alsó rész, Összedőlést megakadályozó rendszer, Utazótáskával
Tömeg: 9 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)36000 Ft Alacsony ár
4.Baby Mix Utazóágy
Utazóágy: 15 kg
Méretei: 76×60×120 cm
Tulajdonságok: Masszív szerkezet, egyszerű összecsukási mechanizmus
Tömeg: 10 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
5.Ecotoys Snooze Prémium
Utazóágy: -
Méretei: 95×65×128 cm
Tulajdonságok: Pelenkázó feltét, Kupola / napernyő, Görgők, Hordozótáska
Tömeg: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)25500 Ft Alacsony ár
6.CARETERO Grande Plus
Utazóágy: 15 kg
Méretei: 102×72×125 cm
Tulajdonságok: Fékezhető kerekek, Matraccal, Oldalsó nyitható rész, Szúnyogháló, Állítható alsó rész, Pelenkázóval, Utazótáskával
Tömeg: 13 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)32500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon utazóágyat

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie az utazóágynak? Hogyan ellenőrizhető a biztonsága? Milyen kiegészítőket vásároljon, hogy ez a berendezés praktikus és kényelmes legyen? Ez csak néhány olyan kérdés, amelyre megpróbálunk választ adni a gyermek utazóágy kiválasztásának útmutatójában.

Fókuszálunk olyan paraméterekre is, mint az anyagok vagy a méretek. Három olyan alapvető árcsoportot is bemutatunk Önnek, amelyekben a gyermekágyat kiválaszthatja, és röviden bemutatjuk, mire számíthat ezekben. Megemlítünk néhány bevált és megbízható gyártót is, akiktől jól vásárolhat.

Utazó vs. klasszikus kiságy

Klasszikus faágy

A hagyományos gyermekágy általában fából készült, korláttal és fent elhelyezett matracrácsokkal van ellátva, néha több helyzetben is elhelyezhető a rács. Legalább az egyik oldal mindig lehúzható a baba könnyű elérése érdekében. Bizonyos típusok esetében a lábak kerekeken vannak a könnyebb áthelyezés érdekében.

Bár ezek a gyermekágyak általában szétszedhetők, a szétszerelés nem teljesen triviális dolog. Ezeket a gyermekágyakat egyszerűen többé-kevésbé állandó elhelyezésre tervezték. Tágasak is (leggyakrabban 120 x 60 cm, de több is lehet). Ezek a kiságyak alkalmasak a gyermekek számára a születéstől körülbelül 2 vagy akár 3 éves korig. Néhány drágább modell többféleképpen is módosítható, hogy fokozatosan „növekedjen“ a gyerekkel és tovább megfelelő legyen.

Utazóágy

Az utazóágy a klasszikus könnyített változata. Nem fából készült, hanem általában fém (alumínium) a konstrukciója, amely textil korláttal és alátéttel van ellátva, amelyre matracot lehet elhelyezni, vagy maga is matracként szolgál. Az utazóágyak 120 x 60 cm-es méreteket is elérhetnek, amelyek megfelelnek az otthoni változatnak. De könnyebben összecsukhatók és mindig kerekekkel vannak felszerelve. Az utazóágyak súlya kisebb, maximális teherbírása 15 kg.

Hátránya, hogy a rács, ill. az alátét helye a kiságy alján van. Ezért a szülőknek nehezebb egy kisebb gyermeket elérni. Ez a probléma könnyen megoldható például egy speciális függőággyal, amelyet be lehet illeszteni a keretbe.

Az utazóágyak alkalmasak csecsemőnek vagy kisgyermeknek alkalmankénti alvásra. Ha a gyermek rendszeresen használja, javasoljuk legalább egy minőségi matrac (akár egy összecsukható matrac) vásárlását, amely megfelelő kényelmet és optimális feltételeket biztosít számára a gerinc egészséges fejlődéséhez.

Hogyan válasszon utazóágyat

Az utazóágy használatának módjai és előnyei

Miért érdemes utazóágyat vásárolni, és milyen esetekben használhatja?

 • Látogatások nagyszülőknél – Gyakran meglátogatja gyermekeivel a nagymamákat és a nagypapákat, és ott maradnak például néhány napig? Ebben az esetben nem csak szükséges és sürgős esetekben kell megoldani az éjszakázást, hanem a gyermeknek rendelkeznie kell saját kisággyal. Ha a nagyszülőknél nincs hagyományos ágya, az utazóágy lehet az ideális megoldás.
 • Járóka – Az utazóágy alapvetően betöltheti a járóka szerepét, ahol a gyermeknek nem csak aludnia kell, hanem ébrenléti időt is eltöltheti. Ezenkívül a gyermekágyat a teraszra vagy az erkélyre, esetleg a kertbe is teheti, így a gyermek friss levegőn tartózkodhat. Ebben az esetben azonban minden bizonnyal szúnyoghálót is fog használni, amely megakadályozza a bosszantó rovarok hozzáférését a gyermekhez.
 • Utazás és kirándulások – Az utazóágyak nagyon jól tárolhatók, könnyen szétnyithatók és összecsukhatók. Ezért magával viheti őket nyaralásra vagy kirándulásra. Ráadásul ezt a poggyászt még el is bírja.
 • Állandó alvás – Mint már említettük. Az utazóágyak kényelmesek, de nem éppen állandó használatra szánják őket. Ennek ellenére gyakran így szolgál. Ha jó matracot vásárol, akkor ez alapvetően nem probléma.

Biztonság

Ami a gyermek termékeket illeti, a biztonság mindig nagyon fontos szerepet játszik. Természetesen ez vonatkozik a gyermekágyakra is. A klasszikus változathoz hasonlóan az ellenálló képesség és a stabilitás elengedhetetlen az utazóágyak esetében is. A kiságynak nem szabad felborulnia. Nem valószínű, hogy ez a probléma újszülötteknél és csecsemőknél jelentkezik. De amint a baba élénkebben kezd mozogni és szórakozni a kiságyban, akkor már más a helyzet.

A hálós „ablakok“ szintén a textilfalak fontos részét képezik. Legalább egy hosszabb oldal általában hálós. Ez a megoldás jobb kilátást nyújt a gyermek számára, de a szülőknek a könnyebb felügyeletet is lehetővé teszi. A kiságyban jobb a légáramlás is.

Természetes az éles csúcsok vagy a kerekítetlen élek hiánya és a teljesen ártalmatlan anyagokból történő kidolgozás. Szerencsére nem szükséges minden kiságyat alaposan megvizsgálni. Csak arra összpontosítson, hogy a modell megfelel-e az EN 716 szigorú európai biztonsági szabványnak.

Anyag

A gyermekágy konstrukciójának kerete általában könnyű, de tartós fémből (alumíniumból) készül. A textil része különböző típusú anyagokból és szövetekből készülhet. Egyértelmű kedvenc azonban a nejlonszövet, amely nagyon tartós és jó tulajdonságokkal rendelkezik. Az ágy általában műanyag alkatrészekkel is rendelkezik, például kerekek, élvédők stb. A fent említett szabvány biztosítja az anyagok egészségbiztonságát. Ezért összpontosítson a kiságyakra, amelyek megfelelnek ennek.

 

Lehetőségek, kiegészítők és tartozékok

Mit tartalmazhat egy kiságy? Milyen elemeket, fejlesztéseket és kiegészítőket fog kihasználni? Vessünk egy pillantást a leggyakoribbak és legfontosabbak áttekintésére.

Kerekek

A kerekek alapfelszereltség az utazóágyak esetében. Biztonsági okokból a kerekek általában csak a kiságy két lábán vannak. Ha esetleg mindegyiken vannak, fékre van szükség. A kerekek különösen fontosak, ha rövidebb távolságra mozgatja a gyermekágyat (pl. napközben a teraszra, éjszaka a hálószobába).

Rácsvédő

A rácsvédők inkább a klasszikus kiságyak esetében töltenek be fontos szerepet. Védik a gyermeket az esetleges huzattól, megakadályozzák, hogy a lába vagy karja elakadjon a válaszfalak között. Ugyanakkor megakadályozzák, hogy olyan tárgyak, mint játékok, cumi, stb. kiessenek.

Levehető oldal

A klasszikus gyermekágyak gyakran eltávolítható oldallappal rendelkeznek. Ez az opció hiányzik az utazóágyaknál. Néhány azonban levehető oldalrésszel van felszerelve. Idősebb gyermekeknél kihasználhatja, megengedheti számukra, hogy az Ön segítsége nélkül bemásszon a kiságyba és kimásszon belőle. A rögzítés általában cipzáras, mindig kívülről. Megtalálható a tépőzáras is, de ez nem túl megbízható.

Pelenkázó pult

Ez egy extra praktikus különlegesség. Sajnos csak jobb és felszereltebb modelleken fordul elő. A kiságy könnyen kiegészíthető egy speciális pulttal, amelyen lehetőség van a csecsemő pelenkázására. Utazáskor a gyermekágy két eszköz célját teljesíti. A pultot nagyon könnyű fel- és levenni, és nincs jelentős negatív hatása a gyermekágy súlyára vagy tárolhatóságára.

Függőágy

Ezt a segédeszközt már említettük. A függőágy alapvetően egy felépítmény, amelyet a szerkezetre szerelnek, így a baba magasabbra kerül, és a szülők kényelmesebben hozzáférnek. A függőágyat nagyon kicsi gyermekek, különösen újszülöttek és néhány hónapos (kb. 3 éves korig) csecsemők számára használják. A jól felszerelt utazóágyak már lehetővé teszik a fő alátét helyzetének bizonyos állíthatóságát.

Légzésfigyelő

Sok szülő el sem tudja képzelni az éjszakák eltöltését e készülék nélkül. Többféle ilyen eszköz létezik, elvileg ez egy olyan alátét, amely érzékeli a gyermek lélegzetét, és hirtelen légzésleállás esetén azonnal riasztást indít. Természetesen ezt a készüléket utazóágyban is használhatja.

Játékhíd vagy körforgó

Ha teljes felszereltséggel vásárol utazóágyat, a játékhíd vagy a körforgó is a felszereltség része lehet. Ezek az elemek a gyermek figyelmének felkeltését és szórakoztatását szolgálják. Egy nagyon kicsi gyermek egy ideig elfoglalja magát egy ilyen aprósággal, és a szülő kap egy kis időt más tevékenységekre.

Matrac

A matrac nem feltétlenül a gyermek utazóágy része. Meg kell azonban vásárolnia, ha gyakrabban alszik benne a gyermek. A lehetőségek a következők:

 • Habszivacs matracok – Korábban gyakori, manapság ritka. Ezek a matracok túl puhák és más szempontból pedig elmaradnak a modern változatoktól (nem szellőznek). Ezek azonban alkalmi használatra megfelelőek lehetnek.
 • Rugós matracok – Ezek a matracok nem éppen alkalmasak kisgyermekek számára. Nem alkalmazkodnak és nem túl higiénikusak. Előnyük azonban a jó légáteresztő képesség és a szellőzés.
 • Hab matracok – A minőségi matracok különféle hideg- és memóriahabokból készülhetnek. Inkább egy kicsit idősebb gyerekek értékelik.
 • Poliuretán hab matracok – Megfelelő habsűrűség mellett ez egy viszonylag jó és megfizethető megoldás.
 • Egyéb lehetőségek – Számtalan anyagú és típusú matrac létezik. Minden megoldásnak, valamint a már említett változatoknak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Választhat például kókusz és más természetes matracok, valamint latex matracok közül is – a különböző kombinációk is gyakoriak.

Gyermek utazóágyak ára

Mennyit kell elkészítenie, ha gyermek utazóágy vásárolását fontolgatja? Három alapvető árkategóriát mutatunk be Önnek és egy rövid összefoglalót arról, hogy mire számíthat tőlük.

✅ Utazóágyak 27000 Ft-ig

A legalacsonyabb, de mégis a leggazdagabb kínálattal rendelkező árkategória, amelyben a legeladottabb utazóágyakkal találkozhat. Az tizenháromezer forint alatti ár csak kivételes. Húszezer körül azonban minőségi gyermekágyat vásárolhat, ha nem túl igényes. Természetesen a felszereltség nem biztos, hogy a legmagasabb szinten van. De sokkal fontosabb az tisztességes és megfelelő biztonság.

✅ Utazóágyak 54000 Ft-ig

Itt már szétnézhet. Itt luxus felszereltségű utazóágyakat talál, és természetesen általában a kivitelezés minősége sem marad el. Ennek ellenére ki kell választani a megfelelőt. A gyártók szeretnek drágább árukat értékesíteni, amelyeknek valójában alacsonyabb az értéke. Tehát ne tévessze meg és vásároljon okosan. Jó választás esetén csúcsmodellt kaphat. Ha a standard elegendő az Ön számára, akkor nyugodtan vessen egy pillantást az előző kategóriára.

✅ Utazóágyak 54000 Ft-tól

A választék itt nem olyan széles. Főleg különféle prémium márkákat és exkluzív modelleket tartalmaz. Itt megtalálja a sajátját, ha nagyon magas követelményei vannak az utazóággyal szemben, és olyan terméket keres, amely még intenzív használat esetén is megállja a helyét.

Videó

A legjobb gyermek utazóágy márkák

Az utazóágyak széles választéka frusztráló lehet. Ezért kiválasztottunk néhány népszerű márkát az Ön számára, amelyek segítségével megpróbáljuk világossá tenni az utat a sikeres választáshoz.

 • Petite & Mars – Ez a márka viszonylag szűk választékkal rendelkezik, de az utazóágy modellekre specializálódott, és ezen a területen élen jár. Termékei közül a gyermekágyak a legnépszerűbbek, és kiváló értékelést élveznek az utazóágy teszteken. És az ár több mint kellemes.
 • Zopa – A márka nagy választékot kínál, és többféle utazóágya sorozatot talál, mint például a Yoga vagy a Travel. Messze a legnépszerűbbek a Nanny modellek, amelyek mindenképpen ajánlhatók. Ugyanakkor az ár barátságos 20000 Ft körül mozog.
 • Caretero – Óriási kiságyválaszték, többnyire 27000 Ft-ig. Határozottan talál közöttük minőségi és megbízható modelleket.
 • Cosing – Ez a gyártó számos nagyon olcsó modellt kínál, de legyen óvatos. A legolcsóbb kiságy nem biztos, hogy a legjobb vétel. De minőségi darabokat is talál a választékban.

Gyakran ismételt kérdések

Mekkora a gyermek utazóágy magassága?

A szokásos magasság 80 cm körül van. De vannak olyan modellek is, amelyek magassága 100 vagy több cm.

Milyen súlyú a gyermek utazóágy?

Az utazóágy általában nem ad 10 kg-nál többet a poggyászához. A 8-9 kg-os modellek gyakoriak. Azonban lényegesen nehezebbek is lehetnek, pl. 20 kg körüli vagy annál több. Természetesen ez nem feltétlenül akadály. Attól függ, hogyan használja a gyermekágyat.

Mit jelent, ha a kiságy állítható?

Az ilyen kiságyak lehetővé teszik a rács beállításának megváltoztatását, például annak magasságát a konstrukción belül. Néha lehetséges, hogy maga a rács állítható. Például, hogy a gyermek megemelt fejjel aludjon. Az állítható rács nem nagyon gyakori az utazóágyakban. Inkább nagyon jól felszerelt modellekre vonatkozik.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Kinderkraft Joy
Utazóágy: 25 kg
Méretei: 76×65×126 cm
Tulajdonságok: Görgők, Oldalsó nyitható rész, Szúnyogháló, Állítható alsó rész, Pelenkázóval, Összedőlést megakadályozó rendszer, Utazótáskával
Tömeg: 9,5 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)38000 Ft Alacsony ár
2.Zopa Caravan
Utazóágy: 20 kg
Méretei: 74×64×124 cm
Tulajdonságok: Fékezhető kerekek, Oldalsó nyitható rész, Összedőlést megakadályozó rendszer, Utazótáskával
Tömeg: 8 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)19000 Ft Alacsony ár
3.Kinderkraft Neste
Utazóágy: -
Méretei: 84,5×69×98 cm
Tulajdonságok: Matraccal, Oldalsó nyitható rész, Állítható alsó rész, Összedőlést megakadályozó rendszer, Utazótáskával
Tömeg: 9 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)36000 Ft Alacsony ár
4.Baby Mix Utazóágy
Utazóágy: 15 kg
Méretei: 76×60×120 cm
Tulajdonságok: Masszív szerkezet, egyszerű összecsukási mechanizmus
Tömeg: 10 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
5.Ecotoys Snooze Prémium
Utazóágy: -
Méretei: 95×65×128 cm
Tulajdonságok: Pelenkázó feltét, Kupola / napernyő, Görgők, Hordozótáska
Tömeg: -
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)25500 Ft Alacsony ár
6.CARETERO Grande Plus
Utazóágy: 15 kg
Méretei: 102×72×125 cm
Tulajdonságok: Fékezhető kerekek, Matraccal, Oldalsó nyitható rész, Szúnyogháló, Állítható alsó rész, Pelenkázóval, Utazótáskával
Tömeg: 13 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)32500 Ft Alacsony ár