Háztartás

A legjobb ablakporszívók (teszt 2024)

legjobb ablakporszívók Az egyik kezében törlőrongy a másik kezében tisztítószer és fáradhatatlanul súrol addig, amíg az ablakok tisztának nem tűnnek – ez a régi módja az ablakmosásnak.

Néhány éve már beszerezhet egy nagyon jó segítőt ahhoz, hogy az ablak tisztítása szinte pihenés legyen. Az ablakporszívók (vagy ablak- és üvegtisztítók) sokak számára egy csoda, hiszen valóban egy húzással eltávolítja az ablakról a szennyeződéseket és beszívja a piszkos vizet, amely egyébként az ablakpárkányra folyna. Néhány ablakporszívó saját maga működik – rátapad az ablakra és megtisztítja azt, amely idő alatt Ön élvezheti a délutáni sziesztát a kedvenc kávéjával a kezében (látta már a legjobb kávéfőző tesztünket?).

Annak érdekében, hogy jobban tudjon tájékozódni a piacon és ki tudja választani a legjobb ablakporszívót, összeállítottunk egy naprakész és átlátható ablakporszívó tesztet. A rangsor az elismert tesztvállalatok eredményein és a fogyasztói minősítéseken alapult, de figyelembe vettük a technikai paramétereket és a felszereltséget is.

Örülünk, ha a teszt végén csatlakozik a beszélgetéshez, és lehet, hogy az Ön véleménye is segít a vásárlóknak, hogy milyen ablakporszívót válasszanak.

Teszt – legjobb ablakporszívók – TOP 6

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Karcher WV 5 Premium
Akkumulátor kapacitás: 35 perc
Töltési idő: 185 perc
Tartály térfogata: 100 ml
Tömeg : 700 g
5 out of 5 stars (5 / 5)$$ Alacsony ár
2.Leifheit Window Cleaner
Akkumulátor kapacitás: 35 perc
Töltési idő: - perc
Tartály térfogata: 100 ml
Tömeg : 700 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$ Alacsony ár
3.Kärcher WV 2 Premium
Akkumulátor kapacitás: 35 perc
Töltési idő: 185 perc
Tartály térfogata: 100 ml
Tömeg : 600 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$$ Alacsony ár
4.VILEDA Windomatic
Akkumulátor kapacitás: 40 perc
Töltési idő: - perc
Tartály térfogata: 100 ml
Tömeg : 640 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$ Alacsony ár
5.Kärcher WV 6 Plus
Akkumulátor kapacitás: 100 perc
Töltési idő: - perc
Tartály térfogata: 150 ml
Tömeg : 800 g
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)$$ Alacsony ár
6.TESLA RoboStar W550
Robot ablakporszívók
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)$$$ Alacsony ár

Hogyan válasszam ki a legjobb ablakporszívót (ablaktisztítót)?

 • Az ablakmosás / porszívózás módja. Először is gondolja meg, hogy robotporszívót szeretne, amely megtisztítja Ön helyett az ablakokat, vagy jobban szeretné kézben tartani az ablakporszívót. A robot ablakporszívó különösen alkalmas nagyobb ablakokkal (pl. francia) rendelkező háztartások számára, mert az érzékelőknek köszönhetően az ablakkereteknél végeznek. A kézi ablakporszívók tökéletesen megfelelnek az összes szabványos ablakmérethez. Természetesen a nagyméretű ablakok is moshatók kézi porszívóval is, és a kis ablakokon is használat robotporszívót, csak az ablakok közötti áthelyezést kell megoldani. Mindig ellenőrizze az adott modell funkcióit.
 • Akkumulátor menetidő. A standard akkumulátor menetideje töltésenként 30 perc és körülbelül 45 perc között van. Mindez az adott típustól függ. Ennek az adatnak mindig fel kell lenni tüntetve, hogy ellenőrizhesse, mielőtt megvásárolná, és összehasonlíthassa azt a többi porszívóval.
 • Feltöltési idő. Az ablakporszívók általában körülbelül három órán keresztül töltődnek. Ez az adat szintén fel van tüntetve.
 • Az ablaklehúzó szélessége. Általában ezeknek az ablaklehúzóknak a szélessége 25 centiméter, így gyorsan lemoshatók a normálméretű ablakok, és a kisebb ablakokat is kényelmesen le tudja mosni vele (például egy kisebb ablak a toaletten a családi házában). A mosófej azonban keskenyebb vagy szélesebb is lehet, vagy az ablaktisztító különböző méretű cserélhető fejekkel rendelkezik.
 • Legjobb ablakporszívó márkák. A jól ismert márkákba való befektetés ebben az esetben is kifizetődő. A top gyártók közé tartozik a Kärcher és a Leifheit márka, amelyek nem csak online az e-shopokban, hanem háztartási boltokban is kaphatók. A minőségi ablakporszívók árai 13000 Ft-tól 30000 Ft-ig terjednek.
 • Egyéb funkciók. Egyes ablakporszívók például a kiömlött folyadékot is fel tudják szívni, amit biztosan értékelni fog az otthonában (például kávé, tea, gyümölcslé, stb.).
 • Merítsen ihletet. Segíthet például az ablakporszívó teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Hogyan működik az ablakporszívó?

A jobb elképzelés érdekében nézze meg ezt a videót a Kärcher cégtől.

Más felületeket is moshatok az ablakporszívóval?

Igen. Ezek a porszívók megtisztítják a sima felületeket, például csempéket a fürdőszobában vagy a konyhában a konyhabútornál, megbirkóznak a tükrökkel és a megmossák a konyhabútorokat is, amelyek fényes ajtóval rendelkeznek. Nem hiába nevezik ablak- és üvegtisztítónak. A lehetséges használatról bővebb információt a használati útmutatóban talál.

Hány ablakot tudok megmosni meg egy töltéssel?

Egy töltés elég ahhoz, hogy 20 standard méretű ablakot megmosson, így egy átlagos háztartásban, sőt egy családi házban is elégendő. Ezek az ablaktisztítók nagyon gyorsan mossák az ablakot, ennek köszönhetően többek között időt takarít meg Önnek.

Ki lehet mosni a lehúzó huzatát mosógépben?

A legtöbb ablaktisztító mosógépben mosható lehúzó huzattal rendelkezik. A mosási utasításokat (mint például a vízhőmérsékletet) mindig a használati útmutatóban találja.

Az ablakporszívó rendelkezik takarékos üzemmóddal is?

Sok ablaktisztítónak van egy úgynevezett „takarékos“ módja, így ha éppen nem mos ablakot, akkor a porszívó „szundít“, így spórol akkumulátor üzemidejével.

Hogyan működik a robot ablakporszívó?

A robot ablakporszívók/tisztítók maguk mossák meg az ablakot, ez azt jelenti, hogy rászívódnak az ablaküvegre és lassú mozdulatokkal mossák azt, az ablakkeret állítja meg őket. Vezérelheti őket távirányítóval is.

A jobb elképzelés érdekében kérjük, nézze meg ezt a videót:

Az ablaktisztító rendelkezik piszkos víztartállyal is?

Kell lennie. A legjobb ablaktisztítóknak van egy piszkos víz tartálya is a mosószertartályon kívül. Így az ablakok valóban ragyogóan tiszták és foltmentesek lesznek.

Az ablakporszívó nehéz?

Nem. A vele való munkavégzés ügyes, kényelmes, gyors és egyszerű. Mind a férfiak, mind a nők dicsérik a használatukat. Ezen kívül a fogantyúja általában ergonomikus kialakítású, így a tenyerébe illeszkedik. A keze biztosan nem fog megfájdulni. Egyértelműen könnyebb dolga lesz, mint a törlőronggyal és a tisztítószerrel történő ablakmosásnál.

Tartozékok

Különféle tartozékokkal talál a piacon ablakporszívókat. A leggyakoribb tartozék általában a keskenyebb lehúzó fej. Ha az otthonában kisebb felületek vannak, olyan készüléket keressen, amelynek ez tartozéka, vagy megvásárolható hozzá.

A magasan elhelyezkedő ablakokhoz a teleszkópos rúd is fontos lehet. Elkerülhető a székek vagy asztalok használata, és megakadályozhatja az esésből eredő baleseteket, sérüléseket. Néhány ablakporszívót speciális mosószerrel is szállítanak.

Milyen áron tudok ablakporszívót vásárolni?

Egyszerűbb ablakporszívók 10000 Ft-tól kaphatók, és alapot nyújtanak az ablak tisztításához. Azonban vannak olyan készletek is, amelyek például teleszkópos rudat tartalmaznak a csomagban, ami lehetővé teszi az ablak tetejének elérését anélkül, hogy mászni kellene a székre vagy létrára. Csak Önön múlik, mennyit szeretne invesztálni és kihasználni minél több tartozékot. A legmagasabb minőségű ablakporszívók árai 13000 Ft-tól 30000 Ft-ig terjednek, ami nem olyan magas ár, ha összehasonlítjuk más háztartási segítők árával.

A robot ablakporszívók esetében körülbelül 60000 forint vagy annál magasabb árakról beszélünk.

Az ablakporszívó kiválasztásakor figyelembe kell vennie, hogy milyen gyakran használja. Ha olyan családi háza van, ahol sok az ablak, vagy az ablakok magasan vannak, biztosan fektessen be egy drágább modellbe. Ha a lakásba keres segítséget, olcsóbb készülékkel is elégedett lesz.

Ablakporszívó /ablaktisztító vásárlás esetén milyen műszaki adatokra figyeljen

 • Akkumulátor technológia
 • Akkumulátor üzemidő
 • Akkumulátor töltési ideje
 • Tisztítási teljesítmény az akkumulátor egy feltöltésével
 • Feszültség
 • Frekvencia
 • Súly
 • Szennyvíztartály kapacitása
 • Lehúzó munkaszélessége
Segített Önnek ez az ablakporszívó teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi ablaktisztítót. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező!