Kert és műhely

A legjobb akkus fúrógépek (teszt 2024)

akkumulátoros fúrók Egy jó minőségű akkus fúrógép egyik otthoni mester alapfelszereltségéből sem hiányozhat. A csavarozás funkció megkönnyíti a bútorok összeszerelését, és a megbízható fúrást nem csak a ház felújításánál, hanem a víkendházakban vagy a kertben is nagyra fogja becsülni.

Megtakarítja energiáját, szerszámok mennyiségét, lerövidíti a munkaidőt, és nincs korlátozva a konnektor elérhetőségéhez. Az akkus fúrók recenziója bemutatja jelenleg a piacon a legjobb akkus fúrógépeket, ahol az igényes vásárló is talál magának valót, aki rendszeresen használ ilyen berendezéseket, de az alkalmankénti hobbi kisiparos is.

Ezenkívül az útmutatóban összehasonlítjuk a legfontosabb paraméterek különbségeit – például az akkumulátor típusa és teljesítménye, a motor, a töltő, a fordulatszám és a nyomaték – különbségeit, és mivel ez egy olyan eszköz, amelynek jól kell illeszkednie a kezébe, az optimális súlyt és ergonómiát is figyelembe vesszük .

A legjobb akkumulátoros fúrók 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Metabo BS 18Li
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 2 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 18 V
Max. forgatónyomaték: 48 Nm
Tömeg: 1530 g
Motor típusa: Karbon
5 out of 5 stars (5 / 5)64500 Ft Alacsony ár
#2GSR 180-Li Professional 2x 2Ah
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 2 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 18 V
Max. forgatónyomaték: 54 Nm
Tömeg: - g
Motor típusa: Szénkefés
5 out of 5 stars (5 / 5)51500 Ft Alacsony ár
#3Makita G Series HP457DWE
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 1,5 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 18 V
Max. forgatónyomaték: 42 Nm
Tömeg: 1800 g
Motor típusa: Szénkefés
5 out of 5 stars (5 / 5)47500 Ft Alacsony ár
#4Scheppach DTB 20 ProS
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 2 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 20 V
Max. forgatónyomaték: 45 Nm
Tömeg: 1700 g
Motor típusa: Szénkefés
5 out of 5 stars (5 / 5)48500 Ft Alacsony ár
#5BOSCH EasyDrill 12
Akkumulátorok száma: 1
Akkumulátor-kapacitás: 1,5 Ah
Akkumulátor feszültsége: 12 V
Max. forgatónyomaték: 15 Nm
Tömeg: 900 g
Motor típusa: Karbon
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)21000 Ft Alacsony ár
#6EXTOL CRAFT 402400
Akkumulátorok száma: 1
Akkumulátor-kapacitás: 1,3 Ah
Akkumulátor feszültsége: 12 V
Max. forgatónyomaték: 18Nm
Tömeg: 1000 g
Motor típusa: Karbon
4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)14500 Ft Alacsony ár
#7EXTOL LADY 402401
Akkumulátorok száma: 1
Akkumulátor-kapacitás: 1,3 Ah
Akkumulátor feszültsége: 12 V
Max. forgatónyomaték: 18 Nm
Tömeg: 1000 g
Motor típusa: Karbon
4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)21500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon akkus fúrógépet? 6 alapvető lépés a könnyebb döntéshez

Kérjük, szánjon egy kis időt a választásra, hogy megfelelőt válasszon. Mérlegelje, hogy milyen gyakran fogja használni az akkus fúrót, és milyen anyagokat fúr a leggyakrabban. Biztos fontos Ön számára az akkumulátor teljesítménye és üzemideje, a sebességek száma, a felszerelés, az ütvefúrás, …

Első pillantásra rengeteg hasonló dizájnú termék található a piacon, de a tapasztalatok az akkus fúrókkal kapcsolatban eltérőek. A nagy különbségek a belsejében rejlenek, ezért minőségileg különböznek egymástól. Más igényei vannak a funkcionalitás szempontjából egy panellakás lakosának és szintén más egy műhellyel és kerttel rendelkező családi házban élő embernek.

legjobb akkus fúrógépek

A kiváló minőségű akkus fúrógép legfontosabb tulajdonsága: Nem korlátozza Önt a tevékenység időtartamában vagy a mozgásban.

Akkus csavarozó vagy akkus fúró?

A piacon egyszerűbb és olcsóbb akkus csavarozókat találhat újratölthető elemmel / akkumulátorral, amelyek lehetővé teszik a bútorok gyors összeszerelését vagy szétszerelését. A nagyobb teljesítményűek lehetővé teszik a nem túl kemény anyagokba történő fúrást is.

A magasabb szintű akkus fúrógép erősebb akkumulátort, motort és tartós magot tartalmaz. Ez még hosszabb ideig tartó fúrásra is képes a kemény falakba, főleg ha még ütvefúró. Feltehetően gyakrabban fogja ezt használni vagy hirtelen előveszi, általában egy gyorstöltővel vagy két akkumulátorral van felszerelve, hogy fenntartsa a munka kontinuitását.

1) Válasszon az akkumulátor szerint

Akkumulátorok típusai az akkus fúrókban

Három alapvető típusú akkumulátor áll a rendelkezésre:

  • akkumulátoros fúrók RyobiNikkel-kadmium (NiCd) – az olcsóbb alap akkus fúrók része. Ezek alkalmi használatra elegendőek. Az ilyen akkumulátorokat nagyobb tömeg, kisebb kapacitás jellemzi és az egészségre kissé ártalmasak a kadmium tartalma miatt. Nagyon gyorsan lemerülnek, és az a tény, hogy nagyszámú töltési ciklust kibírnak, sem teszi őket a legvonzóbbá a fogyasztók számára.
  • Nikkel-metálhibrid (NiMh) – valamivel jobb, mint az előző típus, kapacitásuk kétszerese a NiCd akkumulátorokénak, élettartama elég hosszú, de még ezek is nagyobb tömegűek. Sőt, ha nem használja őket, akkor hajlamosak az önkisülésre, és emiatt a kapacitása fokozatosan csökken. Közép árkategóriás akkus fúrókban használják őket.
  • Lítium-ion (Li-Ion) – a piac legmodernebb és legkorszerűbb akkus fúróinak alapja. Ezen típusok ára magasabb, de még az igényes munka során is nagyon jó standardot nyújtanak a felhasználónak, és megbízhat az ilyen akkumulátorok üzemidejében és hosszú élettartamában is. Az akkumulátor teljesítmény/súly aránya is nagyon jó. A Li-ion cellák különösen vonzók, mert nem rendelkeznek memóriahatással – még ha hosszú ideig nem is használják őket, nem merülnek le, és bármikor használatra készek.

Akkumulátorok kapacitása és száma

Az akkumulátor kapacitása határozza meg, hogy mennyi ideig dolgozhat az akkus fúróval újratöltés nélkül. Milliamper órákban (mAh) mérik, és az átlagos, de a nagyon népszerű modellek kapacitása 1000 – 1500 mAh, ami körülbelül 30 perc működésre elegendő. Ha nem akarja korlátozni munkáját, és tudja, hogy teljes mértékben ki fogja használni a fúrót, fektessen be egy legalább 2000 mAh kapacitású akkus fúróba.

Akkumulátor feszültsége

Ha az akkus fúrót az ereje szerint szeretné kiválasztani, vegye figyelembe az akkumulátor feszültségét. Érvényes, hogy minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb a fúró teljesítménye és a nehezebb akadályokkal is elbánik. Az érték voltban van megadva, 3,6 – 36 V tartományban mozog. Normál otthoni használathoz és klasszikus anyagokhoz (fa, falazat, gipszkarton) 12-15 V feszültségűvel megelégszik. Ha acélba tervez fúrni, akkor vásároljon professzionális akkus fúrót, amelynek feszültsége legalább 20 V. Valószínűleg 10 V-nál kisebb feszültséggel rendelkező „fúrókat” valószínűleg csak csavarozásra tudja használni.

2) Vegye figyelembe a szükséges töltési sebességet

Az akkumulátor teljes feltöltése átlagosan 3–5 órát vesz igénybe. Töltők, amelyek nagyobb árammal töltenek, az úgynevezett gyorstöltők, már 30 perc alatt fel tudják tölteni. Az akkus fúrók ára gyorstöltővel lényegesen magasabb. A töltő általában az alapfelszerelés tartozéka. Egyre több otthoni mesternek tetszett meg az egy márka trendje, mikor egy gyártó „akkus szerszámaiba” fektetett be egy kompatibilis, jobb minőségű töltővel.

Azok számára, akik nem akarják korlátozni a munkájukat, javasoljuk, hogy legalább 2 akkumulátorral rendelkezzenek. Ezeket folyamatosan váltogathatja, az egyiket mindig feltölti, így a munkafolyamatot nem szakítja meg állásidővel.

akkumulátoros fúrók

3) Motor tulajdonságai

A régebbi típus egy klasszikus elektromotor, amelyben a szénkefe található. Ezek azonban a használat során fokozatosan elhasználódnak, és egyre növekszik az energiaveszteség, ezért csökken az akkus fúró teljesítménye. Az utóbbi években drágább, szénkefementes motorok vették át a stafétát, amelyek megbízhatóbbak, mint a klasszikus villanymotorok, és akkumulátor töltésenként sokkal hosszabb ideig bírják, mivel nincs jelentős energiaveszteség. Meghosszabbítják az akkus fúrógép élettartamát, és kevésbé hibásodnak meg. Az akkus fúrók motorjai csak kismértékben javíthatók. Ha olyan szervizt talál, amely vállalja a javítást, valószínűleg a javítás költségén vásárolhat inkább egy új fúrót.

4) Az akkus fúró forgási sebességének és meghúzási nyomatékának beállítása

Mindkét paraméter szorosan kapcsolódik magához az anyaghoz. A fához más fúrási sebességet, a fémhez szintén más fúrási sebességet használ, és a meghúzási nyomaték esetében is jobb, ha alkalmazkodik az anyaghoz, és nem kockáztatja annak megrepedését.

Az RPM (fordulat/ perc) nem csak a munka sebességéről beszél, hanem arról is, hogy miként bánik el a különböző anyagokkal. Az egysebességes akkus fúrók úgy vannak beállítva, hogy lehessen velük csavarozni, és bizonyos anyagokba fúrni.

A kétsebességes akkus fúróknak külön fokozataik vannak a csavarozáshoz és a fúráshoz, és a velük történő fúrás sokkal megbízhatóbb és kevésbé fárasztó. Nem szokatlan, ha olyan modellt talál, amely több mint két sebességgel rendelkezik. Ezek már gyakorlatot igényelnek az otthoni mesterektől, és az Ő kezükben egy ilyen profi fúró nagyteljesítményű és sokoldalú szerszámmá válik.

Jó, ha beállíthatja a nyomatékerőt, különösen akkor, ha a meghúzási sebesség az anyag repedését okozhatja (műanyag, gipszkarton, fa). A meghúzási nyomaték 4 – 100 Nm között van, a fúrófejnél található kerékkel állíthatók be, és általában többféle beállítási szint közül választhat. Puha anyagok esetén 20 Nm-ig meghúzási nyomaték elegendő; a keményebbek legalább 40 Nm-t igényelnek.

Keresett típusok az akkus ütvefúrók (kevesebb van belőlük a piacon). Az ütvefúróval a munka könnyebb és pontosabb, a kemény anyag felbontására és a fúrás irányának megőrzésére irányul. A betonhoz és a téglához tartozó speciális fúrók megjelenésével azonban az ütvefúrók iránti igény egyre inkább elmarad.

akkus fúrógép

5) Fúrótokmány, jó ergonómia és akkus fúró súlya a munka egyszerűsítése érdekében

Ha már van egy „vezeték nélküli“ szerszámja, a komfortos használatot biztosan aláhúzza az optimális súlya. Néhány akkus fúrógép súlya 4-5 kg, és velük való munka az idő múlásával egyre fárasztóbb. De ezt kompenzálja az erejük és teljesítményük. A túl könnyű fúrók (legfeljebb 0,5 kg) fúrásra általában nem használhatók. Kiváló minőségű, lítium akkumulátorokkal ellátott akkus fúrók ideálisak barkácsoláshoz – 1 – 2 kg súlyúak.

Fontos az is, hogy az akkus fúró jól illeszkedjen a kezébe, és hogy a fő gombok ujjainak könnyen elérhetőek legyenek. Munka közben a kezei izzadnak, ezért jó választás a csúszásgátló és lágy kivitelű modellek a fő fogási felületeken. Találkozhat a motor csillapított rezgéstovábbításával is. Meg kell követelnie az új „fegyverétől”, hogy kiegyensúlyozott legyen, ha egyenes felületre helyezi, stabilan álljon akkumulátortartóban.

A fúró eleje, amelybe a fúrófejeket behelyezik – egy tokmány – olyan paraméter, amelyet sok ember figyelmen kívül hagy, de ha helyesen választja meg, a barkácsolást jelentősen meggyorsíthatja az ügyes fúrócserének köszönhetően. Különbséget teszünk a gyors fúrótokmány között, amelyben a tartozékokat mérsékelt működés mellett helyezi be, és a fúrótokmányt az orsófogóval, amikor a cserénél a fúrót teljesen le kell állítani.

6) Érdekes kiegészítő felszerelés

Egy jó fúrótól csak annyit kell akarni – hogy megbízhatóan fúrjon és csavarozzon. Ha kap valami extrát, érdekes módszer lehet a munka kényelmének további növelésére. Ezek lehetnek: tartós felakasztó kengyel, koffer bitekhez és fúrókhoz, koffer az egész fúrógéphez és annak felszereléséhez, vagy akár LED megvilágítás, ami azt jelenti, hogy a fény pontosan a fúrási pont felé irányul, és nem kell fejlámpát viselnie.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1Metabo BS 18Li
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 2 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 18 V
Max. forgatónyomaték: 48 Nm
Tömeg: 1530 g
Motor típusa: Karbon
5 out of 5 stars (5 / 5)64500 Ft Alacsony ár
#2GSR 180-Li Professional 2x 2Ah
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 2 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 18 V
Max. forgatónyomaték: 54 Nm
Tömeg: - g
Motor típusa: Szénkefés
5 out of 5 stars (5 / 5)51500 Ft Alacsony ár
#3Makita G Series HP457DWE
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 1,5 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 18 V
Max. forgatónyomaték: 42 Nm
Tömeg: 1800 g
Motor típusa: Szénkefés
5 out of 5 stars (5 / 5)47500 Ft Alacsony ár
#4Scheppach DTB 20 ProS
Akkumulátorok száma: 2
Akkumulátor-kapacitás: 2 Ah (2x)
Akkumulátor feszültsége: 20 V
Max. forgatónyomaték: 45 Nm
Tömeg: 1700 g
Motor típusa: Szénkefés
5 out of 5 stars (5 / 5)48500 Ft Alacsony ár
#5BOSCH EasyDrill 12
Akkumulátorok száma: 1
Akkumulátor-kapacitás: 1,5 Ah
Akkumulátor feszültsége: 12 V
Max. forgatónyomaték: 15 Nm
Tömeg: 900 g
Motor típusa: Karbon
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)21000 Ft Alacsony ár
#6EXTOL CRAFT 402400
Akkumulátorok száma: 1
Akkumulátor-kapacitás: 1,3 Ah
Akkumulátor feszültsége: 12 V
Max. forgatónyomaték: 18Nm
Tömeg: 1000 g
Motor típusa: Karbon
4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)14500 Ft Alacsony ár
#7EXTOL LADY 402401
Akkumulátorok száma: 1
Akkumulátor-kapacitás: 1,3 Ah
Akkumulátor feszültsége: 12 V
Max. forgatónyomaték: 18 Nm
Tömeg: 1000 g
Motor típusa: Karbon
4.4 out of 5 stars (4,4 / 5)21500 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új akkus fúrógép kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak egy minőségi akkus fúró kiválasztásában a piacon.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..