Autó / Motor

A legjobb autóizzók (recenziók és teszt) 2024

legjobb autóizzók
Az úton nem nélkülözheti a működő lámpákat az autójában. Segítségükkel lényeges áttekintést kap arról, hogy mi történik Ön előtt. Hogyan válassza ki a legjobb autóizzókat? Ha új autóizzókat szeretne vásárolni, vagy ha a jelenlegi izzók nem felelnek meg néhány kulcsfontosságú paraméternek, ne hagyja ki a következő tippeket. Ezek nagyon jó értékeléseket kaptak az autósoktól.

Az autóizzók a jármű felszerelésének egy apró, de figyelmen kívül nem hagyható része. Meghibásodásukat a rendőrségi közúti járőrök vagy akár a jármű műszaki ellenőrei is észreveszik. A legtöbb esetben azonban az a személy fogja észrevenni, aki rendszeresen vezeti az autót. Ezt a problémát azonnal meg kell oldani. A kiégett autóizzót a lehető leghamarabb ki kell cserélni, ezért érdemes legalább néhány kompatibilis autóizzót készleten tartani az autójához.

Milyen paraméterekre kell figyelni az autóizzók kiválasztásakor? Hogyan igazodjon el a különböző értékek között? Az alapvető felosztásokat és lehetőségeket a következő „Hogyan válasszon autóizzót“ című útmutatóban találja. Ahogyan az autóját is egy bizonyos márka iránti tetszése (és bizalma) alapján választotta ki, úgy az autóizzók esetében is jobb, ha a bevált gyártók termékeit részesíti előnyben. Ezért keresse meg az autóizzók recenzióit, ahol értékes felhasználói tapasztalatokat és benyomásokat talál.

A legjobb autóizzók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.OSRAM H7 Night Breaker SILVER +100%, 2 db
Maximális színhőmérséklet: 3300 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 100 %5000 Ft Alacsony ár
2.OSRAM H4 NIGHT BREAKER 200, +200%, DUO BOX
Maximális színhőmérséklet: 4050 K
Típus: H4 (P43t foglalat)
Teljesítmény: 60 W
Fényáram: 1650 lm
⭐ 98 %9800 Ft Alacsony ár
3.OSRAM H1 Night Breaker Laser Next Generation +150%, 2 db
Maximális színhőmérséklet: 3500 K
Típus: H1 (P14.5s foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1550 lm
⭐ 96 %7600 Ft Alacsony ár
4.PHILIPS H7 Vision
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 93 %2700 Ft Alacsony ár
5.OSRAM H4 Original, 12V 60/55W, P43t
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H4 (P43t foglalat)
Teljesítmény: 60 W
Fényáram: 1650 lm
⭐ 92 %1000 Ft Alacsony ár
6.OSRAM H7 Original, 12V, 55W, PX26d
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 90 %1200 Ft Alacsony ár
7.OSRAM Ultra Life H7 55W PX26d autó izzó
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 90 %2200 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon autóizzókat

Az autóizzók széles választékában első pillantásra nehéz eligazodni. Találhat olcsó autóizzókat, nagyon jó ár/teljesítmény arányt kínáló autóizzókat vagy a legújabb technológiával készült prémium autóizzókat, amelyek minőségükkel meggyőzik az igényes vásárlókat. Ha le szeretné cserélni jelenlegi autóizzóit, jó, ha tudja, hogy a minőségi autóizzók jobb paraméterekkel képesek világítást biztosítani, mint amit eddig ismert. Ez nem csak jobb vezetési komfortot, hanem biztonságosabb vezetést is jelent gyenge fényviszonyok között.

És ez a lényeg! Válasszon Ön is olyan autóizzókat, amelyek kiváló fényerővel, világosabb fehérséggel, hosszú élettartammal és nem utolsósorban az autója fényszóróihoz való kompatibilitás biztonságával is rendelkeznek. Milyen lehetőségek közül választhat, és mire kell a legnagyobb figyelmet fordítania?

Autóizzók alaptípusai

Az autóizzók által használt technológia szerint a következőkre oszthatók: halogén, LED és xenon autóizzók.

 • Halogén autóizzók – Ez a legnépszerűbb és legolcsóbb megoldás. Ez a régebbi technológia az évek során bevált, és bár nem kínál olyan csúcsértékeket, mint a modern konkurencia, jó elérhetősége és széles választéka miatt már régóta az eladási listák élén áll. A jobb felszereltségű új autókban már nem használják ezeket.
 • Xenon autóizzók (kisüléses) – Ez egy újabb típus, amely egyre több rajongót szerez. Nagyon erős fényforrásnak számítanak, meglepően hosszú élettartammal. Hátrányuk a nehezebb beszerelés, a nagyobb energiafogyasztási igény, de a halogén izzókhoz képest magasabb ár is.
 • LED autóizzók – Kiváló, világos fehér fényszín, kiváló fényerő és páratlan élettartam. Az energiaigényük alacsony. A „buktató“ az ár, amely többszöröse a halogén autóizzókénak, és sok esetben a homologizáció hiánya. Elkápráztathatják a szembejövő autók vezetőit, inkább terepjárókban használják ezeket.

világítás és autó

Autóizzók kiválasztása – fontos paraméterek

Az autóizzók csomagolásán rengeteg információt talál. Míg néhányat Ön választhat, más paramétereket a fényszóró konstrukciója határoz meg. Mit jelent ez? Mielőtt egy adott autóizzó-modell mellett döntene, tudnia kell:

 • milyen típusú világításról van szó (távolsági, tompított, hátsó, irányjelző, a jármű belsejében),
 • milyen foglalat szerelhető a fényszóróba,
 • milyen feszültséggel működnek az autóizzók (12V vagy 24V),
 • és hogy az autóizzók engedélyezettek-e a magyar utakon való használatra.

Ha már ismeri ezeket az adatokat, a következő lépés a fényteljesítmény, a fehér fény színe és az élettartam kiválasztása. Általában az alacsonyabb energiaigényű és hosszabb élettartamú autóizzók jobb minőségűnek számítanak.

Tippünk – Ha nincs tapasztalata az autóizzók vásárlásában, keressen információt az autója használati útmutatójában a megfelelő típusú autóizzókról. Ezek általában online brosúrák formájában elérhetők az interneten, vagy a sajátját az utas előtti kesztyűtartóban találja. Ha tudja, hogyan kell eltávolítani az autóizzót a fényszóróból, minden alapvető információ bele lesz vésve.

Autóizzók homologizációja

A külső világításhoz vagy járművilágításhoz használt autóizzóknak homologizáltnak, azaz a magyar utakon való használatra jóváhagyottnak és megfelelő minőségűnek kell lenniük. Keresse az E vagy ECE jelölést a dobozon vagy az izzó leírásában a webáruházban.

A nem jóváhagyott autóizzók általában olcsók, de bizonyos drágább változatok között is megtalálhatók. Közúti ellenőrzéskor, a műszaki vizsgán vagy baleset esetén a nem homologizált autóizzók használata elég nagy bonyodalmat okozhat. Ezért még fontosabb, hogy jó hírű kereskedőtől vásároljon, és a márkás autóizzók iránt érdeklődjön.

Autóizzó foglalat

A személygépkocsikban a leggyakrabban cserélt izzók a tompított és a távolsági fényszórókban vannak. Ezekbe a H7, H4 és H1 jelzésű izzókat szerelik.

Mindegyiknek más-más foglalata van, például PX26d, P43t, P14,5s és sok más, az autóizzó típusától függően. A foglalat az a szilárd rész, amellyel az izzót a fényszóróban lévő fényforrásra szerelik és rögzítik. Ellenőrizze, hogy a mechanikus rögzítés megegyezik-e a jelenlegi izzóval (az autós kézikönyvben vagy a régi izzó eltávolításával).

Feszültség

A személygépkocsikban 12 V feszültségű autóizzókat, a tehergépkocsikban pedig 24 V feszültségű autóizzókat használnak. Ne hagyja figyelmen kívül ezt az információt a termékleírásban vagy a dobozon.

Bemeneti teljesítmény

A bemeneti teljesítmény közvetlenül kapcsolódik nemcsak az autóizzó teljesítményéhez, hanem az energiafogyasztási követelményekhez is. A fogyasztás azonban az autóizzó technológiájától függően változik. Az autó különböző lámpáinak van egy meghatározott teljesítményértéke. Például a H4-es autóizzók esetében ez a teljesítmény 55 W.

Színhőmérséklet

A magyar utakon csak fehér autóizzók használata engedélyezett. Nem minden fehér egyforma, és ezt valószínűleg Ön is meg tudja állapítani az otthonában lévő világításból. Az autóizzók kiválasztásakor ezért a színhőmérsékletre vonatkozó adattal is találkozni fog. Ennek mértékegysége a kelvin.

 • A 3000 K körüli színhőmérséklet megfelel a meleg fehér, enyhén sárga árnyalatú fénynek, amelyet a klasszikus háztartási izzók produkálnak.
 • A semleges fehér fény 4500-5000 K hőmérsékletűnek felel meg.
 • Az általunk hideg fehérnek érzékelt fény színhőmérséklete 6000 K közelében van (a fénynek van egy enyhe kék árnyalata).

Vigyázat, ne szereljen erős kék árnyalatú autóizzókat a fényszórókba. Ezek a vezetés és a biztonság szempontjából nem megfelelő tulajdonságokkal rendelkezhetnek (és még a járőrök is kéknek látják ezeket, akik észreveszik Önt).

autós éjszaka

Fényteljesítmény

Az izzókkal (beleértve az autóizzókat is) kapcsolatban az egyik legtöbbet emlegetett mennyiség a fényáram. A fényáramot lumenben (lm) adják meg, és az izzó teljesítményével függ össze, vagyis azzal, hogy mennyi fényt képes kibocsátani.

Általában ajánlott 1500-1800 lm fényteljesítményű autóizzókhoz nyúlni. Az alacsonyabb fényáram értékek nem világítják meg az utat éjszaka, míg a magasabb fényáram értékek pillanatnyilag elvakítják a szembejövő járművezetőket.

Az autóizzók élettartama

Minél erősebb/nagyobb teljesítményű a világítás, annál rövidebb az autóizzók élettartama. Bár az autóizzók csomagolásán a meghibásodás nélküli megvilágítás órákban kifejezett élettartamát találja, ez a laboratóriumi körülmények között mért élettartam. A tényleges használat során számos tényező befolyásolja az autóizzó élettartamát, többek között az, hogy hányszor világít. A hosszú élettartamú márkás autóizzók a legdrágábbak közé tartoznak.

Hogyan kell kicserélni az autóizzókat?

Ha a tompított vagy a távolsági fényszórók izzóit kívánja kicserélni, cserélje ki egyszerre mindkét oldalt. Ez egy elég jó szokás az autószervizektől, hogy a jármű előtt azonos minőségű és paraméterű világítás jöjjön létre. Bár első pillantásra egyszerű feladatnak tűnik, a fényszórók rögzítése bonyolult, ahogyan a hozzáférés is. Nem fog hibázni, ha ezt a munkát szakemberekre bízza.

Rendszeresen nagy távolságokat tesz meg, és biztos szeretne lenni abban, hogy nem fogja meglepni a világítás meghibásodása? Legyen legalább egy autóizzója a tompított fényszóróba, a távolsági fényszóróba, az irányjelzőbe, a tolatólámpába és a rendszámtábla feletti lámpába.

Autóizzók ára

A technológia, a minőség és a tartósság tekintetében fennálló különbségek az autóizzók árában is tükröződnek. Milyen befektetésre számítson, és mit kap a pénzéért?

✅Autóizzók 1750 forintig

Ha nincs szüksége a legújabb technológiára, és megelégszik a halogén autóizzókkal, már ebben az árkategóriában is nagyon jó választékot talál. Mindenekelőtt fordítson figyelmet a megfelelő fényteljesítményre. A tartósság, a vélemények vagy az adott márkával kapcsolatos tapasztalatok szintén döntő szempontok lehetnek a hasonló termékek között.

✅Autóizzók 1750 és 3500 forint között

Az ár/teljesítmény arány általában jobb, és az autóizzók élettartama is jobb. Normál használatra, nem bonyolult körülmények között a legtöbb felhasználónak megfelelnek. A választék még mindig hatalmas, és figyelembe veszi az autósok igényeit.

✅Autóizzók 3500 forinttól

Az a kategória, amelyben a legnagyobb figyelmet a jelenleg legkelendőbb, továbbfejlesztett jellemzőkkel rendelkező autóizzók kapják. Előnyeik közé tartozik a kiváló fényteljesítmény, a világosabb fehér szín, a nagyobb fényerő és a kiváló élettartam. Az egy- vagy két darabos csomagok mellett a többdarabosak is jelen vannak ebben az árkategóriában. A darabonkénti ár kedvezőbb, de győződjön meg róla, hogy rendelkeznek a keresett tulajdonságokkal.

A legjobb autóizzó márkák

Ha szeretné megismerni a kipróbált és bevált márkákat, amelyek autóizzókat gyártanak nagy tételben, ne hagyja figyelmen kívül az alábbi összefoglaló listát.

 • Osram – Az autóizzók legnagyobb választéka a piacon – az olcsótól a drága autóizzókig. Különböző foglalatok, fényerősség vagy színhőmérséklet. Kiváló értékesítés és általában nagyon jó recenziók.
 • Philips – A Philips autóizzók szintén bevált választásnak számítanak. Széles választék, amelyben még az igényes autós is megtalálja a kedvencét.
 • Compass – Az autótartozékok átfogó választékát kínálja a Compass márka is. Népszerűek az elérhető árú autóizzó-készletek vagy a biztosítékokkal együtt árult cserekészletek.
 • Autolamp – Már a név is sejteti, hogy az Autolamp márka mire fókuszál. Autóizzók széles választéka a legkülönbözőbb alkalmakra – a normál használattól az offroad nagy teljesítményű lámpákig.
 • Neolux – Jó választás, ha megbízható izzókat keres fényszórókhoz és egyéb lámpákhoz, megfizethető áron.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.OSRAM H7 Night Breaker SILVER +100%, 2 db
Maximális színhőmérséklet: 3300 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 100 %5000 Ft Alacsony ár
2.OSRAM H4 NIGHT BREAKER 200, +200%, DUO BOX
Maximális színhőmérséklet: 4050 K
Típus: H4 (P43t foglalat)
Teljesítmény: 60 W
Fényáram: 1650 lm
⭐ 98 %9800 Ft Alacsony ár
3.OSRAM H1 Night Breaker Laser Next Generation +150%, 2 db
Maximális színhőmérséklet: 3500 K
Típus: H1 (P14.5s foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1550 lm
⭐ 96 %7600 Ft Alacsony ár
4.PHILIPS H7 Vision
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 93 %2700 Ft Alacsony ár
5.OSRAM H4 Original, 12V 60/55W, P43t
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H4 (P43t foglalat)
Teljesítmény: 60 W
Fényáram: 1650 lm
⭐ 92 %1000 Ft Alacsony ár
6.OSRAM H7 Original, 12V, 55W, PX26d
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 90 %1200 Ft Alacsony ár
7.OSRAM Ultra Life H7 55W PX26d autó izzó
Maximális színhőmérséklet: 3200 K
Típus: H7 (PX26d foglalat)
Teljesítmény: 55 W
Fényáram: 1500 lm
⭐ 90 %2200 Ft Alacsony ár