Autó / Motor

A legjobb autóshűtők (recenziók és teszt 2024)

legjobb autóshűtők Az autóshűtők az elmúlt évek divatja. Ez egy kicsi és praktikus készülék, amely segít az érzékeny ételeket és italokat a magas nyári hőmérsékletben is hidegen tartani. Ezek a mini hűtők ideálisak autóba és utazáshoz, és általában 12V-os autós aljzatba csatlakoztathatók.

Le tudja benne hűteni a sört vagy más italt egy szabadtéri vagy strand partira esetleg ételt a piknikezéshez. A tesztben és az útmutatóban megtudhatja, hogyan és mi szerint választja ki a legjobb autóshűtőt.

Ezek a hűtőberendezések széles körben használhatók, például nagyszerű segítők lehetnek a víkendházban, ahol nincs klasszikus hűtőszekrény, autóskempingben és más helyeken. Néhány termék ára nagyon kedvező, így kiválaszthatja az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő modellt. Az autóshűtő áttekintésünkbe mind a nagyon kedvező áron kapható termékeket, mind pedig az igényes vásárlóknak való alternatívákat is besoroltuk.

Mivel jelenleg számos ilyen eszköz áll rendelkezésre, nem könnyű a vásárlás során orientálódni. Azonban a teszt végén található útmutató segít abban, hogy ne vesszen el a különböző paraméterek, típusok és opciók között, és pontosan azt válassza ki, amire szüksége van. Azután már útnak indulhat, annak tudatában, hogy mindig hűtött italok és valami harapnivaló vár Önre.

A legjobb autós hűtőtáskák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1G21 C&W 45l, 12/240V
Űrtartalom: 45 l
Tápellátás: 12 V, 230 V
Hűtés akár: 23°C-kal a környezeti
hőmérséklet alatti értékig
5 out of 5 stars (5 / 5)50500 Ft Alacsony ár
#2Blackmont Car Cooler 45 l
Űrtartalom: 45 l
Tápellátás: 12 V, 24 V, 230 V
Hűtés akár: -20°C / +20°C
5 out of 5 stars (5 / 5)166000 Ft Alacsony ár
#3INDEL B TB15 12/24V
Űrtartalom: 15 l
Tápellátás: 12 V, 24 V
Hűtés akár: -18°C / +18°C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)119000 Ft Alacsony ár
#4EVERCOOL EC-0728
Űrtartalom: 28 l
Tápellátás: 12V, 24V, 230V
Hűtés akár: 18 °C
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)24500 Ft Alacsony ár
#7Hűtőtáska 30l 230V/12V A++
Űrtartalom: 30 l
Tápellátás: 12 V, 230 V
Hűtés akár: 20°C-kal a környezeti
hőmérséklet alatti értékig
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)30000 Ft Alacsony ár
#5Campingaz POWERBOX Plus
Űrtartalom: 24 l
Tápellátás: 12 V
Hűtés akár: 20°C-kal a környezeti
hőmérséklet alatti értékig
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)20000 Ft Alacsony ár
#6COMPASS 30L RED
Űrtartalom: 30 l
Tápellátás: 12 V, 230 V
Hűtés akár: 17°C-kal a környezeti
hőmérséklet alatti értékig
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)30000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki az autóshűtőt?

Az autóshűtők áttekintése mögöttünk van, és talán talált egy modellt a mi kínálatunkban, amely azonnal felkeltette a figyelmét. Akárhogy is van, ne rendeljen azonnal, vagy ne rohanjon a boltba, hanem olvassa el az Ön számára készített útmutatót.

Ez segít Önnek áttekinteni a lehetőségeket, megtudja, milyen paraméterek a fontosak, és rájön, milyen autóshűtőt vásároljon, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

autos

Típusok hűtés szerint

A legfontosabb paraméter, hogy a készülék milyen módon hűt. Ez meghatározza a lehetőségeket, limiteket, előnyöket és hátrányokat. Alapvetően négy változat van.

Passzív

A passzív hűtéssel elsősorban az úgynevezett termotáskák rendelkeznek. A nagy előnye a valóban alacsony vételár (legfeljebb 12000 Ft), minimális súly és a villamos energiától való függetlenség. Másrészről a passzív termotáskák nem csökkentik a tartalmuk hőmérsékletét, így minden ételt és italt le kell fagyasztani. A táska csak szigetel és biztosítja, hogy a tartalmának hőmérséklet nagyon lassan emelkedjen.

Abszorpciós

Ebben az esetben hűtőanyagot (gáz vagy folyadék) használnak. Még az abszorpciós hűtőboxok sem igényelnek villamos energiát, de lényegesen hatékonyabbak, mint a termotáskák. De nagyon igényesek a szellőzésre, így nem alkalmasak kis autókba, hanem lakókocsikba és hasonlókba. Ezen kívül az abszorpciós hűtők ára viszonylag magas.

Termoelektromos

Ez a típusú hűtő messze a legnépszerűbb, mert a legjobb ár / teljesítmény arányt kínálja. Ezek olyan boxok, amelyeket egy autós aljzatba vagy akár otthoni hálózatba is csatlakoztathat, így nem csak az autóban, hanem a víkendházban és hasonló helyeken is használhatja őket.

Ezek elég könnyűek, mégis nagyon jó hűtőteljesítményt nyújtanak. A legjobb modellek kb. 30 ° C-l képesek lehűteni a tartalmukat a külső hőmérséklethez képest. Ezen túlmenően ezen eszközök többsége lehetővé teszi a melegítést is (körülbelül 55-65 ° C-ig).

Ezeknek a boxoknak az ára 18000-75000 Ft között mozog, és a térfogatuk általában 20-45 l. Ez azonban egy nagyon sokoldalú és praktikus megoldás, így a tesztben szereplő legtöbb modell ilyen típusú.

Kompresszoros

A kompresszoros autóshűtők már nem kompromisszumos megoldások, hanem nagyon hatékony egységek, amelyek hasonló módon működnek, mint a klasszikus konyhai hűtőszekrény vagy fagyasztó. Ennek a változatnak az alapvető előnye a páratlan teljesítménye. A kompresszoros boxok nemcsak hűtenek, hanem fagyasztanak is – nagyon alacsony hőmérsékleten (általában -18 ° C). Sikerrel használhatja őket a legnagyobb melegekben is.

A nagy teljesítményt azonban számos hátrány ellensúlyozza. A legfőbb a nagyon magas ár. Ezenkívül nehéz áthelyezni, szállítani őket (az egységek nagy tömegűek) és nagyobb méretűek is és jelentősen kisebb belső térfogattal rendelkeznek, mint a termoelektromos boxok.

A kompresszoros egységek nem alkalmasak spontán eseményekre, mint például kirándulások, piknikek, stb. Ezek például víkendházban, kalibában vagy hosszú utazásokra különböző lakókocsikban használhatók.

hűtött ital

Mi alapján döntsön?

Autóshűtő kiválasztásakor válaszoljon néhány alapvető kérdésre, amely segít, hogy a megfelelő típust válassza ki.

Milyen gyakran fogom használni a boxot?

Alkalmankénti használathoz különböző rendezvényeken, kirándulásokon, piknikeken, partikon stb. valószínűleg a termoelektromos típus lesz a legmegfelelőbb Önnek. Hosszabb utazáshoz; egy lakókocsiba vagy akár egy víkendházba gondolkodhat az abszorpciós vagy kompresszoros egységről.

Milyen teljesítményűre van szükségem?

Ha csak az élelmiszerek és italok egyik helyről a másikra történő szállításáról van szó, akkor a termotáska is megfelelő. Ha forró nyáron szeretné az ételeket jól lehűteni vagy fagyasztani, kompresszoros típusra lesz szüksége.

Mennyire fontos számomra a mobilitás és a praktikusság?

Leállítja a hűtőt egy lakókocsiba vagy egy víkendházba és nem fog vele túl sokat manipulálni? Akkor kiválaszthatja a kompresszoros típust. Ha azonban gyakran a személygépkocsiban kívánja szállítani a boxot, vagy akár kézzel is hordozni, válassza ki a termoelektromos vagy passzív változatot.

Mennyit tudok befektetni?

Amint már említettük, a legolcsóbb megoldás a termotáskák, amelyeket néhány ezer forintból vásárolhat. Nagyobb és jobb minőségű termoelektromos box vásárlásához készítsen 25 – 35 ezer forintot. Az abszorpciós hűtőért körülbelül 60 ezret vagy többet fog fizetni, és valószínűleg nem kap 120 000 alatt kompresszoros egységet (legalábbis nem jó minőségűt).

Fontos paraméterek

  • Térfogat

A hűtőszekrény belső térfogata nagymértékben befolyásolja az árát, ezért fontos elgondolkodni arról, hogy mennyi helyre van szüksége. A termotáskákban legfeljebb 20 literes tér áll rendelkezésre, ami elegendő néhány embernek a tízóraira szánt ételnek és valami innivalónak.

A termoelektromos hűtőberendezések általában 20 litertől 45 literig terjedő teret biztosítanak, kivételesen többet vagy kevesebbet. Az arany középút (kb. 30-35 liter) elegendő körülbelül tíz 1,5 liter PET palackhoz, tehát ez már egy tisztességes hely, amely megfelelő helyet biztosít néhány ember számára elegendő tápláléknak egy hétvégére.

A box méretei szintén fontosak. Ha magasabb palackokat szeretne szállítani, válasszon egy megfelelően mély boxot. Az alacsony boxokban a palackokat csak ferdén tudja beletenni, ami a rakomány mennyiségét jelentősen csökkenti.

  • Áramellátás

Az autóshűtők áramellátása többnyire 12V és 230V. Egyes modellek lehetővé teszik például 24V-os áramellátást is, vagy kompatibilisek a külföldi aljzatokkal.

  • További lehetőségek és kiegészítők

Az autóshűtők különböző lehetőségekkel és funkciókkal rendelkezhetnek. Termoelektromos kivitel esetén a hűtés mellett gyakran lehetséges a fűtés is. A jobb modelleknél hőmérséklet-beállítások találhatók.

A boxok felszerelhetők például az autóakkumulátor kisülés elleni védelmi technológiával (automatikusan kikapcsolnak, ha az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony lesz), különböző ökológiai megtakarítási módok, stb. Ez csak az Ön preferenciáitól függ, mit használ ki és miért szeretne fizetni.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új autóshűtő kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon egy minőségi autóshűtőt.