Autó / Motor

A legjobb alkoholszondák (recenziók és teszt) 2024

legjobb alkoholszondák Régen, az alkoholtartalmú ital fogyasztása után, csak remélte, hogy már józan, és biztonságosan a kormány mögé ülhet, vagy kockázat nélkül mehet dolgozni. De ma már nem csak remélni kell – a minőségi alkoholszonda megfizethető és annyira megbízható, hogy a mért értékeknek hihet, így maga és mások veszélyeztetése nélkül vezethet a parti után vagy új feladatokra összpontosíthat a munkahelyén.

Azon kívül, hogy az alkoholszonda otthoni segítséget nyújt, a munkáltatók is a nem előre bejelentett ellenőrzések során használják. Azonban Ön otthon tesztelheti magát, hogy „ne fújja meg“ a munkában.

Akár otthoni használatra vásárol alkoholszondát, akár munkaadóként, segítünk megtalálni a legjobb alkoholszondát az Ön igényeihez a következő sorokban. Ezen kívül ezt az alkoholszonda tesztet érdekes megfigyelésekkel és tanácsokkal gazdagítottuk, amelyek segíthetnek a vásárláskor.

Örülnénk, ha megosztaná saját véleményét és észrevételeit – így segíthet más vásárlóknak. Köszönjük, hogy részt vesz a diszkusszióban, és létrehozza velünk a teszt tartalmát.

A legjobb alkoholszondák – TOP 6 modell 2024

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1AlcoForce Galaxy
Érzékelő: Elektrokémiai
Mérési érték: 0-4 ‰
Eltérés: 0,06 ‰
Tápellátás: -
5 out of 5 stars (5 / 5)44500 Ft Alacsony ár
#2BACtrack Trace Pro
Érzékelő: elektrokémiai
Mérési érték: 0-4 ‰
Eltérés: 0,05 ‰
Tápellátás: AAA elem
5 out of 5 stars (5 / 5)36000 Ft Alacsony ár
#3BACtrack C8
Érzékelő: elektrokémiai
Mérési érték: 0-4 ‰
Eltérés: 0,05 ‰
Tápellátás: AAA elem
+ mobil alkalmazás
5 out of 5 stars (5 / 5)42500 Ft Alacsony ár
#4AlcoZero alkoholszonda
Érzékelő: elektrokémiai
Mérési érték: 0-4 ‰
Eltérés: 0,02 ‰
Tápellátás: AAA elem
5 out of 5 stars (5 / 5)27500 Ft Alacsony ár
#5LAMP típusú digitális
Érzékelő: félvezető
Mérési érték: 0-1.9 ‰
Eltérés: 0,1 ‰
Tápellátás: AAA elem
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)7200 Ft Alacsony ár
#6GTX Smart
Érzékelő: félvezető
Mérési érték: 0-2 ‰
Eltérés: 0,1 ‰
Tápellátás: AA elem
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)18500 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb alkoholszondát?

  • Mérés pontossága. Alkoholszondát azért vásárol, hogy biztos legyen benne és mindig tudja, hogy alkoholtartalmú italok fogyasztása után mennyi az alkoholszint a szervezetében. A mérés pontossága ezért a legfontosabb paraméter, amelyet figyelemmel kell kísérni, és vásárláskor a legfontosabb. A minőségi alkoholszondának képesnek kell lennie a nulla alkoholszint mérésére is. Néhány azonban csak legfeljebb 0,2 ezreléktől mér, ami néha zavaró lehet. Fizessen inkább többet a minőségért, és válasszon a jobb alkoholszondák közül.
  • Alkoholszonda kijelzővel. Az alkoholszondák túlnyomó többsége rendelkezik kijelzővel, amely sokkal praktikusabb és könnyebben használható, mert azonnal látja a megjelenített mért értéket. Önön és az ízlésén múlik, hogy előnybe helyezi a nagyobb kijelzővel vagy a kisebb kijelzővel rendelkező alkoholszondát.
  • Érzékelő típusa. Ismerjük az üzemanyagcellákat, más néven Fuel Cell, vagy a félvezető érzékelőket. Ha időnként és ritkábban szeretné használni az alkoholszondát, akkor félvezető érzékelőre van szüksége. Ha az alkoholszintet gyakrabban, professzionálisabban szeretné mérni, akkor fektessen be egy fuel cell alkoholszondába.
  • PC-hez és nyomtatóhoz való csatlakozás. Különösen a munkáltatók értékelni fogják, ha új alkoholmérőjük csatlakozhat egy PC-hez és / vagy nyomtatóhoz. Kinyomtathatja és archiválhatja a mért értéket, vagy elektronikus úton archiválhatja az egyes alkalmazottak adatlapján.
  • Cserélhető alkoholszonda fúvókák. A higiéniai szempontból és a mérési pontosság érdekében minden alkoholszondának cserélhető fúvókával kell rendelkeznie, ezért már vásárláskor érdeklődje meg, hogy rendelkezésre állnak-e a fúvókák. A mérés után el kell dobni a használt fúvókát, és a következő mérés során egy újat kell használni.
  • Merítsen ihletet. Segíthet például az alkoholszonda teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Ne vezessen részeg!

Mi a különbség az üzemanyagcella és a félvezető érzékelő között az alkoholszondánál?

Az üzemanyagcella (fuel cell) ezer mérést képes végezni nagy pontossággal és általában hosszabb élettartamú. A félvezető szenzor több száz mérést képes végezni kis eltérésekkel, amely mindig fel van tüntetve (azaz, már vásárlás előtt tudja, milyen eltéréssel mér az adott alkoholszonda). Mindkét fajta alkoholszonda megbízható, de az üzemanyagcellás alkoholszondák használata ajánlott a vállalatoknál.

Bonyolult a fúvókák cseréje?

Nem. Távolítsa el a használt fúvókát, illessze be az új fúvókát. A legjobb alkoholszondáknak egy egyszerű csererendszere van, mint például a „Slide n click“, vagyis behelyezi a fúvókát és az pontosan illeszkedik az alkoholszondára.

Melyek a fő különbségek az olcsó és drága alkoholszondák között?

Az olcsó alkoholszondák kb. 12 000 forint körül vásárolhatók meg, általában a pontosságuk +/- 15%. Elemmel működnek, 5 másodperc alatt elvégezik a mérést és sok közülük 0 ezreléktől mér.

A középosztályú alkoholszondák pontos méréseket kínálnak +/- 10%-os eltéréssel. Szintén elemmel működnek, így magával viheti őket. Ezek nagyszerű kompromisszumot jelentenek a drága és az olcsó alkoholszondák között.

A drágább alkoholszondák elektromos hálózatra csatlakoztathatók, nem elemmel működnek. A mérési idő körülbelül 4 másodperc, és 10 ° C és 400 ° C közötti hőmérsékleten képesek működni. A pontosság hasonló a középosztályhoz, de gyakran több mérési érték tárolására is lehetőséget nyújtanak, így különösen a vállalatok vásárolnak ilyen alkoholszondákat. Az ilyen alkoholszondák ára azonban meghaladhatja a 90 000 forintot is.

Szállítható az alkoholszonda?

Igen. A legtöbb alkoholszonda klasszikus elemekkel működik, amelyeket általában meg tud vásárolni, így nincs probléma a szállítással. Magával viheti az utazásokra, a víkendházba vagy bárhová.

Szükség van tokra az alkoholszonda szállításához?

A legjobb alkoholszondák tartozéka egy tok, amelyben a készüléket hordozhatja. Ha a tok nem a csomagolás része, vigye azt, például a hátizsákban, a többi dologgal együtt, kivéve a kulcsokat és más élesebb tárgyakat, amelyek károsíthatják vagy megkarcolhatják a készüléket.

Rendelkezik az alkoholszonda mérési memóriával?

A legjobb modellek saját memóriával rendelkeznek, vagy csatlakoztathatók a számítógéphez, így a mért értékek tárolása nem probléma. A csatlakoztatás lehetőségét, valamint a memóriát illetően vásárlás előtt érdeklődjön az eladótól.

Milyen funkciók hasznosak még?

Biztosan értékelni fogja az automatikus kikapcsolás funkciót – semmi sem történik, ha elfelejtette kikapcsolni az alkoholszondát használat után, mivel egy idő után automatikusan kikapcsol.

Miben fejezzük ki a véralkoholszintet?

A véralkoholszintet ezrelékben fejezzük ki. Ami azt mutatja meg, hogy egy liter (azaz ezer milliliter) vérben hány ezrelék az etil-alkohol. Tehát az 1 ezrelék azt jelenti, hogy 1000 ml vérben 1 ml alkohol van.

Tulajdonképpen mit mér az alkoholszonda?

Az alkoholszonda a kilélegzett levegő alkoholtartalmát méri. A tüdőben lévő levegő alkoholtartalma egyeneses arányos a vér alkoholtartalmával, ezért használhatók az alkoholszondák. Mint mindennél, az alkoholszondáknál is fennáll a hibalehetőség a mérési eredményeknél, de a negatív eredmény kizárja az alkoholos befolyásoltságot. Bizonyos élelmiszerek, alkoholos csokoládék, mentolos cukorkák vagy a szájvizek adhatnak tévesen pozitív eredményt, de 10-15 perc elteltével ezek hatása már nem mutatható ki. Magyarországon a közlekedésben a zéró tolerancia elve érvényesül, tehát minden sofőr, akinek a szervezetében bármilyen mennyiségű alkohol mutatható ki, felelősségre vonható.  A véralkoholszint értéke az alkoholfogyasztástól számított időtől, az egyén testsúlyától valamint az elfogyasztott étel mennyiségétől is függ. Az alkoholos ital fogyasztása után körülbelül 5-6 órával lehet biztonságosan a volán mögé ülni

Alkoholszondák karbantartása

Az alkoholszonda tulajdonképpen az elemcserétől eltekintve nem igényel különösebb karbantartást. A készüléket elég időközönként puha, nedves törlőronggyal megtisztítani. Soha ne használjon a tisztításhoz súrolószereket vagy oldószereket. Kerülje az erős fizikai behatásokat illetve a készülék leejtését. Használaton kívül tárolja száraz helyen.

Segített Önnek ez az alkoholszonda teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi alkoholszondát, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.