Autó / Motor

A legjobb autós mobiltelefon tartók (recenziók és teszt) 2024

legjobb autós mobiltelefon tartók
Használja a telefonját az autóban? Ha igen, és szeretne elkerülni bizonyos kockázatokat és kellemetlenségeket, akkor jó ötlet, ha van egy mobiltelefon tartó az autójában. Melyek a legjobb autós mobiltelefon tartók jellemzői és kialakításai? Ne hagyja ki a következő tippeket, amelyek a járművezetők széles körének tetszését elnyerhetik.

Miért népszerű tartozék az autós mobiltelefon tartó? A sofőrök súlyos pénzbírságra számíthatnak, ha vezetés közben tartják és használják a telefont „szabad kéz“ HandsFree rendszer nélkül. 2022 nyarától még ennél is sokkal szigorúbban – akár 50 ezer forint helyszíni bírság esetén és akár 150 ezer forint rendes közigazgatási eljárásban. Ezen felül e szabálysértésért eltiltás is fenyeget, és a 12 hónapon belül a 3 súlyos szabálysértés egyikének számít! Nem is beszélve az autókban és az emberi életekben okozott károkról, amelyeket egy pillanatnyi figyelmetlenség okozhat egy csilingelő üzenet miatt a telefonon. Nem akarjuk feleslegesen megijeszteni Önt. Egy megfelelő mobiltelefon tartó megvásárlásával sok bajtól kímélheti meg magát. Ez egy olyan tartó, amelyet különböző helyeken – például a ventilátorban vagy a műszerfalon – lehet elhelyezni. Fontos azonban, hogy vezetés közben ne akadályozza a kilátást. Hangutasításokkal vezérelheti a hívásokat és tárcsázhatja a számokat. Használhatja a telefon navigációját is. Így nem marad le semmilyen fontos információról, mindkét keze szabad marad a vezetéshez, és jobban tud koncentrálni az úton történő eseményekre.

Hogyan válasszon autós mobiltelefon tartót? Melyek az alapvető lehetőségek? Melyik rögzítési mód felel meg Önnek? Minden fontosat megtud az alábbi útmutatóból. Átnéztük az autós mobiltelefon tartók tesztjeit és recenzióit, hogy egy áttekinthető táblázatot készítsünk az érdekes termékek ajánlásával. A felhasználói tapasztalatok alapján az Ön számára az következik, hogy ezek a mobiltelefon tartók olyan bevált márkák, mint az iOttie, Swissten, Fixed, AlzaPower, amelyek praktikus és megbízható megoldásokat képviselnek nagyon jó ár/minőség aránnyal.

A legjobb autós mobiltelefon tartók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.iOttie Easy One Touch 5 Dash
Telefontartó - autóba, mechanikus, rögzítés műszerfalra és üvegre, pozícionálható, mobil szélessége 5,9 - 9,2 cm5 out of 5 stars (5 / 5)13500 Ft-ig Alacsony ár
2.AlzaPower WF440 Magnetic Wireless Car Charger
Telefontartó - összteljesítmény 15 W, MagSafe kompatibilis, automatikus telefonrögzítés, üvegre vagy szellőzőrácsra szerelhető, USB-C bemenet4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9500 Ft-ig Alacsony ár
3.Samsung Autós
Telefontartó - autóba, mechanikus, rögzítés szellőzőrácsra, Qi vezeték nélküli töltés4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)17500 Ft-ig Alacsony ár
4.FIXED MagClick MagSafe
MagSafe mobiltelefon tartó - autóba, mágneses, rögzítés szellőzőrácsra, MagSafe vezeték nélküli töltés, pozicionálható4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12000 Ft-ig Alacsony ár
5.Spigen QS11 Air Vent Magnetic Car Mount Holder
Telefontartó - autóba, mágneses, rögzítés szellőzőrácsra4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)10000 Ft-ig Alacsony ár
6.AlzaPower Holder ACS100
Telefontartó - mechanikus, műszerfalra és üvegre szerelhető, egy kézzel állítható, 4-6,3" képátlójú mobiltelefonok számára4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)5500 Ft-ig Alacsony ár

Hogyan válasszon autós mobiltelefon tartót

A mobiltelefon tartó alapvető funkciója nem igényel különösebb bemutatást. Szerepe az, hogy helyettesítse a kezét különböző egyéb tevékenységek során. Népszerűek a kerékpáros-, motorkerékpáros mobiltelefon tartók, a kézre, asztalra helyezhető mobiltelefon tartók és természetesen az autós mobiltelefon tartók. Mindegyik esetben a tartóba helyezett telefon fontos adatokat jeleníthet meg, miközben Ön tisztán a fő tevékenységére koncentrálhat.

Az autós tartók esetében többféle megoldás is szóba jöhet. Mechanikus vagy mágneses autós tartó érdekli? A szellőzőrácsba, a szélvédőre vagy a műszerfalra szeretné elhelyezni a mobiltelefon tartót? Milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes pozícióknak? Ha gyors tájékozódásra van szüksége ezen a téren, a következő sorokban megtalálja a legfontosabb tudnivalókat. Segítségükkel Ön is ki tudja majd választani az igényeinek legmegfelelőbb autós mobiltelefon tartót.

Hogyan válasszon autós mobiltelefon tartót

Autós mobiltelefon tartó – használatának előnyei

A mobiltelefon tartó a maga módján nagyszerű eszköz minden járművezető számára, aki navigációs eszközként szeretné használni a telefonját, vagy aki vezetés közben, munkája részeként szeretné használni a telefonját.

 • Lehetővé teszi, hogy a hívások során szabad legyen a keze (kihangosítón keresztül).
 • Stabil helyet teremt a navigációval rendelkező telefon számára.
 • A mobiltelefon tartó nem feltűnő és könnyen felszerelhető.
 • A legtöbb esetben már eleve univerzális méretű, így nem kell minden új telefonnál cserélni.
 • Áttekintése van arról, hogy hol van éppen a telefonja (nem az ülés alatt vagy a táska mélyén – elvégre a tartóban van).
 • Egyes mobiltelefon tartók praktikus vezeték nélküli töltés/gyorstöltés funkcióval rendelkeznek.

Autós mobiltelefon tartók a gépkocsiban lévő elhelyezés szerint

Hogyan válasszuk ki a megfelelő helyet a mobiltelefon tartónak az autóban? Próbálja megkérdezni azokat a barátait/ismerőseit, akiknek már van tapasztalatuk a különböző kialakítású autós tartókkal, hogy osszák meg Önnel benyomásaikat. Számos típus közül választhat, és mindegyikhez bizonyos előnyök és hátrányok is társulnak.

A szellőzőrácsba

A szellőzőrácsra szerelhető mobiltelefon tartók a legnépszerűbbek közé tartoznak. A telefon semmilyen módon nem zavarja a kilátást a szélvédőn keresztül, ami ennek a megoldásnak a legfőbb előnye.

Másodpercek alatt felszerelhetőek, és egyik autóból a másik autóba áthelyezhetők. Nem tapadnak sehova, így nem kell azon gondolkodni, hogy milyen felülettel érintkeznek. Az olcsó tartókat azonban a gyenge rögzítés sújtja. Erős fékezéskor egyenesen a szellőzőrácsból az autó utasterébe eshetnek, a telefonjával együtt. A drágább tartók már elég erős klipszet tartalmaznak.

Többek között a klíma/légkondicionáló használatára is gondolni kell az adott helyen. Télen a fűtésből származó forró levegő, nyáron pedig a légkondicionálóból származó hideg levegő károsíthatja a telefont.

A műszerfalon

Egy másik népszerű pozíció a mobiltelefon tartónak, de ebben az esetben ügyeljen arra, hogy a telefon ne akadályozza a kilátását az autóból. Vigyázat – nem minden műszerfal alkalmas a tartó felragasztására (érdes felület, lekerekített vonalak).

Mint sejthető, a ragasztás után a tartó egy stabil helyzetben marad, és nem mozdítható el. Ha a tartó nem rendelkezik hajlékony csuklóval, fennáll a veszélye annak, hogy bizonyos fényviszonyok mellett romlik a telefon kijelzőjének olvashatósága. Ebből a kategóriából ezért azt javasoljuk, hogy olyan tartókhoz nyúljon, amelyek 360°-os elforgatást tesznek lehetővé mind magasságban, mind szélességben, esetleg teleszkóposan is kihúzhatók.

A szélvédőn

Sok, a műszerfalra ragasztható tartó az autó szélvédőjére is ragasztható (a biztonság kedvéért mindig ellenőrizze ezt az információt). Ismét érvényes, hogy az üvegre való felszerelés is többé-kevésbé állandó. Olyan elhelyezést igényel, ahol a mobiltelefon tartó nem akadályozza túlzottan a kilátást, és jelenléte nem „provokálja“ a közlekedési rendőröket.

A navigációval rendelkező mobiltelefont szemmagasságban is felszerelheti, így nem kell lefelé néznie, és mindig tisztában van a forgalmi helyzettel. Ha azonban a sofőr videókat fog lejátszani a telefonon, nagyobb az esélye annak, hogy a telefon eme különleges pozíciója a kelleténél több figyelmet von el, mint amennyit megérdemel.

A CD-meghajtó nyílásba

Sok autóban a CD-meghajtó gyakran kihasználatlanul áll. Ha Önnél ez a helyzet, akkor érdekes alternatívát jelentenek a CD-nyílásba helyezhető mobiltelefon tartók.

Ezek a CD-meghajtó nyílásába csúsztathatók, és funkcionalitásukban feltűnően hasonlítanak a szellőzőrácsra szerelhető tartókhoz. Azzal a különbséggel azonban, hogy ennél az elhelyezésnél kevésbé vannak kitéve a légkondicionáló/fűtés légáramlásának.

A fejtámlán

Ez egy speciális mobiltelefon- és táblagép tartó típus, amely a gépjárművezető vagy az utas fejtámlájára kerül. A kijelzőt a hátul ülők – különösen a hosszú utazások során videókat néző gyermekek – nézik.

mobiltelefon tárto es navigació

Autós mobiltelefon tartók a telefon rögzítésének típusa szerint

Amellett, hogy eldönti, hová kerül a mobiltelefon tartó az autóba, figyelembe kell vennie a telefon tartóban való rögzítésének módját is. Számítson arra, hogy a telefont naponta többször is a tartóba teszi, majd kiveszi. Tehát minden arról szól, hogy a rögzítési mechanizmus egyrészt a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozzon Önnek, másrészt bírja a gyakori manipulációt. A telefont a tartóban vagy mechanikus rendszer (rugalmas bilincsek, pofák, fogantyúk, klipszek) vagy mágneses rendszer tartja. Itt is érvényes, hogy mindegyik megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Mechanikus autós mobiltelefon tartók

A mobiltelefon tartó 2 vagy 4 fogantyúval rendelkezik, amelyek úgy állíthatók be, hogy körbefogják a telefon kerületét. A legtöbb esetben a mechanikus rendszerű tartók univerzálisak, és gyorsan alkalmazkodnak az aktuális okostelefon-méretekhez. Mindig ellenőrizze a hosszra és szélességre vonatkozó minimális és maximális értékeket, amikor tartót keres.

Az alapvető, olcsó autós mobiltelefon tartóknál ez a mechanikus rendszer kizárólag a kézi nyitásra alkalmas. Mit jelent ez? Mindig két kézre szüksége lesz ahhoz, hogy a telefonját behelyezze a tartóba, ami nem minden helyzetben praktikus. A jobban felszerelt tartók esetében a mechanikus rendszer már érzékelővel működik. Amint a telefont a tartó közelébe viszi, a fogantyúk kihúzódnak. A tartó hátoldalán egyetlen gombot talál, amellyel kioldhatja a telefont, és egy pillanat alatt kiveheti a tartóból.

Mágneses autós mobiltelefon tartók

Ha nem szeretne semmilyen fogantyúval bíbelődni, és a legelegánsabb megoldást keresi, a mágneses mobiltelefon tartók egy másik lehetőség. Ezeknél egy vékony mágneses zsetont kap, amelyet a telefonra kell ragasztani. Nem kell aggódnia a mágnesesség telefonjára gyakorolt negatív hatás miatt. A jelenlegi telefonok esetében már olyan alkatrészeket használnak, amelyeket nem befolyásol a mágnesek jelenléte. A telefont a zsetonnal a hátoldalán egyszerűen ráhelyezi a tartóra, és azonnal „rögzül“.

Egyrészt nagyon gyors és praktikus megoldás, másrészt van néhány hiányosság is. Egyes mágnesek nem tartoznak a legerősebbek közé, és fékezéskor a telefon lepattan a tartóról. Sőt, ha a telefonon/tartón lévő mágnes koszos vagy poros, a mágneses tapadás csökken. Egyes felhasználókat zavar, hogy a mágnes tartósan a telefonra van ragasztva (például a telefon esztétikája miatt). Ebben az esetben a mágnest a telefon tokjára ragasztják, vagy a tok és a telefon közé helyezik.

A modern mobiltelefon tartók funkciói és felszereltsége

Érdekli az autós mobiltelefon tartó töltővel? Fontos Önnek a minden irányban való állíthatóság? Az autós mobiltelefon tartók között óriási különbségek vannak – a felszereltség, az állíthatóság és a kiegészítő funkciók tekintetében. Ha Ön igényes vásárló, akkor értékelhet egy olyan mobiltelefon tartót, amely rendelkezik az alábbi elemek valamelyikével:

 • mechanikus pofák automatikus beállítással;
 • gomb a pofák kioldásához;
 • 360°-os forgócsukló a legjobb szög beállításához;
 • teleszkópos/kihúzható kar;
 • rugalmas/flexibilis kar;
 • integrált vezeték nélküli töltés / gyorstöltés.

Hogyan válasszon autós mobiltelefon tartót a használat szerint?

A különböző típusú járművezetők eltérő követelményeket is jelentenek a mobiltelefon tartók kialakításával szemben is.

 • Egyszerű és alkalmi használatra egy olcsóbb és kevésbé felszerelt mobiltelefon tartóval is beéri. Ez a legfontosabbat teszi – felszabadítja a kezét, és a helyén tartja a telefont.
 • Ha rendszeresen használja telefonját navigációra, akkor olyan tartóra lesz szüksége, amely a lehető legjobban állítható – balra, jobbra, fel-le, vagy dönthető, hogy mindig jól és olvashatóan láthassa a térképeket.
 • Az autója a munkaeszköze? Munkaidejének nagy részét az úton tölti, és telefonál is? Ebben az esetben keressen kiváló minőségű autós mobiltelefon tartókat, amelyek gazdag felszereltséggel és a legkényelmesebb kezelhetőséggel rendelkeznek, hogy a tartó ne tartsa fel Önt. Ha telefonja támogatja a vezeték nélküli töltést, a vezeték nélküli töltés funkció több mint üdvözlendő.

Autós mobiltelefon tartó árak

A legjobb, ha eldönti, mennyit fektet be egy autós mobiltelefon tartóba, attól függően, hogy mennyi időt tölt az úton, és milyen gyakran van szüksége a telefonjára – akár navigációhoz, akár telefonáláshoz. Akárhogy is, már kis összegért is egy elég jó képességű segítőt kap, amelynek köszönhetően mindkét keze szabad lesz. Minél több időt tölt az úton, annál jobb minőségű lehet a mobiltelefon tartó kialakítása és felszereltsége.

✅ Autós mobiltelefon tartók 5500 forintig

Már az alap árkategóriában is találhat mechanikus és mágneses mobiltelefon tartókat, többnyire a szellőzőrácsba vagy a szélvédőn/műszerfalon történő elhelyezéssel. Ezek normál, nem igényes használatra elegendőek. A választáskor olvassa el a rendelkezésre álló felhasználói véleményeket. Kerülje az olyan tartókat, amelyek nehezen kezelhetők, vagy amelyekről azt olvasta, hogy idővel csökken a tapadásuk. Ebben a kategóriában nem kell nagy elvárásokat támasztani a felszereltség és az állíthatóság tekintetében, de néhány mobiltelefon tartó a drágábbakkal is felveszi a versenyt.

✅ Autós mobiltelefon tartók 5500 és 11000 forint között

A kategóriát az iOttie, a Fixed, a Swissten márkák legkelendőbb autós mobiltelefon tartói képviselik. Ezek már nagyon jó ár/minőség arányt kínálnak. Magasabb szinten van a tartók kivitelezése és a felhasznált anyagok minősége (műanyag és fém kombinációja). A mágneses vagy mechanikus-érzékelős, integrált töltéssel ellátott tartók keltették fel a legnagyobb figyelmet.

✅ Autós mobiltelefon tartók 11000 forinttól

Ha már végigjárta az előző árkategóriákat, és magasabb szintű telefontartót keres, akkor figyelmét a legmodernebb mobiltelefon tartók fogják felkelteni neves gyártóktól, amelyek folyamatosan igyekeznek fejleszteni ezeket. A telefon helyben tartásának kiváló képességét nemcsak a mechanikus érzékelővel ellátott modellek mutatják, hanem a mágneses tartók is. Természetesen kiváló az irány- és magasságállíthatóság és a vezeték nélküli töltés támogatása.

A legjobb autós mobiltelefon tartó márkák

 • iOttie – A világ legkelendőbb mobiltelefon-kiegészítő márkája jól megtervezett autós mobiltelefon tartókkal rendelkezik különböző méretekben, típusokban és rögzítési módokban. Megbízható rögzítés, vezeték nélküli töltés támogatása a drágább modelleknél.
 • Swissten – A svájci precizitás és a részletekre való odafigyelés a népszerű Swissten mobiltelefon tartókban is teljes mértékben megmutatkozik – az alaptól a prémium felszereltségig.
 • Fixed – Minőségi autós mobiltelefon tartók érdekes választéka, jó áron és értékesítéssel. Ha autós mobiltelefon tartót keres Apple iPhone készülékéhez, keresse a Fixed tartók által kínált MagSafe rögzítési támogatást.
 • AlzaPower – Az Alzapower megfizethető mágneses és mechanikus autós mobiltelefon tartói jelenleg a legkelendőbbek közé tartoznak. Egyszerűbbek, mégis ésszerűen funkcionálisak, ideálisak a nem igényes használatra.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.iOttie Easy One Touch 5 Dash
Telefontartó - autóba, mechanikus, rögzítés műszerfalra és üvegre, pozícionálható, mobil szélessége 5,9 - 9,2 cm5 out of 5 stars (5 / 5)13500 Ft-ig Alacsony ár
2.AlzaPower WF440 Magnetic Wireless Car Charger
Telefontartó - összteljesítmény 15 W, MagSafe kompatibilis, automatikus telefonrögzítés, üvegre vagy szellőzőrácsra szerelhető, USB-C bemenet4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9500 Ft-ig Alacsony ár
3.Samsung Autós
Telefontartó - autóba, mechanikus, rögzítés szellőzőrácsra, Qi vezeték nélküli töltés4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)17500 Ft-ig Alacsony ár
4.FIXED MagClick MagSafe
MagSafe mobiltelefon tartó - autóba, mágneses, rögzítés szellőzőrácsra, MagSafe vezeték nélküli töltés, pozicionálható4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)12000 Ft-ig Alacsony ár
5.Spigen QS11 Air Vent Magnetic Car Mount Holder
Telefontartó - autóba, mágneses, rögzítés szellőzőrácsra4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)10000 Ft-ig Alacsony ár
6.AlzaPower Holder ACS100
Telefontartó - mechanikus, műszerfalra és üvegre szerelhető, egy kézzel állítható, 4-6,3" képátlójú mobiltelefonok számára4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)5500 Ft-ig Alacsony ár