Gyermek áru

A legjobb baba pihenőszékek (teszt 2020)

legjobb baba pihenőszékek
Minden újdonsült anyuka nagyra értékeli, ha legalább néhány percre megkönnyítheti a kicsiről való gondoskodást. Vannak pillanatok, amikor egyszerűen nem tudja tartani a babát, vagy éppen a háztartásról vagy idősebb gyermekeiről kell gondoskodnia. De a kiságy távol van, a babakocsi a háztartásban nem előnyös és sok helyet foglal. Hogyan oldja ezt meg? Nézze meg a legjobb babaringató székekkel kapcsolatos tippjeinket, amelyeket számos pozitív recenzió kísér, valamint a szülők hasznos és biztonságos eszköznek minősítették őket a babagondozásban.

Ezen a területen óriási a kínálat. A gyártók versenyeznek abban, hogy milyen új elemet építsenek be a konstrukcióba, valamint hogyan fejlesszék azt tovább. Ezért találkozhat alap 9000 forintos hintaszékkel, amelyeket kézzel ringathat. Továbbá léteznek drágább, vibráló pihenőszékek, fejlett ringató székek, amelyek a karban ringatást szimulálják, állítható fotelok, többfunkciós pihenőszékek, amelyek alkalmazkodnak a növekvő csecsemőhöz, és egy ideig még helyettesítik az etetőszéket is. Ezen felül izgalmas dallamokat játszanak, valamint játékhíddal és játékokkal lekötik a baba figyelmét. Sok lehetőség van, érdekes formatervezésből még több.

Hogyan válasszon helyesen ringató széket/pihenőszéket? Mely márkák érték el a legnagyobb sikereket a baba pihenőszék teszteken? Útmutatónkban sok hasznos információt talál, és reméljük, hogy ez megkönnyíti döntését.

A legjobb baba pihenőszékek (teszt 2020)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Bright Starts Zig Zag Zebra
Max. teherbírás: 9 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat, Levehető játékkar csörgőkkel, Kézi hintáztatás, Hárompontos heveder, Vibrációs funkció
5 out of 5 stars (5 / 5)11450 Ft Alacsony ár
2.Zopa Relax Grey Butterflies
Max. teherbírás: 18 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat, Levehető játékkar csörgőkkel, Zenedoboz, Hárompontos heveder, Vibrációs funkció
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)24390 Ft Alacsony ár
3.BabyBjorn Balance Bouncer Soft Cotton
Max. teherbírás: 13 kg
Ajánlott korosztály:
Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)48990 Ft Alacsony ár
4.Babybjörn BLISS
Max. teherbírás: 13 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat, Kézi hintáztatás
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)51690 Ft Alacsony ár
5.Ingenuity Smart
Max. teherbírás: 9 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető fejtámla, Zenedoboz, Hárompontos heveder
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)22290 Ft Alacsony ár
6.Fisher-Price - Rainforest
Max. teherbírás: 18 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Kézi hintáztatás
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)30190 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon baba pihenőszéket

Zopa Relax Grey Butterflies
Zopa Relax Grey Butterflies

Gondolkodik, milyen pihenőszéket vásároljon kisbabája számára? Ez egy igazán remek segítőtárs, amelynek segítségével legalább egy kis ideig szabad kezet kaphat. Hasonlóan, mint a gyerek járókát, ezt a kategóriát sem kerülte el a kritika. Egyik pihenőszék sem helyettesíti az édesanya karját, így a legkisebb gyermekeknek nem szabad folyamatosan hosszú órákat tölteni benne. A gyermekorvosok azonban egyetértenek abban, hogy ésszerűen napi 1–1,5 órát használhatja a ringató széket vagy a fotelt, s akkor nem fog ártani a babának, és biztos lehet benne, hogy biztonságos helyen van, és ahogy Ön látja az apróságot, úgy látja ő is Önt.

A baba pihenőszékek előnyei

 • Az összecsukható ágyakkal ellentétben a gyerek pihenőszékek előnye a könnyű súlyuk és a kevesebb helyigényük – akár a konyhában, a teraszon, vagy a nappaliban van – könnyedén magával viheti a baba pihenőszéket.
 • A stabil konstrukció, a párnázat és a biztonsági öv védi a gyermeket. Ön gond nélkül szentelheti figyelmét a háztartási feladatokra, az idősebb testvérekre vagy elkészítheti az ebédet.
 • Sok modell tartalmaz játékhidat játékokkal. Körülbelül két hónapos korban a csecsemő kezd érdeklődni irántuk, nyújtózkodik a játékokért, ezzel elősegítve a finommotoros képességeinek fejlődését.
 • Biztonságos pozícióból megfigyelheti a környező eseményeket, szüleit és testvéreit.
 • Az enyhe vibráció/rezgés enyhíti az esetleges hasfájást.
 • A kellemes dallam és a hintázás megnyugtatja a nyugtalan babát. A hintaszék ismerős környezet számára, amelytől nem fél.
 • Ha olyan pozícionálható modellt választ, amely 2–3 helyzetben állítható (fekvő, félig fekvő és ülő) és nagyobb teherbírású (15–18 kg), akkor hosszabb ideig használhatja az adott eszközt, például az első etetések ideje alatt is.
 • Biztosan jobb, ha a csecsemőt egy rövid időre a ringató székbe helyezi, mintha az autóülésbe helyezné. A pihenőszék szellőzése, helyzete és felszereltsége még mindig kicsit jobb. Könnyen tisztítható anyagokkal kombinálva nagyon praktikus megoldás.

Alap felosztás

A baba pihenőszék recenziók elemzésekor és a szakértői vélemények keresésekor nagyon sokfajta kialakítású pihenőszéket találtunk, amelyeket kissé nehéz megfelelően bekategorizálni. A megkönnyítés érdekében, egyrészt vannak a jól variálható és állítható pihenőszékek. Különböző pozíciókba (akár ülő helyzetbe) lehet állítani, és nagyobb teherbírást kínálnak, akár 18 kg-ig is. A ringatás azonban mechanikusan történik.

A másik csoport a technológiailag kifinomult vibráló és ringató székek, amelyek alkalmasak maximálisan a 6 – 9 hónapos gyermekek számára. Bár nem nyújtanak nagy teherbírást (kb. 9–11 kg-ig), különösen vonzó funkciókkal ellátottak, amelyeket önállóan is végezhetnek – elemek segítségével. Ha ez még nem lenne elég, természetesen vannak olyan modellek, amelyek mindkét kategória előnyeit ötvözik, de egy multifunkcionális játszó-, etető- és szabadidős központért lényegesen többet kell fizetni.

Klasszikus ringató székek

Az alapja szilárd fémszerkezet. Stabilan állhat a padlón, és néhány kattintással meghosszabbíthatók ringató ívekkel, vagy fordítva – a szerkezet lekerekített, tökéletes kézzel vagy lábbal való ringatáshoz, de a blokkoló elemek használatával stabilan álló verzióvá alakítható. A pihenőszék maximális teherbírása 18 kg. A felszereltséget tekintve kiváló minőségű párnázással, 3 – 5 biztonsági övvel, játékokkal ellátott játékhíddal rendelkezik. Átlagon felüli extrának számít a tető és az ülő helyzetig több fokozatban történő beállításának lehetősége. Egyes modellek fotelekké alakíthatók és így hosszabb ideig használhatja ezeket.

Interaktív ringató és vibráló székek

Elemek látják el őket energiával, és olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a vibrálás, automatikus ringatás, altató dalok lejátszása és a fényjátékok. Nem hiányozhat, a kényelmes párnázás, biztonsági öv és a játékhíd játékokkal. A konstrukció kivitelezése a gyártótól függ. Néhány ringató szék szimulálja a karban ringatást, vagyis finom mozgást végez különböző irányba és intenzitással. A ringató székek része egy tartókonzol. A dizájn kiváló minőségű, ami megfelel a magasabb árnak. Széleskörű funkciókkal rendelkeznek, de csak kb. 6 hónapos korig alkalmasak, mivel maximális terhelhetőségük 11 kg-ig terjed.

Milyenek a multifunkcionális baba pihenőszékek?

Mit jelent a 2in1 baba pihenőszék? Bizonyos esetekben találkozhat 2in1, 3in1 vagy akár 5in1 jelöléssel is. Általában a számos alapvető funkció (ringatás, vibrálás, dallam) mellett különböző átalakítási lehetőségek állnak rendelkezésre. Lehet, hogy Ön is meglepődik, ha olyan kialakítást talál, ahol egy kicsi hordozható ringató bölcső néhány másodperc alatt pihenőszékké alakul, és még néhány hónap múlva kellemesen puha etetőszékké válik. A gyártók igyekeznek a baba pihenőszékek használatát a lehető legvonzóbbá tenni, hogy ne bánja meg befektetését, és teljes mértékben kihasználja ezt a felszerelést.

Video

A ringató és pihenőszék alapvető paraméterei és funkciói

Teherbírás

A biztonság alapja, hogy a pihenőszékbe helyezett gyermek súlya nem haladhatja meg a megengedett legnagyobb súlyt. Minél nagyobb a pihenőszék teherbírása, annál hosszabb ideig tudja majd használni (jellemezően 9-18 kg között).

Állíthatóság

Ha azt szeretné, hogy a baba élete első hónapjaiban igazán jól érezze magát, akkor az állíthatóság nagyon fontos szempont. Míg az újszülött számára ideális a teljes fekvő helyzet, két – három hónapos kortól a kisgyerek szeretné Önt látni félig fekvő helyzetből és elérni a játékhídon található játékokat. A több mint 6 hónapos baba minden bizonnyal már élvezni fogja az ülést. A 180 ° (fekvő) és 90 ° (ülő) közötti pozíció biztosítja a megfelelő kényelmet és a hosszabb ideig tartó kihasználhatóságot.

Biztonság

A ringató szék felszereléséből nem hiányozhat a 3-5 pontos biztonsági rögzítés, amelynek hossza úgy állítható be, hogy a csecsemő testét hűen kövesse. Mindig ellenőrizze a fő mechanizmus kialakítását – biztosan értékelni fogja, ha az öv egyes részeit kényelmesen egy kézzel be tudja helyezni a csatba. Vegye figyelembe a pihenőszék általános felépítését is: minél szélesebb az alapkonstrukció, annál nagyobb a pihenőszék stabilitása és nem áll fenn a veszélye a felborulásának, abban az estben sem, ha az ülő gyermek oldalra kihajol. Ragaszkodjon a bevált gyártókhoz, amelyek törődnek azzal, hogy termékeik megfeleljenek a szigorú európai szabványoknak és tanúsítványoknak – nemcsak a konstrukció biztonságára vonatkozólag, hanem a felhasznált anyagok ártalmatlansága szempontjából is.

Konstrukció / váz

Az alumínium váz vagy a könnyű fémötvözet váz biztosítja az ellenállóságot, a hosszú élettartamot és az alacsony súlyt. Ha a konstrukció összecsukható, biztosítékok jelenléte is szükséges a pihenőszék spontán összecsukódásának megakadályozására. A vázon nem lehetnek éles élek és kiálló részek, valamint nem lehetnek olyan rések és nyílások, amelyekbe a baba ujjai beszorulhatnak.

Huzat

A jó minőségű huzatnak három szinten kell megfelelnie – esztétikailag kellemes, légáteresztő és könnyen tisztántartható. Noha ez általában nem nedvszívó anyag, de természetesen nem árt, ha az egész pihenőszék szellőzőrendszerrel van ellátva. Ha a baba fekvő helyzetben elalszik, akkor nem kell aggódnia, hogy a háta megizzad és bepállik.

Funkciók

Az egyszerű ringató széket mechanikusan kell működtetni – kézzel vagy lábbal. A kifinomult modellek azonban elemmel működnek, és így Önnek kevesebb a gondja. Nagyon népszerű funkciók a következők:

 • dallam lejátszás vagy csatlakoztatási lehetőség USB-kábellel okostelefonhoz,
 • ringatás – előre és hátra, de balra és jobbra is, miközben beállíthatja a ringatás sebességét,
 • vibrálás – azzal a lehetőséggel, hogy a vibrálás különböző intenzitását és időtartamát beállíthatja,
 • fényjáték.

Tartozékok

A minőségi huzat és a párnázat, a biztonsági övek és a kiegészítő funkciók mellett a kiváló minőségű ringató székek, pihenőszékek és fotelek alapfelszerelésében megtalálhatók egyéb elemek is, amelyek növelik a használatának kényelmét:

 • tető – ideális védelem a napfénytől, ha a teraszra is magával viszi a pihenőszéket,
 • játékhíd játékokkal – egyszerűen leválaszthatja és csatlakoztathatja a tartozékot, valamint a játékokat is (ha megunja őket, akkor cserélje le újakra),
 • újszülött párna és fejtámla – a legkisebb csecsemők számára készült, hogy maximális kényelmet biztosítson,
 • hordozó heveder / fogantyú / kerekek – megkönnyítik a pihenőszék egyik helyről a másikra történő mozgatását.

Pihenőszékek és fotelek ára

Babybjörn BLISS
Babybjörn BLISS

Mennyiért vásárolhat egy kiváló minőségű, nagyobb teherbírású baba pihenőszéket? Mennyibe fog kerülni Önnek egy fejlett modell, vibrálással és állítható ringatással?

Baba pihenőszékek 15000 Ft-ig

Az alapár-kategóriában ügyesen kialakított baba pihenőszékeket talál. Vidám kisgyermekes dizájnnal rendelkeznek, a ringatás mechanikus, de a jobbak közülük finoman vibrálhatnak, és kellemes dallamokat játszhatnak le. Felszereltségükben van játékhíd, és néhány esetben tető is.

Baba pihenőszékek 30000 Ft-ig

15000 – 30000 Ft között megtalálhatja a legeladottabb ringató székeket. Jól felszereltek és állíthatók. Míg egyes darabok technológiai szempontból kifinomultak, valamint változó sebességet és vibrálás- vagy ringatás intenzitást kínálnak, mások nagyobb teherbíró képességet és átalakíthatóságot kínálnak pihenőszékből praktikus etetőszékké.

Baba pihenőszékek 30000 Ft-tól

Első osztályú anyagok, kifinomult biztonság és számos fejlett funkció jellemzi ezeket a dizájndarabokat, melyek ára meghaladja 30000 Ft-ot. Több modell lágy ringató mozgást szimulál, amely hasonló ahhoz, amikor a baba a mama hasában volt, míg más modellek a karban ringatást utánozzák egy speciális állványkonzol segítségével.

A legjobb ringató- és pihenőszék márkák

Ha szeretne kiigazodni a kereskedők kínálatában és nem tudja, melyik márka portfóliójában vannak a baba pihenőszék tesztekben található nagysikerű modellek, nézze meg a mi választásunkat. A következő gyártók nagyon jó visszajelzésekkel és pozitív megítéléssel rendelkeznek:

 • Fisher Price – A Fisher Price játékoknak olyan varázsa van, amelynek csak kevés kisbaba tud ellenállni. És pontosan ilyenek a márka kiváló minőségű baba pihenőszékei is, amelyek szórakoztató funkciókkal és aranyos játékokkal hívják fel a figyelmet.
 • Kinderkraft – Tökéletesen kialakított baba pihenőszékek, amelyek elbűvölik Önt a sokoldalúságukkal, multifunkcionalitásukkal és az anyagok minőségével. TOP termékek.
 • Caretero – Ennek a gyártónak a kínálata valóban változatos. A pihenőszékek szép dizájnnal rendelkeznek és praktikusak. A jobb minőségűek közé tartoznak, melyek a webáruházakban is megtalálhatóak.
 • Ingenuity – Bár kisebb modell választék áll rendelkezésre, a formatervezés első pillantásra elbűvöli majd. Gyönyörű pasztellszínek, kellemes dallamok, stabil konstrukció és kiváló minőségű huzat.
 • iBaby – Vidám és élénk színű, játékhíddal ellátott, állítható alap ringató székek, amelyek meggyőzik Önt alacsony árukkal.
 • Tiny Love – Ez a márka innovatív, multifunkcionális baba pihenőszékeket kínál, amelyek bölcsőből etetőszékké alakíthatóak. Többcélú felhasználhatóság jellemzi őket.
 • Baby Mix – A szülők körében egy nagyon népszerű márka, amely különböző formájú, színű és teljes felszereltséggel rendelkező pihenőszékek széles választékát kínálja. A kedvezőbb árú alapváltozattól kezdve a modern, drágább, forgatható ringató székig minden megtalálható közöttük.

Gyakran ismételt kérdések

Hány éves kortól lehet használni a baba pihenőszéket?

Egyes baba pihenőszékek kb. 1 hónapos kortól, mások már az első napoktól használhatók. Kövesse a gyártó ajánlásait, a biztonsági övek beállításának lehetőségeit és figyelje a párnázás módját, amelyek biztosítják, hogy még a legkisebb csecsemő se csússzon le, vagy ne csússzon ki a pihenőszékből.

A baba elaludt: hagyhatom-e a pihenőszékben?

A jól megtervezett vibráló vagy ringató szék képes megnyugtatni és elaltatni a babát. Az orvos azt fogja tanácsolni, hogy ne hagyja gyermekét babahordozóban vagy pihenőszékben aludni, mivel a baba egészséges fejlődéséhez a legjobb, ha egyenesen alszik – a matracon a kiságyában. A tapasztaltabb szülők viszont tudják, hogy a realitás az, hogy a baba felébred, amikor áthelyezi a kiságyba. Hogyan lehet ezt megoldani? Ha drágább interaktív pihenőszéket választ, akkor feltétlenül állítsa teljes fekvő helyzetbe. Így „a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad“. Félig fekvő pozícióban a csecsemő nyaka természetellenes helyzetben van, és a gerinccsigolya nyomódik.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a kádban használható baba pihenőszék?

Külön kategóriába tartozik a kádban használható baba pihenőszék. A csecsemőt fürdetésekor az egyik kezével meg kell tartania, és a másikkal megmosdatni. Ilyen módon mindkét keze felszabadul, és a csecsemő nyugodtan hátradől a pihenőszékben. Leggyakrabban ergonomikus kialakítású műanyag konstrukció, amelyben a gyermek fejének és hátának megtámasztása biztosítva van, és az alján lévő ütköző megakadályozza a kicsúszását. Jó esetben az alsó szegélyen gumis alátétek helyezkednek el, amelyek megakadályozzák a pihenőszék elmozdulását a kádban. A legkisebb gyermekek számára ajánlott – kb. 8-10 kg testsúlyig és 6 hónapos korig. A fél évesnél idősebb baba már úgysem szokott mozdulatlanul feküdni a pihenőszékben.

💡 Tippünk: Vigyázzon arra, hogy ne helyezze a baba meztelen hátát a hideg műanyagra. Megdöbben és sírni kezd. Mielőtt beleteszi a pihenőszékbe, melegítse fel a testével érintkező részt meleg vízzel, vagy tegyen egy meleg vízzel átitatott textilpelenkát a pihenőszékbe.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Bright Starts Zig Zag Zebra
Max. teherbírás: 9 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat, Levehető játékkar csörgőkkel, Kézi hintáztatás, Hárompontos heveder, Vibrációs funkció
5 out of 5 stars (5 / 5)11450 Ft Alacsony ár
2.Zopa Relax Grey Butterflies
Max. teherbírás: 18 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat, Levehető játékkar csörgőkkel, Zenedoboz, Hárompontos heveder, Vibrációs funkció
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)24390 Ft Alacsony ár
3.BabyBjorn Balance Bouncer Soft Cotton
Max. teherbírás: 13 kg
Ajánlott korosztály:
Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)48990 Ft Alacsony ár
4.Babybjörn BLISS
Max. teherbírás: 13 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető (mosható) huzat, Kézi hintáztatás
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)51690 Ft Alacsony ár
5.Ingenuity Smart
Max. teherbírás: 9 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Levehető fejtámla, Zenedoboz, Hárompontos heveder
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)22290 Ft Alacsony ár
6.Fisher-Price - Rainforest
Max. teherbírás: 18 kg
Ajánlott korosztály: Újszülött kortól
Tulajdonságok és kiegészítők: Kézi hintáztatás
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)30190 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk vagy legalább inspiráltuk Önt az új baba pihenőszék kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen a weboldalon. Lehet, hogy éppen az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon fellelhető legjobb baba pihenőszéket.