Háztartás

A legjobb borhűtők (teszt 2020)

legjobb borhűtőkKi az, aki megvet egy pohár hűtött bort? Ha van otthon néhány üveg minőségi bora, nagy kár lenne, ha az tönkremenne amiatt, hogy helytelenül tárolja. Nem mindenkinek van pincéje, tehát ha biztos akar lenni abban, hogy a borosüvegeket jól tárolja, az Ön számára ideális megoldás egy borhűtő – háztartási borszekrény.

Érdekes és vonzó készülékek közé tartoznak, amelyek megbízhatóan teljesítik fő feladatukat – a bor teljes minőségének megőrzését. A legjobb háztartási borszekrények több hőmérsékleti zónával, UV-védelemmel, alacsony energiafogyasztással és érdekes, elegáns dizájnnal rendelkeznek.

Nézzük meg ezt a szakértő szemével

 • A különféle borfajtákat különböző hőmérsékleten kell tárolni – az Ön feladata olyan háztartási borszekrény vásárlása, amely több hőmérsékleti zónával rendelkezik. Például, ha csak a fehérbort szereti, akkor elegendő egy hőmérséklet.
 • Az, hogy milyen borszekrényt választ függ az elhelyezésétől. Vegye figyelembe a jelöléseket (SN, N, ST, T), hogy a készülék optimálisan működjön, és ne növelje az áramfogyasztást. A jó kialakítású borszekrény a háztartás kivételes eleme, kár lenne elrejteni és bezárni valahova.
 • A bor nem szereti a fényt – az UV-védelem, a szűrők, és ha a borszekrény nincs kitéve közvetlen napfénynek mindig jó választás.
 • Válasszon ésszerűen. Ha legfeljebb 10-12 palackja van otthon, akkor elegendő egy kisebb, például beépíthető borszekrény, ami a konyhabútor része. A bor szerelmeseinek nagyobb kapacitásra van szüksége, ugyanakkor alacsony fogyasztásra és elfogadható zajszintre.
 • A 2020-as legjobb háztartási borszekrények recenziója valóban érdekes modelleket tartalmaz, különféle dizájnú kivitelezésekkel, különféle belső elrendezésekkel és kiváló műszaki paraméterekkel.

Olvassa bátran – mindent megtettünk annak érdekében, hogy megmagyarázzuk és kiértékeljük a háztartási borszekrények minden fontos jellemzőjét, és megmutassuk az egyes kategóriák legjobb képviselőit. Minden fontosat megtudhat a cikk második felében található választási útmutatónkban is.

A legjobb borhűtők

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Vivo Vino 26
Üvegek száma: 26
Belső térfogat: 88 l
Méretek: 43 x 82,5 x 48 cm
Tömeg: 26 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)110000 Ft Alacsony ár
2.Bellevin borhűtő
Üvegek száma: 16
Belső térfogat: 45 l
Méretek: 25,2 x 83 x 51,5 cm
Tömeg: 15,5 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)84000 Ft Alacsony ár
3.Candy CWC 154 EEL
Üvegek száma: 41
Belső térfogat: 121 l
Méretek: 49,5 x 53x5 x 85 cm
Tömeg: 28 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)93000 Ft Alacsony ár
4.CANDY CWC 200 EELW
Üvegek száma: 82
Belső térfogat: 121 l
Méretek: 49 x 54 x 143,5 cm
Tömeg: 46 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)161000 Ft Alacsony ár
5.Klarstein Reserva
Üvegek száma: 12
Belső térfogat: 34 l
Méretek: 38,5 x 52,5 x 56 cm
Tömeg: 15 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)85000 Ft Alacsony ár
6.MKS-2
Üvegek száma: 28
Belső térfogat: 70 l
Méretek: 43 x 52,5 x 74 cm
Tömeg: 21,5 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)73000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon borszekrényt

A modern borszekrények ötvözik a praktikusságot és a kellemes esztétikai látványt. Fő feladata az optimális tárolási feltételek biztosítása a különféle borok számára. Nem mindenkinek van lehetősége borospince birtoklására, így ha szereti a minőségi bort, ideje keresni egy megbízható borszekrényt. Mely kritériumok alapján választja ki a borszekrényt? Mit kell tudni a kapacitásáról, fogyasztásáról és elhelyezéséről?

Borszekrény kapacitása

Először válaszoljon a kérdésre: Hány üveg bort tárol általában otthon? E szám alapján válasszon új borszekrényt. Felesleges vásárolni egy 50 üveg kapacitással rendelkező borszekrényt, ha csak 10 palackot tart otthon. Természetesen a fordított is igaz. A területi igény és az áramfogyasztás elkerülhetetlenül növekszik a kapacitással / belső űrtartalommal együtt. A legkelendőbb borszekrények közé a 12-30 palack kapacitással rendelkezők tartoznak.

Vegye figyelembe a belső elrendezését is – lehetséges-e a polcok magasságának állítása és a nem szabványos űrtartalmú palackok tárolása? A palackokat csak vízszintesen helyezheti be vagy akár függőlegesen is? A belsejében polcok találhatók. Ezek krómozottak lehetnek, amelyek jellemzőek a megfizethetőbb borszekrényekre, vagy fa, amelyek eleganciát adnak a borszekrénynek, sőt, a fa nagyon jól fenntartja az optimális beltéri páratartalmat.

Egyzónás vagy kétzónás borszekrény?

Elsősorban attól függ, hogy milyen bort szeret. Fehérbor szerelmeseinek elegendő az egyzónás borhűtő. Ha azonban fehér, vörös vagy akár rozé bort kíván tárolni, akkor különféle hőmérsékleti zónákkal rendelkező borszekrényt kell vásárolnia, ahol a hőmérsékletet az egyes részekben külön-külön lehet szabályozni.

Az optimális tárolási hőmérsékletek a következők:

 • Pezsgők – 5–7 ° C-on
 • Fehér és rozé borok – 7–12 ° C-on
 • Vörösborok – 15-18 ° C-on

Tippünk: Annak érdekében, hogy a bor minősége a lehető leghosszabb ideig megmaradjon, ajánlott azt fekve tárolni, hogy a bor mindig érintkezésben legyen a parafa dugóval. Ez megakadályozza a levegő bekerülését a palackba és a bor későbbi oxidációját.

Hűtés módja

Két alapvető módszer biztosítja a bor hűtését a háztartási borszekrényekben:

 • Az első egy termoelektromos hűtőelem, amely megfizethető borszekrényekben található. Előnye az alacsony zajszint. A hűtőelem teljesítménye azonban általában alacsonyabb, ezért készüljön fel arra, hogy valamivel nagyobb energiafogyasztással éri el a beállított hőmérsékletet.
 • A második lehetőség a kompresszoros hűtés, hasonlóan, mint a hűtőszekrényekben. Ez hatékony és gyors hűtés alacsonyabb villamosenergia-fogyasztás mellett, de hűtés idején a borszekrény kissé zajosabb, és egy ilyen kompresszoros modellért kicsit többet kell fizetnie.

Energiafogyasztás

Választáskor ne feledje, hogy ez egy egész napon át működő készülék. Csak így biztosítható a bor számára az optimális körülmény napi 24 órában. A minőségi borszekrények esetében a leggyakrabban az A vagy B energiaosztályt, legjobb esetben pedig A + akár A ++ osztályt talál. Az osztályok közötti különbség legfeljebb 25% lehet, ami azt jelenti, hogy az A energiaosztályú borszekrény évi 25%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a B energiaosztályú borszekrény.

Hova legyen elhelyezve a borszekrény?

Tekintettel arra, hogy a legtöbb borszekrény igazán jól néz ki, kár lenne elrejteni őket valahol a lépcső alatt vagy a kamrában. Éppen ellenkezőleg – gyakran a konyha, a nappali vagy a dolgozószoba domináns eleme. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a környező belső hőmérséklet bizonyos esetekben szükségtelenül növelheti az energiafogyasztást, vagy akár lehetetlenné teheti a beállított hőmérséklet elérését. Ügyeljen arra, hogy ne tegye a borszekrényt a hőt sugárzó elemek közelébe – különös tekintettel a fűtőegységekre, elektromos sütőkre, valamint a mosogatógépre.

A fogyasztás, a kapacitás és a zónák száma mellett javasoljuk, hogy kövesse a klímaosztályokat, amelyek a borszekrény leírásokban vannak megadva. Azt a környezeti hőmérséklettartományt mutatja meg, amelyben a borszekrény zökkenőmentesen működik. Biztosan talál legalább egyet, de a borszekrény néha több klímaosztályba tartozik.

 • SN klímaosztály: +10 ° C-tól +32 ° C-ig
 • N klímaosztály: +16 ° C-tól +32 ° C-ig
 • ST klímaosztály: +18 ° C-tól +38 ° C-ig
 • T klímaosztály: +18 ° C-tól + 43 ° C-ig

Zajszint

Mivel a borszekrény otthonában a normál mindennapi élethez közel helyezkedik el, jó nyomon követni a zajszintjét is. A borszekrény működése nem zavarhatja Önt. Azok a modellek, amelyek termoelektromos hűtőelemmel rendelkeznek, szignifikánsan csendesebbek, a kompresszorral ellátott borhűtő olyan zajszinttel rendelkezik, mint egy kisebb hűtőszekrény, de leginkább akkor, amikor „hűt“. Leggyakrabban körülbelül 25 – 45 dB zajszinttel találkozik. A 25 dB zajszintet a suttogással lehet összehasonlítani vagy a csendes otthon hangjaival, a 45 dB-es szokásos beszélgetés zajszintje.

Borszekrény dizájnja és kivitelezése

A borszekrények esetében a külső megjelenésük nem elhanyagolható. Általában a beépíthető borszekrények közül választhat, ahol az ajtó kialakítása és magassága (például hogy a konyhai munkalap alá illeszkedjen) a döntő, a szabadon állók esetében legalább három oldala látható, tehát válassza azt a kialakítást, amely a háztartásában a többi berendezéséhez legjobban illeszkedik. Választhat hűvös, fényes rozsdamentes acélt, matt fekete elemeket, látványos fa részleteket – a gyártók gondoskodnak a formatervezésről – mindazonáltal a háztulajdonos büszkesége, amit minden látogatónak megdicsér.

További praktikus funkciók

Noha a borszekrények fő funkciója a megbízható hűtés és a beállított hőmérséklet fenntartása az egyes zónákban, még egy ilyen, egyedi célú készüléknek is számos érdekes és praktikus eleme van a felszerelésében.

 • LED világítás – ennek köszönhetően az üvegajtókkal ellátott zárt borszekrényeknek is nagyon hatékony belső „kiegészítője“.
 • UV-szűrő az ajtón – különösen akkor értékeli, ha az üvegajtó az ablak felé irányul. A beeső napfény értéktelenné tehet bizonyos típusú borokat.
 • Ajtózár – néhány borszekrény bezárható a nem kívánt látogatók, különösen a gyermekek elől.
 • Elektronikus hőmérséklet-szabályozás – lehetővé teszi, hogy pontosan beállítsa a kívánt hőmérsékletet. Az egyzónás borszekrényben egy hőmérsékletet állíthat be, a kétzónásban két különbözőt és a piacon található legjobb borszekrények lehetővé teszik a hőmérséklet fokozatos beállítását, zónákra való felosztás nélkül.
 • Gyorshűtés funkció – legjobban akkor használható, ha egyszerre nagy mennyiségű palackot helyez be a borszekrénybe, és gyorsan le szeretné hűteni.
 • LED kijelző – egy praktikus elem, amely tájékoztatja Önt a borszekrényben beállított hőmérsékletről és páratartalomról.
 • Szagokat és baktériumokat semlegesítő szűrők – kellemes klímát biztosítanak, megakadályozzák a kellemetlen szagokat és a baktériumok szaporodását.
 • Friss levegőről gondoskodó szűrők – pl. szénszűrő vagy AirFresh szűrő.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Vivo Vino 26
Üvegek száma: 26
Belső térfogat: 88 l
Méretek: 43 x 82,5 x 48 cm
Tömeg: 26 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)110000 Ft Alacsony ár
2.Bellevin borhűtő
Üvegek száma: 16
Belső térfogat: 45 l
Méretek: 25,2 x 83 x 51,5 cm
Tömeg: 15,5 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)84000 Ft Alacsony ár
3.Candy CWC 154 EEL
Üvegek száma: 41
Belső térfogat: 121 l
Méretek: 49,5 x 53x5 x 85 cm
Tömeg: 28 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)93000 Ft Alacsony ár
4.CANDY CWC 200 EELW
Üvegek száma: 82
Belső térfogat: 121 l
Méretek: 49 x 54 x 143,5 cm
Tömeg: 46 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)161000 Ft Alacsony ár
5.Klarstein Reserva
Üvegek száma: 12
Belső térfogat: 34 l
Méretek: 38,5 x 52,5 x 56 cm
Tömeg: 15 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)85000 Ft Alacsony ár
6.MKS-2
Üvegek száma: 28
Belső térfogat: 70 l
Méretek: 43 x 52,5 x 74 cm
Tömeg: 21,5 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)73000 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új borszekrény kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb háztartási borszekrényt / borhűtőt.