Gyermek áru

A legjobb cumisüveg melegítők – recenziók és teszt 2024

legjobb cumisüveg melegítők Érdemes cumisüveg- és ételmelegítőt vásárolni? A kortárs babafelszerelések számos olyan segédeszközt tartalmaznak, amelyeket az előttünk járó anyák generációi nem ismertek. Ha szeretné megkönnyíteni a babáról való gondoskodást, és biztos szeretne lenni abban, hogy a tej az ajánlott hőmérsékletű lesz, nézze meg tippjeinket a legjobb cumisüveg melegítőkre, amelyek nagyon jó értékeléseket kaptak a szülőktől.

A cumisüveg melegítőt valamelyest ellentmondásos állítások kísérik. Egyrészt vannak olyan szülők, akik kipróbálták a melegítőt, és visszatették a dobozba, másrészt olyan szülők is, akik nem tudják elképzelni cumisüveg melegítő nélkül, és folyamatosan használták, amikor a babájuk cumisüvegből ivott. Ugyanis a tej elkészítése a babának néhány percet vesz igénybe, és egy síró kisgyerekkel a karjában meg kell őriznie a nyugalmát. A tejnek langyosnak kell lennie, emberi testhőmérsékletűre (kb. 36-40 °C) kell melegednie, és ezen a ponton a szülők elvesztik az önbizalmukat. A hideg tejet a baba nem szereti, a forró viszont növeli a leforrázás és a hatalmas sírás kockázatát. A babák szeretik a kényelmet, miért ne adhatnánk meg nekik, akár hajnali kettőkor is?

A jó hír az, hogy a cumisüveg melegítő kiválasztása nem olyan bonyolult, mint például egy babakocsi megvásárlása. Ez a helytakarékos készülék azonban többre is képes, mint a tej felmelegítése. A jobban felszerelt modellek több órán keresztül képesek a tej hőmérsékletét fenntartani, sterilizálni, bébiételt felmelegíteni és újabban kiolvasztani. Minden fontos információ az alábbi választási útmutatóban található. Rangsorunkban talál néhány érdekes terméket, de ha további áttekintésre van szüksége, vegye igénybe cumisüveg melegítő teszteket és recenziókat, hogy közelebbről megismerje képességeiket. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek között nem fognak hiányozni olyan jól ismert márkák, mint a TrueLife, a Philips, a Bayby, a Beurer és a Béaba.

A legjobb cumisüveg melegítők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.TrueLife Invio BW Single
automatikus kikapcsolás
több fokozatú melegítés
nagyon egyszerű használat
melegen tartó funkció
5 out of 5 stars (5 / 5)13000 Ft Alacsony ár
2.LOVI üvegmelegítő
automatikus kikapcsolás
kiolvasztó funkció
gyors sterilizáló funkció
melegen tartó funkció
5 out of 5 stars (5 / 5)15000 Ft Alacsony ár
3.Beurer BY 52
automatikus kikapcsolás
több fokozatú melegítés
nagyon egyszerű használat
melegen tartó funkció
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8200 Ft Alacsony ár
4.Philips AVENT SCF358
kiolvasztó funkció
több fokozatú melegítés
nagyon egyszerű használat
melegen tartó funkció
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)15200 Ft Alacsony ár
5.Chicco utazó cumisüveg melegítő
nagyon egyszerű használat
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17300 Ft Alacsony ár
6.Tommee Tippee Perfect Prep
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)79000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon cumisüveg melegítőt?

Hogyan készítsünk tartalék csecsemőtejet a lehető leggyorsabban? Ez a kérdés a szülőket kezdetben általában meggyötri. Idővel megtalálják a rendszert, amellyel a tejet egyenletes és ajánlott hőmérsékletűre melegítik. Van, aki termoszban, készenlétben tartja a forró csecsemővizet, és azt hígítja a palackból származó forralt, lehűtött vízzel, mások a palackban lévő, elkészített tejet folyó forró víz alatt melegítik fel, vagy a palackot vízfürdőbe mártják.

A langyos (testhőmérsékletű) tej elérésének egyik praktikus módja, ha a vizes palackot egy palackmelegítőbe helyezi, amely biztosítja, hogy a palack teljes térfogata gyorsan és egyenletesen felmelegedjen. Rövid időn belül így máris a kezében van a „szituáció megoldása“.

A legfontosabb, hogy a tej olyan hőmérsékletű legyen, hogy a tejpótló (tejpor) alaposan feloldódjon (mivel a hideg vízben csomók maradnak), ugyanakkor a tej ne égesse meg a babát. Ha egy adag elraktározott anyatejet szeretne felmelegíteni, azt is szem előtt kell tartania, hogy 40 °C feletti hőmérsékleten annak pótolhatatlan tulajdonságai már tönkremennek.

Hogyan válasszon cumisüveg melegítőt

A következő sorokban tanácsot adunk, hogyan válasszon cumisüveg melegítőt, és bemutatjuk annak praktikus tulajdonságait.

Mi az a cumisüveg melegítő?

A legtöbb esetben egy méretileg kisebb elektromos készülékről van szó, amely elegáns, letisztult dizájnjával és egyszerű, sőt intuitív vezérelhetőségével nyűgözheti le. Leggyakrabban műanyagból vagy műanyag + rozsdamentes acél kombinációjából készül. A hangsúly a felhasznált anyagok nagyobb biztonságára van helyezve.

Úgy tervezték, hogy bele lehessen tenni a cumisüveget, majd később a bébiételes üveget. Nem foglal sok helyet a konyhában, de még az éjjeliszekrényen vagy a kiságy melletti komódon sem. Ez nem egy túl drága termék, így elég gyorsan lenyűgözhetik az előnyei, és még csak nem is gondolkodik a kétségeken.

Chicco digitális palackmelegítő
Chicco digitális palackmelegítő
A cumisüveg melegítő használata egyszerű:

 • A tejjel/étellel teli üveget vagy tégelyt a melegítő kádba helyezi, és bekapcsolja a melegítőt. Amint az étel a kívánt hőmérsékletűre melegszik, a készülék értesíti Önt a melegítés befejezéséről (pl. hangjelzéssel), automatikusan kikapcsol, és az etetés azonnal megkezdődhet.

Találhat hálózati tápegységgel működő cumisüveg melegítőket, autós csatlakozóval ellátott utazáshoz való változatokat, vagy olyan praktikus modelleket, amelyek mindkét típusú tápegységgel rendelkeznek, így szélesebb körben használhatók otthon és útközben is a babával.

A tápellátás módja mellett az Ön feladata, hogy alaposan mérlegelje a funkciókat – hogy csak a pontos melegítés érdekli-e, vagy a hőmérséklet-fenntartás, kiolvasztó és sterilizáló funkciók is.

Cumisüveg melegítő: Előnyök és hátrányok

 • Gyorsaság és egyenletesség: A cumisüveg melegítő biztosítja, hogy a palackok tartalma gyorsan és egyenletesen melegedjen. Egyes alternatív melegítési módszerek (például a mikrohullámú sütőben) a palackot forróvá teszik, míg a tej hideg marad (vagy akár fordítva). A cumisüveg melegítő biztonságosan és úgy működik, hogy sem a babának (forró tej), sem Önnek (forró cumisüveg) nem árt.
 • Pontos hőmérséklet: A tejet vagy az ételt a kiválasztott hőmérsékletre melegíti. Még az anyatej melegítése is kíméletes, és nem pusztítja el az immunológiai összetevőit.
 • Otthon és útközben: A melegítőt használhatja otthon és mobil palackmelegítőként is útközben.
 • Biztonság: A készülék automatikusan kikapcsol, amikor a melegítési ciklus befejeződik (nem áll fenn a tej magasabb hőmérsékletre történő túlmelegedésének veszélye).
 • Érdekes funkciók: Hőmérséklet fenntartás funkcióval és késleltetett indítással is rendelkezhet. A csúcskategóriás modellek kíméletes kiolvasztó és sterilizáló funkciókkal kelthetik fel figyelmét.
 • Bármikor friss tej: Biztos lehet benne, hogy akár többször is készíthet friss adag tejet a babának az éjszaka folyamán.
 • Takarékos működés: A palack folyó forró víz alatti melegítésével ellentétben nem pazarol felesleges vizet.
 • Ügyeljen a palackok kompatibilitására: Egyes melegítők csak azonos márkájú palackokkal „működnek“, vagy csak egy nagyon szűk választékkal. Mások előnye a sokoldalúság, és szinte bármilyen, kb. 150-200 ml térfogatú cumisüveg elfér bennük.
 • Magasabb ár: A jobban felszerelt, modern dizájnnal és érintésvezérléssel ellátott melegítők 17500 forintnál drágábbak, ami a babafelszerelés tervezésénél plusz tétel lehet. A legkelendőbb cumisüveg melegítők azonban elfogadható áron – körülbelül 8750-12250 forint között – kaphatók, és az ár/funkcionalitás arányuk kielégítő.

A cumisüveg melegítők alaptípusai

A cumisüveg melegítők elvileg a tápellátás (háztartási hálózat / utazáshoz adapteren keresztül) és a vízmelegítés módja (vízfürdő / gőz) szerint oszlanak meg.

Tápellátás szerint

 • Otthoni cumisüveg melegítők: Ezek teszik ki a kínálat nagy részét a legkülönbözőbb árkategóriákban – az alapmodellektől a prémium modellekig. Alapfelszereltségként egy kábelen keresztül csatlakoznak a hálózathoz. Nagy előnyük a gyors melegítés, ami azt jelenti, hogy a tejet mindössze 2-3 perc alatt felmelegítheti a beállított hőmérsékletre.
 • Palackmelegítők utazáshoz (autóba): Ezeket leginkább utazáshoz tervezték, aminek megfelel kisebb méretük és alapvető funkcionális felszereltségük. A csomag tartalmaz egy 12V-os autós csatlakozó adaptert. Kérjük azonban, vegye figyelembe, hogy a melegítés sebessége általában hosszabb, mint a hagyományos otthoni modellek esetében. Ha azonban hosszabb ideig utazik a babával az autóban, és nincs kéznél elektromos melegítő vagy nagyobb mennyiségű forró víz, az előnyeik pótolhatatlanok.

📌 Tippünk: A kiváló minőségű cumisüveg melegítők mindkét típusú tápellátással rendelkeznek – a hagyományos konnektorhoz és az autós konnektorhoz.

Melegítés módja szerint

 • Vízfürdős melegítés: A palackot a melegítőedénybe helyezi, és a palack tartalmának szintjéig vizet ad hozzá. A víz fokozatosan felmelegszik, és a hőt átadja a palack tartalmának. Ideális esetben ez a víz körbejárja a palackot, biztosítva, hogy egyenletesen melegedjen, és mindenhol egyformán elérje a beállított hőmérsékletet.
 • Melegítés gőzzel: A melegítő a tartályban lévő vizet gőzzé alakítja, amely a melegítő „terébe“ helyezett palackkal érintkezik. Ez gyorsabb módja a melegítésnek, de előfordulhat, hogy a gőz gyors hatása miatt a tej magasabb hőmérsékletre melegszik, mint amilyenre eredetileg tervezte. A póttej esetében várni kell egy ideig, amíg a tej lehűl; amikor az anyatej túlmelegszik, máris értékes tápanyagok kerülnek veszélybe.
 • Közvetlen melegítés: Adott mennyiségű vizet kimér egy palackba, amelyet aztán a melegítő beépített tartályába tölt. Néhány perc alatt a víz testhőmérsékletűre melegszik. A kimért póttejet tartalmazó palackot a kiöntő alá helyezi, és egy gombnyomással leönti azt.

Milyen funkciókat kínál a cumisüveg melegítő?

A fenti sorokban már utaltunk néhányra közülük. Az egyszerű palackmelegítőknek egyetlen feladatuk van – felmelegíteni a palackot (és annak tartalmát) egy meghatározott hőmérsékletűre. A multifunkciós 2in1, 3in1, 4in1 cumisüveg melegítők már szélesebb körű felhasználást tesznek lehetővé.

 • Ételek melegítése (tej, bébiétel) – Ez a funkció minden üvegmelegítőben megtalálható. A melegítésre és annak megbízhatóságára, gyorsaságára és pontosságára kell a legnagyobb hangsúlyt fektetnie a választáskor, és csak a bevált modellek közül kell választania.
 • Melegen tartás (Keep Warm) – Ezt a funkciót nemcsak nappal, hanem éjszaka is használhatja. A melegítő több órán keresztül képes melegen tartani a palackban lévő vizet. Néhány szülő különösen éjszakára használja a Keep Warm funkciót. Csak egy kanál műtejet szórnak a 37-40 °C körüli hőmérsékletű vízzel teli üvegbe, megkeverik, és fél percen belül kész a tej a baba számára. Még félig csukott szemmel is…
 • Kiolvasztás – Lehetővé teszi, hogy kisméretű anyatejcsomagokat vagy előre elkészített házi készítésű ételeket kíméletesen felolvassza anélkül, hogy fontos tápanyagokat veszítene.
 • Sterilizálás – Az egyik legkeresettebb kiegészítő funkció. A melegítő így nem csak a belső terét tudja sterilizálni, hanem ügyesen segíthet egyúttal a cumisüveg cumik sterilizálásában is.

Praktikus felszereltség

A hasznos funkcionalitás mellett a látszólag feltűnésmentes készülék számos praktikus elemet és felszereltséget rejt.

 • Termosztát – Forgótárcsa formájában vagy a hőmérséklet +/- gombokkal történő szabályozásának lehetőségével, ez minden olyan palackmelegítő elengedhetetlen része, amely büszke a precizitásra. Általában 25-100 °C közötti hőmérséklet-szabályozást biztosít.
 • Automatikus kikapcsolás – A palackmelegítő automatikusan kikapcsol, amikor eléri a beállított hőmérsékletet. Sem a tejet, sem az ételt nem melegítik magasabb hőmérsékletre. Kivételt képez a Keep Warm funkció beállítása, vagy az automatikus átkapcsolás hőmérséklet-fenntartó üzemmódba, ahol az ételt/vizet időszakosan felmelegítve melegen tartja, így az több órán keresztül rendelkezésre áll.
 • Kijelző – Egy egyszerű kijelző mutatja a beállított/aktuális hőmérsékletet és a kiválasztott melegítés funkciót.
 • Biztonsági biztosíték – A melegítő leállítja a működést, amint a belső tartályban nincs elegendő víz a felmelegítéshez.
 • Hang/Fényjelzés – Egy nem feltűnő hangjelzés vagy egy LED lámpa kivilágítása figyelmezteti, hogy a melegítés befejeződött.
 • Időzítő / Késleltetett indítás – A melegítő késleltetett indítással – azaz később – indul. A funkciót például akkor használhatja, ha megfürdetné a babát. A fürdőszobában töltött negyed óra múlva már a felmelegített tej várja Önt, amely azonnali etetésre alkalmas.

Cumisüveg melegítők ára

Átnéztünk több tucat palackmelegítőt, amelyeket online találhat a magyar webáruházakban, összehasonlítottuk a jellemzőiket, az árukat és a képességeiket, és hosszas mérlegelés után a következő árkategóriákba soroltuk őket:

Cumisüveg melegítők 7000 forintig

A legolcsóbb palackmelegítőt körülbelül 3500-4550 forintért lehet megvásárolni. Ez egy alapkészülék lesz egyszerű mechanikus vezérléssel, melegítés funkcióval és a legjobb esetben egy kiegészítő hőmérséklet-fenntartó és sterilizáló funkcióval. Figyelje a melegítési időre vonatkozó információkat, ez átlagosan 3-4 perc. Az elektromos melegítők mellett nem elektromos melegítőket is talál, amelyek a termoszhoz hasonló elven működnek. Az alap árkategóriában a Bayby, BabyOno, Nuk, Esperanza márkák cumisüveg melegítői érdemelték ki a legnagyobb figyelmet.

Cumisüveg melegítők 7000 és 14000 forint között

Ebben az árkategóriában már megtalálja a jelenleg legkelendőbb cumisüveg melegítőket olyan gyártóktól, mint a Philips, TrueLife, Chicco, Beurer, Bo Jungle. Számos pozitív felhasználói vélemény és a nagyon jó ár/teljesítmény arány, valamint a tisztességes felszereltség szól mellettük. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, az a már otthon lévő palackokkal való kompatibilitás. Ha még nem vásárolta meg ezeket, akkor a melegítővel összehangolhatja.

Cumisüveg melegítők 14000 forinttól

Az utolsó árkategóriában multifunkciós cumisüveg melegítőket talál, amelyek több funkciót is könnyedén ellátnak. Melegítenek, sterilizálnak, kiolvasztanak, modernen néznek ki, és – ami a legfontosabb – gyorsan és hatékonyan működnek. A szimpla cumisüveg melegítők mellett az ikrek szülei, akik olyan cumisüveg melegítőt keresnek, amelyben két cumisüveg is elfér, szintén találnak itt megoldást. Érdekesek a Béaba, TrueLife, Philips, Nuvita márkák modelljei.

A legjobb cumisüveg melegítő márkák

 • TrueLife – Praktikus egy (Single) vagy két palackhoz (Double) való készülékek jó eladásokkal és elégedett recenziókkal.
 • Philips – Avent cumisüvegek melegítésére tervezett praktikus melegítők. Gyors és egyenletes melegítés, elegáns dizájn.
 • Bayby – Megfizethető melegítők és sterilizátorok szélesebb választéka. Kompakt, valamint terjedelmesebb modellek, amelyeket több palack melegítésére/sterilizálására terveztek.
 • Chicco – Nagyon jól felszerelt otthoni és autós cumisüveg melegítők Chicco cumisüvegekhez modern kivitelben és jó ár/teljesítmény aránnyal.
 • Beurer – A praktikus Beurer palackmelegítő az árával, a megbízható melegítésével és a hőmérséklet fenntartásával győzi meg. Kompatibilis a szokásos cumisüvegekkel, amelyek tucatnyi webáruházban kaphatók.
 • Béaba – A modernnek tűnő Béaba melegítőkben érdekes sebesség rejlik. Néhány másodperc alatt egy adag tej készen áll az etetésre.
 • Bo Jungle – A kedvezőbb árú Bo Jungle melegítők mindenféle cumisüveg és bébiételes üveg melegítésére alkalmasak, otthon és útközben egyaránt.
 • BabyMoov – A stílusos autós- és otthoni melegítők nemcsak dizájnjukkal, hanem egyszerű használatukkal is vonzóak.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.TrueLife Invio BW Single
automatikus kikapcsolás
több fokozatú melegítés
nagyon egyszerű használat
melegen tartó funkció
5 out of 5 stars (5 / 5)13000 Ft Alacsony ár
2.LOVI üvegmelegítő
automatikus kikapcsolás
kiolvasztó funkció
gyors sterilizáló funkció
melegen tartó funkció
5 out of 5 stars (5 / 5)15000 Ft Alacsony ár
3.Beurer BY 52
automatikus kikapcsolás
több fokozatú melegítés
nagyon egyszerű használat
melegen tartó funkció
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8200 Ft Alacsony ár
4.Philips AVENT SCF358
kiolvasztó funkció
több fokozatú melegítés
nagyon egyszerű használat
melegen tartó funkció
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)15200 Ft Alacsony ár
5.Chicco utazó cumisüveg melegítő
nagyon egyszerű használat
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17300 Ft Alacsony ár
6.Tommee Tippee Perfect Prep
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)79000 Ft Alacsony ár