Egészség

A legjobb dioptriás szemüvegek (recenziók és teszt 2024)

dioptriás szemüvegek Találjuk meg együtt a legjobb dioptriás szemüvegeket, amelyek tökéletesen kiemelik viselőjük személyiségét. A dioptriás szemüveg már régóta nem ok az önbecsülés csökkenésére. Bár a fő szerepük a látás javítása, maguk a dioptriás vagy cilinderes lencsék olyan keretbe vannak illesztve, amely gyönyörűen kiemelheti az arcvonásait. Egy jól megválasztott szemüvegkeret tökéletesen illeszkedik, nem szorít, nem nyom sehol, és stílusos mindennapi kiegészítő, amelynek viselését nem kell szégyellnie.

A kezében tartja a vizsgálat eredményét és az új szemüvegre szóló receptet? Az első lépései valószínűleg egy közeli optikushoz/látszerészhez vezetnek. Ha szerencséje van, akkor egy nem zsúfolt üzletre bukkan, és a személyzetnek lesz ideje arra, hogy az Ön igényeit kielégítse. Mivel azonban a szemüvegviselők száma évről évre nő, az optikusok gyakran nagyon elfoglaltak. Egy potenciális vásárló képes néhány percig egyedül állni a vitrinek előtt a kiállított keretekkel, de ha senki sem foglalkozik vele, továbbáll. Van egy második lehetőség! Felkeresi egy online optika weboldalát, amely lépésről lépésre végigvezeti a konfiguráción a legjobban elkészített szemüvegig. Itt nem csak a lencsékhez való keretet választja ki, hanem a következő lépésben megadja a recept adatait, és kiválasztja a lencsék minőségét, így a dioptriás szemüveg azonnal viselésre készen érkezik.

A következő választási útmutatóban a dioptriás szemüveg ideális keretének kiválasztásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk. Érdekes tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan válasszon dioptriás szemüveget az arcformájának és az életmódjának megfelelően. Nem fog hiányozni az a módszer sem, amelynek segítségével meg tudja határozni a szemüveg méretét. Rangsorunkban olyan neves márkák magasra értékelt modelljei szerepelnek, mint az Oakley, a Ray-Ban, a Tommy Hilfiger, az Eyerim, a Michael Kors és a Guess. Mivel a keretek teljes választéka több ezer lehetőséget tartalmaz, ha bizonytalannak érzi magát, javasoljuk, hogy figyelmét a dioptriás szemüveg tesztekre és recenziókra összpontosítsa, ahol értékes véleményeket kaphat valódi szemüvegviselőktől.

A legjobb dioptriás szemüvegek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Női dioptriás szemüvegek
1.Tommy Hilfiger TH1590 807
Keret típus: Cat Eye
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)31000 Ft Alacsony ár
2.Polaroid PLDD372 807
Keret típus: Kerek
- szögletes és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)17300 Ft Alacsony ár
3.Eyerim Andrea Black
Keret típus: Cat Eye5 out of 5 stars (5 / 5)20000 Ft Alacsony ár
4.Tom Ford FT5510 045
Keret típus: Cat Eye
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)104000 Ft Alacsony ár
5.Ray-Ban RX7046 5364
Keret típus: Szogletes
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)29500 Ft Alacsony ár
Férfi dioptriás szemüvegek
1.Oakley Holbrook RX OX8156-01
Keret típus: Szogletes
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)28000 Ft Alacsony ár
2.Ray-Ban RX7140 2000
Keret típus: Kerek
- szögletes és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)38000 Ft Alacsony ár
3.Kohe by eyerim Martin
Keret típus: Kerek5 out of 5 stars (5 / 5)20000 Ft Alacsony ár
4.Ray-Ban RX5114 2034
Keret típus: Pillow
- kerek és ovális arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)32000 Ft Alacsony ár
5.Polo Ralph Lauren PH2083 5007
Keret típus: Kerek
- szögletes és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)38000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon dioptriás szemüveget

Ha dioptriás szemüveg online vásárlását fontolgatja, tanácsot adunk, milyen kritériumokra kell figyelnie, hogy a keret felpróbálás nélkül is illjen Önhöz.

Számos praktikus eszköz segít a helyes választás meghozatalában. Talán hallott már arról, hogy az ideális méretet egy bankkártya segítségével állapítják meg. Hasonlóképpen, érdemes tudni, hogy milyen keret illik az arcához, ha az kerek, szív alakú vagy szögletes. Még egy olyan hasznos kiegészítő, mint a dioptriás szemüveg is minden szempontból megfelelhet az életstílusának anélkül, hogy nagy kompromisszumokat kellene kötnie. Ráadásul az online szemüvegválaszték még szélesebb és költséghatékonyabb, mint egy hagyományos üzletben.

legjobb dioptriás szemüvegek

A dioptriás szemüveg mérete

Kezdjük a legfontosabb dologgal, amely segít kiszűrni a rendelkezésre álló választékot – a dioptriás szemüveg méretével. Ezt három féle betűvel szokás jelölni – S (small/kicsi), M (medium/közepes), L (large/nagy). A legtöbb vásárlónak megfelel az M méret, amelyet néha univerzálisnak is neveznek, de nem éppen a legjobb minden helyzetben erre támaszkodni. Kivételt talán csak azok képeznek, akiknek bármilyen keret illik – legyen az napszemüveg vagy dioptriás szemüveg. Erre a 3 méretre való felosztás azonban egy alapvető viszonyítási pont, amelytől el lehet térni.

A szemüvegviselők megfigyelték, hogy egy lencse szélessége gyakran megfelel a bankkártya rövidebb méretének. Hogyan lehet ezt kihasználni?

 • Fogjon egy hagyományos bankkártyát, és helyezze az orra középvonalához, úgy, hogy a kártya hosszabbik oldala az álla felé mutasson. Ha a kártya másik széle pontosan a szeme külső sarkáig ér, akkor Ön M-es méretű. Ha a kártya széle nem éri el a külső sarkot, akkor Ön L-es méretű. Ezzel szemben, ha a kártya széle jóval túlnyúlik a szeme külső sarkán, akkor valószínűleg S-es méretű szemüveg illik Önre.

A méret pontosabb meghatározásához vegye figyelembe a szemüveg keretén vagy a rendelkezésre álló termékleírásban szereplő számhármast.

Például itt az 52 – 17 – 140 számokat találja feltüntetve.

 • Az első szám a lencse szélessége (töltőanyag) a legszélesebb ponton.
 • A második szám az orrnyereg szélessége (az orr feletti középső rész).
 • A harmadik szám a szárak hosszúsága (a fülek mögé vezető oldalsó szárak).
Minden adat milliméterben van megadva. Ha bizonytalan, folyamodjon egy régebbi dioptriás vagy napszemüvegkerethez, és keresse meg a számhármast, amely ugródeszkává válik az Ön számára megfelelő mérethez.

Hogyan lehet megállapítani, hogy a dioptriás szemüveg jól illeszkedik?

 • Amikor egyenesen néz, a szemlencse optikailag a szemüveg lencséjének közepén helyezkedik el.
 • A szárak nem nyomják a fejet a halántéknál, és ezen a helyen nincs túl nagy távolság. Pont jól illeszkednek. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a részletet, a szemüveg kényelmetlenül szoríthat, vagy túlságosan elállhat. Magának a szárak hosszának is fontos szerepe van a viselési kényelemben.
 • A szemüvegkeret felső pereme körülbelül a szemöldök magasságában vagy éppen a szemöldök alatt helyezkedik el. Soha nem felette.
 • A szemüveg alsó pereme laza, nem érinti az arcot.
 • A szemüveg teljes szélessége nem haladja meg az arccsont szélességét.

Hogyan válasszon dioptriás szemüveget az arcforma alapján?

Kerek, ovális, szögletes vagy szív alakú az arca? Minden arctípushoz több száz megfelelő keret létezik, amelyek csodát tehetnek az általános megjelenésével.

 • Kerek arc – Az arc finom vonalakkal rendelkezik és szimmetrikusnak tűnik. Olyan hosszú, mint amilyen széles, az alsó állkapocs feltűnésmentes. A kerek arc legszélesebb pontja az arccsont. A felső peremén markáns vagy éles vonalakkal rendelkező szemüvegek alkalmasak. Az olyan keretek, mint a Wayfarer (téglalap alakú, domináns felső peremmel), a Clubmaster (a felső perem kiemelkedik és követi a szemöldököt, az alsó perem teljesen diszkrét lehet) és az Aviator (pilóták) alkalmasak.
 • Ovális arc – Ha Ön az ovális arc tulajdonosai közé tartozik, nem kell korlátoznia magát a megfelelő keretforma kiválasztásában. Meglepően sok modell illik Önhöz. Az ovális arc inkább hosszúkásabb, mint szélesebb. Az állkapocs lekerekített, a homlok arányosan egyensúlyban van az arc többi részével. Az arcon nincsenek jellegzetes éles vonalak.
 • Szögletes arc – A szögletes arcot szögletes vonások jellemzik. A homlok, az arccsontok és az alsó állkapocs majdnem egyformán széles. Az arc is olyan hosszú, mint amilyen széles, és egy négyzetre hasonlít. Alkalmasak azok a dioptriás szemüvegek, amelyek lágyítják az arcot kerekdedségükkel. Csak lekerekített kereteket válasszon, éles szélek nélkül. Részben túlnyúlhatnak az arcon.
 • Szív alakú arc – A szív alakú arc a maga módján egyedi. Tipikus jellemzői a homlok közepén növő haj, a hegyes áll és a teltebb arccsontok terület. Olyan, mint egy fordított háromszög, csak szebben szabva. Az arc felső fele szélesebb, mint az alsó. Kerülje a terjedelmes felső peremmel rendelkező kereteket, amelyek súlyosbítanák az egyenetlenségeket. A feltűnőbb Cat Eye típusú teljes keretek vagy a világos vagy átlátszó keretek megfelelőek, ügyelve arra, hogy ne adjanak felesleges volument ott, ahol nincs rá szükség.

Hogyan válasszon dioptriás szemüveget

Hogyan válasszon dioptriás szemüveget az életmód alapján?

Biztosan egyetért velünk abban, hogy egy belvárosban dolgozó menedzsernek mások a dioptriás szemüveggel szemben támasztott követelményei, és egy lelkes szabadtéri turista is más irányba tájékozódik.

A nap nagy részében viselni kívánt dioptriás szemüvegnek teljes mértékben meg kell felelnie az életmódjának, és a lehető legkevésbé kell akadályoznia. Egyes keretek fényűzőek, szinte ékszereknek tűnnek, más keretek univerzálisak, és akár hölgyek és urak számára is alkalmasak, míg mások elég tartósak ahhoz, hogy Önnel együtt a sportkihívásokkal is megbirkózzanak.

Ezúttal a dioptriás szemüveglencsék fejlesztéseiről beszélünk egy kicsit bővebben.

 • Ha például napi 8 óránál többet dolgozik számítógépen és más kijelzőkön, gondoljon a tükröződésmentesítő lencsekezelésre, a lencse könnyítettségére, a vékonyítottságára és a kék fényszűrőre.
 • Azok, akik sokat vezetnek, értékelni fogják az úgynevezett felületkezelést autóvezetéshez, amely azonnal javítja a látást rossz időjárás esetén, kiküszöbölve a nedves utakról származó tükröződéseket, a vakító napsugarakat és más negatív torzulásokat, amelyek befolyásolhatják a vezetés biztonságát.
 • Ha Ön többször megy a beltérből a kültérre (futárok, pincérek, …), akkor előnyös a párásodásgátló és a hidrofób kezelés.
 • A gyakori hegyi kirándulásokhoz kiváló minőségű UV-védelemmel ellátott és magasabb karcolásvédelemmel ellátott dioptriás szemüvegek szükségesek.
Dioptriás szemüvegek: Lencsék online kiválasztása és a vényadatok bevitele

A dioptriás szemüvegek online vásárlása nem kell, hogy macerás legyen. Van szemorvosától vagy optometristájától kapott receptje? Miután kiválasztotta a keretet, annak méretét és formáját, Önön a sor, hogy kitöltse a lencsékkel kapcsolatos adatokat. Ezek feladata az, hogy korrigálják a látását, hogy a látása újra éles és tiszta legyen. A konfigurátorban a bal és a jobb szem adatait külön-külön adja meg, pontosan úgy, ahogyan az a vényen szerepel.

 • Mindenekelőtt a DIOPTRIE (rövidítés SPH – sphere) értékeit találja itt – ez egy numerikus érték, amelyet mínusz – vagy plusz + jel kísér. Előfordulhat azonban az is, hogy az előjel hiányzik az előírásban (ebben az esetben „+“ értékről van szó), vagy „egyenlőségjel“ előzi meg (ebben az esetben „-“ értékről van szó).
 • A rövidlátás (-) és a távollátás (+) mellett meglehetősen gyakori szemhiba az asztigmatizmus (egy cilinderes szemhiba, amellyel sokan születnek). Ha asztigmatizmus korrekcióra van szüksége, töltse ki a CYLINDER rubrikát (rövidítés CYL vagy ZYL) a receptből származó számokkal.
 • Az asztigmatizmussal kapcsolatban az OS értékét (rövidítés AXIS, A/ACH) is megadják. Az asztigmatizmus szögét és irányát 0°-tól 180°-ig fokban fejezi ki.
 • Melyik szem 100%-ban bal és melyik a jobb? Tudja, persze, de a recept szerint nem biztos, hogy a legegyértelműbb a tájékozódás. A bal szem rövidítése L (angol left szóból) vagy OS (latin oculus sinister kifejezésből). A jobb szem rövidítése R (angol right szóból) vagy OD (latin oculus dextrus kifejezésből).
 • A konfigurátor kéri, hogy adja meg a PD értéket? Ez a pupillák távolsága (a középpontjuknál mérve, egyenesen előre nézve). Felnőttkorban nem változik, de a növésben lévő gyermekeknél egy bizonyos életkorig gondosan újra kell mérni. Ezt nem kell feltüntetni a receptben; gyakran az optikus közvetlenül is megállapítja. A mérést otthona kényelmében elvégezheti. Csak egy egyenes vonalzóra és egy tükörre lesz szüksége. A PD felnőtteknél átlagosan 54-74 mm, gyermekeknél 43-53 mm.

dioptriás szemüvegek online

Dioptriás szemüvegek ára

Az új dioptriás szemüvegek ára elsősorban a rendeltetésszerű használatuktól és az Ön igényeitől függ. Általában a boltokban néhány ezer forintért kaphatók szemüvegek, amelyekbe már előre telepített, bizonyos paraméterű lencsék vannak. Használatuk azonban hosszú távon nem kielégítő, és többet árthat a látásnak, mintha egyáltalán nem viselne szemüveget. Ezért zárja ki ezeket a szemüvegeket a lehetőségek közül.

Mennyibe kerül jelenleg egy új dioptriás szemüveg?

Dioptriás szemüvegek 17500 forintig

Akár 17500 forintért is kaphat egyszerűbb, univerzális fém- vagy műanyagkeretet – hagyományos és divatos formákban egyaránt. Ez inkább egy imidzs kiegészítő lesz, puszta lencsékkel felszerelve, vagy a jelenleg keresett kék fény elleni szűrő lesz a lencsék része. Egy kis felárat kell fizetnie a közvetlenül a látás korrekciójához szükséges lencsékért.

Dioptriás szemüvegek 87500 forintig

Az 17500 és 87500 forint közötti árkategóriában megtalálja a jelenleg legkelendőbb dioptriás szemüvegeket. Ez egy olyan költségvetés, amelyen belül már nemcsak a keretet, hanem a lencséket is pontosan a szeme igényeinek megfelelően vásárolhatja meg. A kategóriát elég nehéz általánosítani, mivel több ezer különböző modell és több száz gyártó létezik. Ezért itt „a világ minden tájáról“, népszerű divatmárkákból származó, magasabb minőségű és tartósabb anyagokból készült kereteket talál.

Dioptriás szemüvegek 87500 forinttól

Érdekli a drága, luxus kinézetű dioptriás szemüveg, amely tökéletesen kiemeli személyiségét? Akkor készüljön fel arra, hogy kicsit mélyebben a pénztárcájába kell nyúlnia. Ezután örülhet, hogy exkluzív, kiváló minőségű anyagokból és kiváló kivitelű lencsékből készült szemüveget viselhet.

A legjobb dioptriás szemüveg márkák

 • Oakley – Az Oakley márka gazdag történelemmel és sok sikerrel rendelkezik. Nagyon népszerű a sportolók és a hírességek körében egyaránt. A nálunk kapható kínálatban különösen a sportorientált urak találnak maguknak megfelelőt. A hölgyek viszont a mindennapi kényelmes viseletre készült kereteknek örülhetnek.
 • Ray-Ban – A napszemüvegek és dioptriás szemüvegek ikonikus amerikai gyártójának kínálata lenyűgöző és rendkívül keresett. Hatalmas választék mind típusban, mind árban.
 • Tommy Hilfiger – Egy másik dizájner márka, széles választékkal, különböző árkategóriákban. Divatos és hagyományos kialakítások, általános viselethez, sportoláshoz vagy társaságba.
 • Eyerim – Az Eyerim több tucat más szemüveggyártó hivatalos kiskereskedője. A széles választékot azonban az Eyerim közvetlen modelljei is kiegészítik, amelyek megfizethető áron és tetszetős dizájnnal biztosítják a minőséget.
 • Michael Kors – Bár a luxus divatmárka a kézitáskákra specializálódott, a szemüvegkeretek szegmensében sem hazudtolta meg a nevét. Az igazán vonzó termékcsalád a hölgyeket célozza meg.
 • Guess – A világszerte nagyon népszerű márka prémium divatot és stílust kínál. Az Ön új, kiváló minőségű dioptriás szemüvege is büszkén viselheti ezeket a tulajdonságokat. A kínálat elsősorban a nőknek fog tetszeni, de több tucat modell van fenntartva a férfiak számára is.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Női dioptriás szemüvegek
1.Tommy Hilfiger TH1590 807
Keret típus: Cat Eye
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)31000 Ft Alacsony ár
2.Polaroid PLDD372 807
Keret típus: Kerek
- szögletes és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)17300 Ft Alacsony ár
3.Eyerim Andrea Black
Keret típus: Cat Eye5 out of 5 stars (5 / 5)20000 Ft Alacsony ár
4.Tom Ford FT5510 045
Keret típus: Cat Eye
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)104000 Ft Alacsony ár
5.Ray-Ban RX7046 5364
Keret típus: Szogletes
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)29500 Ft Alacsony ár
Férfi dioptriás szemüvegek
1.Oakley Holbrook RX OX8156-01
Keret típus: Szogletes
- kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)28000 Ft Alacsony ár
2.Ray-Ban RX7140 2000
Keret típus: Kerek
- szögletes és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)38000 Ft Alacsony ár
3.Kohe by eyerim Martin
Keret típus: Kerek5 out of 5 stars (5 / 5)20000 Ft Alacsony ár
4.Ray-Ban RX5114 2034
Keret típus: Pillow
- kerek és ovális arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)32000 Ft Alacsony ár
5.Polo Ralph Lauren PH2083 5007
Keret típus: Kerek
- szögletes és szív alakú arcformával rendelkezők számára
5 out of 5 stars (5 / 5)38000 Ft Alacsony ár