Háztartás

A legjobb Dyson porszívók (recenziók és teszt) 2024

Dyson porszívók

Minőség, megbízhatóság, tartósság és innovatív kialakítás – ezek azok a tulajdonságok, amelyekkel a Dyson porszívók régóta felkeltik a versenytársak és a végfelhasználók figyelmét egyaránt. Joggal tartoznak a győztesek közé. Technológiailag folyamatosan fejlődnek, hogy egyre jobb eredményeket érjenek el, és kielégítsék a legigényesebbeket is. Nézzük meg a legjobb Dyson porszívókat, azok funkcióit, technológiai újításait, és együtt talán még arra is választ kapunk, hogy megéri-e befektetni ezekbe a drágább porszívókba.

A Dyson porszívók árait elnézve ugyanis egyértelmű, hogy azok a többi rúdporszívó átlagos ára felett vannak. A porszívózásuk valóban csúcsminőségű és hatékony mindenféle padlón? A Dyson porszívók a saját útjukat járják. Nemcsak az árukkal, hanem a szokatlan dizájn kivitelezésükkel is különbözőek, ami az első ránézésre felismerhetővé teszi őket a porszívók között. A legújabb ciklontechnológia rendkívüli centrifugális erőt hoz létre, és a többlépcsős szűréssel együtt megbízhatóan eltávolítja a padlóról a legkisebb szennyeződést is, és nem juttatja vissza a környezetbe.

Míg a közelmúltig a kínálat Dyson klasszikus- és rúdporszívókból állt, mostanra a kínálatban a rúdporszívók dominálnak, amelyekben a gyártó a jövőt látja. Hosszú akkumulátor-üzemidő egyetlen töltéssel, egyenletesen elosztott súly, amely nem terheli túl a kezét, automatikus teljesítménybeállítás a szennyeződés szintjének megfelelően, lézertechnológia – és még mi minden? Ha Dyson porszívó vásárlását fontolgatja, az alábbi választási útmutatóban fontos információkat talál. A Dyson porszívó tesztek és recenziók is segíthetnek a döntésben. Külföldön nagyra értékelik ezeket, és ez is megkönnyítheti a döntést.

A legjobb Dyson porszívók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Dyson V15™ Detect Absolute
Működési idő: 60 perc
Töltési idő: 4,5 óra
Akkumulátor: 3 600 mAh
Kapacitás: 0,76 l
allergiásoknak, szőnyegtisztításhoz, állatszőrhöz, antibakteriális és száraz tisztításhoz, minden típusú padlóhoz
5 out of 5 stars (5 / 5)300000 Ft Alacsony ár
2.Dyson V12 Slim Absolute
Működési idő: 60 perc
Töltési idő: 4 óra
Akkumulátor: 2 500 mAh
Kapacitás: 0,35 l
+ A legkönnyebb vezeték nélküli porszívó 150AW erőteljes szívóerővel.2
+ Az LCD kijelző valós időben jelez.
+ Az Anti-tangle Hair screw motorizált fej felszívja a hajszálakat.
5 out of 5 stars (5 / 5)240000 Ft Alacsony ár
3.Dyson V8™ Animal+
Működési idő: 40 perc
Töltési idő: 5 óra
Akkumulátor: - mAh
Kapacitás: 0,54 l
+ Vezeték nélkül, egyszerűen. Erőteljes szívóhatás.
+ Akár 40 perc üzemidő szívóerő veszteség nélkül.1
5 out of 5 stars (5 / 5)140000 Ft Alacsony ár
4.Dyson Cyclone V10™ Absolute
Működési idő: 60 perc
Töltési idő: 3,5 óra
Akkumulátor: - mAh
Kapacitás: 0,77 l
+ Mélytisztításra kifejlesztve, gyakorlatilag bármilyen felületen
+ Egyenletesen magas szívóerő akár 60 percen át1
5 out of 5 stars (5 / 5)9000 Ft Alacsony ár
5.Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2
Működési idő: -
Töltési idő: -
Akkumulátor: -
Kapacitás: 0,8 l
+ Porzsák nélküli porszívó - 700 W
+ Minden típusú padlóhoz
+ 28 kWh/év éves energiafogyasztás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)210000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon Dyson porszívót

Hogyan válasszon olyan Dyson porszívót, amellyel minden szempontból elégedett lesz? Számos lehetőség van, az árkategóriák és a felszereltségek eltérőek. Ha ezen a ponton elkezdenénk összehasonlítani ezeket a porszívókat más márkákkal, akkor elég hamar mélységesen nagy különbségekre bukkannánk, és mindenképpen a Dyson porszívók egy saját csoportot alkotnának. Érdekes információk, tippek és tanácsok találhatók a következő sorokban.

A Dyson márkáról

Logo DysonA brit technológiai márka hosszú hagyományokkal és rengeteg innovációval rendelkezik. Az alapító James Dyson a ciklon technológia (porzsák nélküli porszívó technológia) feltalálója. Az 1980-as évek végén jelentős erőfeszítéseket tett a porzsákos porszívók hagyományos koncepciójának leküzdésére, amelyek a szennyeződéseket egy porzsákba gyűjtötték. Nem tetszett neki, ahogy a porzsákok eltömődtek porszívózás közben. Ez ugyanis egyre magasabb energiafogyasztást vagy alacsonyabb porszívózási hatékonyságot jelent. 5 év és több mint 5000 prototípus után kifejlesztették az első ciklonleválasztóval ellátott, porzsák nélküli porszívót.

A sikerhez vezető út azonban ebben az esetben sem volt könnyű. Az európai piac kezdetben nem fogadta el az ilyen típusú porszívó koncepcióját, de James Dyson nem késlekedett, és megkereste a haladó japánokat, akik már akkor sem zárkóztak el az új technológiák elől. Létrejöttek a rendkívül sikeres G-Force porszívók, amelyek teljesítményükkel és tisztító képességükkel meggyőzőek voltak. Ennek a porszívómárkának az értékesítéséből később megalapította saját cégét, a Dyson Ldt. Megalkotta a dupla ciklon szeparátort (DC01 porszívó), amely működése során végig 100%-os teljesítményt nyújtott. Egy ötletből és az elkerülhetetlen fejlesztési vágyból mára egy olyan cég lett, amely már közismert, és a tudósok és mérnökök egyre növekvő csapata is már hozzájárul a jelenlegi sikerekhez.

A Dyson márka nem csak a porszívókkal foglalkozik. Portfóliójába tartoznak még a legjobb minőségű párásítók és légtisztítók, ventilátorok, meleglevegős ventilátorok, hajszárítók és kézszárítók is.

Dyson porszívó konstrukciója

A közelmúltig két alapvető konstrukció volt elérhető a piacon – a Dyson klasszikus porszívók és a Dyson rúdporszívók.

A Dyson klasszikus porszívóknak jellegzetes kerekei voltak, és a Big Ball megnevezést viselték. Ezek egyedi kialakítású, elektromos, porzsák nélküli porszívók voltak, amelyek –szokás szerint– ciklon technológiát alkalmaztak. A nagy kerekeknek érdekes funkciójuk volt – a porszívót stabil kiindulási helyzetbe hozták vissza, még a felborulás után is.

Jelenleg minden figyelem a Dyson rúdporszívókra irányul, a gyártó minden figyelmét a fejlesztésükre és tökéletesítésükre fordítja. Ezek a futurisztikus megjelenésű, porzsák nélküli, akkumulátoros rúdporszívók, amelyek rendkívül hatékony multiciklon-technológiával rendelkeznek. A legtöbb rúdporszívóval ellentétben a főegység a kézhez közel helyezkedik el, nem pedig alul. Ez megkönnyíti és kiegyensúlyozottabbá teszi a Dyson porszívó kezelését. A rúdporszívó pillanatok alatt kézi porszívóvá válhat. A névben a „V“ betű és egy szám kombinációja szerepel, például Dyson V8, V10, V11, V12, V15. A paramétereket és a felszereltséget összehasonlítva elmondhatjuk, hogy a szám növekedésével (mindig egy újabb modell), az akkumulátor töltésenkénti üzemideje, a szívóteljesítmény és a technológiai felszereltség nő (például a V12 és a V15 már rendelkezik lézerrel a mikroszkopikus részecskék láthatóvá tételéhez). Ugyanakkor csökken a súly és a zajszint, ami a régebbi V6-os és V7-es modellek kritizált paramétere volt.

Videó – A népszerű Dyson V11 modell

A porszívók energiacímkéje? Átmenetileg törölve

Tudta, hogy a Dyson pert nyert, aminek eredményeként 2019-től a porszívók nem viselhetnek úgynevezett energiacímkét? A bemeneti teljesítményre és a szívóteljesítményre vonatkozó adatokban jelenleg meglehetősen nehéz eligazodni, és a különböző technológiák miatt a papír szerint két egyforma porszívó teljesítménye jelentősen eltérhet egymástól. Mi előzte meg Dyson keresetét?

A Dyson márka már régóta figyelmeztetett arra, hogy a porszívók energiacímkéinek értékelési és meghatározási módjai messze nem voltak megfelelőek. Ennek az volt az oka, hogy a porzsákos porszívókban csak új, még nem használt zsákokat használtak, és a porszívó motorja ezért minimális teljesítményen működött. A porzsákok szerkezete azonban a használat során eltömődik, ami szintén fokozatosan növekvő bemeneti teljesítményt jelent. Valós üzemben a porzsákos porszívó fogyasztása már néhány használat után magasabb lenne, mint a papíron megadott értékek. Ezenkívül a legtöbb porszívó HEPA szűrőt használ, amelynek a fokozatos eltömődése szintén hatással van a növekvő energiafogyasztásra.

A Dyson a porszívó modelljeit porzsák nélkülire és a legújabb modelleket kimeneti HEPA szűrő nélkül fejlesztette ki. A kiváló minőségű és tisztított levegőt (akár 99,99%-os szűrési hatékonyság) a kimenetnél a csúcsminőségű multiciklon technológia biztosítja, amely jelenleg csak a legújabb Dyson porszívókban (pl. Dyson V15) érhető el. Ezzel a lépéssel a fogyasztó további előnyre tett szert. Bár a Dyson porszívók ára magasabb, a mellékelt felszereltség általában gazdag, mi több – nem kell porzsákokat vásárolnia, sőt, a HEPA szűrőket sem kell rendszeresen cserélnie.

Videó – Új Dyson V15 Detect™ lézertechnológiával

Dyson porszívó technológia, felszereltség és funkciók

A Dyson rúdporszívót a legjobb akcióban látni. A legújabb modellek technológiailag a legapróbb részletekig „csiszoltak“, és laikusokként csak tűnődhetünk, hogy milyen irányba tudnak még fejlődni. Azonban minden bizonnyal sikerülni fog nekik. Ha szeretné jobban megismerni ezeket, ne hagyja ki az alábbi listát a kulcsfontosságú jellemzőkről, technológiákról és felszereltségről.*

*Megjegyzés: Ez egy rövid áttekintés az összes modellről, ami azt jelenti, hogy egyes funkciók és felszereltségek a régebbi modellekben nincsenek jelen. Azonban, ismétlem, minél magasabb a felszereltség, annál magasabb az ár.

 • Erőteljes, digitálisan vezérelt motor – A modern és könnyű motor képes felszívni a közönséges, de még a legkisebb mikroszkopikus szennyeződéseket is. Hatékony szőnyegek és keménypadlók porszívózásához egyaránt.
 • Ciklon technológia – Az erős centrifugális erők a legkisebb részecskéket is képesek eltávolítani a levegőből. A legújabb Dyson porszívók már rendelkeznek a Dyson zárt szűrőrendszerrel, amely a mikroszkopikus részecskék és allergének 99,99%-át már 0,3 mikron mérettől kezdve felfogja. A korábbi változatok a ciklon-centrifugálást HEPA szűréssel kombinálják (99-99,95%-os szűrési hatékonyság).
 • Nagy energiasűrűségű akkumulátor – A kiváló minőségű akkumulátornak köszönhetően a teljesítmény a teljes porszívózási idő alatt állandó és ugyanolyan erős. A porszívó a modelltől függően 40 vagy 60 percig működik egyetlen töltéssel.
 • Önjáró padlófúvóka – A padlófúvóka kialakítása a Dyson porszívók másik gyöngyszeme. A világító és forgó kefével ellátott motoros fúvóka elől nem menekül le semmilyen szennyeződés. A falakhoz közeli sarkokban is kiváló eredményeket mutat. Fel lehet szerelve szénszálakkal, haj- és állatszőr feltekerését gátló technológiával, valamint lézerrel is.
 • Lézer a szennyeződések láthatóvá tételéért – Az egyik legújabb technológiai fejlesztés – a fúvókába integrált lézer – a legkisebb szennyeződéseket is láthatóvá teszi a még jobb porszívózási eredmények és a tökéletes tisztaság érzése érdekében.
 • Piezoelektromos érzékelő – A lézer által érzékelt szennyeződés mennyiségét méri. Ennek megfelelően automatikusan beállítja a szívóteljesítményt.
 • LCD kijelző – Megjeleníti a hátralévő porszívózási időre vonatkozó információkat, és egy áttekinthető oszlopdiagram segítségével egyértelműen összefoglalja az összegyűjtött részecskék méretét és mennyiségét.
 • Érintésmentes ürítés – Bár a Dyson porszívók nem rendelkeznek nagy gyűjtőtartályokkal (a kínálatban ez 0,2-0,77 liter között mozog), de ürítéskor nem érintkezik szennyeződéssel. A higiénikus ürítő mechanizmus meglepően egyszerűen működik.
 • Különböző szívási módok – A régebbi modellek 2 szívási mód közüli választást kínálnak, az újabb modellek már 3 szívási módot kínálnak (Auto mód a szennyeződés mennyiségének megfelelő automatikus teljesítményszabályozással; Eco mód, amely hosszabb takarítási időt biztosít; Boost mód a rövid intenzív takarításhoz a legnagyobb teljesítmény mellett).
 • Rengeteg tartozék – Már az alapcsomagban is rengeteg hasznos tartozékot/kiegészítőt talál, amelyek segítségével tökéletesen kitakaríthat. Lehet például: univerzális padlófúvóka, LaserSlimFluffy padlófúvóka, kúpos kefés fúvóka, kefe a makacs szennyeződésekhez, finom mini portörlőkefe, résfúvóka, kombinált kefés fúvóka, adapter a bútorok alatti porszívózáshoz, töltőadapter, tartó a tartozékok tárolásához és még sok más (a felszereltség a modelltől és a teljes ártól függően változik).

Dyson porszívók ára

Mennyit fizet egy minőségi Dyson porszívóért? Az ár az egyik olyan tényező, amelyet gondosan mérlegelnek, mielőtt megvásárolják ezt a márkájú porszívót. Nem a legalacsonyabb, épp ellenkezőleg. Amikor azonban megnéztük a külföldi értékeléseket, olyan dicséretes tulajdonságokat találtunk, mint a tartósság, a sebesség, a teljesítmény, a pontosság, a különböző felületekhez és helyekhez való gazdag felszereltség. Nem kell külön porszívót tartania a padlóhoz, szőnyegekhez, vagy vásárolnia egy kézi autóporszívót vagy egy rúdporszívót a konyha gyors takarításához a főzés után. Mindezt egyetlen porszívó helyettesíti, amely minden helyzetre készült.

A Dyson porszívók ára szorosan kapcsolódik a modellcsaládhoz. A legújabb porszívók a legdrágábbak, a korábbi modellek árai alacsonyabbak, sőt fokozatosan csökkennek. Vessünk egy rövid pillantást a legkelendőbbekre:

 • Dyson V8 – ára 122150 forinttól, porzsák nélküli, akkumulátoros porszívó (rúd + kézi), 40 perc üzemidővel és nagy teljesítményű forgókefével. Kiváló vélemények, hosszú távú népszerűség.
 • Dyson V10-ára 150150 forinttól, porzsák nélküli, akkumulátoros porszívó (rúd + kézi) 60 perc üzemidővel, kiváló szűréssel, 3 teljesítménymóddal, csökkentett zajszinttel és gazdag felszereltséggel.
 • Dyson V11 – ára 227150 forinttól, porzsák nélküli akkumulátoros porszívó (rúd + kézi) 60 perc üzemidővel, innovatív digitális motor hajtja megnövelt teljesítménnyel, 3 teljesítménymóddal (beleértve az automatikus beállítást), intelligens fúvókával, amely felismeri a padló típusát, gazdag felszereltséggel.
 • Dyson V15 – ára 244650 forinttól, porzsák nélküli, akkumulátoros porszívó (rúd + kézi) 60 perc üzemidővel, innovatív digitális motor hajtja megnövelt teljesítménnyel, 3 teljesítménymóddal (beleértve az automatikus beállítást), lézertechnológiával, nagyobb hulladéktárolóval, saját zárt Dyson szűrőrendszerrel, intelligens fúvókával, amely felismeri a padló típusát, gazdag felszereltséggel.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Dyson V15™ Detect Absolute
Működési idő: 60 perc
Töltési idő: 4,5 óra
Akkumulátor: 3 600 mAh
Kapacitás: 0,76 l
allergiásoknak, szőnyegtisztításhoz, állatszőrhöz, antibakteriális és száraz tisztításhoz, minden típusú padlóhoz
5 out of 5 stars (5 / 5)300000 Ft Alacsony ár
2.Dyson V12 Slim Absolute
Működési idő: 60 perc
Töltési idő: 4 óra
Akkumulátor: 2 500 mAh
Kapacitás: 0,35 l
+ A legkönnyebb vezeték nélküli porszívó 150AW erőteljes szívóerővel.2
+ Az LCD kijelző valós időben jelez.
+ Az Anti-tangle Hair screw motorizált fej felszívja a hajszálakat.
5 out of 5 stars (5 / 5)240000 Ft Alacsony ár
3.Dyson V8™ Animal+
Működési idő: 40 perc
Töltési idő: 5 óra
Akkumulátor: - mAh
Kapacitás: 0,54 l
+ Vezeték nélkül, egyszerűen. Erőteljes szívóhatás.
+ Akár 40 perc üzemidő szívóerő veszteség nélkül.1
5 out of 5 stars (5 / 5)140000 Ft Alacsony ár
4.Dyson Cyclone V10™ Absolute
Működési idő: 60 perc
Töltési idő: 3,5 óra
Akkumulátor: - mAh
Kapacitás: 0,77 l
+ Mélytisztításra kifejlesztve, gyakorlatilag bármilyen felületen
+ Egyenletesen magas szívóerő akár 60 percen át1
5 out of 5 stars (5 / 5)9000 Ft Alacsony ár
5.Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2
Működési idő: -
Töltési idő: -
Akkumulátor: -
Kapacitás: 0,8 l
+ Porzsák nélküli porszívó - 700 W
+ Minden típusú padlóhoz
+ 28 kWh/év éves energiafogyasztás
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)210000 Ft Alacsony ár

Források: