Más

A legjobb esernyők (recenziók és teszt) 2024

legjobb esernyők
Mire kell figyelnie, ha a legjobb esernyőt szeretné kiválasztani, amely nem hibásodik meg néhány használat után? Van néhány tippünk az Ön számára olyan bevált márkák esernyőire, amelyek ügyelnek a kivitelezés minőségére.

Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már, milyen kellemetlenségekkel jár, ha olcsó esernyővel van dolgunk. A nyitás nem működik, nem bírja a szél vagy az eső támadását, gyorsan megrongálódik, eltörik vagy elszakad. Egy jó minőségű esernyőnek megbízható védelmet kell nyújtania az esős időjárás viszontagságai ellen. Azonban időbe és gondos keresgélésbe kerül, hogy a több ezer esernyő között megtalálja a megfelelő alanyt, amely nem okoz csalódást.

Az alábbi útmutatóban az alaptípusokról, az összecsukási mechanizmusokról és a leggyakrabban használt anyagokról bővebben szólunk, hogy áttekintést kaphasson az elérhető esernyőkről. Minden eddiginél hasznosabbak lesznek a jó tippek és a bevált termékekről szóló ajánlások. Átnéztük az esernyők recenzióit, és találtunk néhány kedvencet, amelyek bekerültek az alábbi rangsorba. Köztük vannak a Doppler, a LifeVenture, a Reisenthel és az S. Oliver modelljei.

A legjobb esernyők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.DOPPLER Take IT
A nyitott esernyő átmérője: 88 cm
Tömege: 250 g
⭐ 100 %10000 Ft Alacsony ár
2.DOPPLER London
A nyitott esernyő átmérője: 108 cm
Tömege: 540 g
⭐ 98 %13200 Ft Alacsony ár
3.Samsonite Rain Pro
A nyitott esernyő átmérője: 97 cm
Tömege: 160 g
⭐ 95 %9200 Ft Alacsony ár
4.Bugatti Doorman
A nyitott esernyő átmérője: 132 cm
Tömege: 738 g
⭐ 92 %40500 Ft Alacsony ár
5.Espirit Easymatic Light Blurred Edges
A nyitott esernyő átmérője: 93 cm
Tömege: 340 g
⭐ 90 %11200 Ft Alacsony ár
6.Perletti Női összecsukható esernyő
A nyitott esernyő átmérője: 96 cm
Tömege: 224 g
⭐ 87 %2850 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszuk ki a legjobb esernyőt

Mire kell figyelni esernyő vásárláskor? Választott már esernyőt a szín, a design vagy az összecsukás utáni méret alapján? Van még néhány kritérium, ami megérdemli a figyelmét. Tanácsot adunk, hogyan válasszon minőségi esernyőt, amely megfelel az elvárásainak és igényeinek.

Ezek a legfontosabb paraméterek, amelyeket figyelembe kell venni:

 • esernyő típusa – összecsukható, hosszú nyelű, golf;
 • összecsukási mechanizmus – automata, félautomata (kilövős), automatikus Open & Close;
 • konstrukció anyaga és annak tartóssága – acél, laminált, üvegszál, fa;
 • huzat anyaga és tulajdonságai – pongee, poliészter, PVC, nejlon;
 • esernyő átmérője;
 • esernyő kinézete.

minőségi esernyő

Az esernyők alaptípusai

Az esernyő konstrukciója meghatározza kinézetét, méretét, összecsukhatóságát, de a várható élettartamát is.

 • Az összecsukható esernyők kompakt összecsukható konstrukcióval rendelkeznek. Előnyük a gyors kinyitás és becsukás. Minimális helyet foglalnak el a kézitáskában, táskában vagy hátizsákban, ezért minden nap magával viheti ezeket. Egyes konstrukciók ellenállnak a nagy igénybevételnek/intenzív használatnak, mások (különösen az olcsók) hajlamosak az idő előtti károsodásra, ha óvatlan kezelés esetén vagy erős szélben.
 • A pálcás esernyők konstrukciójának alapja egy szilárd, nem összecsukható központi pálca. Ennek végén lehet egy egyenes fogantyú (úgynevezett nyeles esernyők) vagy egy golfütő formájú, hajlított fogantyú (úgynevezett golf esernyők). Mindkét típus általában tágasabb, masszívabb és stabilabb, mint az összecsukható modellek. Több helyet foglalnak el, és akkor nyúlunk értük, amikor kifejezetten esős az időjárás.

Összecsukási mechanizmus

Az összecsukási mechanizmus kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy egy vagy két kézzel szeretné-e összecsukni az esernyőt.

 • Mechanikus nyitás (kézi) – Az esernyőt mindkét kezével nyitja és csukja az esernyő középső rúdja mentén a szorítót elcsúsztatva. Nyitáskor meg kell feszítenie az esernyő tetejét, és be kell reteszelnie az esernyőt. Összecsukáskor a „féket“ ki kell engedni, és az esernyőtetőt lassan be kell hajtani.
 • Félautomata nyitás (kilövős) – A fogantyún lévő gomb megnyomásakor az esernyő automatikusan kinyílik. Így kényelmesen, egy kézzel is kinyithatja az esernyőt. Becsukáshoz kézzel kell a szorítót a fogantyú felé húzni.
 • Open & Close nyitás (teljesen automatikus) – Ahogy a neve is mutatja, ebben a fejlett konstrukcióban egy automatikus mechanizmus gondoskodik a nyitásról és a csukásról. A nyitás egy kézzel is elvégezhető – egy gombnyomással. Az esernyő becsukásához ismét meg kell nyomni a gombot, amely feloldja a feszített tetőt, és az esernyő könnyedén, kézzel hajtható össze. Ezt a fajta mechanizmust a prémium kategóriás modelleken találja.

📌Tippünk – Minden alkalommal, amikor kinyitja az esernyőt, enyhén rázza meg, hogy a huzat meglazuljon, és a bordák igazodjanak. Ugyanis az esernyő hosszabb idő utáni kinyitásakor, amikor az esernyő a tokban volt vagy a hurok segítségével össze volt fogva az egyes részek összetapadhatnak. Ha hirtelen kinyitja, akkor valamelyik borda keresztbe állhat (és eltörhet), vagy a tetőhuzat elszakadhat.

összehajtott esernyő

 

Konstrukció anyaga

Az esernyő élettartamát befolyásolja a használat gyakorisága, a kezelés módja és a felhasznált anyagok minősége. Egyes esernyők kevésbé rugalmas anyagokból készülnek, és az illesztések minősége is gyengébb. Erős széllökések esetén az esernyő kifordul, megreped vagy eltörik.

A legolcsóbb esernyők acél konstrukcióval rendelkeznek, ami növeli a súlyukat. Rugalmasságuk nem meggyőző. Az alumínium konstrukciójú esernyők meglepően könnyűek, de ezek sem feltétlenül bírják az erős széllökéseket. Ha olyan minőségi esernyőt keres, amelyre az időjárás viszontagságai ellenére is számíthat, válasszon modern anyagokat, mint például a karbon, laminált vagy üvegszál, vagy az anyagok kombinációjából készült konstrukciót. Előnyük a könnyű súly, a nagy tartósság és a még jobb rugalmasság. Nemcsak a nagyobb felhőszakadással, hanem az esetleges széllökésekkel és esésekkel is megbirkóznak.

Külön figyeljen a fogantyú méretére és kialakítására. Figyelje meg az alakot, az anyagot és a felületkezelést/kivitelezést. Leggyakrabban műanyag fogantyúkkal, csúszásmentes gumírozott fogantyúkkal, EVA habszivacs fogantyúkkal, de dizájnos fa fogantyúkkal vagy műbőrrel bevont fogantyúkkal is találkozhat.

Huzat anyaga

Az esernyő tető huzatára használt anyagnak olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint például:

 • könnyű súly,
 • víztaszító / vízálló,
 • gyors száradás,
 • mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás,
 • penészállóság,
 • színtartóság,
 • egyszerű tisztíthatóság.

Ilyen képességek miatt a modern szintetikus anyagokhoz fordulhat. A huzathoz 100% poliésztert, PVC-t, nejlont, újrahasznosítható anyagokat és egy pongee nevű anyagot is használnak. A pongee egy rendkívül funkcionális szövet, amelyet nagy sűrűségű szövéssel, extra finom szálakkal hoznak létre. Az eredmény egy olyan anyag, amely csillogó, selymesen puha, nem fakul, mégis meglepően tartós.

Esernyő átmérője

Mekkora az ideális esernyő átmérője? A válasz nem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Először is fontos figyelembe venni a felhasználót. Egy gyermeknek kisebb átmérőjű esernyő elegendő, mint egy felnőttnek. Ezután fontos dönteni a konstrukció típusáról. Az összecsukható esernyők valamivel kisebb átmérőjűek, mint a pálcás esernyők. Ha a forgalmas és zsúfolt járdákon fog mozogni a kinyitott esernyővel, elég nehéz lesz a nagy átmérővel manőverezni és saját „utat“ kialakítani. Ezzel szemben – a hosszú sétákhoz párban egymás mellett, egy kétszemélyes esernyő átmérője tökéletes.

 • A gyermekeknek szánt esernyők átmérője nem több mint 85 cm. A legkisebb modellek legfeljebb 70 cm átmérőjűek, így még az óvodások is tudnak ezekkel manőverezni.
 • A felnőtteknek szánt összecsukható esernyők átmérője már 100 – 105 cm körül van. Az esernyő összecsukva kompakt és könnyű marad.
 • A pálcás esernyők átmérője 105 – 130 cm. Az esernyő teljes hossza összecsukva ekkor elérheti a 100 cm-t is. Az összecsukott esernyőre semmilyen körülmények között ne támaszkodjon.

egy esernyő

Az esernyő kinézete

Az esernyő a fő szerepe mellett kétségtelenül érdekes kiegészítő. Nem csoda, hogy kedvenc kabátjához vagy táskájához választja, hogy kiegészítse öltözékét. A legkelendőbb esernyők azonban az univerzális, egyszínű, sötétebb színekben pompázó esernyők. Egy ilyen esernyőt aztán bárki használhat a családban.

Ha a borús időben egy kis színre vágyik, semmi akadálya, hogy egy mintás és színes esernyőhöz nyúljon, amivel nem olvad össze a tömeggel. A színek és minták mellett ne felejtsen el a kivitelezés minőségére is hangsúlyt fektetni.

Érdekes fejlesztések

Gyakran szeles a környezete? Akkor keressen szélálló esernyőt. A konstrukciójukat úgy tervezték, hogy hosszabb ideig ellenálljanak a széllökéseknek, és még ha a karok ki is fordulnának, a konstrukció elég rugalmas ahhoz, hogy megakadályozza a törést.

Az autós esernyők keresetté váltak. Ezek az esernyők érdekes, fordított konstrukciójúak. A fordított esernyő a fordított összecsukható technológiának köszönhetően különösen akkor értékelhető, ha gyorsan be kell szállni az autóba. A huzat két rétegből is készülhet, a belső réteg pedig divatos színes nyomtatással. A karok nem láthatók.

A kétszemélyes esernyőt leggyakrabban úgy tervezik, hogy nagyobb átmérőjű legyen, vagy a két oldalán részben meghosszabbított. Néhány esernyő azonban kétcsúcsos konstrukciójú, és a teljes alakja elliptikus.

Esernyők ára

Mire egy jó minőségű esernyővel találkozik, addigra már több törött esernyő is volt a kezében. Nem kifizetődő, hogy csak vészhelyzetekre vásároljon olcsó esernyőket. Ezek alig bírják ki néhányszor, vagy táskában illetve hátizsákban hordva megsérülnek. Ha meg akarja védeni magát és ruháit az időjárástól, ne habozzon többet fizetni – még akkor is, ha ez néhány ezerrel több, mint amit eddig megszokott. A különbségek óriásiak.

✅ Esernyők 3500 forintig

Olcsó esernyőket már 1500 forint alatt is lehet vásárolni, de ezek főként alkalmi használatra tervezett, gyenge minőségű esernyők. Prémium konstrukciójú és anyagú esernyőkről szó sem lehet. A tárgyilagosság kedvéért azonban itt is talál néhány átlagos minőségű esernyőt, valamint színes és tetszetős gyermekernyők széles választékát.

✅ Esernyők 3500 és 10500 forint között

Egy kategória, amelyet a bevált márkák jelenlegi legkelendőbb esernyői képviselnek. Az ár/minőség arány megfelel az elvárásoknak. Különböző méretek, összecsukási módok, dizájnok és anyagok állnak rendelkezésre. Ezek azok az esernyők, amelyek megvédik Önt munkába menet, bevásárláskor és randevúkon.

✅ Esernyők 10500 forinttól

Rossz élmények után olyan esernyőt keres, amely nem okoz csalódást a nehezebb helyzetekben sem? A prémium esernyők nem csak stílust és időtállóságot kínálnak, legfőbb előnyeik a tartósság, a rugalmasság, a színtartóság és a rendkívül egyszerű használat. Ha úgy dönt, hogy drágább esernyőt vásárol, olyan szövetségesre tesz szert, akivel még a heves eső sem fogja megállítani.

A legjobb esernyő márkák

 • Doppler – A Doppler osztrák márka esernyők széles választékát kínálja különböző kivitelben és méretben. Az árak néhány ezer forinttól akár több tízezer forintig terjednek.
 • LifeVenture – A LifeVenture márka különösen az utazók és kalandorok körében ismert. Portfóliójában személyes felszerelések sora található. Köztük túrázásra alkalmas, tartós anyagból készült esernyők.
 • Reisenthel – A német Reisenthel márka különféle táskáit, érdekes kézitáskáit, hátizsákjait és esernyőit különösen a hölgyek kedvelik.
 • S. Oliver – A német divatmárka stílusos női és férfi esernyőkkel nyűgöz le jó áron.
 • Bugatti – A Bugatti elegáns és stílusos választéka a férfiaknak tetszeni fog.
 • Samsonite – Ha szeret utazni, akkor már valószínűleg részesült a Samsonite márka megtiszteltetésében. A bőröndök mellett masszív konstrukciójú esernyőket is kínál hölgyeknek és uraknak egyaránt.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.DOPPLER Take IT
A nyitott esernyő átmérője: 88 cm
Tömege: 250 g
⭐ 100 %10000 Ft Alacsony ár
2.DOPPLER London
A nyitott esernyő átmérője: 108 cm
Tömege: 540 g
⭐ 98 %13200 Ft Alacsony ár
3.Samsonite Rain Pro
A nyitott esernyő átmérője: 97 cm
Tömege: 160 g
⭐ 95 %9200 Ft Alacsony ár
4.Bugatti Doorman
A nyitott esernyő átmérője: 132 cm
Tömege: 738 g
⭐ 92 %40500 Ft Alacsony ár
5.Espirit Easymatic Light Blurred Edges
A nyitott esernyő átmérője: 93 cm
Tömege: 340 g
⭐ 90 %11200 Ft Alacsony ár
6.Perletti Női összecsukható esernyő
A nyitott esernyő átmérője: 96 cm
Tömege: 224 g
⭐ 87 %2850 Ft Alacsony ár