Más

A legjobb utazási nyakpárnák (recenziók és teszt) 2024

utazás A legjobb utazási nyakpárnák támaszt és kényelmet nyújtanak a hosszú utazások során, így a jövőbeni nyak- vagy fejfájás kockázata nélkül pihenhet. Előnyeik közé tartozik különösen az ergonomikus kialakítás, a kényelmes anyagok és a könnyű alkalmazkodóképesség a különböző fejpozíciókhoz alvás közben. Hol keresse a jól minősített adekvátokat? Például itt is! Az alábbi rangsorba több kiváló minőségű, különböző kialakítású utazópárnát válogattunk.

Akár vonattal, busszal vagy repülővel utazik, egy praktikus hordozható nyakpárna megmentheti a helyzetet. Különösen akkor, ha hosszú órákat utazik éjszaka, és tudja, hogy az alvás elkerülhetetlen lesz. Az ülve alvás azonban már önmagában is kényelmetlen pozíció, így nem csoda, hogy az utazópárnák az utazók felszerelésének alapvető részévé váltak. Hogyan válasszon utazópárnát az egyéni igények és az utazási stílus alapján? A memóriahabos vagy a felfújható utazópárna jobb?

Választás során olyan jó hírű márkákhoz ragaszkodjon, amelyek már sok elégedett ügyfelet szereztek. Az utazópárnák eladottsága, tesztjei és recenziói szintén érdekes modellek irányába mutathatnak. A különböző típusok közötti különbségekről többet megtudhat az útmutatónkban. A fő jellemzőkre, előnyökre és hátrányokra összpontosítottunk, hogy gyorsabban eligazodhasson a széles kínálatban.

A legjobb utazási nyakpárnák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Cabeau Evolution Cool®
+ támogatás minden oldalról
+ húzófülek, állítható méret
+ igényes utazóknak is alkalmas
⭐ 100 %22500 Ft Alacsony ár
2.Cabeau Evolution® S3
+ ergonomikus kialakítás memóriahabbal
+ kivételes kényelem hosszú utakon
+ kiváló fejtámasz különböző pozíciókban
⭐ 98 %17500 Ft Alacsony ár
3.Malia Utazó Felfújható
+ nagyon puha, de strapabíró mikroszálas anyagból
+ az utazópárna könnyű felfújása
+ innovatív design
⭐ 96 %6500 Ft Alacsony ár
4.Lifeventure Inflatable Neck Pillow
+ gyors töltő és kisütő szeleppel rendelkezik
+ ergonomikus forma, patkó forma
+ kapsz egy zacskót is a párna bepakolásáért
⭐ 96 %7000 Ft Alacsony ár
5.Bellatex Nyakpárna utazáshoz
+ gyerek utazópárna
+ kellemes anyag, jó ár
+ elégedett vélemények
⭐ 94 %4000 Ft Alacsony ár
6.Felfújható párna AceCamp Air Pillow U
+ anatómiai kialakítás
+ szarvasbőrrel bevont felület, könnyű felfújás
+ kellemes tapintású
⭐ 94 %8200 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon utazási párnát

Az utazási nyakpárna/tarkópárna kiválasztásakor elsősorban az Ön igényei alapján döntsön. Vannak, akik a könnyedebb utazást részesítik előnyben, ezért jó választás egy kompakt méretűre összehajtható utazópárna. Más már tudja, hogy a nyakának maximális alátámasztásra és kényelemre van szüksége, különben új helyek felfedezése helyett néhány napig erős nyakfájással küzd. Mindeközben az utazópárna nem csak akkor hasznos, ha repülővel, vonattal vagy autóval utazik. Hasznos lehet hosszú várakozáskor, kempingezéskor, hosszú túrán vagy fesztiválon való alváskor is.

Jó hír – Nincs díj a repülőn! Az utazópárnával gond nélkül felszállhat a repülőgépre. Nem fog külön díjat fizetni érte.

Az utazási nyakpárnák alaptípusai

Ha megnézi az utazási nyakpárnák kínálatát, meg fog döbbenni a változatosságukon . Ezek alakjuk, méretük, minőségük és áruk szerint változnak. A legfontosabb dolgok azonban „a felszín alatt“ vannak. Levegő, memóriahab vagy több ezer mikrogyöngy tölti ki az utazási párnákat. A töltelék határozza meg az utazópárna kényelmét, tartósságát, méretét és alkalmazkodóképességét. A töltet szerint az utazópárnákat a következőkre osztják:

 • Felfújható utazópárnák
 • Mikrogyöngyös utazópárnák
 • Memóriahabos utazópárnák

Nézzük meg közelebbről jellemzőiket, előnyeiket és hátrányaikat, hogy kiválaszthassa a legjobb útitársat. A kialakításra, a nyaktámaszra, a méretre, a súlyra és a tartósságra összpontosítottunk.

Felfújható utazópárnák

A kalandvágyó utazók számára, akik egyetlen hátizsákkal indulnak a világ másik végére, a felfújható utazópárnák ideális választásnak bizonyulnak. Bár nem nyújtják a következő típusok kényelmét, nagy versenyelőnyük a kompakt méret és a könnyű súly . Leeresztve és összehajtogatva egy utazópárna körülbelül egy konzervdoboznyi térfogatot foglal el. Néhány lélegzetvétellel felfújható tüdővel vagy a beépített pumpa segítségével.

Alkalmi utazók számára alkalmas, akik nem akarnak sokat befektetni ebbe a felszerelésbe. Nagyon olcsó felfújható utazópárnákat is találhat, de a drágább felfújható modellekre érdemes odafigyelni. Az alapváltozatokkal ellentétben ezek anatómiai formájúak, jobban alátámasztják a nyakat és a fejet, és érintésre nagyon kellemes anyagúak.

 • Nyaktámasz – A felfújható utazópárnák átlagos támaszt nyújtanak a nyaknak. Teljesen felfújva megtartják alakjukat. Csak minimálisan alkalmazkodnak.
 • Méret és súly – A felfújható utazópárnák többféle méretben és formában kaphatók. Más típusokhoz képest szuper könnyűek – körülbelül 50-120 g. Összehajtogatva minimális helyigényük van.
 • Tartósság – A felfújható utazópárnák érzékenyebbek a kiszúrásból vagy helytelen kezelésből eredő mechanikai sérülésekre. Távol kell tartani ezeket az éles tárgyaktól, és használat közben nem szabad erősen meghúzni a rögzítő elemeket.

Mikrogyöngyös utazópárnák

Ezekben az utazópárnákban apró polisztirolgolyók (granulátumok) ezrei alkotják a tölteléket. A párnák puhák, jól alkalmazkodnak , ugyanakkor egyenletes alátámasztást nyújtanak a fejnek és a nyaknak . A pihenés közbeni kényelmet fokozza a kellemes huzatanyag, amely leggyakrabban plüss, gyapjú vagy jobb légáteresztő képességű anyag, mivel maga a töltelék is kellően légáteresztő.

A mikrogyöngyös utazópárnák terjedelmesek, és nem zsugoríthatók kompakt méretűre, ezért utazáskor számolni kell a teljes méretükkel (gyakran látni ezeket a poggyászon lógva).

 • Nyaktámasz – A mikrogyöngyös utazópárnák nagyon jó támaszt nyújtanak a nyaknak. A töltet azonban a fej nyomására elmozdulhat, és előfordulhat, hogy nem abban a helyzetben ébred fel, amelyben elaludt.
 • Méret és súly – Ezek a párnák terjedelmesebb típusúak, és nem nyomhatók össze kisebb méretűre. Nem alkalmasak a helytakarékos megoldást kereső utazók számára. A súlyuk azonban még mindig alacsony – körülbelül 150-220 g.
 • Tartósság – Megfelelő kezelés esetén az ilyen típusú utazópárnák meglehetősen hosszú ideig kitartanak. A gyengeségek általában a huzatanyagban/borítóanyagban és az illesztések minőségében vannak. Nyomás alatt a szövet vagy az illesztések meggyengülhetnek, és a töltőanyag elkezd kijönni.

Memóriahabos utazópárnák

A memóriahabos utazópárnákat tartják a legkényelmesebbnek , a legjobb minőségűnek és a leginkább támaszt nyújtónak . A töltelék módosított sűrűségű memóriahab, amely tökéletesen ötvözi a támaszt és a rugalmasságot . Bár a memóriahabból drágább utazópárnákat készítenek, de ezeket az igényes felhasználók magasra értékelik. Az anyag megőrzi légáteresztő képességét, így nem kell aggódnia a túlzott izzadás miatt alvás során.

Ha alvás közben szokása oldalra és előre dönteni/billenteni a fejét, ez a típus optimális alátámasztást biztosít, függetlenül a fej helyzetétől. További vonzó bónusz, hogy a memóriahabos párnát eredeti térfogatának felére-negyedére lehet összenyomni, ami kisebb helyigényt jelent szállítás közben.

 • Nyaktámasz – A memóriahabos utazópárnák a nyaki gerincnek és a fejnek kiváló támaszt és nyomás nélküli alkalmazkodást biztosítanak. Alkalmasak hosszú utazásokhoz.
 • Méret és súly – Egyes ilyen töltelékkel ellátott utazópárnák nem összenyomhatóak, mások olyan tokkal rendelkeznek, amelyben a párna a térfogata többszörösére csökken. A súlya már egy kicsit nagyobb – kb. 250-350 g.
 • Tartósság – A memóriahabos utazópárnák ára magasabb, de jutalmuk a meglepően hosszú élettartam. Tartós huzattal kombinálva több ezer kilométerre és felejthetetlen élményekre való társat kap.

További praktikus tippek az utazópárna kiválasztásához

Utazás közben egyikünk sem szeretné, ha nem működő vagy nem megfelelő felszerelés lenne mellettünk. Gyakran a részletek határozzák meg az általános elégedettséget. Ha már van elképzelése arról, hogy milyen utazópárna töltelék lesz a jó választás, nézze meg az egyéb kritériumokat is:

 • Nincsenek éles illesztések : A jó minőségű utazópárnán nincsenek éles illesztések vagy varratok, amelyek kellemetlen nyomást és karcolást okozhatnak.
 • Évszaknak megfelelő anyag : A nyári utazáshoz értékelni fogja a hűvös pamuthuzatot, a téli hónapokban kényelmesen pihenhet a gyapjú- vagy plüsshuzattal ellátott párnákon.
 • A gyermekeknek szánt utazópárnák más méretekkel rendelkeznek : A gyermekeknek szánt utazópárnák kisebb méretekkel rendelkeznek (kisebb nyakkivágás és kisebb vastagság). Aranyos gyermek- és mesemotívumok jellemzik ezeket.
 • Hangsúly a huzat könnyű/egyszerű tisztíthatóságára : Az utazópárna huzatának könnyen tisztíthatónak kell lennie, tekintettel a különböző higiéniai körülményekre is, amelyeknek ki van téve. Jó választás az olyan utazópárna, amelynek levehető és mosható a huzata.
 • Rögzítési mód : Az utazópárna kiválasztásakor a rögzítési módra összpontosítson. Egyes szabások nem rendelkeznek szorító elemekkel a nyak köré. Mások, különösen a nyak körül 360°-ban elforgathatók, már praktikus rögzítéssel vannak ellátva. Ez lehet egyszerű szegecs, műanyag kapocs, gumiszalagokon keresztül történő meghúzás, vagy lehet gyors és tartós mágneses rögzítés.
 • Érdekes fejlesztések és felszereltség : Ha gyakran és hosszú utazásokon vesz részt, már bizonyára megtapasztalta a pihenést a különböző utazópárnák társaságában, és tudja, hogy milyen részletek határozzák meg az elégedettséget. A márkagyártók figyelnek a részletekre, ezért a drágább utazópárnákon a fejhallgatóhoz igazított formát talál (a párna speciálisan kivágott a fül környékén), és vannak oldalzsebek a kisebb személyes tárgyak (fejhallgató, füldugó, akár a telefon) számára. Külön füldugó és szemmaszk is jár hozzá.

Utazópárnák ára

Az utazópárnák nem tartoznak a drága tételek közé – különösen, ha figyelembe veszi előnyeiket és általános tartósságukat. Az, hogy egy olcsó modellt választ, vagy hajlandó többszörösét fizetni, az utazás intenzitásától és jellegétől is függ. Minél hosszabbak az utazások, annál inkább az utazópárnának is magasabb szintű támasztási és kényelmi követelményeknek kell megfelelnie.

Utazópárnák 3500 forintig

Már ezen az áron is széles választékot talál az egyszerűbb utazópárnákból , beleértve a gyermekeknek szánt változatokat is. Ezek közé tartoznak a felfújható párnák, a mikrogyöngyös vagy üreges szálakkal töltött nyakpárnák. Alkalmi utazásra alkalmasak, fejlett fejlesztések nincsenek rajtuk.

Utazópárnák 3500 és 10500 forint között

Ez a kategória, amelyet a jelenleg legkelendőbb utazópárnák képviselnek, ár/minőség arányával lenyűgözi. Itt talál anatómiailag kidolgozott, felfújható párnákat nagyon kellemes szövethuzattal, mikrogyöngyökkel töltött párnákat és számos jól elkészített memóriahabos utazópárnát. Hosszú utazások megbízható támaszaként már a legtöbb felhasználónak megfelelnek. A lényeg a megfelelő típus kiválasztása és a „szállítási“ méret figyelembe vétele, amikor a párna nincs használatban.

Utazópárnák 10500 forinttól

Szeretne egy jó minőségű memóriahabos utazópárnát számos átgondolt részlettel? Akkor ne hagyja figyelmen kívül a drágább modelleket, amelyek mágneses rögzítéssel, ergonomikus kialakítással, optimális légáteresztő képességgel és hosszú élettartammal rendelkeznek még intenzív használat mellett is. Keresettek az utazótokba elrakható utazópárnák.

A legjobb utazópárna márkák

 • Cabeau – Innovatív, modern és kényelmes utazópárnák találhatók a Cabeau kínálatában. Ideális az igényes utazók számára is. Rengeteg fejlesztés, extra minőségű anyagok.
 • Malia – Minőségi kidolgozású, felfújható utazópárnák egyedi, alátámasztást biztosító dizájnnal és beépített pumpával.
 • Samsonite – A Samsonite márka egyet jelent a minőségi poggyászokkal és bőröndökkel. Az utazók számára memóriahabos utazópárnákat készítettek.
 • Daydream – Ha szereti a mikrogyöngyökkel töltött utazópárnákat, akkor érdekes ajánlatot talál a Daydream márkától. Kényelmes huzattal és továbbfejlesztett tarkótámasszal.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Cabeau Evolution Cool®
+ támogatás minden oldalról
+ húzófülek, állítható méret
+ igényes utazóknak is alkalmas
⭐ 100 %22500 Ft Alacsony ár
2.Cabeau Evolution® S3
+ ergonomikus kialakítás memóriahabbal
+ kivételes kényelem hosszú utakon
+ kiváló fejtámasz különböző pozíciókban
⭐ 98 %17500 Ft Alacsony ár
3.Malia Utazó Felfújható
+ nagyon puha, de strapabíró mikroszálas anyagból
+ az utazópárna könnyű felfújása
+ innovatív design
⭐ 96 %6500 Ft Alacsony ár
4.Lifeventure Inflatable Neck Pillow
+ gyors töltő és kisütő szeleppel rendelkezik
+ ergonomikus forma, patkó forma
+ kapsz egy zacskót is a párna bepakolásáért
⭐ 96 %7000 Ft Alacsony ár
5.Bellatex Nyakpárna utazáshoz
+ gyerek utazópárna
+ kellemes anyag, jó ár
+ elégedett vélemények
⭐ 94 %4000 Ft Alacsony ár
6.Felfújható párna AceCamp Air Pillow U
+ anatómiai kialakítás
+ szarvasbőrrel bevont felület, könnyű felfújás
+ kellemes tapintású
⭐ 94 %8200 Ft Alacsony ár