Más

A legjobb kullancs elleni nyakörvek kutyáknak (recenziók és teszt) 2024

legjobb kullancs elleni nyakörvek kutyáknak
A tavasz beköszöntével a vérszomjas „ragadozók“ is felébrednek, amelyek nemcsak az embereket, hanem a négylábú kedvenceinket is veszélyeztetik. Kullancsok. Csak egy rövid sétára van szüksége a közeli parkban, és amikor visszatér, a kutya bőrébe fúródott kullancsot talál. Rosszabb esetben nem választ látható helyet, és később, többszörösére megnagyobbodva fedezi fel. A kullancsok veszélyes betegségeket terjesztenek, amelyek fatális következményekkel járhatnak. A kutyák azonban szívesen henteregnek a fűben, és a sűrű bokor kihívást jelent a keresésre! Ha meg akarja előzni a szörnyű következményeket, gondoljon előre a megelőzésre. A legjobb kullancs elleni nyakörvek kutyáknak hatékony és hosszú távú védelmet nyújthatnak, több hónapig, ezáltal megszabadítva a kellemetlen gondoktól vagy akár a félelmektől.

A kullancsok elleni megfelelő parazitaellenes szer kiválasztására azonban előre fel kell készülni. Az ajánlat gazdag, és alapos megítélést igényel, hogy ne ártson a kutyájának egy elhamarkodott alkalmazással. Figyelembe kell vennie a kutya életkorát, súlyát (méretét), a környezetet, amelyben mozog, valamint minden egészségügyi vagy egyéb korlátozást (betegség, más gyógyszerek használata, érzékeny bőr, vemhes vagy szoptató szuka).

Kutyája számára a pipetta, a riasztó spray, a sampon vagy a nyakörv lesz megfelelő? Mely parazitaellenes szerekkel rendelkeznek a legjobb tapasztalattal a tenyésztők a kullancsok elleni küzdelemben? Reméljük, hogy az alábbi választási útmutatóban szereplő tanácsok segítenek a döntésben. Az alábbi rangsorban megtalálja a legjobban értékelt termékeket a nyakörvek kategóriájában. A kullancs elleni nyakörvek recenzióira és tesztjeire összpontosítottunk, valamint a kiválasztottuk a TOP minősítésű termékeket. A bevált márkák, mint például a Bayer, az Intervet, a Menforsan, a Beaphar nem hiányozhatnak a kedvencek közül.

A legjobb kullancs elleni nyakörvek kutyáknak (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Bayer Foresto nyakörv 70cm 8kg-tól
✔️ Egyetlen repellens, újgenerációs nyakörv kullancsok és bolhák ellen, akár 8 hónap védelmet biztosítva.
✔️ A termék hosszantartó, ölő hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) és repellens aktivitással rendelkezik kullancsfertőzés (Ixodes ricinus) esetén.
✔️ Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen.

5 out of 5 stars (5 / 5)9000 Ft Alacsony ár
2.Bayer Foresto nyakörv 38cm 8kg-ig
✔️ Foresto®-t szigorú teszteknek vetettük alá, hogy bebizonyítsuk: nemcsak a kutyája, hanem az Ön és családja, valamint a környezet számára is biztonságos.
✔️ A nagyon jó eredményeknek köszönhetően a terméket már akár 8 hetes kutyakölykökön is lehet alkalmazni.
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8000 Ft Alacsony ár
3.Bayer Kiltix
✔️ A készítmény kutyák kullancs-, valamint bolhafertőzésének megelőzésére és megszüntetésére alkalmas. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását.
✔️ A kullancsok és bolhák ellen folyamatos viselés során, egyedülállóan hosszú ideig: 7 hónapon keresztül hatásos.
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4200 Ft Alacsony ár
4.Scalibor Nyakörv
✔️ A nyakörv 5 hónapig tartó védelmet biztosít kutyájának a kullancsok és szűnyogok ellen.

4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)4800 Ft Alacsony ár
5.Bolfo nyakörv 38/70 cm
✔️ Bolfo bolha és kullancsirtó nyakörv kutyák és macskák részére. A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart.

4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3200 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon kullancs elleni nyakörvet kutyáknak

Ha szeret a szőrös kedvencével a természetben futni, akkor számolnia kell azzal, hogy előbb – utóbb kapcsolatba kerül a kullanccsal. Egyre közelebb kerülnek a lakott területekhez, és egy emléket vihet haza, fekete „befúrt fej“ formájában a lakótelep körüli normál sétáról is. Miért fontos egyáltalán foglalkozni a kullancs elleni védelemmel? Milyen betegségeket terjeszt ez a parazita? Veszélyes a kullancs a kutyára?

mi az a kullancs

5 alapvető kérdés a kullancsokkal kapcsolatban

Mielőtt továbblépnénk a kutyák kullancs elleni védekezésének leggyakoribb módjaihoz, ismernie kell „ellenségét“. Íme, néhány alapvető kérdés, amelyekben megtalálja a fontos válaszokat.

1. Mi a kullancs?

A kullancs parazita, amely emberek, vadállatok, de a háziállatok vérével is táplálkozik. Vannak „érzékelői“, amelyek lehetővé teszik, hogy hő- és CO2 forrást regisztrálják a környezetben, így gyorsan azonosítani tudják áldozatukat. Lapos teste, 8 lába és gombostűnyi mérete van. Fején csápok vannak, amellyel lyukat képez a bőrön, amelybe a szájszervét illeszti, hogy vért szívjon. Szívás után néhány napot a vendéglátón tölt. Ez idő alatt többszörösére növeli a térfogatát a hasi részen, és észrevehetővé válik.

2. Milyen betegségeket terjeszt a kullancs?

A befúródott kullancs fájdalmas lehet, de a másik aspektus sokkal veszélyesebb. A szúnyog után az egészség és az életveszélyes fertőzések második „legproduktívabb“ hordozója. A leggyakoribbak a baktériumok és paraziták, amelyek a következő betegségeket okozzák: ehrlichiosis/vérzéses kullancsláz, borreliosis/Lyme-kór, babesiosis/babéziózis, anaplasmosis/anaplazmózis, mycoplasmosis/mycoplazmózis, kullancs-encephalitis.

3. Mikor van a kullancsszezon?

A kullancsszezon Magyarországon márciusban kezdődik, és október és november fordulóján az első fagyok kezdetével ér véget. A legaktívabbak áprilistól májusig. Augusztustól előfordulási gyakoriságuk fokozatosan csökken.

4. Mely területeken fordul elő a legtöbb kullancs Magyarországon?

Kullancsokkal találkozhat a lombhullató és vegyes erdőkben, a városi parkokban és a közeli ligetekben, a falu határában. Nem kell azonban arra hagyatkozni, hogy nincs kullancs ott, ahol élénk a forgalom. Ellenkezőleg. Alacsony tengerszint feletti magasságban akár a kert közelében is előfordulhatnak. Különösen, ha az egyik szomszédnak benőtt kertje van, magas fűvel és fás-cserjés benövésekkel. 1000 méter tengerszint feletti magasságtól előfordulási gyakoriságuk lényegesen alacsonyabb, meglehetősen ritka.

Arra is gondolt, hogy kullancs az áldozataira a fákról ugrik le? Ez az egyik mítosz. A magas fű szárán vagy az alacsonyabb fák levelein találhatók. És ezek azok a helyek, ahova a kutyája lelkesen ledobja magát!

5. Mely helyeken fúródik leggyakrabban a kullancs a kutyába?

A kullancs nem keres látható helyet a bőrön. Ott fúródik be, ahol nagyobb az esély arra, hogy hosszú ideig nem veszi észre. Keresi a meleg lágyékhajlatokat, a fülek területét, a nyakat a nyakörv alatt, és nem kivételes kullancsokat találni a lábujjak között sem. Ezek leggyakrabban ezek a helyek, amelyhez a kutya nem tud jól hozzáférni, vagy a tulajdonosok nem szentelnek rá kellő figyelmet a séta utáni ellenőrzéskor. Néhány kutya olyan erős szaglással rendelkezik, hogy megérzi a kullancsokat. Ha látja, hogy a kutya sétálás után egy helyen harapja a bundáját, és ideges, gyorsan nézze át ezt a helyet.

kullancs nagyítva

Kullancsok elleni parazitaellenes szerek alapvető típusai

Többféle készítmény létezik, amelyek célja a kutya egészségvédelme és a betegségének megelőzése a kullancsok által terjesztett fenyegetések ellen. A fenti táblázatban tippeket talált a kullancs elleni minőségi nyakörvekre, de a lehetőségek átfogó áttekintéséhez röviden elmagyarázzuk a többi kategóriát is. Ami megfelel az egyik kutyának, teljesen alkalmatlannak bizonyulhat a másik számára – a fajtától, a mérettől, az életkortól és az egyéni igényektől függően.

⏩ Pipetták / Spot-On

A népszerű parazitaellenes szerek közé tartoznak a pipetták a kullancsok és bolhák ellen (más néven spot-on). Kis mennyiségű folyadék kerül a bőrre a lapockák közé. A kutya nem éri el ezt a stratégiai helyet, így a hatóanyag ott hathat. Közvetlenül az alkalmazás után a kutya nem fürödhet a következő 2-3 napban.

A pipettában lévő folyadék általában több parazita (bolha és kullancs) ellen hat egyszerre. Több kategóriába sorolják őket, leggyakrabban súly szerint. Az alkalmazás után vízállóak, nem bűzlenek, és még kisgyermekek számára sem okozhatnak problémát. Hatékonyságuk átlagosan 4-8 hét, a készítménytől függően. Megölik (visszataszítják) a kullancsokat, mielőtt megtapadnának.

⏩ Rágótabletták kullancs ellen

Ez a megoldás polarizálja a kutyatenyésztőket. Az egyik csoport dicséri a rágótabletta nagy hatékonyságát (akár 100%-ig), a másik aggódik amiatt, hogy olyan terméket ad a kutyának, amely ritka esetekben hatással lehet a májára vagy az idegrendszerére. Nagyon könnyen alkalmazhatók. Rágótablettát úgy adja a kutyának, mint a nyalánkságot. A hatóanyag belép a véráramba, ahol 1-3 hónapig kering. Ez azonban nem akadályozza meg a kullancs megtapadását. Ha azonban a kullancs vért szív, néhány órán belül elpusztul. Néhány rágótabletta átfogó védelmet nyújt – még a kutya bélrendszerének belső parazitái ellen is.

⏩ Kullancsriasztó spray-k

A kullancsok (és más paraziták, beleértve a bolhákat, legyeket és szúnyogokat) elleni spray-k vagy riasztószerek megfelelőek alkalmi megoldásként, ha csak időnként megy a természetbe a kutyájával. Azonban a riasztószer alkalmazása érzékeny bőrű kutyáknál kellemetlen irritációt okozhat. Néhány kutya ingerülten reagál a spray tipikus hangjára. A spray hatékonyan használható a kutya alvóhelyének – ól, alom, matrac – kezelésére.

⏩ Elektronikus kullancsriasztók

Érdekes alternatíva az elektronikus riasztó. Ez egy kis medál, amely a kutya nyakörvén lóg. Mikrocsippet tartalmaz, amelyből ultrahangos impulzusok terjednek. 3 m-es sugarú körben taszítja a parazitákat a kutya körül. Biztonságos más kutyák és gyermekek számára, még vemhes szukák számára is. Nem tartalmaz toxinokat, amelyek irritációt okozhatnak. Minden fürdésnél (még egy váratlan ugrás is a vízbe) le kell venni a nyakörvről.

Hogyan válasszon kullancs elleni nyakörvet kutyáknak

⏩ Kullancs elleni samponok

A kutya rendszeres gondozásával kisegítő védelemi eszközként sampont is aplikálhat a kullancsok és bolhák ellen. Elpusztítja a jelenlévő parazitákat (valamint fejlődési szakaszukat is), így biztos lehet benne, hogy egyetlen veszélyes mini „ragadozó“ sem bolyong a szőrzetben. A legtöbb sampon akkor is használható, ha kutyája kullancsnyakörvet visel, vagy tablettát adott neki. Vigyázzon a kockázati kölcsönhatásokra! Ezért figyelmesen olvassa el a használati utasítást, hogy ne okozzon egészségügyi problémákat a kutyának (folyamodjon például a biztonságos természetes összetételűhöz). Ha kutyája nem szeret fürödni/úszni, kipróbálhatja a púdert vagy száraz sampont kullancsok ellen (leöblítés nélkül).

⏩ Nyakörvek kullancsok (és bolhák) ellen

Térjünk át arra, ami a választási útmutató fő témája. A kullancsok elleni nyakörvek több helyet érdemelnek a bemutatásra. A legkelendőbb parazitaellenes szerek közé tartoznak, és számos előnnyel rendelkeznek.

Különböző méretekben készülnek – akár egy kis 5 kilós kutyának, vagy egy nagy, 50 kilós kutyának is kereshet nyakörvet. Vásárláskor fontos követni a kutya nyakának kerületét és a gyártó ajánlásait. A kullancs elleni nyakörv hossza körülbelül 38-70 cm (több méretben és kategóriában – kis kutya, közepes kutya, nagy kutya). A „fogak“ segítségével könnyen beállítható a hosszuk. Ha felnőtt kutyája van, mindössze annyit kell tennie, hogy felteszi a nyakörvet úgy, hogy két ujja a nyakörv és a kutya nyaka közé férjen. Vágja le a felesleges nyakörvet körülbelül 5 cm-re a csattól. Ha kiskutyája (junior) van, ne vágja le radikálisan a nyakörvet, 2-3 hónap múlva ki kell engednie.

A kullancs elleni nyakörvek hatékonysága hosszú – 6-8 hónap. A hatóanyagok a kutya bőrén maradnak, és fokozatosan szabadulnak fel, hogy folyamatos védelmet biztosítsanak. Nem szivárognak a vérbe. Felszívódnak a bőr lipid rétegébe, ahonnan csak nagyon lassan mosódnak ki, így nem hat zavarólag, ha szükség szerint megfürdeti a kutyát. Általában nagyon jól tolerálják ezeket, bár a nyakörv alatt időnként bőrpír vagy ideiglenes szőrhullás jelentkezhet. Néhány a felhelyezés után 2 nappal, mások egy hét múlva kezdenek hatni. A kutya az első napokban nem fürödhet, különben a hatóanyag bőrön keresztüli terjedése lelassul.

A vékony gumi nyakörvben található anyagok a kullancsok minden fejlődési szakasza ellen hathatnak, akár közvetlenül is befolyásolhatják a nőstény kullancsok meddőségét, ezáltal hozzájárulva a kullancsok előfordulásának csökkentéséhez a környezetben.

Még a 2 – 3 hónapos kölykök számára is alkalmasak.

📌 A kullancs elleni nyakörvek használata is korlátozott?

Néhány nyakörv esetében érezni a vegyszer szagát, és egy kisebb lakásban ez az aroma zavaró lehet. Ügyeljen arra, hogy ilyen nyakörvvel ne vigye ágyába a kutyáját. Legyen óvatos, ha a kutya rendszeresen érintkezik kisgyermekekkel és macskákkal. A parazitaellenes nyakörvekben található egyes anyagok még a macskákra is mérgezőek. Ha kutyájánál allergiás reakciót vált ki röviddel a felhelyezés után (bőrpír, kiütés, sebek, állandó viszketés), vegye le a nyakörvet, és a használatát konzultálja állatorvossal.

sampon kutyáknak

Figyelembe a kutya igényeit

Miután felfedezte az első befúródott kullancsot, ne essen pánikba, és ne vásároljon elhamarkodottan parazitaellenes szert. Mérje fel kutyája egyéni igényeit. Ha több különböző terméken gondolkodik, kérjen tanácsot például az állatorvostól vagy a fajtájának tapasztalt tenyésztőitől. A kullancs elleni nyakörvek recenziói mindenképpen hasznos lehet, ahol első kézből tud meg értékes információkat.

A kutya kora és súlya

A nyakörvek választéka azonnal szűkül, miután kiszelektálja a nyakörveket a kutya méretének és korának megfelelően. Különösen legyen óvatos a kis fajták és a kölyökkutyák esetében. Ha nagyobb kutyák számára tervezett nyakörvet helyez fel nekik, az anyagok koncentrációja túl magas lesz és veszélyes a kutya számára. Ha a nőstény vemhes vagy kiskutyákat szoptat, a lehetőségek tovább csökkennek, például csak nem toxikus összetételűre, amely riasztó természetes olajokat, kivonatokat és illóolajokat (teafa, citromfű, rozmaring) tartalmaz.

A környezet, amelyben mozog

Ha a kutya egy háztartásban együtt él a macskákkal, óvakodjon a macskák számára mérgező permetrint tartalmazó nyakörvektől.

A gyakori erdei séták során természetesen jobban ki van téve a kullancsokkal való érintkezésnek, mint egy rövid séta közben a lakótelepen. Az első esetben hatékony védelemre van szüksége (peszticideket és inszekticideket tartalmazókra) vagy parazitaellenes tablettákra (hatékony megoldás sűrű és hosszú szőrű kutyák számára is). Az igazság az, hogy a kullancsok évről évre ellenállóbbak a nyakörvekben lévő vegyi anyagokkal szemben. Ha lakásban élő kutya számára keres védelmet, akkor a természetes anyagokat tartalmazó nyakörv és a sampon kombinációja a jó. Természetesen a gondoskodás magába foglalja a hajlatok, lágyék, szőrzet rendszeres ellenőrzését és kifésülését is. Vigyázzon, nehogy a kullancsot a ruháján vigye haza. Megtalálja az első melegvérű áldozatot.

Egészségügyi és egyéb korlátozások

A kullancsok elleni nyakörvek használatának számos korlátozása lehet, amelyekről olvassa el a használati útmutatót. Például nem szabad használni ezeket, ha a kutya 2 hónaposnál fiatalabb vagy 2 kg-nál könnyebb. Beteg vagy bőrbetegségekben (szőrhullás, száraz gyulladásos területek) szenved. Már beszéltünk a vemhes és szoptató nőstényekről, de inkább még egyszer megismételjük, mint hogy elfelejtsük ezt a fontos tényt.

Hatékonyság a paraziták ellen

Pontosan tudja, milyen parazitáktól szeretné megvédeni kutyáját? A minőségi készítmények nemcsak a kullancsok elleni védelemre vannak tervezve. A bolhák és a csípős rovarok csípései nagyon kellemetlenek, és szintén számos veszélyes betegség hordozói.

A parazitaellenes nyakörvek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek károsítják a rovar idegrendszerét, toxikusak, riasztók, vagy akár megzavarják a rovarok életciklusát, és megakadályozzák a további szaporodásukat (a nőstény kullancs nem csak, hogy nem tapad meg a kutyáján, hanem steril lesz a hatóanyaggal való érintkezés után). Leggyakrabban a következő anyagokat használják: permetrin, fipronil, metoprén, deltametrin, imidakloprid, propoxur.

Kullancs elleni nyakörvek ára

Mennyit fizet egy minőségi kullancs és bolha elleni kutya nyakörvért?

✅ Kullancs elleni nyakörvek kutyáknak 2800 forintig

Az alap árkategóriában természetes alapon működő nyakörveket talál. Illóolajokat, kivonatokat vagy természetes növényi olajokat tartalmaznak, amelyek aromájukkal taszítják az élősködő rovarokat az állattól. Legtöbbjük riasztó hatású, rovarirtó képességük elhanyagolható. Környezetbarát és megelőzésre alkalmas kiskutyák és vemhes szukák számára is. Itt azonban több inszekticid tartalmú terméket is talál.

✅ Kullancs elleni nyakörvek kutyáknak 5600 forintig

A jelenleg legeladottabb kullancs elleni nyakörvek ajánlata, amelyeket pozitív értékelések és a kutyatulajdonosok elégedettsége kísér. Ezek a parazitaellenes nyakörvek már olyan vegyi anyagok alapján működnek, amelyek képesek elpusztítani a kullancsokat, bolhákat és tetveket minden fejlődési szakaszukban. Ugyanakkor visszataszítanak más csípős rovarokat is – legyeket, szúnyogokat, árvaszúnyogokat. Nem mindegyik alkalmas vemhes szukákra, némelyik kölyköknek is csak fél éves kortól. Ügyeljen az egy háztartásban élő macskával való érintkezéssel is (ez azonban a hatóanyag típusától függ).

✅ Kullancs elleni nyakörvek kutyáknak 5600 forinttól

A legjobb kullancs elleni nyakörvek nem adnak esélyt ezeknek a parazitáknak. Itt talál prémium parazitaellenes nyakörveket, amelyek magas és átlag feletti hosszú hatékonysággal rendelkeznek (akár 8 hónapig). Kiváló recenziók és jó eredmények a kullancs elleni nyakörv teszteken, jó tolerálhatóság és egészségbiztonságra fektetett hangsúly. Ne féljen a magasabb ártól! Ha „elosztja“, akkor egy 8400 forintos nyakörv 8 hónapos hatékonysággal, havi 1050 Ft-ra jön ki a megbízható védelemért!

A legjobb kullancs elleni nyakörv márkák

A gyorsabb tájékozódás érdekében összefoglaljuk az ellenőrzött márkák listáját és a legnépszerűbb termékeiket a parazitaellenes szerek kategóriából.

  • Bayer – Minőségi kullancs elleni nyakörv és spot-on szortiment is. Nagy hatékonyság, nagyon jó védelem és megelőzés. Nagyszerű recenziók. Ajánljuk a Bayer Foresto, Kiltix, Advantix termékeket.
  • Invervet – A Scalibor Protectorband nyakörv két felhasználóbarát szempontot egyesít. Kiváló hatékonyság és kedvező ár. Alkalmas vemhes és szoptató szukáknak is. Bravecto rágótabletta is megtalálható a kínálatban.
  • Beaphar – Nyakörvek és pipetták szélesebb választéka, amelyek természetes hatóanyagokon alapulnak. Természetes riasztószer kémia nélkül. Alacsony ár.
  • Menforsan – A természetes alapú parazitaellenes termékek másik népszerű gyártója. Legtöbbjük macskáknál és kutyáknál is alkalmazható, amelyek allergiásak az általános inszekticidekre.
  • Sergeants – Megfizethető, kullancs elleni nyakörvek, amelyek aktív vegyi anyagokat tartalmaznak. A Dual Action nyakörv hat hónapig hatékony védelmet biztosít, kellemes vanília illatú.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Bayer Foresto nyakörv 70cm 8kg-tól
✔️ Egyetlen repellens, újgenerációs nyakörv kullancsok és bolhák ellen, akár 8 hónap védelmet biztosítva.
✔️ A termék hosszantartó, ölő hatással (Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) és repellens aktivitással rendelkezik kullancsfertőzés (Ixodes ricinus) esetén.
✔️ Hatékony a lárva- vagy nimfaállapotú, illetve kifejlett kullancsok ellen.

5 out of 5 stars (5 / 5)9000 Ft Alacsony ár
2.Bayer Foresto nyakörv 38cm 8kg-ig
✔️ Foresto®-t szigorú teszteknek vetettük alá, hogy bebizonyítsuk: nemcsak a kutyája, hanem az Ön és családja, valamint a környezet számára is biztonságos.
✔️ A nagyon jó eredményeknek köszönhetően a terméket már akár 8 hetes kutyakölykökön is lehet alkalmazni.
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8000 Ft Alacsony ár
3.Bayer Kiltix
✔️ A készítmény kutyák kullancs-, valamint bolhafertőzésének megelőzésére és megszüntetésére alkalmas. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását.
✔️ A kullancsok és bolhák ellen folyamatos viselés során, egyedülállóan hosszú ideig: 7 hónapon keresztül hatásos.
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4200 Ft Alacsony ár
4.Scalibor Nyakörv
✔️ A nyakörv 5 hónapig tartó védelmet biztosít kutyájának a kullancsok és szűnyogok ellen.

4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)4800 Ft Alacsony ár
5.Bolfo nyakörv 38/70 cm
✔️ Bolfo bolha és kullancsirtó nyakörv kutyák és macskák részére. A nyakörv bolhák ellen 4 hónapig hatékony, a kullancsok elleni hatás 10 hétig tart.

4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3200 Ft Alacsony ár