Gyermek áru

A legjobb gyerek etetőszék (recenziók és teszt 2024)

legjobb gyerek etetőszék A szülőknek a kisgyermekeik számára mindjárt számos fontos dologra van szükségük. A babakocsik és kiságyak mellett az egyik legkelendőbbek a magas gyerek etetőszékek, amelyek a korai gyermekkorban több évig használhatók. Ha jól vásárol, akkor nem kell aggódnia a baba biztonságáért evés közben. Mivel a piac túlzsúfolt ebben a szegmensben, és az egyik hangzatos márka váltakozik a másikkal, ezért nagy fába vágtuk a fejszénket: kiválasztani a piacon a legjobb gyermek étkezőszékeket, és felmérni előnyeiket és hátrányaikat, amelyek megérdemlik az Önök figyelmét.

A kiváló minőségű, modern formatervezésű gyermek etetőszék kényelmet nyújt Önnek. Amellett, hogy a gyermek biztonságosan ül, és a székbe rögzítve van, egyúttal helyesen is ül. Háta és lábai megfelelő szögben vannak, figyelembe véve életkorát és fejlődési igényeit. Elvárhatja a stabil konstrukciót, amely biztonsági funkciókkal van felszerelve, és az átalakítás lehetőségét praktikus asztalra és székre, arra az esetre, amikor a gyermek már felcseperedett. A keresett tulajdonság az anyagok egyszerű karbantartása és tisztítása, egyszerűen egy ruhával történő letörlése.

A gyermek étkezőszékek recenziója bemutatja a sokféleséget – mind az ár, mind a design szempontjából. Egy dolog közös – hisszük, hogy olyan minőségi termékek találhatók a rangsorban, amelyek nem fognak csalódást okozni. Ha orientálódni szeretne a lehetőségek között, amit a piac kínál, és amennyire csak lehet, szeretné a gyermek etetőszéket az életstílusához igazítani, akkor javasoljuk a cikk második felét is – választási útmutatót, ahol figyelembe vesszük az egyes konstrukciók pluszait és mínuszait, és a felhasználási lehetőségeiket a gyermekek igényei szerint.

A legjobb gyerek etetőszék (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.CARETERO Luna
Anyaga: Műanyag
Max. teherbírás: 15 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ állítható magasság
+ levehető tálca
5 out of 5 stars (5 / 5)31700 Ft Alacsony ár
2.CARETERO Homee
Anyaga: Műanyag
Max. teherbírás: - kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ összecsukható kivitell (2in1, 3in1)
+ mosható huzat és levehető huzat
5 out of 5 stars (5 / 5)45600 Ft Alacsony ár
3.Zopa Space
Anyaga: Fém
Max. teherbírás: 15 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ fekvő helyzetbe állítható
+ összecsukható kivitel
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)46600 Ft Alacsony ár
4.Kinderkraft FINI
Anyaga: Fém, Fa, Műanyag
Max. teherbírás: 20 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ összecsukható kivitell (2in1, 3in1)
+ levehető tálca
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32500 Ft Alacsony ár
5.HAUCK Alpha+ Fa szék Walnut
Anyaga: Fa
Max. teherbírás: 90 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ levehető tálca
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31500 Ft Alacsony ár
6.Dolu Gyerek etetőszék
Anyaga: Műanyag
Max. teherbírás: 15 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 3-pontos biztonsági öv
+ csúszásgátló talpak
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)9500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon gyermek etetőszéket?

Ha gyermeke Önnel egy asztalnál szeretne lenni, itt az ideje, hogy vásároljon egy gyermek étkezőszéket, amely nem okoz majd csalódást. A berendezés része, amely megkönnyíti a konyhában az életét és mozgását. A gyermeket megvédi a leeséstől, helyesen és biztonságosan ül, karnyújtásnyira van Öntől, és már kisgyermekkortól megtanulja bizonyos szinten a társadalmi szokásokat a fő étkezőasztalnál, és a megfigyeléssel tanul.

A megfelelő gyermek etetőszék kiválasztásánál, amely legalább néhány évig szolgálja gyermekét nem szabad azt alapul venni, hogy megfelel-e a konyhaszekrényhez és a többi berendezés stílusához. Lemerjük írni, hogy a piac annyira széles, hogy ezzel minden bizonnyal nem lesz problémája. Az Ön feladata az lesz, hogy elég stabil, biztonságos, jól mozgatható, tárolható és könnyen tisztítható tartós felületi kivitelezésű gyerek etetőszéket találjon.

legjobb etetőszék

Fa vagy műanyag?

Talán nincs is olyan szülő, aki ne emlékezne a klasszikus fából készült etetőszékre, amelynek „félkarzata” van, valamint átalakítható asztalra és székre. Sok háztartásban még ma is megtalálható a bevált klasszikus, szó szerint évtizedeket és generációkat túlélt, annak ellenére, hogy a kényelem és a biztonság szintje nem volt a legmagasabb. A magas fa etetőszékeket továbbra is nagyon jól értékesítik, és egy bizonyos fogyasztói csoport nem enged belőle. Esztétikus és funkcionális fa bútordarab modern dizájnnal. A legtöbb esetben a gyártók puha párnázattal és legalább hárompontos biztonsági hevederrel egészítették ki. Minden él szépen lekerekített.

Hátránya azonban, hogy a háttámla nem állítható, tehát elsősorban azoknak a gyermekeknek ajánlott, akik már képesek egyedül ülni. Nem szabad elfelejteni a nagyobb súlyt és méreteket, és így a rosszabb szállítási lehetőségeket. Nyaralásra fa székkel minden bizonnyal nem indul el.

Nagy versenytársaik a műanyag és fém-műanyag gyermek etetőszékek lettek, amelyek jelenleg a legkényelmesebb megoldás nem csak ülő gyermekek számára, hanem egyes esetekben az élet első hónapjaiban lévő gyermekek számára is. A háttámla és a lábtartó állíthatósága miatt tökéletesen alkalmazkodnak a különféle korú gyermekek fizikai képességeihez.

Azokat, amelyek szinte fekvő helyzetbe állíthatók születéstől használhatja – ezek alkalmanként „nyugágyakként“ is szolgálnak. Puha párnázat, 5 pontos biztonsági övek, lekerekített élek, kis súly, szállítókerekek és kifinomult összecsukható kialakítás növelik a használat kényelmét. Manapság sok esetében a magasság több szinten is beállítható – pulttal az ebédlőasztal szintjére, de sokkal alacsonyabbra is, amikor a gyermek játszik.

A gyermekek biztonsága kiemelkedően fontos

Mielőtt gyermek etetőszéket vásárol, ellenőrizze, hogy a termék megfelel-e az EN 14988 európai szabványnak – azaz biztonságos a gyermekek számára. Ez a megjelölés azt feltételezi, hogy a termék rendben van. A modern gyermek etetőszékek általában három- vagy ötpontos biztonsági rögzítéssel vannak felszerelve. A legjobbak esetében minden komponenst egy kézzel lehet rögzíteni. Összecsukható konstrukció esetén kövesse a fogyasztói értékeléseket – jó tudni, hogy az összes elem tökéletesen illeszkedik-e egymáshoz.

Ha a konstrukció alsó része kerekekkel van ellátva, keressen információt a fékekről, hogy megakadályozza a szék spontán mozgását, abban az esetben, amikor a gyerek mozog benne és a padló kissé egyenetlen. A megbízható szakmai tesztekben szintén talál információkat, a párnázat anyagának lehetséges káros hatásairól. A tisztázatlan eredetű olcsó gyerek etetőszékek esetében még rákkeltő anyagokról is lehet szó, amelyeket az EU nem engedélyezett.

bébi étel

A gyerek etetőszékek fontos tulajdonságai és elemei

Állíthatóság

Különösen a műanyag és fém-műanyag székek esetében számos állíthatósági lehetőség van:

  • Háttámla állíthatósága – legalább három fokozatban, tekintettel arra, hogy a gyermek mennyire képes egyedül ülni.
  • Lábtámasz állíthatósága – azok értékelhetik, akik gyermeke kisebb, és ülésnél szükséges a lábak támasztása, illetve egyenesen tartása.
  • Tálca állíthatósága – lehetővé teszi a gyermek teste és az ételek közötti távolság csökkentését. A gyermek biztonságosan eléri az ételt, és nem önti magára.
  • Ülésmagasság állíthatósága – a modern székek népszerű jellemzője. A „etetés” helyzetből néhány kattintással a szék alsóbb helyzetbe kerül a játszáshoz, ami egyúttal az örök mozgó gyermek számára sokkal biztonságosabb.

Konstrukció típusa

A fa gyermek etetőszékek esetében valószínűleg nem találkozik összecsukható konstrukcióval, de ez a 2in1 változat továbbra is remekül eladható. A műanyagok esetében a praktikus összecsukható konstrukció dominál és kisebb mértékben érdekes 2in1 kivitel.

  • Összecsukható konstrukció – akkor fogja választani, ha helyet kell megtakarítani a konyhában, vagy ha tudja, hogy a gyerek etetőszéket magával viszi utazáskor. Praktikus méretűre összecsukható, és még az autó csomagtartójában sem foglal el sok helyet. Ezen felül számos állíthatósági lehetőséget kínál.
  • 2in1 konstrukció – alapvetően stabil „bútordarab”, amely esetében a magas szék egy mozdulattal vagy néhány kattintás után teljes értékű alacsony székké és asztallá alakul, a két rész kulcsfontosságú elemekkel egyesül. Szinte nincs állíthatósági lehetőség.

Pult / tálca

Figyeljen arra, hogy a pult/tálca eltávolítható-e, állítható-e, kettős-e és a belső része eltávolítható és megtisztítható-e.

Biztonsági hevederek

Jelenleg kötelező felszerelés. Egy kisgyermek állandóan találgat és próbálgat, felfedezi a világot és mozgási lehetőségeit. A szülő számára megfizethetetlen az a tudat, hogy biztonságosan ül a gyermek. Fontos jellemzője nem csak a pontok száma (1,3 vagy 5), hanem a csatok könnyű kezelhetősége és a hevederek hosszának beállítási lehetősége is.

Tároló kosár

Biztosan értékelni fogja ezt a funkciót, ha etetés közben le kell kötnie a gyermek figyelmét, és kéznél van a rengeteg játék és lebilincselő dolog.

Tartós párnázat

A kiváló minőségű gyerek etetőszéknél a párnázat anyaga tartós PVC vagy műbőr, amelyet törlőronggyal vagy nedves törlőkendővel elég letörölni és ismét tiszta. Senki sem akarja a makacs, ellenálló foltokat tisztítani minden nap. Ezen túlmenően a párnázat célja, hogy kényelmet adjon a gyermeknek, és kellemes érzést keltsen etetés közben.

Gyerek etetőszék „lábai“

Ezt nevezhetjük a tartószerkezet alsó részének. Ennek alapja a jó egyensúly és stabilitás. Ügyeljen arra, hogy a szék lábai ne legyenek túl élesek, különben megsérülhet a padló annak mozgatásakor. Kerekek esetén legalább a hátsó kerekeknél fékre is van szükség. Ne felejtse el, hogy az ebédlőasztalhoz vagy konyhabútorhoz közel tolt gyermek a szilárd akadálytól elrugaszkodva a saját erejével és súlyával az egész széket felboríthatja hátrafelé, függetlenül a kiváló teszteredményektől. Ez azonban már a szülők feladata – a gyerekek mellett maximálisan ébernek kell lenniük.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.CARETERO Luna
Anyaga: Műanyag
Max. teherbírás: 15 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ állítható magasság
+ levehető tálca
5 out of 5 stars (5 / 5)31700 Ft Alacsony ár
2.CARETERO Homee
Anyaga: Műanyag
Max. teherbírás: - kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ összecsukható kivitell (2in1, 3in1)
+ mosható huzat és levehető huzat
5 out of 5 stars (5 / 5)45600 Ft Alacsony ár
3.Zopa Space
Anyaga: Fém
Max. teherbírás: 15 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ fekvő helyzetbe állítható
+ összecsukható kivitel
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)46600 Ft Alacsony ár
4.Kinderkraft FINI
Anyaga: Fém, Fa, Műanyag
Max. teherbírás: 20 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ összecsukható kivitell (2in1, 3in1)
+ levehető tálca
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)32500 Ft Alacsony ár
5.HAUCK Alpha+ Fa szék Walnut
Anyaga: Fa
Max. teherbírás: 90 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 5-pontos biztonsági öv
+ levehető tálca
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)31500 Ft Alacsony ár
6.Dolu Gyerek etetőszék
Anyaga: Műanyag
Max. teherbírás: 15 kg
Ajánlott korosztály: 6 hónapos kortól
+ 3-pontos biztonsági öv
+ csúszásgátló talpak
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)9500 Ft Alacsony ár