Más

A legjobb fürdőköpenyek (recenziók és teszt) 2024

legjobb fürdőköpenyek
Létezik olyan ruházat, amely tökéletesen felidézi az otthon jólétét, a pihenést és a kellemes szabadidőt? Igen, ez egy fürdőköpeny. Biztosan volt már Önnek is egy, és ha még nem, akkor itt az ideje, hogy megtalálja a tökéletes fürdőköpenyt magának (vagy partnerének). A következő rangsorban tippeket talál a legjobb női és férfi fürdőköpenyekre vonatkozóan, amelyek dizájnjukkal és anyagminőségükkel felkelthetik érdeklődését.

Bár első pillantásra könnyű feladat, azonban az ideális fürdőköpeny kiválasztása előtt alaposan mérlegelje igényeit és várható használatát. Bontsuk le néhány fontos kérdésre:

 • Meleg, nedvszívó és „macis” fürdőköpenyt keres, amelyet fürdés után megszáradásra és felmelegedésre használ?
 • Vagy vonzza Önt egy attraktív, könnyű szatén fürdőköpeny, amely még vonzóbbá teszi?
 • Tetszik Önnek, azaz ötlet, hogy reggel, ébredés után, kényelmes fürdőköpenybe bújva élvezze a reggeli kávét?
 • Szeretne egész nap pihenni a kedvenc sorozatát nézve, vagy egy könyvvel a kezében?
 • Mit szólna egy virágos kimonó fürdőköpeny magára dobásához a medencében való úszás után?

A fürdőköpeny kiválasztása a megfelelő anyag, hossz, szabás/fazon és általános kinézet kiválasztását jelenti. A következő útmutatóban egy kicsit többet fogunk elmondani az összes részletről. A fürdőköpeny megvásárlása még a másik felének sem lesz többé kihívás. Ha biztos akar lenni a jó választásban, ne hagyja ki a fürdőköpenyek felhasználói recenzióit, ahol többet megtudhat az anyagok minőségéről, de az ápolásról is. Élvezze az otthoni kényelmet minőségi fürdőköpenyben, és azonnal javul a hangulata!

A legjobb fürdőköpenyek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Női köntösök
1.Lady opál meleg női köntös
✔️ Mikroplüss5 out of 5 stars (5 / 5)18200 Ft Alacsony ár
2.Silver szatén női köntös
✔️ Szatén4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)10900 Ft Alacsony ár
3.Kola Ametyst női köntös
✔️ Mikroplüss4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)17500 Ft Alacsony ár
4.Abi Onyx női köntös
✔️ Mikroplüss4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17500 Ft Alacsony ár
5.Dream Star női köntös
✔️ Mikroplüss4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18700 Ft Alacsony ár
Férfi köntösök
1.Férfi köntös Molto
✔️ Mikroplüss5 out of 5 stars (5 / 5)16100 Ft Alacsony ár
2.Sötétszürke fürdőköpeny DKNY
✔️ Mikroplüss4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)21500 Ft Alacsony ár
3.Férfi köntös Gordon
✔️ Mikroplüss4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)21900 Ft Alacsony ár
4.Sötétszürke köntös Professor
✔️ Mikroplüss4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
5.Fernand férfi köntös
✔️ Mikroplüss4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)20400 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon női/férfi fürdőköpenyt

A fürdőköpeny tökéletes öltözék lehet a pihenéshez, ugyanakkor luxus darab, amely diszkréten sejtet valamit, de nem mutat meg mindent. Mindenekelőtt a női fürdőköpenyek változatosak – szabásban, anyagban és általános kialakításban egyaránt. A férfi fürdőköpenyek inkább univerzálisak, és arra összpontosítanak, hogy kényelemérzetet adjanak viselőjüknek. Akár fürdőköpenyt választ magának, akár a másik felének, akár egy barátnőjének ajándékba, figyeljen az alábbi lényeges dolgokra.

Fürdőköpeny funkciói – vagyis: Hogyan fogja használni a fürdőköpenyt?

A fürdőköpeny hétköznapi otthoni ruházatnak mondható. Nem csak otthonában viselheti, hanem a wellness- és szépségközpontok nélkülözhetetlen része is. Itt azonban nem a saját fürdőköpenyét viseli, hanem egyet abból, amely ott található, ez általában kellemes tapintású, leggyakrabban fehér színben és céglogóval, és kikölcsönzik Önnek néhány órára.

A fürdőköpenynek, amelyet otthon szeretne használni néhány fő feladata lehet:

 • Fürdés után szárítja a bőrt. Semmilyen módon nem bök, nem szúr, és nem irritálja a bőrt.
 • Kellemesen felmelegít fürdés után, vagy akár reggeli ébredés után.
 • Szatén kivitelben gyönyörűen mutatja az alakját, és szépen illeszkedik a hálóruhához.
 • Ruházatként is használható a medence és a belső tér közötti mozgáshoz.
 • A kórházban való tartózkodás ideje alatt a felszerelés szinte szükséges része (különben nem is engedik, hogy sétáljon a kórház területén).
 • Lefedi mindazt, amelynek fedettnek kell maradni. Még akkor is, ha a futár egy csomaggal meglepi Önt kora reggel.
 • Tökéletes esti viselet lehet a TV-hez, amikor már nem szeretne farmerben maradni, vagy akár pizsamát viselni.
 • Kényelme pihentető. Egy kényelmes fürdőköpenyben könnyen elfelejtheti a mindennapi munkahelyi stresszt és a felelősséget.

fürdőköpenyek

Kedvenc anyagok fürdőköpeny esetében

Az anyag kiválasztásakor döntő a várható használat. Az anyag meghatározza a fürdőköpeny súlyát, használatát az évszakok során, a nedvszívó képességet és az ápolási követelményeket.

Szatén és selyem

A minőségi szatén fürdőköpeny drágakő minden nő ruhatárában. Ez az anyag könnyű, hűvös és légies. Nagyszerű kettesben eltöltött romantikus pillanatokhoz. A nedvszívó képesség mértéke azonban alacsonyabb, és a nedves foltok nem állnak jól rajta. Hasonló, vagy talán még jobb minőséget kínál a luxus selyem. Számítson azonban arra, hogy nem melegít, csak hatékonyan növeli vonzerejét és titokzatosságát.

Viszkóz

A viszkóz hasonló felhasználást kínál, mint a fent említett anyagok. A selyem megfizethető alternatívájának tekintik. Ez egy szál, amelyet ökológiai eljárással állítanak elő cellulózból, és nem kíséri igényes kivonás a selyemhernyókból. A viszkóz fürdőköpenyek könnyűek, légiesek és elegánsak.

Mikro plüss

Kedveli a finom és puha fürdőköpenyt, amelybe szívesen beburkolózik? A mikro plüss alapja 100% poliészter, finom bolyhokkal, amely egy plüssjátékhoz hasonlít. A mikro plüss fürdőköpeny könnyű, de rendkívül meleg, mint a legtöbb modern mikro plüss takaró. Mosás után gyorsan újra pelyhes, nem hajlamos az összecsomósodásra. A vízfelvevő képessége azonban magas. Ha közvetlenül fürdés után használja, nedves marad.

Pamut

A pamut fürdőköpeny hagyományos választás, amely nem okoz csalódást. Ez egy természetes anyag, amely kellően tartós, de ugyanakkor finom és puha, sok mosás után sem veszít színéből. A pamutot kiváló nedvszívó képesség jellemzi. Egyre gyakrabban találkozhat a biogazdaságból származó BIO pamuttal is, növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül. Érzékeny bőrű emberek számára is alkalmas.

Frottírszövet

A frottír fürdőköpenyek 100% pamutból készülnek, amelyet speciális szövéssel készítenek, hogy kis hurkokat hozzanak létre. Leggyakrabban frottír anyaggal találkozhat bolyhos, nagy nedvszívó képességű törülközők esetében. Ezért nem kell kételkedni, hogy egy ilyen fürdőköpeny más tulajdonságokat mutatna. Finom, puha, erősen nedvszívó és meleg, még a hideg hónapokban is használható. Figyeljen azonban a karbantartásra. Mosáskor kerülje a mosógéleket és öblítőszereket, amelyek elnyomják a szerkezetét, így a nedvszívó képessége és puhasága is csökken.

Bambusz

Ha olyan anyagot keres, amely kiváló antibakteriális és hipoallergén tulajdonságokkal rendelkezik, akkor nézzen körül a bambusz fürdőköpenyek kínálatában. Egyesítik a decensséget és a finom eleganciát. A bambuszrostoknak tulajdonítják a szagok eliminálásának képességét. Érdekes hőszabályozó képességeket mutat . Nyáron hűt, télen melegít. Ez egy olyan anyag, amely érzékeny bőrre is alkalmas.

Flanel

Már az első érintésre felismeri a tipikus kockás flanelt. Ez egy másik anyag, amely 100% pamutból készül. A fő jellemzője a „szőrös felület„, általában mindkét oldalon – bordó, kék és barna szín. A flanel fürdőköpeny könnyű, de ugyanakkor kellemesen meleg. A karbantartási követelmények nem magasak, hasonlóan a pamuthoz. Ezenkívül az előnye, hogy kevésbé gyűrődik = nem igényel vasalást és mindig jól néz ki.

Férfi köntösök

Fürdőköpeny méretek

Ha olyan fürdőköpenyt szeretne, amely jól illeszkedik a vállára, válassza a konfekció méretet, amelyet általában hord. S, M, L, XL, XXL méretekkel találkozhat a fürdőköpenyek esetében vagy dupla számokkal is, például L / XL. A luxus fürdőköpenyek esetében részletesebb mérettáblázatokkal is találkozhat, közvetlenül a gyártóktól, ahol a fürdőköpenyek számozása például 36, 38, 40, 42 stb.

Figyeljen az „univerzális méret“ jelzéssel ellátott fürdőköpenyekre. Ennek ellenére valahol megvannak a határaik, és az M – XL méretű női alakokra ajánlottak. Az S méretre szükségtelenül nagyok és formátlanok lehetnek; az XXL mérettől kezdve az elülső részeknek már nem kell megfelelően átfedniük egymást.

A fürdőköpenyek alapvető fazonjai/szabásai

A fürdőköpenyek fazonjaiban/szabásaiban nincs nagy változás. Minek változtatni azon, ami ilyen megbízhatóan működik! Ezért a fürdőköpenynek leggyakrabban „kabát“, vagy ha szeretné „kardigán“ fazonja/szabása van, lefelé egyenes vonalú vagy kissé bővülő és az „A“ betű formáját követi. Azonban biztosan nincs hangsúlyos válla vagy alakformáló bevarrása.

Az ujjak szélei, bal és jobb oldalon, ki lehetnek emelve szélszegéllyel azonos tónusú vagy kontrasztos színben. A szatén daraboknál a szélén csipke szegélyt is alkalmaznak. Extra nagy és kényelmes kapucnival ellátott fürdőköpenyek is rendelkezésre állnak. Ezen kívül mindenképpen két elülső zseb is jól jön – minél nagyobb és mélyebb, annál több személyesebb dolgot tehet bele.

Fürdőköpenyek hossza

A fürdőköpenyek hossza is szorosan összefügg a fazonnal/szabással. A férfi fürdőköpenyek ebből a szempontból is konzervatívabbak. Hosszuk megközelítőleg a térdtől a bokáig terjed. A női fürdőköpenyek már a lábak nagy részét is szabadon hagyhatják. Nagyon népszerűek a combközépig érő szatén fürdőköpenyek, közvetlenül utánuk következnek a kényelmes térd alá érő mikro plüss fürdőköpenyek.

Fürdőköpenyek záródása

Végül is egy övvel, amely ugyanabból az anyagból készült, mint a fürdőköpeny! Pontosan erre fog gondolni, mint az első lehetőségre, hogy kényelmesen keresztezze és megkösse a fürdőköpenyt. Ha fürdőköpenyt visel közvetlenül a testén (fehérnemű vagy pizsama nélkül), és azt szeretné, hogy mindkét keze szabad legyen, akkor egyszerű és praktikus záródásra van szüksége, amely minden fontosat eltakar. Szeretjük a fürdőköpenyekkel kapcsolatos „könyörületességet“. Nem veszik észre, hogy ha 5 kilót hízik, akkor is egyszerűen egy övvel a derekán megköti.

Cipzáras fürdőköpenyek is rendelkezésre állnak. Kialakításuk révén hosszú puha kapucnis pulóverekre (térdig érő vagy térd alatti) hasonlítanak. Lezser dizájnnal rendelkeznek, nagy kapucnival kiegészítve, és otthoni ruháknak tűnnek. Tökéletesek a kanapén fekvéshez TV nézéskor. Nem kell figyelnie, hogy véletlenül nem mutat-e többet, mint szeretné. Kényelmesen pihenhet, akár aludhat is. Enyhe hátránya azonban maga a cipzár, amely a csupasz bőrön hidegíthet.

Kedvenc színek és minták

A fürdőköpenyek vezető színei: fehér, krémszín, szürke, rózsaszíntől bordóig, sötétkék. Pontosan egyszerűségük és sokoldalúságuk miatt vonzóak. Bármilyen otthoni vagy hálóruhához jól illeszkednek.

Minták közül találkozhat a hagyományos függőleges csíkokkal, csillagokkal, pöttyökkel, állatmintákkal (zebra, vadállatok), virágmintákkal. Az utóbbi években előtérbe kerültek egzotikus motívumok is – flamingók, kolibrik, trópusi növények és levelek – kék, rózsaszín, sárgabarackszín, zöld vagy fekete fényes alapon.

A mintában és színben jellegzetes, feltűnő fürdőköpenyt azonban kissé nehezebb összehangolni a fehérneművel vagy fürdőruhával. Ha ad a részletekre, ragaszkodjon egy időtálló, egyszínű jó minőségű fürdőköpenyhez, amely kiemeli bőrének tónusát, és növeli a jókedvét az önbizalmát.

Fürdőköpenyek ára

Úgy tekinthet a fürdőköpenyre, mint az otthoni gardrób új kedvenc darabjára. Ez az árától is függ, vagy inkább attól, hogy szeretne-e többet fizetni. A fürdőköpenyek gazdag kínálatát 3 alapkategóriára osztottuk, és ezekről rövid értékelést is készítettünk.

✅ Fürdőköpenyek 10500 forintig

Ezek klasszikus fürdőköpenyek, amelyek nem nyűgözik le egyediségükkel, de azért funkciójukat ellátják. Itt hagyományos szabásokat/fazonokat, színeket és mintákat talál, olyan népszerű anyagokból, mint a pamut, a mikro plüss és a könnyű viszkóz. Választáskor vegye figyelembe például a fürdőköpeny recenziókat. Vásároljon ellenőrzött kiskereskedőknél. A gyanúsan olcsó fürdőköpenyekben nem biztos, hogy kellemesen fogja magát érezni, néhány mosás után szöszösek maradnak, vagy mosás közben összenyomódnak a szálak. Gyenge pontjuk lehet az alacsony nedvszívó képességük vagy a test melegítésének képességük is.

✅ Fürdőköpenyek 21000 forintig

Kategória, ahol megtalálja a jelenleg legeladottabb fürdőköpenyeket, az összes kedvenc anyagból. Nem hiányozik itt a minőségi pamut, szatén és bolyhos frottír. Részletes kivitelezésükkel (mutatós szegély, hímzés és csipke), stabil színekkel, de divatos mintákkal is lenyűgözhetik Önt. Ebben a kategóriában talál gyönyörű kimonó szabású női fürdőköpenyt is, amely nemcsak az éjszaka, hanem a medence melletti nyári nap dísze is lesz.

✅ Fürdőköpenyek 21000 forinttól

Prémium anyagok, neves gyártók, nagy hangsúlyt fektetve a pontosságra és a hosszú élettartamra. Ezek a luxus fürdőköpenyek nagyszerű ajándékok egy szeretett személy számára. Ha ismeri az ízlését, akkor a legjobb fürdőköpeny kiválasztásával nagy örömet szerezhet.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Női köntösök
1.Lady opál meleg női köntös
✔️ Mikroplüss5 out of 5 stars (5 / 5)18200 Ft Alacsony ár
2.Silver szatén női köntös
✔️ Szatén4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)10900 Ft Alacsony ár
3.Kola Ametyst női köntös
✔️ Mikroplüss4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)17500 Ft Alacsony ár
4.Abi Onyx női köntös
✔️ Mikroplüss4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17500 Ft Alacsony ár
5.Dream Star női köntös
✔️ Mikroplüss4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18700 Ft Alacsony ár
Férfi köntösök
1.Férfi köntös Molto
✔️ Mikroplüss5 out of 5 stars (5 / 5)16100 Ft Alacsony ár
2.Sötétszürke fürdőköpeny DKNY
✔️ Mikroplüss4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)21500 Ft Alacsony ár
3.Férfi köntös Gordon
✔️ Mikroplüss4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)21900 Ft Alacsony ár
4.Sötétszürke köntös Professor
✔️ Mikroplüss4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
5.Fernand férfi köntös
✔️ Mikroplüss4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)20400 Ft Alacsony ár