Más

Legjobb férfi órák: TOP 11 modell a recenziók és a tesztek alapján (2024)

Legjobb férfi órák Hogyan válassza ki a legjobb órát a férfiak számára? Annak ellenére, hogy a legtöbb ember számára például a mobiltelefon könnyen követhető az idő, ez továbbra is az egyik legnépszerűbb funkcionális és divatos kiegészítő. A legtöbb stílusos férfi e dísz nélkül el sem tudja elképzelni a csuklóját. A minőségi órák gyakran a különféle alkalmakra adott ajándék tárgya. De a megfelelő modell kiválasztása nem könnyű …

Az óra nagyon személyes dolog, és nem választható árcímke vagy csupán gondolom formán. Akár magának, akár ajándékként vásárolja az órát, például közeli személynek, fordítson elég időt és figyelmet a választásra. Ebben a cikkben, bár nem mondjuk el, hogy konkrétan melyik óra illik a legjobban Önnek, de eláruljuk a fontos paramétereket, tulajdonságokat és tényezőket, amelyek szerepet játszhatnak a vásárlásban.

Az interneten érdekes információkat nyújtanak a férfi óra recenziók. Gyakran olvashat olyan dolgokat is bennük, amelyeket a gyártók nem árulnak el.

A legjobb férfi órák 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Órák 50 000 Ft-ig
1.Emporio Armani AR2433
Meghajtás: Quartz (elem)
Méretek: 43 x 43 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %33000 Ft Alacsony ár
2.Festina Chronograph
Meghajtás: Quartz
Méretek: 44 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %43000 Ft Alacsony ár
3.Casio G-Shock
Meghajtás: Quartz
Méretek: 51 x 16 mm
Vízállóság: 200 m
⭐ 100 %48500 Ft Alacsony ár
4.Festina Ceramic
Meghajtás: Quartz
Méretek: 44 x 34 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %54000 Ft Alacsony ár
5.Fossil JR1401
Meghajtás: Quartz
Méretek: 51x14 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %49500 Ft Alacsony ár
6.Tommy Hilfiger Trent
Meghajtás: Quartz
Méretek: 46 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %45000 Ft Alacsony ár
Órák 60 000 Ft felett
1.Casio Radio Controlled
Meghajtás: Szoláris
Méretek: 43,8 x 40,0 x 9,4
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %75000 Ft Alacsony ár
2.Casio Edifice
Meghajtás: Quartz
Méretek: 54,1 x 49,5 x 11,7 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %65000 Ft Alacsony ár
3.Zeppelin 7680-1 Quarz
Meghajtás: Quartz
Méretek: 42 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %128000 Ft Alacsony ár
4.Citizen Promaster
Meghajtás: Citizen Eco-Drive
Méretek: 44 x 44 x 12 mm
Vízállóság: 200 m
⭐ 100 %85000 Ft Alacsony ár
5.Seiko 5
Meghajtás: Automatikus / kinetikus
Méretek: 42 x 12 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %110000 Ft Alacsony ár

A legjobb férfi óra márkák

 • Prim – Hagyományos és továbbra is népszerű cseh márka, amely 1949 óta gyárt karórát.
 • Rolex – Szó szerint legendás svájci órák. Az exkluzivitás és a luxus szimbóluma. Az árak azonban gyakran szédítőek.
 • Casio – Megfizethető, mégis kiváló minőségű japán óra, amely nagyon népszerű.
 • Omega – Kiváló minőségű svájci óra. Ismét a legmagasabb árkategóriában.
 • Festina – További svájci gyártó. Leginkább olcsóbb modelleket kínál.
 • Patek Philippe – Svájci cég, amelyet már 1839-ben alapítottak. Luxus órák, gyakran több millióért.

Hogyan válasszon karórát a férfiak számára

Hogyan válasszon órát stílus, felhasználás típusa, anyag vagy mechanizmus alapján? Útmutatónkban talál tippeket, amelyek segítenek választani. De mindenekelőtt egyértelműen tudnia kell, hogy mit akar.

Végül bemutatjuk a jelentős és népszerű férfi óra gyártókat is; összefoglaljuk, hogy a különféle árkategóriákban mit várhat el; és megpróbálunk válaszolni a férfi órákkal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.

Férfi karóra

Órák típusai az alkalmazott mechanizmus szerint

Milyen elven működik az óra? Ez természetesen meglehetősen alapvető kérdés, és ezért ezzel a témával kezdjük. Az óra elegáns testében néhány típusú gép rejtőzhet. Mindegyik kivitelezésnek vannak pluszai és mínuszai. Válasszon gondosan…

Kézi felhúzós mechanikus karórák

Régi jó klasszikusok. A mechanikus órák a modern időben sem túlélők. Noha egy időre visszavonultak, de a közelmúltban néhány modernebb megoldással visszatértek a divatba, és annyira keresettek, hogy hiánycikk lett. Ezeknek az óráknak van némi varázsa. És még inkább értékelni fogja őket, ha legalább némi elképzelése van arról, hogy mi rejlik bennük, és mennyi munka van a gyártásuk mögött.

Hogy kicsit közelebb hozzuk – az órában egy összetekert fémlemez található. Ez a rugó hajtja meg a teljes mechanizmust, mindaddig, amíg van benne „felhalmozódott“ energiatartalék, azaz mindaddig, amíg fel van húzva. A felhúzását az óra oldalán található hagyományos „koronával“ lehet elvégezni. Ez a fém szív általában kb. 20-30 cm hosszú.

Az, hogy mennyi ideig megy az óra egy felhúzással, nemcsak a rugó hosszától, hanem a kivitelezés és a beállítás általános minőségétől is. Azon talán, hogy a rugó állandó és nem ingadozó energiát szolgáltat. És mik a fő előnyei és hátrányai ezeknek a karóráknak:

 • Ez egy nagyon divatos, luxus dolog.
 • A mechanikus órák gyártása igényes, mondhatnánk egy kis műalkotás.
 • Az órának nincs szüksége elemre.
 • Hátránya a rendszeres felhúzás igénye. Ideálisan mindennapi.
 • A mechanikus órák kevésbé pontosak, mint a modern típusok. Bár a jelenlegi top modellek esetében az eltérés minimális.
 • A mechanikus órák óvatosabb bánásmódot igényelnek.
 • Hátránya a magasabb ár.

Automata felhúzós mechanikus órák

Érdekes lehetőség egy önfelhúzós óra. Ez egy mechanikus változat, amely energiát nyer a speciális rotornak köszönhetően. Elegendő, ha az órát a kezén hordja, és már a csuklóját mozgatva, például járás esetén vagy gesztikulálás közben, az óra mechanikusan „újratölt“.

Az órát nem károsíthatja annak túlhúzásával. A mechanizmus védelemmel rendelkezik, amely ezt megakadályozza. Ezzel szemben, ha túl sokáig hagyja az órát nyugalomban, akkor lehet, hogy újra be kell állítania. De létezik úgynevezett „watch winder“ berendezés. Az órát bele lehet helyezni, ha nem használja, és ez biztosítja számára a rugó felhúzásához és működéséhez szükséges mozgást.

 • Az előnyök hasonlóak, mint a kézi felhúzós mechanikus órák esetében. Ugyanaz az elv. De nem kell mindennap felhúzni ezeket.
 • Még ezek az órák is érzékenyebbek, óvatosabb bánásmódot igényelnek és kevésbé pontosak, mint például a kvarcórák.
 • Az órafelhúzó egy másik befektetés.

Kvarcórák

A kvarcórák olyan modern találmányok, amelyek kiküszöbölik a mechanikus modellek legtöbb hátrányát, sőt, ez a megoldás általában lényegesen olcsóbb.

Az alap egy oszcillátor, amely az oszcillációkat továbbítja az elektronikán és a fogaskerekeken keresztül. Az energiát vagy egy kicsi, lapos elem, vagy modern modellek esetén, nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor biztosítja. Az ilyen típusú órák jellemző tulajdonsága a másodpercmutatók rángatózó mozgása, szemben a mutató gyönyörű sima mozgásával a mechanikus órák esetében.

 • A kvarcórák sok szempontból mindenképp praktikusabbak, és pontosabbak is, mint a mechanikus órák. Gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást (kivéve az elem cseréjét).
 • A mechanizmus lényegesen tartósabb, ezért olyan órákban is használhatók, melyek különféle sport és aktivitás során használatosak.
 • Olcsóbbak is. De hiányzik a mechanikus mozgás exkluzivitása és bizonyos varázsa.

férfi órák

Órák stílus szerint

Sokféle stílusú óra van. Röviden bemutatjuk a néhány legnépszerűbb változatot.

 • Elegáns karórák – Ez a hagyományos stílus több mint száz évvel ezelőtt jött létre. Ez egy olyan óra, amely az öltönyök kedvenc kiegészítője. Sem nem túl kihívó, sem nem túl harsány. A szíj általában bőr, maga az óra általában nem nagy és vékony. A számlap letisztult és áttekinthető, általában extra funkciók nélkül.
 • Búvárórák – Manapság egy nagyon népszerű dizájnos stílust képviselnek, és nemcsak a magas vízhatlanságot, bár természetesen rengeteg modell van, amelyek teljesítik eredeti céljaikat és megnevezésükhöz hűek. Az óra tipikus acélszíjjal rendelkezik, a számlap erős és tartós, az óra általában nagyobb. Alkalmas alkalmi és formális viseletre, valamint aktívabb használatra.
 • Pilótaórák – Eredetileg szűkkörben, de ma már általánosan használt órák. Jellemzőjük a nagyobb számlap és több funkció. A szíj általában bőr. Az óra alkalmas „civil” viseletre és nem formális alkalmakra.

Órák használat szerint

Munkába, hivatalos társadalmi rendezvényekre, sportra és a természetbe? Hogyan válasszuk ki az órát annak alapján, hogy a viselője mikor fogja használni?

 • Sportórák – Az óráknak különösen tartósnak és vízállónak kell lenniük. Jellemző a háttérvilágítás és számos kiegészítő funkció, különösen a stopper.
 • Outdoor órák – Órák, amelyek alkalmasak igényes kültéri tevékenységekre (sport vagy munka). Ismét nagyon tartósnak és vízállónak kell lenniük, háttérvilágítással. Érdekes funkciókkal is rendelkezhetnek, például iránytű vagy fordulatszámmérő.
 • Intelligensórák – Az órák modern változata a technológiai rajongók számára. Alapvető fontosságú számos hasznos funkció jelenléte és a mobiltelefonhoz való csatlakozás képessége.
 • Luxusórák – A hangsúly a formatervezésen és a stíluson van. Vannak komolyabb változatok formális eseményekre, valamint a merészebb modellek mindennapos viseletre.
 • Klasszikus – Ez alapvetően elegáns óra. Ízléses, minden alkalomra alkalmas. Az órák azonban nem annyira tartósak, és nem rendelkeznek több funkcióval.

Funkciók

A modern órák gyakran többfunkciós eszközök, amelyek sokkal többet kínálnak, mint az egyszerű időkövetés. Milyen további lehetőségeket és funkciókat várhat el?

 • Dátum, naptár – Lehet egy ablak a napot jelző számmal, valamint egy kifinomult naptár, amely jelzi a hét napját, a hónapot, az évet…
 • Stopper – Nagyon hasznos funkció. Főleg sport- és outdoor modellekben található.
 • Riasztás, emlékeztető – Általában egy akusztikus, néha rezgő riasztás egy beállított dátumon és időben.
 • Világítás – Praktikus, ha az óra számlapját sötétben szeretné megfejteni. Jellemző sport- és outdoor modellekre.
 • Fordulatszámmérő – Lehetővé teszi a mozgás sebességének felbecsülését.
 • Több zóna – Beállíthat két időzónát egyszerre. Egyes modellek az időt minden időzónában megjelenítik.
 • Mélységmérő – A mélységbecslés a nyomás szerint, búváróra modellek esetében.
 • Barométer – Ismét a nyomás mérése, ezúttal a légköri nyomás. Az időjárási trendek becslésére használható. Alkalmas pl. outdoor modellekhez.
 • Iránytű – Azonosítsa az égtájakat, ismét ideális outdoor- vagy sportmodellekhez.
 • Pulzusmérés – Általában egy modern „fitnesz” és intelligens óra része. Lehetővé teszi az optimális pulzus fenntartását fizikai erőfeszítés során.

Anyagok

Ma az órák sok mindenből készülnek. A bőrt hagyományosan a szíjakhoz használják, de lehet acél vagy más fém, gumi vagy szilikon (sportmodelleken is), de textil vagy műanyag is – ezek olcsóbb változatok.

Maga az óra acélból is készülhet, amely kiváló tartósságú, de ugyanakkor meglehetősen nehéz. A modern megoldások szénszál vagy kevlár – ezek az anyagok rendkívül tartósak és mégis könnyűek. A kerámia felülete tökéletesen kemény, az alumínium kellően tartós és viszonylag könnyű. Titánt, aranyozott acélt, sárgarezet és egyéb anyagokat is használnak.

Üveg

És melyek a borítóüveg speciális jellemzői? Kedvenc anyag az ásványi üveg, amely nagyon kemény és karcálló. Rendkívüli ellenállást csak a zafírüveg biztosít. A műanyag üveg a legolcsóbb lehetőség. Az üveg lehet antireflex réteggel ellátott vagy szferikus (mindkettő elősegíti az olvashatóságot).

Video

Férfi órák ára

Mennyit érdemes befektetni egy minőségi férfi órába? Három alap árkategóriánk van az Ön számára.

Órák 60 000 Ft-ig

Mondhatjuk, hogy ez egy alapkategória, és mégis megtalálja benne a legnépszerűbb és legkelendőbb órákat. Akár 60000-ig is vásárolhat sok szép márkás órát, például Dízel, Casio, Citizen stb.

Órák 120 000 Ft-ig

Szeretne egy kicsit terjeszkedni? 120 ezerig akár nagyon szép és exkluzív darabok is kaphatók a különféle híres és népszerű márkákból.

Órák 120 000 Ft felett

Az igazán luxus darabokért sokkal többet fizet. De ezek a modellek meghaladják a lakosság többségének képességeit, és csak kevesen vásárolják. De alig több mint százhúszezer felett már találhat néhány nagyon exkluzív márkájú modellt.

A vásárlók leggyakoribb kérdései

Férfi karóra 2Mennyi ideig megy a mechanikus óra egy felhúzással?

A mechanikus órákat célszerű minden nap felhúzni, legtöbbjük kb. 2 napig bírja felhúzás nélkül. A kiváló minőségű modellek azonban akár egy-két hétig is kibírhatják, amíg az energiatartaléka elfogy.

A mechanikus vagy elektronikus órák pontosabbak?

Az elektronikus kvarcórák pontosabbak, mint a mechanikus órák. A modern és kiváló minőségű mechanikus óráknál napi néhány másodperc eltérés lehet. Ha azonban az Ön számára az abszolút pontosság van az első helyen, akkor a mechanikai kialakítás valószínűleg nem megfelelő.

Meddig bírja az elem a kvarcórában?

Egy átlagos kicsi, gomb típusú elemmel az óra általában fél évig vagy még tovább is működhet.

Férfi karóra 3Mi a SEIKO kinetic?

Ez egy speciális hibrid mechanizmus, amely alapvetően ötvözi a kvarcóra és a mechanikus óra tulajdonságait a rotorral. Ebben az esetben az óra kézmozgással van feltöltve, de kvarcmechanikát használ. Ezért tökéletesen pontosak, és nem kell aggódni az elem miatt.

A modern változatok már energiát tárolhatnak egy kondenzátorban. Az óra sokáig megy, még akkor is, ha leteszi, és nem mozgatja.

Mit jelent, ha az óra „Swiss Made“ jelzéssel van ellátva?

Az originál tehát eredeti „Swiss Made“ órák azok, amelyek legalább 40%-ban svájci alkatrészt tartalmaznak, és Svájcban is voltak összeszerelve. Ez a minőség jele, melyet csak a magas szintű kidolgozással rendelkező órák kapnak meg.

Milyen alkalomra megfelelő ajándék az óra?

Hagyományos férfi órát ajándékozni érettségi vagy promócióra. Vannak más lehetőségek is, például esküvő vagy jelentősebb évforduló, születésnapok vagy egyéb események. Az óra univerzális ajándék, amellyel mindig örömet szerez, és soha nem ront el semmit.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
Órák 50 000 Ft-ig
1.Emporio Armani AR2433
Meghajtás: Quartz (elem)
Méretek: 43 x 43 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %33000 Ft Alacsony ár
2.Festina Chronograph
Meghajtás: Quartz
Méretek: 44 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %43000 Ft Alacsony ár
3.Casio G-Shock
Meghajtás: Quartz
Méretek: 51 x 16 mm
Vízállóság: 200 m
⭐ 100 %48500 Ft Alacsony ár
4.Festina Ceramic
Meghajtás: Quartz
Méretek: 44 x 34 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %54000 Ft Alacsony ár
5.Fossil JR1401
Meghajtás: Quartz
Méretek: 51x14 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %49500 Ft Alacsony ár
6.Tommy Hilfiger Trent
Meghajtás: Quartz
Méretek: 46 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %45000 Ft Alacsony ár
Órák 60 000 Ft felett
1.Casio Radio Controlled
Meghajtás: Szoláris
Méretek: 43,8 x 40,0 x 9,4
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %75000 Ft Alacsony ár
2.Casio Edifice
Meghajtás: Quartz
Méretek: 54,1 x 49,5 x 11,7 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %65000 Ft Alacsony ár
3.Zeppelin 7680-1 Quarz
Meghajtás: Quartz
Méretek: 42 mm
Vízállóság: 50 m
⭐ 100 %128000 Ft Alacsony ár
4.Citizen Promaster
Meghajtás: Citizen Eco-Drive
Méretek: 44 x 44 x 12 mm
Vízállóság: 200 m
⭐ 100 %85000 Ft Alacsony ár
5.Seiko 5
Meghajtás: Automatikus / kinetikus
Méretek: 42 x 12 mm
Vízállóság: 100 m
⭐ 100 %110000 Ft Alacsony ár