Kert és műhely

A legjobb gázgrillek (recenziók és teszt) 2024

gázgrillek Fejleszteni készül a grillfelszerelését? Az interneten a keresgélés során megtetszettek Önnek a kerti gázgrillek, amelyek népszerűsége évről évre növekszik. Ha valaki azt mondja Önnek, hogy a gázzal való grillezés nem igazi grillezés, mert hiányzik a valódi tűz hangulata, ne hagyja magát eltántorítani. Ennek a típusú grillnek számos előnye van, robusztus felépítésének és funkcionalitásának köszönhetően hosszú évekig állandó társává válhat a kertjében. Melyek a legjobb gázgrillek, amelyek a piacunkon megtalálhatók? Hozunk egy válogatást a legnépszerűbbek közül, amelyek mindegyike felkeltheti a figyelmét az árkategóriájában.

A kerti gázgrillek Amerikából érkeztek hozzánk, ahol a gázégők segítségével történő grillezés tendenciája nagyon elterjedt. Nincs min csodálkozni – az amerikai grillezések a népszerű kerti rendezvények közé tartoznak, ahol nagy családok és sok barát találkozik. Ezért van szükségük egy nagy grillterülettel rendelkező grillre, hogy egyszerre nagyobb számú vendéget tudjon megvendégelni. Ugyanakkor egy ilyen grillnek kellően nagyteljesítményűnek, stabilnak és biztonságosnak kell lennie, hogy a grillmester egyetlen gondja a megfelelően grillezett finomságok elkészítése legyen.

Milyen tulajdonságokkal és felszereltséggel kell rendelkeznie a minőségi kerti gázgrillnek? Milyen gázzal működik? Mi a különbség a 70000 forintos grill és az 175000 forintnál drágább grill között? Az összes fontos információt a következő választási útmutatóban megtalálja. A rangsorba a gázgrill tesztek és recenziók alapján választottunk termékeket. Ezért nem hiányozhatnak az ismert márkák sem, amelyek kínálatában gazdag választékot talál ebből a szortimentből. Ilyenek a Weber, a G21, a Campingaz vagy a Klarstein.

A legjobb gázgrillek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.Gázgrill Dakota III 4+1
Teljesítmény: 12,8 kW (minden égő 3,2 kW)
Grillterület: 64 x 40 cm
Égők száma: 4
Hőmérő: igen

📌 150 000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Weber Spirit E-310 Classic
Teljesítmény: - kW
Grillterület: 60 x 45 cm
Égők száma: 3
Hőmérő: igen

📌 370 000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.La Proromance Barbeque GB03-B
Teljesítmény: 11,6 kW
Grillterület: 48 x 51,5 cm
Égők száma: 4
Hőmérő: igen

📌 100 000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Nebraska - Activa gázgrill
Teljesítmény: 11 2,8 kW
Grillterület: 52 x 38 cm
Égők száma: 3
Hőmérő: igen

📌 140 000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Fieldmann FZG 3005
Teljesítmény: 9 kW
Grillterület: 60 x 42 cm
Égők száma: 3
Hőmérő: igen

📌 125 000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
6.G21 Florida BBQ Premium Line
Teljesítmény: 28 kW
Grillterület: 81 x 50 cm
Égők száma: 7
Hőmérő: igen

📌 360 000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon kerti gázgrillt

Mit kell figyelembe venni a gázgrill kiválasztásakor? Az ilyen típusú grill esetében gyakran nagyobb befektetésről van szó. A jutalom azonban a nagyobb kényelem grillezés során, a könnyebb karbantartás és a gázégők meggyújtása szó szerint „egy szikrával“történik. A fő előny a nagyobb felszereltség, a kontroll a grillezés során és a nagy grillfelület, amelyen könnyen elkészíthetők a grillezett finomságok akár többtagú társaság számára is. Ez a fajta grill azonban nem mindenki számára való, és az elején érdemes megfontolni, hogy melyik energiaforrást választja. Bár a gázgrillek népszerűsége egyre növekszik, a bevált faszenes grillek továbbra is a megállják a helyüket, csakúgy, mint több erősebb elektromos grill is.

📌 Tétovázik, hogy a gázgrill vagy a faszenes grill a jobb választás az Ön számára? Grillezni szeretne a teraszon, ahol elektromos kontaktgrillel is megelégszik? Ha le akarja egyszerűsíteni döntéshozatalát, akkor javasoljuk a Grill útmutatónkat, amely összefoglalja az egyes típusok alapvető előnyeit és hátrányait.

Hogyan válasszon kerti gázgrillt

Mikor válasszon gázgrillt?

 • Ha az elmúlt grillezési szezonban sok időt töltött a tűz gyújtásával és a tűz eloltásával, akkor értékelni fogja a gázgrill egyszerűsített működését, amelyet csak a gombok elforgatásával vagy megnyomásával lehet elindítani.
 • Gyakoribb családi grillezésekhez a gázgrill tökéletes. Robusztus kialakítást is vásárolhat, amely az Ön „mobil“ kerti konyhájává válik. A legjobb gázgrillek mindkét oldalon tároló helyekkel vannak ellátva, egy alsó szekrénnyel az edények és a tálcák számára, horgokkal a grilleszközök tárolására. Nem hiányzik egy kisebb teljesítményű gázégő sem a mártások elkészítéséhez a grillezett húsokhoz.
 • A gázgrill szintén alkalmas mindazok számára, akik a lehető legkevesebb gondot szeretnék a grillezés során, vagy nincs sok tapasztalatuk a tűzön / forró parázson való grillezéssel/sütéssel. A grill egyszerűen felmelegszik, és könnyedén kikapcsol (nem kell a tüzet eloltani). A gázégők forgatógombokkal történő szabályozása lehetővé teszi a grill teljesítményének és a grillezési sebesség teljes irányítását. Hasznos lehet a grillfedélbe beépített hőmérő vagy hőmérő szonda is.
 • A legtöbb gázmodell robusztusabb, mint a többi energiaforrással rendelkező grill, ami magasabb anyagminőséggel és hosszabb élettartammal jár.

Hogyan működik a gázgrill?

Bár a faszenes grillsütővel való munkavégzésnek megvan a maga bája, de némi tapasztalatot és hosszú távon magasabb üzemeltetési költségeket igényel. A kerti gázgrill a gázt használja energiaforrásként – konkrétan propánt vagy propán-butánt egy gázpalackból. Ezért be kell szereznie a gázgrillhez ajánlott gázt, tömlőt és nyomáscsökkentő szelepet is (a palackon kívül ezek az elemek szintén a grill alapfelszereltségének részét képezik).

A gázgrill előnyei és hátrányai

Gázgrill használatakor a következő előnyöket élvezheti:

 • A gázgrillt könnyű használni és üzembe helyezni – előzetes grillezési tapasztalatok nélkül is
 • A gázpalack sokáig kibírja, anélkül, hogy ki kellene cserélnie
 • Grillezés után nincs rendetlenség hamu és korhadó szén formájában
 • Többnyire nagyobb grillfelület egyenletes fűtéssel
 • A gázégő teljesítményének és hőmérsékletének szabályozása a gombok forgatásával
 • Robusztusabb felépítés, a felborulás elleni biztonsággal
 • Szállító kerekek és vonóhorog
 • Tároló helyek, függesztő horgok, alsó szekrény
 • A grillezés egyszerű befejezése az égők kikapcsolásával (a grill egyes részei a fő tisztítás után a mosogatógépbe is mehetnek – a drágább modellek előnye)
 • Hosszú távon a „gázon“ történő grillezés olcsóbb, mint a fán

Objektív szempontból azonban jó ismerni a gyengéit is:

 • Nehezebb, általában több tíz kilogramm súllyal rendelkező grill (még ha van is kereke, jó, ha előre elgondolkodik a helyéről)
 • A ropogó tűz és a fa aromájának hiánya
 • Rosszabb füstölési feltételek
 • Gázbomba jelenléte (biztonságos használat feltételei)
 • Magasabb ár
grillcsirke

Helyezzen hangsúlyt a jól megtervezett grillrendszerre

A gázgrill egyik legfontosabb része a gázégők (garancia van rájuk akár 10 évig is). Intenzív hőt generálnak, amely a grillezendő ételekhez a grillrendszeren keresztül jut el. Egykor a lávaköveket széles körben használták a hőátadáshoz. Idővel azonban felfedezték hiányosságaikat. A kisült zsír és szaft lefolyt a kövekre, és nem mindig hagytak maguk után kellemes illatot. Minden szezon után ki kellett cserélni a lávaköveket, ami további ráfordítást jelentett a grill működésével kapcsolatban. A legsúlyosabb volt azonban az összegyűlt zsír meggyulladásának veszélye.

Ezen okokból kifolyólag egy hatékonyabb és biztonságosabb elv viszonylag gyorsan elterjedt – olyan acélprofilok használata, amelyek egyenletesen vezetik a hőt a grillfelületre és a grill kádba. Ugyanakkor ideálisan vannak kialakítva, hogy megakadályozzák a zsír közvetlen csöpögését a gázégőkre. A zsír egy speciális rácson keresztül áramlik le biztonságosan az alsó gyűjtőtálba, amelyet grillezés után kitisztít (ezt a rendszert – aroma síneknek vagy Flame Tamer technológiának nevezik).

A legfejlettebb grilleknél a gázégők már nem centrálisan vannak elhelyezve a grillfelület alatt, hanem biztonságosan az oldalakon hatékony hőelvezetéssel a grillterületre. Ez egy RBS (Radiant Burner System) néven is ismert technológia.

Vegye figyelembe a grillterület megfelelő méretét és teljesítményét

A gázgrill teljesítménye a főégők számához kapcsolódik, és ezeket egy adott grillmodellnél a grillterület nagysága alapján határozzák meg. Érvényes arány- minél nagyobb a grillfelület, annál nagyobb a főégők száma. A praktikum szempontjából azonban leggyakrabban 2 – 5 gázégővel találkozhat, amelyek a grill belsejében vannak elrejtve.

1500 cm2-ig terjedő területhez 2 közepes teljesítményű gázégőt használnak. 1500 – 2500 cm2 nagyságú területnél, leggyakrabban 2-3 erősebb gázégővel találkozik, és 2500 cm2-től nagyobb grillterület melegítéséhez, már 3-4 gázégővel kell számolni (teljesítménytől függően). A rendkívül nagy, félprofi és professzionális, 4000 cm2-től kezdődő alapterületű gázgrillek 5 gázégő erejét használják, gyakran továbbfejlesztett kivitelben a teljesítmény növelése érdekében.

📌 Tippünk: A piacunkon a legeladottabb kerti gázgrillek 2400 – 3000 cm2 (vagy kb. 60 × 40 cm, 70 × 43 cm) grillterületet kínálnak, ahova 8 – 12 fő számára férnek el egyszerre húscsemegék.

nagy grillezési lehetőség

Gázgrill teljesítménye

Gázgrillek esetén a végső teljesítmény a gázégők számától függ. Minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban melegszik fel a grill. A nagyobb teljesítmény természetesen a több égővel függ össze. Eloszlásuknak köszönhetően a hőmérséklet egyenletesen szétterjedhet a nagyobb grillfelületen is.

Általában a kisebb gázgrillek (grillezés 4-6 fő számára) 5 – 6 kW teljesítményt nyújtanak. Ha már egy nagyobb családi grillen gondolkodik, akkor válasszon azon kínálatból, amelyek teljesítménye meghaladja a 10 kW-ot.

A termékleírásban megadott teljesítmény a fő gázégők és az egy oldalsó között oszlik el, ahol az oldalsó gyengébb teljesítményű, további melegítésre / főzésre szolgál.

Kivitelezés és anyagok minősége

A gázgrilleket óriásoknak nevezik. A gázégők és az acélprofilok minősége mellett meg kell vizsgálni a konstrukció teljes kialakítását is. A nehezebb grill tömör vastag lemezek és megerősített acél váz előhírnöke, így a nagyobb súlynak a minőséget kell jeleznie.

Biztosan nem szeretné, ha az új grillen néhány használat után mélyedések kezdenének kialakulni. Ha szabadban/kint van tartva, ezzel a felületkezelés minőségét is ellenőrizheti. A szélsőségek, magas hőmérséklet formájában (grillezéskor akár 300 ° C-ig), de a megnövekedett éjszakai páratartalom is, az olcsóbb modellek esetében a festékbevonat hámlása, a csuklópántok csikorgása vagy az idő előtti rozsdásodás mutatkozhat. Ezek a hiányosságok azonban csak néhány szezon után jelentkeznek, így attól is függ, milyen gondot fordít a grillre, és hol tárolja üzemen kívül.

Hasznos funkciók és tartozékok

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a funkciókat és tartozékokat, amelyek jellemzőek a gázgrillekre. Néhány elem megtalálható a legtöbb ilyen típusú grill esetében, más tartozékok inkább a drágább modellek részét képezik.

 • Hőmérséklet-szabályozás – Minden gázégőnek megvan a maga folyamatos vezérlése (hasonló kerék, mint a gáztűzhelyeken). Ez lehetővé teszi a grillezési teljesítmény növelését / csökkentését.
 • Elektronikus gyújtás / Piezo gyújtás – Az elektronikus gyújtást vagy akár az elektromos szikrát általában a gáztűzhelyeknél már ismerjük. Ez a megoldás az áramforrástól (elem) függ. Nagyobb erőt kell kifejtenie a piezo gyújtás esetében, de a jutalom az energiaforrástól való függetlensége (mechanikus csiszolás elvén működik).
 • Fedél – Szinte az összes gázgrill része. Segítségével a hőmérséklet a grillfelület felett halmozódik fel. Ez létrehozza a közvetett grillezés hatását, amelynek során a grillezett ételek még jobb aromát nyernek.
 • Fedélhőmérő / Hőmérő szonda – Kényelmes felszerelés, amely azonnali választ ad a fedél alatti hőmérsékletre. Ha a hús belsejében lévő hőmérsékletet is szeretné tudni, akkor fektessen be egy beszúrós hőmérő szondába.
 • Oldaltűzhely – Ez egy főzőlap, amelynek teljesítménye alacsonyabb, mint a főégőké. Az egyik oldalon található, látható. Mártások kisebb edényben történő melegítésére vagy a hőmérséklet fenntartására szolgál.
 • Zsírgyűjtő edény – Alsó részén található. Grillezés után távolítsa el, öntse ki a zsírt és a szaftot, és tisztítsa meg.
 • Oldalsó tároló helyek – Élelmiszerek tárolására szolgál grillezés előtt és után. Előkészítési zónáként – szeletelésre is szolgálhatnak, de itt győződjön meg arról, hogy elég stabil-e a gázgrill, és nem lesz-e túlterhelve. Néhányat úgy terveztek, hogy biztonságosan belerakhassa az élelmiszert az idegesítő rovarok vagy kíváncsi macskák elől.
 • Alsó tároló szekrény – Nagyobb grillek felszerelésének része. Ez az a hely, ahol olyan tálakat és tálcákat tárolhat, amelyekre jelenleg nincs szüksége, de szeretné, ha kéznél lenni grillezésnél.
 • Akasztóhorgok – Oldalsó felfüggesztésre szolgáló elemek grillező felszerelések tárolására.
 • Mobil konstrukció – A legtöbb gázgrill 2 – 4 kerékkel és fém fogantyúval van ellátva.
 • Forgónyárs / Rotisserie – A drágább modellek felszereltsége lehetővé teszi a forgónyárson történő grillezést, a grillfelület felett. A motor külső energiát igényel. A villás motor akár 3 kg húst is „forgathat“.
 • Propán-bután palack csatlakozó – Szükséges elem a gázpalack grillhez való csatlakoztatásához.

VIDEO

Gázgrillek ára

A gázgrill árában több változó tükröződik. Mérete, a gázégő teljesítménye, az anyagok minősége és a tartósság. Ha komolyan gondolja a kertben történő grillezést, keressen egy minőségi kerti gázgrillt, amelyet öröm lesz használni.

✅ Gázgrillek 70000 forintig

Akár 70000 forintos áron is megtalálhatja a kisebb grillterülettel (1800 cm2-ig) rendelkező gázgrillek túlnyomó többségét, amelyek két gázégővel vannak melegítve. A grillek mérete és súlya inkább a kisebb kertekbe megfelelő. Egyszerre 4-6 fő számára készíthetnek grillezett ételeket. Ha nem tud két hasonló modell között dönteni, válassza a nehezebbet. A konstrukció minősége és a lapok vastagsága még a kisebb gázgrilleknél is fontos. A felhasználók jó tapasztalattal rendelkeznek a Campingaz és Fieldmann márkával kapcsolatban.

✅ Gázgrillek 175000 forintig

Kategória, amelyben megtalálja a jelenleg legeladottabb kerti gázgrilleket. Az ár növekedésével növekszik a gázégők teljesítménye, a grillterület nagysága (népszerű modellek 2500 – 3000 cm2), valamint a kiegészítő tartozékok vagy tároló helyek száma. Tetszeni fog az elegáns kialakításuk és a kivitelezésre helyezett hangsúly. Az egyes részek jól illeszkednek és stabilak. Bírják a gyakoribb használatot és több mint 8 embert képesek megvendégelni. Érdemes megnézni a Klartein, Campingaz, G21 gázgrilleket.

✅ Gázgrillek 175000 forinttól

A grillezés a nyári hobbija? Szereti, ha tökéletes áttekintése van a grillezésről? A 175000 forintnál magasabb árcédulával rendelkező gázgrillek még az igényes vásárlókat is megörvendeztetik kialakításukkal és az általuk kínált lehetőségekkel. Nem hiányoznak a csúcsmárkák képviselői sem, akik érdekes újításokat hoznak e területre – például Weber, Broil King, Campingaz, Napoleon márka.

A legjobb gázgrill márkák

Az előző bekezdésekben már valamit jeleztünk, de végül röviden bemutatjuk azokat a gyártókat, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a különféle típusú grillek gyártásában.

 • Weber – A prémium minőségű Weber amerikai márka az originál csúcskategóriájú grillek gyártói közé tartozik, amelyek még a legigényesebbeknek is tetszenek. Számos elsőség és fejlesztés van a kontóján. Talán ezért is példakép a versenytársai számára, amelyek megpróbálják utánozni.
 • Campingaz – Ez a francia márka vezető szerepet tölt be Európában a minőségi gázgrillek gyártásában, optimális ár / teljesítmény arány mellett. Még a mi embereinktől is jó minősítést kap ennek a márkának a grillje.
 • G21 – Nagyobb és meglehetősen nagy grillt keres jó áron? Akkor ne hagyja ki a cseh G21 márka ajánlatát, amelynek legnépszerűbb gázgrilljeit a jellegzetes világos acélszín alapján ismeri fel.
 • Klarstein – Úgy tűnik, hogy a Klarstein népszerű német márka portfóliójában megtalálható minden, ami a kert felszereléséhez szükséges. Érdekes és keresett gázgrillek kínálata közepes árkategóriából.
 • Fieldmann – A megfizethető gázgrillek cseh képviselője jól képviselteti magát a magyar webáruházakban. Egyes modelleket több mint 15 kereskedő értékesít.
TermékInfoÉrtékelés
1.Gázgrill Dakota III 4+1
Teljesítmény: 12,8 kW (minden égő 3,2 kW)
Grillterület: 64 x 40 cm
Égők száma: 4
Hőmérő: igen

📌 150 000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Weber Spirit E-310 Classic
Teljesítmény: - kW
Grillterület: 60 x 45 cm
Égők száma: 3
Hőmérő: igen

📌 370 000 Ft - tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.La Proromance Barbeque GB03-B
Teljesítmény: 11,6 kW
Grillterület: 48 x 51,5 cm
Égők száma: 4
Hőmérő: igen

📌 100 000 Ft - tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Nebraska - Activa gázgrill
Teljesítmény: 11 2,8 kW
Grillterület: 52 x 38 cm
Égők száma: 3
Hőmérő: igen

📌 140 000 Ft - tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.Fieldmann FZG 3005
Teljesítmény: 9 kW
Grillterület: 60 x 42 cm
Égők száma: 3
Hőmérő: igen

📌 125 000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
6.G21 Florida BBQ Premium Line
Teljesítmény: 28 kW
Grillterület: 81 x 50 cm
Égők száma: 7
Hőmérő: igen

📌 360 000 Ft - tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár