Háztartási kisgépek

A legjobb kontaktgrillek (teszt 2020)

legjobb kontaktgrillek A mai felülvizsgálat során a legjobb asztali elektromos kontaktgrilleket nézzük meg, amelyek jelenleg kínálatban vannak a piacon. Kiválasztásuk során az árra, a teljesítményre és természetesen a készülék által kínált funkciók számára összpontosítottunk. A termékek, melyekre összpontosítottunk az árkategóriájuk egyik legjobbja.

A háztartási használatra való elektromos grillek népszerűsége az elmúlt években meredeken emelkedett, és ezen nem lehet csodálkozni. A hagyományos grillezővel ellentétben a használatuk számos előnnyel jár. Hála nekik, nem kell az időjárás szeszélyeitől függenie, így élvezheti a különféle grillezett specialitásokat, akár egyedül, akár barátaival az otthona kényelmében. Tehát nagyon gyorsan elkészíthet egy jó ételt, és a számos funkciónak köszönhetően, mellyel a grillezők rendelkeznek, még jobbak, mint a szabadtéri környezetben használatosak.

Tehát, ha még mindig azon gondolkodik, hogy milyen asztali elektromos grillt vásároljon, az alábbi kontaktgrillek áttekintése minden bizonnyal segít majd dönteni.

A legjobb kontaktgrillek a teszt és a vélemények alapján

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tefal Optigrill+ XL GC722D34
Tejlesítmény: 2000 W
Grillezőfelület: 800 cm2
Programok száma: 9
+ grillezés folyamatjelző
+ grillezés-érzékelő technológia
5 out of 5 stars (5 / 5)75 000 Ft Alacsony ár
2.SAGE 800GR
Tejlesítmény: 2400 W
Grillezőfelület: ?
Programok száma: 1
+ hőmérséklet beállítás 180–220°C
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)88 790 Ft Alacsony ár
3.Tefal GC305012 Meat Grill
Tejlesítmény: 2000 W
Grillezőfelület: 600 cm2
Programok száma: 3
+ grillezés 2 pozícióban (grill/barbecue)
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)46 000 Ft Alacsony ár
4.Tefal GC461B34 SuperGril
Tejlesítmény: 2400 W
Grillezőfelület: 800 cm2
Programok száma: 4
+ grill vagy barbecue pozíció
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)39 990 Ft Alacsony ár
5.SENCOR SBG 5030
Tejlesítmény: 2000 W
Grillezőfelület: 750 cm2
Programok száma: ?
+ exkluzív üveg dizájn
+ 3 üzemeltetési helyzet
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)35 190 Ft Alacsony ár
6.De'Longhi CGH1030D
Tejlesítmény: 2000 W
Grillezőfelület: 850 cm2
Programok száma: 7
+ LCD kijelző
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)78 990 Ft Alacsony ár
7.Klarstein Burgermeister
Tejlesítmény: 2000 W
Grillezőfelület: 660 cm2
Programok száma: ?
+ 5 fokozatban állítható fedél
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)24 990 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a kontaktgrillt

A kontaktgrilleknek számos tagadhatatlan előnye van. A fő dolog az, hogy lehetővé teszi, hogy élvezze a grillezett finomságokat, akkor is, ha nincs kertje vagy pergolája. De ahhoz, hogy a grill jól szolgáljon, ki kell tudnia választani a megfelelőt. Hogyan kezdjen neki? Ebben segítünk az alábbi utasításban.

Hogyan használható a kontaktgrill?

Először is tisztában kell lennie az eszköz lehetőségeivel és azzal, hogy mire fogja majd Ön használni.

Kisebb kontaktgrillek is nagyon jól használhatók, mint konyhai eszközök a normál otthoni főzéshez. A zöldségeket, a húst és a halat gyorsan és jó eredménnyel sütheti meg benne. A grillezők használhatók, mint a klasszikus grillek kompakt helyettesítője.

Nemcsak a kisebb méreteket, hanem azonnali használatra készséget, nagyon könnyű karbantartást és füstmentességet is (ha az étel nem égett le) értékelni fogja. Nem kell nyílt tűzzel manipulálni. Ennek eredményeként ezek a grillek alkalmasak például a teraszon vagy az erkélyen való grillezésre is.

Milyen fajtái vannak?

A kontaktgrill megjelölés többféle elektromos berendezés címkéjén megtalálható. Melyik változat a legnépszerűbb és melyik lesz az Ön számára megfelelő?

  • Kétoldalas grill – Valószínűleg a legeladottabb típus. Olyan eszköz, amely a fedélnek köszönhetően mindkét oldalról lehetővé teszi a kontaktsütést, így nagyobb hatékonyságot és a gyorsabb elkészítést biztosítva, ugyanakkor kényelmesebb, mivel a nyersanyagokat nem kell kézzel megfordítani. A kétoldalas grillek gyakran cserélhető sütőlappal rendelkeznek, és felhasználhatók zöldségek, húsok, de tészta termékek, például gofri készítéséhez is.
  • Raclette-grill – Raclette egy érdekes típusú grill, amely kombinálja a felső sütőlapot a belső térrel, ahol a hő az ételre felülről hat. Ez lehetővé teszi, hogy ebben a grillben süssön. Ezek az eszközök általában nagyobbak és inkább megfelelnek az igényesebb felhasználóknak, akik szeretik a vendégeket, és elbűvölik őket szakács tudományukkal és specialitásaikkal.
  • Lapos, asztali grill – Ez ismét alkalmas megoldás több ember számára. Tökéletesen használható teraszon, pergolában vagy filagóriában (ha van elektromos áram). A grill egy lapos sütőlapból áll.

pecsenyék

Sütőlapok felülete

Anyag

A kiválasztáskor fókuszáljon a grillfelület anyagára. A nem minőségi anyagok nem bírják túl sokáig, és nem tapadásmentesek. Ezzel a kontaktgrill elveszti az egyik alapvető előnyét – azaz az egyszerű és gyors karbantartást. Fontos tényező a sütőlap eltávolításának lehetősége is. Ha a grill csak rögzített felülettel rendelkezik, a mosása nehezebb lesz. És most térjünk rá a konkrét anyagokra.

  • Kerámia – Modern és nagyon népszerű megoldás. A kerámialapok jó termikus tulajdonságokkal rendelkeznek és teljesen tapadásmentesek. Bármilyen étel készíthető rajtuk. A hátránya a törékenység és gyakran a magasabb ár.
  • Teflon – Ez az anyag ma standard és megfizethető. A tapadásmentesség megfelelő, de a felület hajlamos a kopásra és könnyen megkarcolható. A felület károsodása csökkenti a tapadásmentességet.
  • Márvány – Vonzó megoldás a zsírmentes grillezéshez. A hátránya a nagyobb súly és a lassúbb felmelegedés (a márvány viszont nagyon hosszú ideig tartja a hőt).

Felület textúra

A grillfelülettel kapcsolatos következő kérdés a felületi szerkezet. Két alapvető lehetőség van. Sima felület és bordázott felület. Melyik jobb? Ideális esetben ezek a lapok szükség szerint cserélhetők.

A bordázás akkor hasznos, ha steakeket és nagyobb húsokat készít, mert elválasztja őket a kisült zsiradéktól és megakadályozza a nyersanyag párolódását. Valamint egy szép rajzolat lesz a húson. A sima felületek univerzálisak, kisebb húsdarabok és zöldségek, valamint egyéb összetevők (tészta, tojás stb.) készítésére alkalmasak. Néhány kétoldalas grill, különböző speciális cserélhető lapokat is tartalmazhat (gofri, bagett, szendvics stb.).

Teljesítmény / energiafogyasztás

És most technikai megítélésből. A grill kiválasztásakor ne feledkezzen meg erről a paraméterről. Általában csak a teljesítményt fogja megtudni, de ennek alapján a valós energiafogyasztásról is lesz elképzelése. A gyengébb és olcsóbb házi grillezők gyenge teljesítménye még 1000 W alatt is lehet. Az ilyen grillek nem csak lassan melegednek fel, de nem is biztosítanak elég hőmérsékletet például a steakek megfelelő előkészítéséhez. A körülbelül 2000 W teljesítményű grillek már képesek arra, hogy gondoskodjanak bármilyen átlagos nyersanyag tisztességes hőkezeléséről.

Termosztát / hőmérséklet-szabályozás

A faszenes grillektől eltérően a kontakt variánsok állandó hőmérsékletet érnek el, amit képesek megtartani is. A modellek túlnyomó többsége lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet szabályozza, legalább több fokozatban. Néha lehetőség van egy meghatározott hőmérséklet kiválasztására, mint egy klasszikus sütőbnél. Az olcsóbb modelleken csak néhány teljesítmény-opciót találhat (pl. min; közepes; max).

szendvics
szendvics

Kontaktgrill speciális üzemmódjai

Ha Ön a steak szerelmesei közé tartozik, értékelheti a speciális „Smart“ üzemmóddal rendelkező grillt. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza, hogyan kívánja a húst átsütni – a grill automatikusan beállítja a sütés hőmérsékletét és hosszát a hús súlya és mérete (vastagsága) alapján. Egyes modellek más automatizált programokat is kínálnak (pl. kolbász, hal, baromfi, zöldség stb.).

További kontaktgrill funkciók

Az olcsóbb kétoldalas grillek általában nem rendelkeznek semmilyen különleges funkciókkal. Az alap azonban legalább valamilyen hőmérsékletszabályozás, valamint egy felmelegedés jelző, amely tájékoztatja a felhasználót, hogy a grill már elérte a kívánt hőmérsékletet.

Találkozhat időzítővel is, amely alapvetően egy klasszikus időzítő és alkalmas olyan ételek elkészítéséhez, ahol fontos a pontos idő figyelése.

Kontaktgrillek karbantartása és tisztítása

A kontaktgrillek könnyen karbantarthatók. A legnagyobb probléma az odaégett ételek (különösen olcsóbb felületeknél), valamint a zsír- és olajmaradékok eltávolítása. Ideális esetben a grill eltávolítható sütőlapokat tartalmaz, amelyek a mosogatógépbe is helyezhetők. A zsírfelfogó tálca gondoskodik a felesleges zsír összegyűjtéséről. A könnyebb karbantartás érdekében ennek is kivehetőnek kell lennie. Másképp ezek a grillek lehetővé teszik a kényelmes főzést túlzott munka nélkül.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új kontaktgrill kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb asztali kontaktgrillt.