Kert és műhely

A legjobb kerti grillezők (recenziók és teszt 2023)

legjobb kerti grillezők Ha kedveli a nagyszerű ételeket és a kivételes ízeket, akkor kétségtelenül kerti grillre van szüksége, amely alkalmas különféle ételek elkészítésére a hústól a gyümölcsig, zöldségig és természetesen a sajtokig. A kerti grillezők kínálata manapság nagyon változatos, ezért jó ötlet, hogy a vásárlást megelőzően olvassa el a kerti grill tesztet, ami egy kicsit egyszerűbbé teszi a választást.

A legjobb kerti grillezők feloszthatók attól függően, hogy üzemeltetésükhöz szénre, gázra vagy villamos energiára van szükség. Nem létezik legjobb grill típus, ami mindenki számára ideális – ezért ajánljuk a saját igényeinek és a grillezési elképzeléseinek megfelelő vásárlását. A legjobb kerti grillek kiváló minőségűek, stabilak, tartós anyagból készültek.

Készítettünk egy áttekinthető kerti grill tesztet, amely megkönnyíti a kerti grill kiválasztását. Válaszolunk a leggyakrabban feltett kérdésekre, és rámutatunk, hogy mit kell figyelembe venni a kiválasztáskor. Rendszeresen frissítjük a tesztet, és nemcsak a tesztvállalatok eredményeit, hanem a szakemberek véleményét és a nyilvánosság megfigyeléseit is figyelembe vesszük. Javíthatja a tesztünket Ön is – csak írja meg saját véleményét a diszkusszióban.

A legjobb gázgrillek 2023 – TOP 6

A legjobb faszenes grillek 2023 – TOP 7

Hogyan válassza ki a legjobb kerti grillt?

 • Ügyeljen a grill minőségére. A grillnek jó minőségű anyagokból kell készülnie, erős kötésekkel és szerkezettel. Ellenkező esetben legfeljebb két szezont bír ki. Minőség szempontjából nincs kompromisszum a grilleknél – vagy a megfelelő anyagokból van, vagy csak a fémek utánzatából. Néhány grill, a megfelelő jelölés nélkül akár az egészségre ártalmas anyagokból is készülhet. Mindig próbáljon ki egy új grillt a jól bevált márkákból, mint például Weber, Campingaz vagy Outdoorchef, Klarstein, G21.
 • Grill súlya és méretei. Ezekkel a paraméterekkel csak akkor foglalkozzon, ha a grillt gyakrabban kívánja áthelyezni, például nem rendelkezik tetővel, amely alatt eső esetén otthagyhatná a grillt. Ellenkező esetben a grill szabadban maradhat a grillszezonban, természetesen letakarva védőburkolattal, leggyakrabban ponyvával.
 • A rács fontos. Az ételeket közvetlenül a rácson fogja elkészíteni. Kiváló minőségű anyagból kell készülnie, leggyakrabban rozsdamentes acélból vagy ötvözetből. Rácstisztítóval kell tisztítani anélkül, hogy kitörjenek belőle darabok vagy más módon sérüljön. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rács a grill egyetlen része, amellyel az élelmiszer érintkezik.
 • Szén, gáz, villany. A három alaptípus közül választhat. Az igazi mesterek faszenes/brikett grilleket használnak az elkészített étel összetéveszthetetlen íze és mesés illata miatt. Gázgrilleket gyakran használnak azért, mert az ételeket gyorsan meggrillezik. Vásárolhat elektromos grilleket is, amelyekkel grillezett finomságokat készíthet közvetlenül a konyhai pulton vagy az erkélyen.
 • Grill kiegészítők. Nem szabad alábecsülni a kerti grillhez szükséges kiegészítőket, amelyekre előbb vagy utóbb szüksége lesz. Hasznos a grillfedél, az ételek elkészítésére szolgáló eszközök (sütő kesztyű, steakfogó stb.) valamint a rácstisztító.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a kerti grill teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Kerti grillek

Milyen az elektromos grill?

Az elektromos grill egész évben alkalmas grillezésre, így teljesen zárt térben, beleértve a konyhát is, problémamentesen használhatja. A megfelelő elektromos grillnek legalább 1800 W teljesítményűnek kell lennie, soha ne legyen kevesebb. A kínálatban vannak ügyes kis grillek, amelyek 2 fő részére vannak kialakítva (egyszerre 2 adagot képes elkészíteni), és teflonlemezzel vannak ellátva; de nagyobb grilleket is talál a piacon, ezek grillráccsal vannak ellátva, amelyek alatt helyezkedik el a fűtőspirál.

Ezek a grillek meglehetősen gyorsan felmelegednek, de a hőmérséklet valamivel rosszabbul szabályozható, mint a gázgrilleknél, de mindez a minőségtől függ. Ne feledje, hogy ezek a grillek nem alkalmasak a füstölésre és a tipikus barbecue receptekre. Mindig vékonyabb hússzeletet grillezzen.

Milyen a gázgrill?

A gázgrillek gyorsan felmelegednek, és a hőmérséklet nagyon jól szabályozható, így könnyebb lesz az ételek elkészítése. A kínálatba nemcsak nagy gázgrillek vannak, hanem kisebbek is. Általános szabály, hogy egy kerti gázgrill vásárlása drágább, de a barbecue valóban szórakoztatni fogja Önt. Vásárláskor vegye figyelembe, hogy a gázégőket védeni kell a csepegő zsírtól.

Milyen a faszenes grill?

Ezeknél a hagyományos grilleknél sokkal hosszabb időt fog igénybe venni, hogy előkészítse a grillt a grillezéshez, és ehhez rendelkeznie kell némi gyakorlattal. A hőmérsékletet levegőnyílások szabályozzák. Az ilyen ételkészítésnél nagy plusz a hangulat, az ételek illata és íze. A faszenes / brikett grillnek minőségi ráccsal kell rendelkeznie.

Faszén grillsütők

Milyen a lávaköves grill?

A lávaköves grillek alapvetően gázgrillek, de az égők úgynevezett lávaköveket hevítenek fel. Az előnye az, hogy ezek a kövek öntisztítók; miután a grillezés befejeződött, a grillt legalább öt percre be kell kapcsolni a maximumra, hogy az öntisztítás megtörténjen. Hosszú idő elteltével (attól függően, hogy milyen gyakran grillez), amint a lávakövek elkezdenek töredezni, morzsolódni újakat kell vásárolni. Találkozhat azzal is, hogy a lávakövek helyett a grillező kerámia brikettekkel dolgozik.

Milyen a vizes grill?

A vizes grill rendelkezik egy víztartállyal a rács és a tűztér között, amely többek között biztonságosan felfogja a csepegő zsírt és szabályozza a hőmérsékletet. Így az ételeket gőz, hő és füst készíti el. Az ilyen típusú grillezésnél a nyersanyagokat nem kell forgatni, mert teljesen egyenletesen készülnek. Az eredmény az egészségesebb módon elkészített lédús ételek, de a hátránya a magas ár.

A grill karbantartása

Vásárláskor gondoljon a grill karbantartására is, ha lehet, legyen minél egyszerűbb, így kevesebb időt kell ráfordítania. Természetesen a sütögetés után minden grillezőt meg kell tisztítani, de nem mindegy mennyi időt vesz el ez a tevékenység Öntől. Tisztítás szempontjából legigényesebbek a faszenes grillek, amely egy kis gyakorlatot is igényel. El kell távolítani a hamut, a grill alsó részéből a port vagy az odaégett zsírt, valamint a rácsot is meg kell tisztítani a zsiradéktól. Könnyebb lesz a dolga, ha megtisztítja amint kihűlt. A gázgrillek esetében annyival egyszerűbb a dolga, hogy csak a rácsot kell megtisztítani.  Karbantartás és tisztítás szempontjából a legegyszerűbb dolga az elektromos grillek esetében van. Természetesen a grillek tisztításának megkönnyítésére már rendelkezésre állnak különböző grilltisztító spray-k, melyek eltávolítják a makacs szennyeződéseket.

legjobb kerti grillezők

Grillek ára

A minőségi grillezőket természetesen meg kell fizetni. A nagyon olcsó grillek, melyek néhány ezer forintért kaphatók nem stabilak és rövid az élettartamuk. A jó grill ára körülbelül 23 000 forint körül kezdődik, viszont a legdrágábbak még 120 000 forint feletti összegbe is kerülhetnek. Az árak az egyes típusok között is eltérőek. A gázgrillek általában a legdrágábbak, az elektromos grillek olcsóbbak, a faszenes grillek ára pedig nagyon széles skálán mozog. A grillek árához még érdemes hozzákalkulálni az üzemeltetéshez kapcsolódó kiadásokat, mint például az áramfogyasztás, propán-bután palack, faszén vagy brikett vásárlása.

Vásárlás előtt

Mivel a kínálat terjedelmes, vásárlás előtt gondolja át a következő szempontokat:

 • milyen típusú grillt szeretne – elektromos, gáz vagy faszenes
 • milyen gyakran fogja használni
 • hol szeretné használni – szabadban, teraszon, konyhában
 • hány személy részére fog ételt készíteni a grillen
 • mekkora hellyel rendelkezik a grill tárolására, mikor nincs használatban
 • mennyit szán a grill vásárlására
Segített Önnek ez a kerti grill teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani a legjobb kerti grillt, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.