Háztartás Konyhai felszerelés

A legjobb gofrisütők (teszt 2020)

legjobb gofrisütőkMilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a legjobb gofrisütőnek? Mire kell figyelnie a gofriksütő kiválasztásakor?

Ízletes reggelit az ágyba, mint a romantikus filmekben elővarázsolhat néhány perc alatt otthon is. A palacsinta mellett a gofri lett a másik édes és kedvenc nyalánkságunk, amelynek csak kevesen tudnak ellenállni. Az üzletiek ugyan ízletesek, de elolvasta már valaha az összetételüket? Ha biztos akar lenni abban, hogy minőségi ételt fogyaszt, és élvezni szeretné a friss gofrit, akkor szüksége lesz: 1 nagyteljesítményű gofrisütőre és bevált, egyszerű gofri receptre.

A 6 legjobb 2020-es gofrisütő következő recenzióiban mindent megtalál.

A minőségi gofrisütő esetében egyértelműen tapadásmentes felülettel kell rendelkeznie a sütőlapoknak. A megbízható működéshez nagy felvett teljesítményre és tartós konstrukcióra van szükség. Egyszerű indikátorok segítségével tájékoztatnia kell Önt az étel készítés menetéről. És határozottan hozzáad néhány pontot, ha termosztáttal van felszerelve az optimális hőmérséklet beállításához. Ezenkívül választhat olyan modellt is, amely többet tud, és a multifunkciós jelzővel rendelkezik – ebben az esetben nem csak gofri készítésére, hanem szendvicsek készítésére és grillezésre is alkalmas. Annak eldöntése érdekében, hogy milyen gofrisütőt vásároljon, a leendő felhasználók számára azonban gyakran elegendő egyetlen feltétel – az egy időben elkészíthető gofri száma. Ez 2 gofri lesz vagy egyenes 5?

A legjobb gofri receptek (édes és sós) a recenzió végén találhatók. Engedje meg, hogy befolyásoljuk a gondos kiválasztásunkkal – itt különféle márkájú, formatervezésű gofrisütőket talál, szintén igényes fogyasztók számára megfelelőket, és olyanokat is, amelyek megfizethető családi választást jelentenek.

A legjobb gofrisütők

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tefal Snack Collection 4 az 1-ben
Teljesítmény: 700 W
A sütőlemezek készletek száma: 4
Tömeg: 4,21 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)37000 Ft Alacsony ár
2.WMF 415210011 LONO
Teljesítmény: 900 W
A sütőlemezek készletek száma: 1
Tömeg: 2,08 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31000 Ft Alacsony ár
3.Tefal Snack Time SW342D38
Teljesítmény: 700 W
A sütőlemezek készletek száma: 3
Tömeg: 2,7 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26000 Ft Alacsony ár
4.Rohnson R-268
Teljesítmény: 1200 W
A sütőlemezek készletek száma: 1
Tömeg: 1,4 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)7000 Ft Alacsony ár
5.ETA Sorento 3151
Teljesítmény: 900 W
A sütőlemezek készletek száma: 4
Tömeg: 3,7 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
6.CLATRONIC WA 3491B
Teljesítmény: 1200 W
A sütőlemezek készletek száma: 1
Tömeg: 1,3 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)7000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon gofrisütőt

Noha a praktikus gofrisütő nem nélkülözhetetlen része a konyhai felszerelésnek, de kellemes élvezetet kínál omlós édes sütemények formájában gyümölccsel és tejszínhabbal – bármikor, amikor megóhajtja. Nem kell rohannia a cukrászdába vagy az üzletbe, sőt még pontos áttekintése is van a felhasznált összetevők minőségéről. Amikor olyat vásárol, melynek nagyon hosszú eltarthatósági ideje van, biztos lehet benne, hogy tartósítószereket és aromaanyagokat vásárol, amelyek határozottan nem kívánatosak. Ezért a választási útmutatónkban megvizsgáljuk, hogyan válasszon gofrisütőt, amellyel annyi gofrit készít és olyan alakút és vastagságút, amilyet igazán szeretnek.

A gofrisütők nemcsak méretükben, hanem az egyszerre elkészíthető gofri alakjában és számában is különböznek. A sebességet a készülék felvett teljesítménye és a gofri minőségét a sütőlapok tapadásmentes bevonata határozza meg. Gondolkodik, milyen gofrisütőt vásároljon, és mit kaphat a pénzéért? Mi a különbség a 6000 forintos gofrisütő és ötször drágább között?

Gofrisütő: Egy funkció vagy több funkció egyben?

Az egyfunkciós gofrisütő feladata a finom gofri sütése. A készülék belsejében speciális sütőlapok találhatók, amelyek gondoskodnak a tipikus alakjuk kialakításáról. Ezzel a konyhában való felhasználásuk véget is ér. Az ilyen kialakítás mellett azonban az egyre inkább igényelt multifunkcionalitás érdekes 3in1 gofrisütőket is hozott a piacra, amelyeket szendvicssütőként vagy egy kis kontaktgrillként is használhat. Pontosan ez a másik két funkció – a multifunkciós gofrisütő a sütőlapok cseréje után elkészíti a szendvicset, és vékonyabb hús-, péksütemény- vagy zöldségszeleteket grillez.

A gofri alakja, mérete és egyszerre elkészíthető gofrik száma

Míg más készülékek esetében elsősorban a felvett teljesítménnyel és a funkciókkal kezdünk, a gofrisütőknél valószínűleg leginkább maga az eredmény fogja Önt érdeklődni – a gofri. Az első feladata az, hogy döntsön:
3ODS

Milyen legyen a gofrik alakja? Lehetnek téglalap, de szív vagy virág alakúak is.

Hány gofrit szeretne elkészíteni egyszerre? Leggyakrabban két nagyobb téglalap alakút vagy 5 szív alakút készíthet. Ez a sütőfelület teljes méretétől és elrendezésétől függ. Döntse el a háztartás azon tagjainak száma alapján, akiknek fogja készíteni az édes nyalánkságot.

Hova fogja helyezni a gofrisütőt? Egy nagyobb gofrisütő valószínűleg a konyhaszekrénybe kerül, mivel sok helyet foglalna el a munkalapon. Egy kisebb gofrisütőnek, pl. 2 közepes méretű gofrira azonban szem előtt is stabil helye lehet.

Hogyan válasszon gofrisütőt

Felvett teljesítmény

Csakúgy, mint más hőt generáló konyhai készülékek esetében, itt is érvényes, hogy minél nagyobb a gofrisütő felvett teljesítménye, annál szilárdabb teljesítményt nyújt és annál gyorsabban képes megsütni a gofrit. A kisebb, alap gofrisütők felvett teljesítményének értéke körülbelül 700–900 W. A nagyobb felületű gofrisütő vagy 3in1 gofrisütő esetén keressen olyat, melynek felvett teljesítményének értéke 1000–1500 W. Az éttermi létesítmények gofrisütői gyakran meghaladják a 2000 W felvett teljesítményt is.

Sütőlap anyaga

A sütőlapok speciális alakja 3D-rácsra emlékeztet és a bonyolult tisztítás előidézője lehet. Különösen akkor, ha megkaparintott egy nagyon olcsó gofrisütőt, amely nem rendelkezik tapadásmentes felülettel. Minden minőségi gofrisütőnek ideális esetben teflon vagy kerámia felületkezeléssel kell rendelkeznie, amelynek köszönhetően a gofri könnyen eltávolítható, nem sül rá, és megkönnyíti Önnek a későbbi tisztítást. Csak nedves ruhával törölje le az enyhén meleg lapokat, és kész. Válasszon körültekintően, mivel mindkét anyagnak a pozitívumokon túl vannak hátrányai is – a kerámia hajlamos repedezésre/törésre (főleg ha leesik), a teflon gondatlan kezeléssel megkarcolható.

A gofrisütő külső teste

Amellett, hogy a gofrisütő illeszkedik-e a konyhájába, és tetszik a dizájnja, ne hagyja figyelmen kívül a külső konstrukció kialakítását és annak hőszigetelő képességét, hogy a felforrósodott gofrisütő kezelése során ne égesse meg magát. Két alapkialakítás közül választhat:

 • Műanyag test – az olcsó gofrisütőre jellemző. Könnyűek, de ha leesik hajlamos a sérülésekre. A hőszigetelés képessége a kivitelezés minőségétől függ. Legalább a fogantyúnak szigeteltnek kell lenni. Hasznos lehet a vásárlók gofrisütő értékeléseinek követése, ahol ezt az információt valósághűbben megtudhatja, mint a termékleírásból.
 • Acél test – magasabb minőség, élettartam és ár. Lehet klasszikus rozsdamentes acél kivitel vagy modern színes. A rozsdamentes acél ugyanakkor vezetheti a hőt, és ennek hatására a külső burkolat is enyhén elszíneződik. Jól szigetelt fogantyúk esetén azonban valószínűleg nem fog észrevenni hiányosságokat.

Funkciók és felszereltség

Egy megbízható gofrisütőtől különösen elvárjuk az egyenletes hőeloszlást és a tapadásmentességet. De használatakor igényelhet még bizonyos szintű kényelmet és biztonsági szintet, ezért győződjön meg arról, hogy a kiszemelt modell rendelkezik-e a következő elemek valamelyikével:

 • Hőmérséklet-szabályozás – Lehetővé teszi a hőmérséklet kívánt beállítását. Leggyakrabban cserélhető sütőlapokkal rendelkező modellek esetén van jelen.
 • Készenléti jelzőfények – Egyértelműen jelezi, hogy a sütőlapok felmelegednek (piros jelzőfény), vagy használatra készek (zöld jelzőfény).
 • Zárható fedér – A gofri sütés közben növekszik, ezért sok modell praktikus fedélzárral van felszerelve, amely megakadályozza a gofrisütő felső felének elmozdulását. Mert abban az esetben a gofri egyik oldala nem lenne kellően átsülve.
 • Csepegtető tál a tésztára – Praktikus eszköz, amelybe a felesleges és a kinyomódott tészta folyik. Nincs kockázata annak, hogy a tészta a sütőlapok alá vagy a fűtőtestre folyjon.
 • Túlmelegedés elleni védelem – Túlmelegedés esetén a gofrisütő automatikusan kikapcsol.
 • Cserélhető sütőlapok – Alkalmas szendvicsek készítésére, grillezésére, falatkák sütésére. Leggyakrabban drágább téglalap alakú gofristők felszereltsége.
 • Hőszigetelt fogantyú – Még ha a gofrisütő teste fel is melegszik a kész gofri eltávolításakor nem égetheti meg magát. A fogantyú speciális felületkezeléssel rendelkezik, amely nem vezeti a hőt.
 • Csúszásgátló lábak – Feladatuk az, hogy a gofrisütőt stabilan tartsák egy helyen, anélkül, hogy az asztalon vagy a konyhai munkalapon megcsúsznának.

Gofrisütők ára

Az ár szerint orientálódva műanyag gofrisütőkkel találkozhat, amelyeket valószínűleg betesz a szekrénybe, de dizájnilag érdekes gofrisütőkkel is, amelyeknek nagyon jó ár-érték aránya van.

✅ Gofrisütők 9000 Ft-ig

Már 6000-9000 forintért is vásárolhat gofrisütőt, amely a fő feladatát képes kiválóan elvégezni. Ha nem ragaszkodik a multifunkcionalitáshoz és az extra kifinomult dizájnhoz, akkor biztosan megtalálja kedvencét a DOMO, Severin, Concept, Clatronic népszerű márkák kínálatában.

✅ Gofrisütők 18000 Ft-ig

Ha úgy érzi, hogy a házi készítésű gofri sikert fog aratni a családja körében, ne féljen a drágább modellektől. Hosszabb élettartamot, jobb kényelmet a használat során, nagyobb felvett teljesítményt, rozsdamentes acél kialakítást kínálnak. Lehet praktikus téglalap alakú gofrisütő, különféle formájú cserélhető sütőlapokkal, vagy lehet, hogy vonzóbb Önnek egy nagyobb felületű gofrisütő, amelynek eredménye a gyönyörű szív vagy virág alakú gofri.

✅ Gofrisütők 36000 Ft-ig

Ezek a Graef, a Sage, a Tefal és a Cloer márkák elegáns termékei, amelyek tökéletesen kitűnnek a konyhapulton. Általában nagyobb teljesítményűek, jól felszereltek és igényesebb vásárlók számára is alkalmasak.

✅ Gofrisütők 36000 Ft-tól

Megoldást jelentenek éttermek és cukrászdák számára. Ezeknek a professzionális modelleknek nagy a felvett teljesítményük, nagy felületük van a gofri készítésére (egyszerre akár 10 gofrit képes sütni), és nagyobb terhelésre és rendszeres használatra készültek.

 

A legjobb húsdaráló márkák

Mely márkák sikeresek a gofrisütő szakmai tesztekben? Melyek nyerték el az emberek tetszését és jól értékesítettek?

Az ETM TestMagazine, a HAUS & GARTEN TEST és a Guter Rat tesztek során a Graef, Cloer, Severin és Tefal márkák minőségi modelljeit fedeztük fel. A DOMO, Clatronic, Tristar márkák ismét vezetik a nagy e-shopok értékesítési rangsorát, de megjelenik a drágább díjazott Graef is.

Javasoljuk, hogy összpontosítson a gyártókra, amelyek a konyhai készülékek széles választékát kínálják, különösen a fűtőelemmel működőket – asztali grillek, szendvicssütők, különféle típusú elektromos edények és serpenyők. Nagy gyártási tapasztalattal rendelkeznek, és tudják, hogyan kell bánni a megfelelő teljesítménnyel figyelembe véve a méretet, hogyan kell hőszigetelni a felületeket és a fogantyúkat, és gondoskodnak a minőségi tapadásmentes felületekről.

Bevált recept kitűnő gofrira

 • ½ bögre * olvasztott vaj
 • 1 ¾ bögre meleg tej
 • 2 tojás
 • 2 bögre sima liszt
 • 1 vaníliás cukor
 • 3-4 TK sütőpor
 • csipet só

* a bögre térfogata 250 ml

Válassza szét a tojássárgáját a fehérjétől. Keverje össze a por állagú hozzávalókat. Keverje össze a tojássárgáját, a vajat és a tejet egy külön tálban. Egyesítse a por állagú és a folyékony keverékeket. A tojásfehérjét verje fel szilárd habbá, amelyet fokozatosan keverjen bele a tésztába. Öntse a tésztát megfelelő mennyiségben a gofrisütő forró sütőlapjára.

Nem tartalmaz sok cukrot, így több gyümölcsöt, tejszínhabot, lekvárt vagy fagylaltot engedhet meg magának. Ha elhagyja a vaníliás cukrot, és még egy csipet sót ad hozzá, akkor semleges ízű tésztát kap, amelyet sós töltelékkel is készíthet – sajt, sonka, kenőkrémek, zöldségek,…

Klasszikus édes tészta belga gofrihoz – nagy „családi adag” **

 • 250 g puha vagy olvasztott vaj
 • 200 g cukor
 • 2 zacskó vaníliacukor
 • 5 tojás
 • 500 ml tej
 • 500 g sima liszt
 • 2 teáskanál sütőpor
 • csipet só

Válassza szét a tojássárgáját a fehérjétől. Az olvasztott vajban keverje ki a cukrot és a vaníliás cukrot krémes masszává kézi mixerrel, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjon hozzá tejet, és fokozatosan keverje hozzá a por állagú keveréket – liszt + sütőpor + egy csipet só. Végül lazán keverje bele az 5 tojásfehérjéből felvert habot.

** Ez egy nagy adag, de könnyen felezheti.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tefal Snack Collection 4 az 1-ben
Teljesítmény: 700 W
A sütőlemezek készletek száma: 4
Tömeg: 4,21 kg
5 out of 5 stars (5 / 5)37000 Ft Alacsony ár
2.WMF 415210011 LONO
Teljesítmény: 900 W
A sütőlemezek készletek száma: 1
Tömeg: 2,08 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)31000 Ft Alacsony ár
3.Tefal Snack Time SW342D38
Teljesítmény: 700 W
A sütőlemezek készletek száma: 3
Tömeg: 2,7 kg
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26000 Ft Alacsony ár
4.Rohnson R-268
Teljesítmény: 1200 W
A sütőlemezek készletek száma: 1
Tömeg: 1,4 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)7000 Ft Alacsony ár
5.ETA Sorento 3151
Teljesítmény: 900 W
A sütőlemezek készletek száma: 4
Tömeg: 3,7 kg
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)18000 Ft Alacsony ár
6.CLATRONIC WA 3491B
Teljesítmény: 1200 W
A sütőlemezek készletek száma: 1
Tömeg: 1,3 kg
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)7000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új gofrisütő kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb gofrisütőt.