Háztartás

A legjobb infravörös panelek (recenziók és teszt) 2024

legjobb infravörös panelek
Milyen tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkeznek a legjobb infravörös panelek? Ezúttal egy érdekes hőforrásra fordítjuk a figyelmünket, amely egyre inkább megjelenik otthonainkban. Az infravörös panelek vonzanak a dizájnjukkal, formatervezésükkel, helytakarékos kialakításukkal, modernitásukkal és természetesen a nagyon kellemes meleg érzésével.

Bár első ránézésre modern technológiának tűnhet, az infravörös sugárzás elve már évtizedek óta ismert az orvostudományban. A sima infravörös panelek innovatív és modern megjelenésű megoldást jelentenek. Ezek a fűtőpanelek azon vásárlók figyelméért versengenek, akik kiegészítő hőforrást keresnek olyan helyekre, ahol jelenleg esetleg hőmérsékleti kellemetlenségeket tapasztalnak.

Az infravörös panelek széles választékát találja a piacon, különböző teljesítménnyel, felszereltséggel és árkategóriában. Ezzel szorosan összefügg az elhelyezésük és az általános rendeltetésük. Ha egy vagy több darab megvásárlását fontolgatja, jó, ha van egy alapvető áttekintése az infravörös panelekről. Néhány felosztás és hasznos útmutatás található az alábbi útmutatóban. A választás során az infravörös panelekről rendelkezésre álló tesztek és recenziók is érdekelhetik, amelyekben a valós használatból származó betekintést és tapasztalatokat talál.

A legjobb infravörös panelek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Wonderwall Air 60
+ bemelegedő fázis nélkül, azonnal meleget teremt
+ túlmelegedés elleni védelemmel
⭐ 100 %53500 Ft Alacsony ár
2.AENO GH1S- 3 év garancia
+ modern minimalista dizájn
+ innovatív infravörös fűtőpanel
+ akár 50%-os energia-megtakarítás
⭐ 98 %100000 Ft Alacsony ár
3.Bansin Smart 2500 konvektor
+ 50 m²-es helyiségek fűtését biztosítja
+ hőmérséklet szabályozás 5-50 °C között
⭐ 98 %49000 Ft Alacsony ár
4.Wonderwall Air Art Smart infravörös
+ nincs fűtési fázis, azonnal hőt sugároz
+ hőmérsékleti tartomány 0 – 37 °C
⭐ 96 %85500 Ft Alacsony ár
5.Princess 348070 SMART
+ az időzítőnek köszönhetően meghatározható a fűtés ideje
+ a termosztáton beállíthatod a hőmérsékletet
⭐ 94 %99500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon infravörös panelt

Mire kell figyelni az infravörös panel kiválasztásakor? Milyen tulajdonságokat és funkciókat szeretne egy jó minőségű infravörös paneltől? Igyekszünk leegyszerűsíteni a vásárlási folyamatot, hogy Ön eligazodhasson a kínálatban található infravörös panelek sokféleségében, és olyan kialakítást válasszon, amely hosszú évekig megbízhatóan szolgálja majd Önt.

Mi az az infravörös panel? Hogyan működik?

Az infravörös panel más módon adja át a hőt, mint ahogyan azt a konvekciós rendszereknél megszoktuk. A konvekciós fűtésnél először a levegő melegszik fel, amely a hőt átadja a tárgyaknak és a felületeknek. Az infravörös panelek a sugárzó hő elvét használják. Infravörös sugárzást bocsátanak ki, amely felmelegíti a környező felületeket, falakat és tárgyakat. Csak ezek felmelegítése után emelkedik a levegő hőmérséklete.

Hogyan kell ezt elképzelni? Ez hasonló hatás, mintha a nap felé néznénk. A környező levegő lehet, hogy még hűvösebb, de Ön már érzi a bőrén a napsugarak kellemes melegét. Hasonlóan a sugárzó hő érzetét fogja tapasztalni akkor is, ha tűz mellett áll.

Az infravörös panelek a hőátadás maximalizálásának modern módja. Az elhelyezésétől függően különböző magasságban lévő tárgyakat tudnak felmelegíteni, míg a radiátoros fűtésnél a hő felfelé emelkedik, és a padló pedig hűvös maradhat. Ezek olyan elektromos eszközök = készülékek, amelyek működésükhöz áramot használnak. A növekvő villamosenergia-költségek miatt az infrapaneleket gyakran kiegészítő hőforrásként emlegetik, bár egyes modelleket a paraméterek és a teljesítmény szempontjából fő fűtőforrásként tervezték, akár nagyobb terek esetében is.

Infravörös panelek – előnyök és hátrányok

Azon gondolkodik, hogyan javíthatná a hőkomfortot otthon vagy az irodában? Számos lehetősége van – egy meleglevegős ventilátor, egy elektromos konvektor, egy elektromos kandalló, egy elektromos radiátor, egy olajradiátor, egy hordozható infrasugárzó, egy infravörös panel. Minden technológiának megvannak az előnyei és hátrányai. Általánosságban azonban, és az Ön elégedettsége érdekében a pozitív szempontoknak kell túlsúlyban lenniük – és ez nincs másként az infravörös panelek esetében sem. Milyen előnyei és hátrányai vannak az infravörös panel használatának?

 • Az infravörös panel nem feltűnő a térben. Elegáns, letisztult és modern kialakítású, gyakran állandó telepítésre is van lehetőség.
 • Érzésre gyorsan termel hőt (különösen, ha közel van az infravörös panelhez).
 • Az infravörös panel nem kavarja a port vagy az allergéneket.
 • Nem igényes karbantartás szempontjából. Ez az időnkénti portalanításból áll.
 • Előnye az egyszerű telepítés is – falra szerelés + csatlakoztatás az elektromos hálózatra. Egyes modellek csomagjában praktikus állvány található, amellyel a készüléket igény szerint bárhol elhelyezheti a térben.
 • A kialakítás minőségétől függően gazdaságosabb működést kínál (pl. a csak azonnali hőt termelő, tárolási képesség nélküli fűtőtestekhez képest).
 • Az egész helyiség felfűtése lassabban történik (először a tárgyak és felületek, majd a levegő).
 • A falra szerelést követően az infravörös panel útjában nem állhatnak akadályok (válaszfalak, jelentős bútorok).

Infravörös panel kiválasztása a helyiségnek megfelelően

Hol helyezzük el az infravörös panelt? És mikor érdemes egyáltalán megfontolni a használatát? Az infravörös paneleket sok fogyasztó kiegészítő hőforrásként keresi. Bevált már fürdőszobában, hűvösebb hálószobában vagy egy nagyobb méretű nappaliban is, ahol a fő hőforrás nem tudott megfelelő hőkomfortot biztosítani a helyiség minden részében. A fő fűtési rendszer hiányosságai és korlátai néha csak működés közben derülnek ki, és nem mindegyikük becsülhető meg előre. Egy nem feltűnő és gyakran észrevétlen infrapanel így jó válasz lehet arra a kérdésre, hogy milyen fűtőberendezést válasszunk.

Infravörös panel a fürdőszobába

A fürdőszobába szerelt infravörös panel az egyik leggyakoribb választás. Méretét és teljesítményét tekintve lehet kisebb és gyengébb infravörös panel, de jó árával meglepi Önt. Pillanatok alatt kellemes meleget fog érezni a kisebb fürdőszobai térben a korábbi hideg helyett (még a csempéken is). Nem kell feltétlenül a legmodernebb távirányítókkal felszerelt modellnek lennie, de mindenképpen rendelkeznie kell fokozott korrózió elleni védelemmel és magas védettségi fokozattal (IP) a nedvesség ellen.

Infravörös panel a hálószobába

A pihentető és egészséges alvás érdekében a hálószobában kb. 18-20°C-os hőmérséklet ajánlott. Egyesek számára azonban ez a hőmérséklet nem elegendő a kényelmes alváshoz. Ebben az esetben érdekes (és nem feltűnő) megoldást jelenthet az ágyhoz egyenletesen közel telepített infravörös panel. Ez felmelegíti mind az ágyon lévő anyagokat, mind az alvókat. Az ideális infrapanel termosztáttal, időzítővel és távirányítóval van felszerelve – így az infrapanelt kényelmesen, az ágyból is bekapcsolhatja, és beállíthatja az üzemidejét.

Infravörös panel a nappaliba

A modern belső terekben a nappalikat nyitott terekként tervezik, több ablakkal, ajtóval vagy több oldalról való bejárattal. Ez egyben a hűvös levegő áramlását és a felgyülemlett hő gyors távozását is jelenti. Ha a nappaliban – akár a kanapén, akár a dolgozósarokban vagy az étkezőasztalnál – hűvös van, egy decens infravörös panel hatékony kiegészítő hőforrásként szolgál.

Célszerű egy erősebb/nagyobb teljesítményű és modernebb panelt választani. Erőteljesebbet elsősorban azért, mert nagyobb a tér és a modernebb technológiák miatt. Értékelni fogja a távirányítót, az időzítőt, a termosztátot, a LED világítást, valamint a fejlett biztonsági funkciókat és zárakat, amelyek megakadályozzák, hogy a gyerekek megváltoztassák a működését. A szép design, amely beleolvad a környező térbe, további bónusz. Érdekes alternatívát jelentenek a kép infravörös panelek – más néven fűtőképek (képnek látszó infravörös panel).

Megjegyzés: A paraméterek és a teljesítmény tekintetében az otthoni igényeknek megfelelő infrapanelek mellett nagy teljesítményű infrapanelek is kaphatók kereskedelmi helyiségek, például csarnokok, raktárak, recepciók, nyitott irodák, … számára.

Fűtési teljesítmény

Azaz infravörös panel, amely a legjobb lesz a fürdőszobába, egyáltalán nem biztos, hogy megfelel a nappali méretének. Az egyik legfontosabb paraméter a fűtési teljesítmény – wattban megadva. Egy köbméterre (vigyázat, nem négyzetméterre) ajánlott 30 W teljesítménnyel számolni.

Kisebb helyiségek, például WC-k és fürdőszobák esetében elegendő egy legfeljebb 300 W teljesítményű infravörös panel. A hálószobába egy 300-600 W teljesítményű infravörös panel megfelelő. Ha nappaliról van szó, akkor kb. 600 – 1000 W teljesítményre van szükség. A jó hír az, hogy sok terméknél megtalálható az ajánlott működési terület (m2-ben) és a paneltől mért hatótávolság is (m-ben).

Az ingatlan általános állapota (szigetelés, hőszivárgás, izolálás) szintén hatással van az infrapanel hatékonyságára.

Az 1000 W-ig terjedő infravörös paneleket alacsony hőmérsékletű sugárzó paneleknek nevezik. Ezek felületi hőmérséklete legfeljebb 100 °C, és háztartási használatra tervezték ezeket. A nagyobb teljesítményű infravörös paneleket magas hőmérsékletű sugárzó paneleknek nevezik. Ezek felületi hőmérséklete akár 380 °C is lehet, és főként nagyobb ipari csarnokokban, a mennyezetre szerelik.

A vezérlés módjai

Hogyan vezérelhető egy olyan infravörös panel, amely nem része a központi fűtési rendszernek? Először is egyénileg és igény szerint.

A legtöbb tartalmaz standard mechanikus vezérlést – akár néhány gombbal, akár forgótárcsákkal. Ez az oldalán található, így nem zavaró. A távirányítóval való vezérlés is népszerű, és még korszerűbb a telefonos alkalmazáson keresztül történő vezérlés, ahol az otthonában lévő minden egyes infravörös panelt külön-külön kezelhet. Ez jellemző a Wi-Fi infrapanelekre (Wi-Fi modullal ellátott infrapanelek).

A leggyakrabban használt anyagok

Az infravörös panelek különböző anyagokból készülnek. Maga az anyag befolyásolja a megjelenést, az árat, a súlyt és a kikapcsolás utáni hősugárzás hosszát.

Például védőbevonattal ellátott alumíniumot vagy acélt használnak, amely megkönnyíti a panel súlyát, és megfelelő tartósságot mutat még nedvesebb környezetben is. A hálószobába vagy a nappaliba kerámia infravörös panel vagy üveg infravörös panel alkalmas. Letisztult és modern vonalvezetésűek. Bár a kerámia infrapanelek drágábbak, a kikapcsolás után is rövid ideig hőt sugároznak. Az üveg infrapanel előnye a különböző színek vagy képnyomatok lehetősége. A tükrös infrapanelek szintén népszerű kialakításúak.

Érdekes funkciók és felszereltség

A kiváló minőségű infravörös panelek számos hasznos funkciót és elemet tartalmaznak, amelyek növelik a használat kényelmét és biztonságát. Nem minden infravörös panel felszereltsége azonos, így az Ön belátására van bízva, hogy a használat igényeinek megfelelő „konfigurációt“ válasszon. Mik ezek a funkciók/elemek? Mindenekelőtt:

 • termosztát, állítható időzítő, távirányító, wi-fi modul, biztonsági biztosíték/zár, automatikus kikapcsolás funkció, nyitott ablak érzékelése, LED háttérvilágítás, szerelőkészlet, állvány mellékelve, állvány szállítókerekekkel.

Infravörös panelek ára

Mennyit kell fizetni egy minőségi infravörös panelért? A gyorsabb tájékozódás érdekében az alábbi három kategóriába soroltuk az elérhető ajánlatot.

✅Infravörös panelek 52500 forintig

Az első árkategóriában kisebb méretű infrapaneleket talál, amelyek fűtési teljesítménye kisebb terek fűtésére alkalmas. Kialakításuk/dizájnjuk általában egyszerű és nem feltűnő. Távirányítót is tartalmazhatnak. Ha kisebb méretű infrapanelt kíván vásárolni a fürdőszobába, összpontosítson az olyan modellekre, amelyeknek a burkolata magasabb szintű védelmet nyújt, különösen a vízzel szemben.

✅Infravörös panelek 52500 és 105000 forint között

Egy kategória, ahol néhányat a jelenleg legkelendőbb otthoni használatra szánt infravörös panelek közül megtalál. Kialakításuk/dizájnjuk, felszereltségük és teljesítményük predesztinálja ezeket a nappaliban, étkezőben, hálószobában vagy előszobában/folyosón való elhelyezésre. Ideális esetben gyors és egyenletes fűtéssel, alkalmazáson keresztül történő vezérléssel (Wi-Fi) és kiváló minőségű felületkezeléssel rendelkeznek.

✅Infravörös panelek 105000 forinttól

Ezek a nagyobb teljesítményű fal- és mennyezetpanelek, amelyek energiatakarékos és hatékony sugárzó fűtést és fejlett vezérlési lehetőségeket biztosítanak. Szép látvány (egyszerű vagy kép infrapanelek) és gyorsan hőt termelnek. Némelyik meghosszabbított jótállással és hosszabb élettartam garanciával.

Népszerű infravörös panel márkák

Szeretne a legjobbak közül választani? Az alábbi listában megtalálja azokat a márkákat, amelyek népszerű infravörös panelekkel rendelkeznek otthoni használatra.

 • Klarstein – A Klarstein márka kínálatában különböző teljesítményű és kialakítású infravörös fűtőtesteket és infravörös paneleket talál. Infrapanelek falra és mennyezetre, fürdőszobába és kép infrapanelekként a nappaliba, hálószobába vagy dolgozószobába.
 • Elíz – A népszerű elektromos, falra szerelhető, törölközőtartóval ellátott infrapanel heti időzítővel és érintéses vezérlőpanellel rendelkezik. Gyors felmelegedést biztosít.
 • Fenix – A Fenix márka sugárzó fűtőpaneljei gyors, egyenletes fűtést és modern designt kínálnak. Különböző méret, teljesítmény és árkategóriák. Vonzó színek és továbbfejlesztett felületkezelések.
 • Argo Home – Az Argo Home elektromos fűtőtestek jó megfizethetőségükkel nyűgözik le.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Klarstein Wonderwall Air 60
+ bemelegedő fázis nélkül, azonnal meleget teremt
+ túlmelegedés elleni védelemmel
⭐ 100 %53500 Ft Alacsony ár
2.AENO GH1S- 3 év garancia
+ modern minimalista dizájn
+ innovatív infravörös fűtőpanel
+ akár 50%-os energia-megtakarítás
⭐ 98 %100000 Ft Alacsony ár
3.Bansin Smart 2500 konvektor
+ 50 m²-es helyiségek fűtését biztosítja
+ hőmérséklet szabályozás 5-50 °C között
⭐ 98 %49000 Ft Alacsony ár
4.Wonderwall Air Art Smart infravörös
+ nincs fűtési fázis, azonnal hőt sugároz
+ hőmérsékleti tartomány 0 – 37 °C
⭐ 96 %85500 Ft Alacsony ár
5.Princess 348070 SMART
+ az időzítőnek köszönhetően meghatározható a fűtés ideje
+ a termosztáton beállíthatod a hőmérsékletet
⭐ 94 %99500 Ft Alacsony ár