Gyermek áru

A legjobb játék babakocsik (teszt és recenziók 2024)

játék babakocsik 1 A játék babakocsi szinte minden kislány játéka között megtalálható. Olyan játékról van szó, amelynek előnyeit és lehetőségeit valószínűleg még a modern technológia sem képes olyan könnyen pótolni. Hogyan lehet kiválasztani a legjobb játék babakocsit, és mire kell gondolni a választáskor?

Az első pillantásra egyszerű feladatot egyszer csak bonyolítja a játék babakocsik széles skálája, ahol több száz különböző modellt talál. Kivitelükben, anyagukban, konstrukciójukban és variálhatóságukban különböznek egymástól. Különbségek vannak szintén a felszereltségükben, súlyukban, stabilitásukban és az ajánlott életkort is figyelembe kell venni. Nyilvánvaló, hogy egyes babakocsik alkalmasabbak kisebb gyermekek számára – körülbelül kétéves korig, mások jobban megfelelnek a nagyobb óvodáskorú gyermekeknek.

A következő választási útmutatóban elmondunk minden fontos információt, amelyet érdemes figyelembe venni, hogy minőségi játék babakocsit vásároljon. Bár játékról van szó, ára meglepő módon versenyezhet a szokásos babakocsiéval. A gyermek szortimenthez hasonlóan még ebben az esetben is nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra és az egészségvédelemre. Ugyanakkor a funkcionalitás, a dizájn és a részletek, amelyek még a felnőttek szemét is gyönyörködtetik, nem maradnak el. Átnéztük a játék babakocsi teszteket és recenziókat, és olyan modelleket találtunk bennük, amelyeket pozitív értékelések és nagyon jó eladottság kísér. Melyik tetszik Önnek a legjobban?

A legjobb játék babakocsik (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.Smoby Maxi-Cosi&Quinny
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 18200 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Bino Nagy babakocsi
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 hónapos


📌 24500 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.DeCuevas 81535 Modern
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 37700 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Babakocsi - Adélka
Játék babakocsi - fiúknak és lányoknak, ajánlott életkor: 2 éves


📌 16000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
5.BABY Born golf babakocsi
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 5500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Antik Babakocsi
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 20000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Bino sport babakocsi
A könnyű vázának köszönhetően könnyen írányítható, és gyorsan, könnyen összecsukhható.


📌 5000 Ft-tól
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon játék babakocsit

Milyen kritériumok szerint válasszon játék babakocsit? Hogyan néznek ki a legjobb értékeléssel rendelkező játék babakocsik? Gazdag felszereltséggel és variálhatósággal rendelkező dizájnt vásároljon, vagy egy ökológiai anyagokból készült termékre koncentráljon?

Hogyan válasszon játék babakocsitA játék babakocsik kínálata tökéletesen tükrözi a különféle trendeket, egyéni ízlést, sőt az oktatás szemléletét is. Egyszerű olyan játék babakocsit vásárolni, ami egy igazi babakocsi hű miniatúrája, ugyanakkor probléma nélkül talál egy retro fonott babakocsit is, amelyre még emlékszik a nagyszülei padlásáról. Akár gyermeknek keres játék babakocsit, akár születésnapjára szeretné meglepni unokáját, az alábbi tippek és tanácsok segíthetnek a helyes döntés meghozatalában.

Játék babakocsi és történelem

Az első játék babakocsik akkor jelentek meg, amikor az első kisbabáknak való babakocsik is napvilágot láttak. Ez megközelítőleg a 18. század második felére tehető időszak. Kis szekerekhez/kocsikhoz hasonlítottak, amelyeket a lányok toltak maguk előtt. Az idők folyamán a babakocsik stílusának megfelelő alakot és kialakítást kaptak, ami akkoriban divatos volt. Nincs ezen csodálkozni való. Még a kislányok is szerettek volna egy komplett felszerelést a babákkal való játékhoz, és a játék babakocsi sem hiányozhatott.

Miért ideális játék a játék babakocsi?

A babával való játék a legtöbb kislány egyik alapvető gyermekkori játéka. Az élete első éveiben, amikor a gyermek elsősorban a felnőttek utánzásával tanul, ez a játék nagy jelentőséggel bír a motorikus készségek, a kommunikációs készségek, a képzelet és az érzelmeik kifejező képességének fejlesztése szempontjából. Babázás során azonban a lányok nem nélkülözhetik a kiegészítőket. És a babakocsi a legkeresettebb felszerelés.

A babakocsiban lévő babával együtt kimehetnek a kertbe, sétálni vagy látogatóba, ahol további ingereket kapnak, például a játék és beszélgetés a babával tovább fejlődik. Mivel még a kisgyerekek is érzékenyen érzékelhetik a fontos részleteket, azt is szeretnék, ha biztonságosan rögzíthetnék a babát, vagy beállíthatnák a babakocsi tetejét, vagy elhelyezhetnék a babát fekvő vagy akár ülő helyzetbe is. Mindezt és még több mindent teljesítenek a mai babakocsik!

A játék babakocsik alaptípusai konstrukció szerint

Mivel a játék babakocsik gyártása a gyermekek számára készült valódi babakocsik tervezése alapján készült, ugyanazokra a kategóriákra számíthat: mélykocsik, sport- és golfkocsik, kombinált babakocsik (2in1, 3in1).

Először is fontolja meg, hogy a babakocsit tervezi-e magával vinni a szabadba, vagy kizárólag benti játék lesz. A második lépésben koncentráljon arra, hogy a babakocsi milyen lehetőségeket kínál, ha babával játszik. Végül, de nem utolsósorban fontos a gyermek életkora, érdeklődési köre és képességei is.

Játék buggy, golf- és sport babakocsik

Az ilyen játék babakocsik fő előnye az alacsony súly és az összecsukhatóság. A legkisebb gyermekek is jól tudják kezelni ezeket, de vigyázzon – ne tévessze össze ezeket a gyalogos edzés segédeszközével. Nem mindegyik elég stabil az első lépések támogatásához. A sokoldalúság szempontjából kicsit rosszabbak. Az ülésen lévő babát övvel rögzítik. Csak néhány sportkocsi biztosítja a háttámla pozícionálását, ill. az egész ülés hátra döntését. Alkalmasak otthoni használatra, burkolt utakon és járdákon. Egyenetlen terepen kevésbé stabilak.

Konkrét alkategória a két babának – ikernek – szánt sportkocsi. A nagyobb felépítés miatt kissé nehezebbek, stabilabbak, és játék közben is jobban használhatók.

Játék mély babakocsik

A játék mély babakocsik a legkidolgozottabbak. Ezek nagyobb konstrukciók, nagyobb súllyal, de stabilitással is. A nagyobb kerekű alvázon van egy kosár, amelyben a babát fekvő helyzetben helyezik el. A babához való jó hozzáférés érdekében a tető állítható – lehajtható lehetőséggel. A babakocsi felszereltsége tartalmaz még egy tárolót az alsó részen és egy praktikus táskát, amely a fogantyúra kerül. A kislánynak olyan fizikai képességekkel kell rendelkeznie, hogy tudja kezelni a babakocsit, és ugyanakkor, hogy a tető ne akadályozza az előre látását. Ez azt jelenti, hogy az ilyen típusú babakocsi alkalmasabb körülbelül 2-3 éves kortól.

Játék kombinált babakocsik

A legeladottabb játék babakocsik közé tartoznak a kettős kombinációk (2in1) és hármas kombinációk (3in1). Mint az igazi babakocsiknál, ebben az esetben is el lehet helyezni tojást, kosarat vagy sport babakocsit az alapvázon. Különösen népszerűek a 3-4 éves gyermekek körében. A kislány csak akkor fogja használni az összes részt, ha minden gond nélkül képes manipulálni velük, és ismeri a céljukat. A kisebb lányok még nem képesek önállóan használni ezeket a különféle komponenseket.

Hármas kombináció esetén talán leginkább megéri egy drágább változatba befektetni. Több évig játszanak vele, és gyakran továbbköltözik – családtagokhoz vagy barátokhoz.

Figyelmébe ajánljuk a babakocsi készleteket+további felszereléseket is a babák számára. Ezek a szettek tartalmazzák a babakocsit (általában mély vagy kettős kombinációt), és például egy gyermekágyat, egy etetőszéket, egy kádat és még sok más kiegészítőt. Bár természetesen magasabb árral kell számolni és a gyermekszobában elegendő hellyel az elhelyezés szempontjából, de minden egy dizájnban, ugyanabban a színben készül, ezért a babák felszerelése szépen összeillik.

📌 Milyen babák férnek bele a babakocsikba? Átlagosan 35 – 45 cm hosszú babákról van szó. Ezt az információt a termékleírásban megtalálja.

Játék babakocsi mérete vs. a gyermek életkora

A babakocsit ne válassza csak az ár, a konstrukció vagy a kinézet szerint, meghatározó a kislány kora és magassága. A probléma nemcsak a magas, hanem az alacsony babakocsi is lehet.

A magasabb babakocsit nehezebb kezelni, és ha tetős modellről van szó, akkor a gyermek nem fog maga elé látni. Alacsony babakocsi esetében a kislány meggörnyed, a babának kevesebb lesz a helye és a játék öröme nem lesz ideális.

Szerencsére a legtöbb terméknél megtalálja a minimális életkort és más fontos adatot – a fogantyú magasságát és állíthatóságának lehetőségét. A legjobb babakocsik lépésenként történő pozícionálást kínálnak akár 25 cm magasságtartományban, pl. 45-70 cm. A következő felosztás a jobb eligazodást szolgálja:

 • Fogantyú 40 – 55 cm-játék babakocsi 1 – 2 éves gyermekek számára alkalmas.
 • Fogantyú 55 – 65 cm-játék babakocsi, 2 – 3 éves gyermekek számára.
 • Fogantyú 65 – 70 cm-játék babakocsi 3 – 4 éves gyermekek számára.
 • Fogantyú 70 – 80 cm-játék babakocsi gyermekek számára 5 éves kortól.

📌 Ajándékba vásárol babakocsit, vagy az internetről rendel? Akkor jól jön Önnek ez a puska: Mérje meg a padló és a kislány könyöke közötti távolságot, amikor áll. Ebből a magasságból vonjon le 7-10 cm-t, és megkapja a fogantyú alapmagasságát. A kocsi tolásakor a keze könyökben ne legyen behajlítva hegyes vagy derékszögben se, hanem kissé lefelé.

Játék babakocsi mérete vs. összecsukhatósága és hordozhatósága

Bár nem lehet előre megjósolni, hogy a kislánya, unokahúga vagy unokája milyen sikerrel fogja tologatni a kocsit, jó elgondolkodni azon, hogy hol fog a babakocsi „parkolni“, és mennyi helyet foglal el az autó csomagtartójában. Ne feledje azt se, hogy a kisgyerekek gyorsan elveszítik figyelmüket és gyorsabban elfáradnak, így előfordulhat, hogy hazafelé menet egyik kezében babakocsit, a másikban pedig fáradt kicsit fogja cipelni.

📌 Ha még eddig nem értette, miért van a barátnője lányának több játék babakocsija, az lehet abból az okból is, hogy az egyik babakocsival jól tud játszani otthon, a másikat pedig könnyű magával vinni.

Súly és stabilitás

Egyetlen játék babakocsi sem áll ellen teljesen a felborulásnak, de némelyek azért egy kicsit jobban megőrzik a stabilitásukat.

Ha a szabadban való játékhoz keres játék babakocsit, ragaszkodjon a nehezebb konstrukcióhoz, körülbelül 3-tól 5 kg-ig. Jobban megbirkózik az út vagy a füves terület egyenetlenségeivel, és nem repül egyik oldalról a másikra. A kislányok 3 éves kortól megbízhatóan kezelik az ilyen súlyú babakocsit.

Kisebb gyermekek számára a kb. 2,5 kg-ig terjedő súllyal rendelkező babakocsi a jobb választás. Könnyen kezelhetőek, ügyesek, különösen sima utakon és mindenféle belső padlóburkolaton. A füvön azonban kevésbé lesznek stabilak.

Játék babakocsik anyaga

A babakocsi általános kialakítása, stabilitása és képességei a felhasznált anyagtól függenek.

 • A műanyagot használják az egyszerű kis buggykhoz és játék sport babakocsikhoz. Az ilyen típusú műanyag babakocsik élettartama általában nem hosszú. Vigyázzon, ha hosszú ideig tartózkodik a napon – néhány olcsó műanyag gyorsan kifakul, törékennyé válik, és előbb-utóbb fenyeget a megrepedés veszélye.
 • A fa és a fonott ismét jellemző a stílusos retro mély babakocsikra, amelyek egyben a belső tér díszítő elemei is. Súlypontjuk alacsonyabb, ezért kiváló stabilitással is rendelkeznek, és járás közben támaszként szolgálhatnak. A fogantyú magasságának megváltoztatása azonban ritkán lehetséges, ami azt jelenti, hogy egy ilyen babakocsi csak rövid ideig használható.
 • A babakocsik döntő többsége azonban könnyű fém konstrukción alapszik, kiegészítve textilekkel, béléssel és párnázással, műbőr részletekkel és lágy habbal. Fém alvázat talál a játék sport, mély és kombinált babakocsik esetében is. Előnyei közé tartozik a tartósság, a fogantyú magasságának állíthatósága a forgócsuklóval (vagy csúszó mechanizmussal), vagy hely a nagyobb és tartósabb kerekek felszereléséhez.

retro játék babakocsit

Kerekek kialakítása

Milyenek a játék babakocsik kerekei? Ideális esetben csendes, sima és egyenletesen halad a megadott irányba szorulás nélkül. A legjobb játék babakocsik még azt is lehetővé teszik, hogy az első kerekeket mechanikus rögzítéssel rögzítsék a haladási irányba (kézzel vagy lábbal megnyomva). A babakocsinak, amelyet a szabadban kíván használni, gumikerekekkel kell rendelkeznie – ezek képesek kezelni az igényesebb terepeket, kevésbé zajosak és jobban ellenállnak a kopásnak vagy a sérülésnek.

Tisztítás és karbantartás

Érdekli, hogy a játék babakocsi textil részei levehetők-e, lecipzározhatók-e és moshatók-e. Jó hír, hogy a legtöbb esetben az ilyen alapvető karbantartás magától értetődik – akár kézi mosással, akár a mosógépben is.

Ha fából készült játék babakocsit tervez vásárolni, és piszkos lesz, tisztítsa meg puha ruhával vagy szivaccsal, és törölje szárazra. Ha babakocsi tologatása közben a vizes lett a babakocsi fémszerkezete, ne felejtse el megszárítani, amikor hazatér. Megakadályozza az esetleges korróziót, és ezzel meghosszabbítja a játék élettartamát.

Biztonság

A játék babakocsival a gyerekek játszanak. Ezért feltétlenül jó minőségű és egészségbarát anyagokból kell készülnie – a bevonatoktól a textíliákon használt festékig.

Ugyanakkor nagy hangsúly van fektetve a lekerekített élekre. Semmilyen csavar vagy éles alkatrész nem állhat ki a játék babakocsikból. A gyereknek biztonságban kell lennie, amikor a babakocsival játszik, ami például azt jelenti, hogy ha a babakocsi ráborul a gyermekre, akkor semmi sem történik vele, valamint ki tud jönni alóla és fel tud állni. Fontos azonban megtanítani a gyereket, hogy a babakocsival ne szaladjon le a dombról, és ne is rohanjon le a lépcsőn. Mert ilyen esetben „karambol“ következhet be, amelyet nagy sírás kísér.

Dizájn – tetszeni fog a játék babakocsi?

Minden ember ízlése egyedi és tökéletesen érvényes ez a „mini emberekre“ is. A gyerekek pontosan tudják, milyen színt, mintát, ábrákat vagy motívumokat szeretnek. Ha több lehetőség közül választhat, az új játék babakocsi mindenképpen sikeresebb lesz, mintha ezt a meglepetésként kapja. Respektálja a gyermek véleményét, hogy 100% boldogág legyen.

📌 Ha azonban ajándékba vásárol babakocsit, segítünk még:

 • Kisebb lányok (kb. 2-3 éves) értékelni fogják a színes és élénk mintákat vagy a népszerű mese motívumokat.
 • Az óvodás korú lányok számára már decens, harmonizáló modellekhez nyúlhat, például olyan színekben, amelyek a gyermekek szokásos babakocsiira jellemzői. Ne feledje, hogy a túl világos, halvány színek gyorsan piszkosak lesznek, a sötét szövetek pedig idővel kifakulnak a napon.

Játék babakocsik ára

A játék babakocsik ára tükrözi kivitelezésüket, kiegészítők számát, beállítási lehetőségeket. A magasabb ár általában jobb felszereltséggel, valamint a minőség és a biztonság hangsúlyozásával egyesül.

✅ Játék babakocsik 10000 forintig

Az alap árkategória elsősorban az egyszerű játék sport- és golf babakocsikat kínálja. Az anyagokat a műanyag és az egyszerű, szövetbevonatú, összecsukható fémkeretek uralják. Mindig olvassa el a rendelkezésre álló értékeléseket, hogy elkerülje a gyengébb tartósságú instabil modelleket.

✅ Játék babakocsik 30000 forintig

A 10000 és 30000 forint közötti árban megtalálja a jelenleg legeladottabb játék babakocsikat. Ezek mély babakocsik és jól felszerelt kettős és hármas kombinációk, amelyek már több lehetőséget kínálnak a játékra. Az árral együtt nő az anyagok minősége. A lehajtható tetőnek, az állítható magasságú fogantyúnak és a csendes gumikerekeknek magától értetődőnek kell lennie egy ilyen beruházás esetében.

✅ Játék babakocsik 30000 forinttól

Még jobb felszereltséggel rendelkeznek azok a játék babakocsik, melyek ára meghaladja a 30000 forintot. A készlet tartalmazhat autósülést, etetőszéket vagy összecsukható utazóágyat is. Egyes modellek az igazi babakocsik hű miniatűrjei, így ha a kisbabáját tologatja, akkor kislánya biztosan büszkén fog sétálni Ön mellett. A gazdagon felszerelt babakocsik mellett divatos fa és stílusos retro játék babakocsikat is talál. A magyar termékeket akár az Ön igényei szerint is elkészíttetheti – szín, gyermek neve, részletek, minták.

A legjobb játék babakocsi márkák

A jobb áttekintés érdekében összefoglaljuk azokat a gyártókat, akik portfóliójukban minőségi játék babakocsik vannak, különféle kivitelben és anyagból.

 • Doris – A játék babakocsik szemet gyönyörködtető és gyönyörűen kidolgozott modelljeivel ez a márka az egyik legkeresettebb piacunkon. Megfelelő felszerelést kínál elfogadható áron. Számunkra a TOP 1 az ár / minőség arányban.
 • Smoby – A Smoby babakocsikat nemcsak a gyermekek, hanem az anyukájuk is kedvelik. Dizájnjuk kopírozza az igazi babakocsik trendjeit – mind színben, mind stílusban. A nagyon szépen kidolgozott, finom lányos színű babakocsik mellett a stílusos szürke huzatok megjelenését is élvezheti, kiegészítve barna műbőrrel.
 • Bayer – Egy másik gyártó, amely elnyerte a szülők és a gyerekek figyelmét. A babakocsik elegánsak, trendiek, modernek és technikailag nagyon jól kidolgozottak. A legtöbb modell ára a kedvező közép árkategóriában marad, de a drágábbak, még a legigényesebbeket is kielégítik.
 • New Baby – A játék babakocsik a cseh New Baby márkától, nagyon jó minőségű fém konstrukcióval rendelkeznek. Ragaszkodnak a bevált koncepciókhoz. Felismerhetők jellegzetes színük alapján. A kevesek egyikeként felfüggesztést kínálnak a babakocsi ringatásának lehetőségével. Nehezebbek és stabilabbak a terepen.
 • Dadaboom – Az elegáns fa és fonott babakocsik szlovák gyártója örömet szerez a természetes anyagok és a tiszta esztétikai vonalak kedvelőinek. Gyönyörű babakocsik, amelyeket érdemes megnézni!
TermékInfoÉrtékelés
1.Smoby Maxi-Cosi&Quinny
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 18200 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.Bino Nagy babakocsi
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 hónapos


📌 24500 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
3.DeCuevas 81535 Modern
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 37700 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Babakocsi - Adélka
Játék babakocsi - fiúknak és lányoknak, ajánlott életkor: 2 éves


📌 16000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
5.BABY Born golf babakocsi
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 5500 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.Antik Babakocsi
Játék babakocsi - lányoknak, ajánlott életkor: 3 éves


📌 20000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Bino sport babakocsi
A könnyű vázának köszönhetően könnyen írányítható, és gyorsan, könnyen összecsukhható.


📌 5000 Ft-tól
4.5 out of 5 stars (4,5 / 5) Alacsony ár