Elektronika Háztartás

A legjobb játékfotelek (recenziók és teszt) 2024

 legjobb játékfotelek„Sokat fektettem már a játékfelszerelésbe, szükségem van játékfotelre is?“ Gyakori dilemma ez a kezdő játékosok számára, amelyre a tapasztalt játékosoknak csak egy válaszuk lenne – Határozottan igen! A kényelem, amelyet a legjobb játékfotelek biztosítanak, a számítógép előtt töltött időt valódi kikapcsolódássá és játékélvezetté változtatja.

A játék hevében akár napi több órát is tölthet az asztalnál. Rövid idő elteltével érezheti a merev ülés vagy a helytelen ülő helyzet hátrányait. Olyan ergonomikus kialakítású székre van szüksége, amely biztosítja a tökéletes támasztékot a hát, a derék, a nyak és a karok számára. A hátfájás megelőzése és a hosszú távú üléssel járó krónikus kockázatok kiküszöbölése érdekében a játékszékének/játékfotelének maximális kényelmet kell nyújtania, ugyanakkor támasztékot is. Meglepően gazdag ennek a szortimentnek a választéka, ezért elkészítettük Ön számára a kitűnően értékelt modellek rangsorát, amely megkönnyítheti döntéshozatalát.

Összeállításához átnéztük a játékszék/játékfotel teszteket és recenziókat. A gyártók semmit sem hagynak a véletlenre. Megpróbálják összehangolni a vázszerkezetet a mechanikával, a párnázással, a kárpitokkal és a kialakítással, hogy ideális esetben élvezze a mesterien lejátszott pasziánszt. A jól megvilágított játékkészlet mellett egy kiváló minőségű játékfotel is felkeltheti a figyelmet, és minden látogatót a kipróbálására csábít.

A legjobb játékfotelek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelés
1.DXRACER Racing OH/RV131/NR
Gamer szék - huzat anyaga: szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, alumínium lábcsillag és lábak, gumírozott görgők, szín: fekete és piros, terhelhetőség: 130 kg

📌 126000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.TRUST GXT707G RESTO CHAIR
Gamer szék - huzat anyaga: textil és szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: hideg hab (HR hab), fém lábcsillag és lábak, műanyag görgők, szín: fekete, terhelhetőség: 150 kg

📌 63000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Cougar ARMOR Gaming Chair
Gamer szék - huzat anyaga: szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: molitan (PUR hab), fém lábcsillag és lábak, műanyag görgők, szín: fekete és narancssárga, terhelhetőség: 120 kg

📌 91500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Arozzi Verona PRO V2
Gamer szék - huzat anyaga: hálós anyag és szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: hideg hab (HR hab), műanyag lábcsillag és lábak, gumírozott görgők, szín: fekete, terhelhetőség: 130 kg

📌 121000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.AROZZI VERNAZZA Soft
Gamer szék - huzat anyaga: textil, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, egyensúlyozó elemek, forgó és fém szerkezet, fém lábcsillag és lábak, műanyag görgők, szín: szürke, terhelhetőség: 145 kg

📌 126000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.ANTARES Genidia Gaming
Gamer szék - huzat anyaga: bőr, szinkronmechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és műanyag és fém szerkezet, alumínium lábcsillag és lábak, szín: fehér és fekete, terhelhetőség: 130 kg

📌 318000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Cougar Ranger XB
Gamer fotel - huzat anyaga: szintetikus bőr, zárral, deréktámasz és fejtámla, fix kartámasz, fix és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: molitan (PUR hab), fém lábcsillag és lábak, kerekek nélkül, szín: fekete és zöld, terhelhetőség: 160 kg

📌 147000 Ft-tól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon játékfotelt/játékszéket?

Játékfotel, játékszék, versenyszék – három fogalom, amelyek között vannak bizonyos különbségek. Leggyakrabban az anyagokat, alakot, felszerelést, technológiát és kényelmet illetően. Azonban ha betéved az e-boltokba, akkor az egyes szekciók általában vegyesek, és az egyetlen mutató az ár és a vélemények. Önön múlik, hogy melyik kialakítás győzi meg. Vállaljuk tehát a legfontosabb feladatot – találni egy „gamer trónt”, amely kielégíti egyedi igényeit.

A játékfotel csak a PC játékosok számára való?

A játékszékek nem csak a játékosok számára készültek. Bárki, aki az alábbi kategóriák valamelyikébe tartozik, a játékfotelnek nagy hasznát veszi:

 • Otthon dolgozik, és sok időt tölt a számítógép előtt ülve.
 • Minőségi székre/fotelre van szüksége az irodába, amely magasabb felszereltséget és beállítási lehetőségeket kínál, mint egy irodai szék/fotel.
 • Mozgásproblémái vannak, és ülve kíméletes támasztékra van szüksége.
 • Krónikus vagy akut hátfájásban szenved.
 • A lehető legkényelmesebben akarja érezni magát ülve.
 • És természetesen: Bárki, aki sok időt tölt játékkal.

Hogyan válasszon játékfotelt/játékszéket

Hogyan kezdjünk neki a játékszék / játékfotel kiválasztásának?

Első lépésként vegye figyelembe a költségkeretet. A másodikban számolja ki azt az időt, amelyet játékokkal és streaminggel tölt el. A harmadikban (de nem feltétlenül) nézze meg a játékfelszerelését, a játék „sarkát”, a szoba stílusát és berendezését. Néhány játékfotel jellegzetes dizájnú, ami érdekes módon élénkítheti a szobát, de ha túlzásba viszi, az is zavaróan hathat. Ahogy igényt tart az összes elem minőségére és kivitelezésére (beleértve az új játék tökéletes grafikáját is), akkor a játékszék dizájnját is pontosan az ízlésének megfelelően válassza ki.

Min üljön a játszás során?

Nem minden hozzáértő játékos ért teljesen egyet a következő felosztással, de a játékszékek/játékfotelek alakját és célját tekintve is vannak némi különbségek.

⏩ Versenyszék – Racing Simulator

Egy olyan kategória, amelyet az igazi gamer rajongók alaposan ismernek. Ezek olyan fejlett konstrukciók, amelyeket kifejezetten versenyjátékok játszására terveztek. A tartozékok fontos részei – kormánykerék, vezérlőkarok, pedálok – szintén csatlakoznak az ülőrészhez (fő kokpit). Az ülőrész alacsonyabban van elhelyezve, hasonlóan, mint a versenyautókban. A hangsúly a konstrukció stabilitásán, a szilárd alapon és a piacon leggyakrabban használt konzolokkal való kompatibilitáson van.

⏩ Játékfotel konzolhoz

Ez a típus feltűnően hasonlít egy kényelmes fotelre, amely alkalmas arra, hogy illeszkedjen a nappaliba. Ahelyett, hogy a kanapén ülne, ülhet egy „L” betű alakú kárpitozott fotelben, hintázó kivitelben (nem kell, hogy szilárd alapja legyen). Érdekesség a térhangzás terjesztésére szolgáló integrált hangszórók, számos csatlakozó (vagy vezeték nélküli technológia), magasabb minőségű változatban masszázsrezgések is jelen vannak.

⏩ Játékszék / játékfotel PC-hez

A leggazdagabb kategória és egyben a legkeresettebb játékszékek széles választéka. Ha számítógépes játékokat játszik, a minőségi irodai szék frissítésére van szükség. A PC játékszékek ezért több beállítást, magasabb ergonómiát és alkalmazkodóképességet kínálnak. Intenzív használatra készültek, és többet is kibírnak. 5 kerékkel vannak ellátva, mozgathatja őket előre, hátra, balra, jobbra és foroghat. Lehetővé teszik az ülés mélységének, a nyak, a hát és a kartámasz magasságának beállítását. Az alkalmazott mechanika típusától függően rögzítéssel lehetővé teszik a pozicionálást hátradőléshez is (akár félig fekvő helyzetig).

A játékfotelekben alkalmazott mechanika típusai

Ha játékfotelekről van szó, gyakran találkozhat a mechanika kifejezéssel. Mi a mechanika? Úgy képzelheti el, mint a rögzített elemek rendszerét, amelyek bizonyos mértékben befolyásolják az ülőlap és a háttámla mozgását. A terjedelmétől és a lehetőségektől függően a következő típusokat említik a játékszékek és játékfotelek esetében:

 • Szilárd mechanika – A legolcsóbb székek alapvető lehetősége. Az ülőlap és a háttámla egyetlen csatlakozással vannak összekötve, amelyen a csavar elforgatásával manuálisan változtathatja meg a háttámla dőlésszögét kb. 20 °-kal.
 • Hintamechanika – Ez a típus az egyszerűbbek közé tartozik, de viszonylag népszerű. Hintázó mozgást tesz lehetővé előre és hátra, amely esetében az ülőlap és a háttámla fix szöget képez. A legjobb esetben lehetséges a helyzet rögzítése bizonyos dőlésszögben (Multilock funkció). Egyszerűbb kivitelben csak az alap pozíciót rögzítheti (a szék leáll a „hintázással”). A hintázással kapcsolatban gyakran esik szó, a TILT funkcióról – a hintázó mód zárolásának / feloldásának lehetőségéről.
 • Állandó érintkezésű mechanika – Ez egy olyan mechanika, amely biztosítja a háttámla állandó érintkezését a háttal – akár hátradől, akár egyenesen ül. A hangsúly a hát kiváló kopírozásán, a nyak és a derék támasztásán van. Ezen flexibilis lehetőség mellett lehetősége van a háttámla bizonyos szögben történő rögzítésére is.
 • Aszinkron mechanika – Magasabb színvonalú felszereltségbe lépünk. Aszinkron mechanika esetén az ülőlap és a háttámla egymástól függetlenül mozog. Ezek beállításához 2 külön kar van, a harmadik az ülésmagasság beállítására szolgál. Pontosan kiválaszthatja az ülőlap és a háttámla közötti szöget, amire szüksége van (figyelem, nem minden kényelmes szubjektív helyzet előnyös a hátnak is). Alapfelszereltségként a háttámla magasságának beállítását is kínálják.
 • Szinkron mechanika – Az ilyen felszereltséggel ellátott székek már kiváló ergonómiát kínálnak, és alkalmasak hosszabb ideig tartó ülésre is. Ahogy a neve is sugallja – az ülőlap és a háttámla pozícionálása szinkronban történik = egyidejűleg. Kiváló minőségű játékfotelek esetében úgy van beállítva, hogy az ülőlap és a háttámla szinkronban, kb. 1: 2 arányú fokban állítódjon (pl. ha az ülőlap 8 °-kal, a háttámla 16 °-kal dől). Természetesen az ülőrész is kissé megemelkedik a hátradőléssel. Nagyon jól kiküszöbölik az egy szögben történő merev ülés hiányosságait.
 • Extrem és Hard mechanika – Ezek olyan fejlett mechanikák, amelyek alkalmasak gyakori és intenzív használatra, nagyobb tömegű felhasználók számára is (normál teherbírás 150 kg-ig). Az Extrem mechanika rendkívül változékony, 110 ° C-nál nagyobb dőlésszöggel, anélkül, hogy veszélyeztetné a szék stabilitását. A Hard mechanikát nagyobb terhelésekre tervezték, és fejlett merevségszabályozást kínál.

Megjegyzés: Vannak olyan kombinációk is, ahol az adott mechanikából a legjobbat használják. Ezen kívül a piacon talál Body Balance Tec és Move and Stop mechanikával ellátott foteleket is, amelyek a széket három irányban mozgó aktív „tréning“ géppé alakítják (ezek a dinamikus ülés vezető mechanikái).

A játékfotel ergonómiája

Jó, ha magasabbak az elvárásai a játékfotellel szemben. Ez nem egy közönséges irodai fotel. Ha a legnagyobb kényelemre vágyik, az ár és a dizájn mellett az ergonómiára és az egyes elemek beállításának lehetőségeire is koncentráljon:

 • Kartámaszok – PC-játékok játszásakor minimálisan az egyik kéz nagyon meg van terhelve. A felszereltség alapvető részének kell lenni az állítható magasságú kartámaszoknak (nyomásmechanizmus, click rendszer). Találkozhat 2D kartámaszokkal (állítható magasság + oldalirányú elfordítás), 3D kartámaszokkal (állítható magasság + oldalirányú elforgatás + vízszintes előre-hátramozgás) és 4D kartámaszokkal (3D, amelyeket további részletes felfelé és lefelé irányuló mozgással javítottak).
 • Ülőrész – A szék ülőrészének állítható magasságúnak kell lennie (a helyes ülés az, amikor a térde derékszögben hajlik, a lába pedig egyenesen a földön van). A jobb modellek az ülés mélységét is szabályozzák. Talán a legfontosabb, hogy az ülőlapnak meg kell felelnie az alakja arányainak.
 • Háttámla – A leglátványosabb rész, amely kialakításának köszönhetően gyakran a fő vonzerő. Itt mutatják be a gyártók a részletek iránti érzékét, az anatómiát és a beállítási lehetőségeket. A jó háttámla nemcsak a hátnak, hanem a deréknak és a nyaknak is támaszt nyújt. Egyes esetekben egységes, de lehetnek további részei (párnázott háttámlák), melyeket szükség szerint hozzáad.

A játékfotel teherbírása

A játékfotelek és játékszékek teherbírása körülbelül 100–150 kg. Drágább modellek teherbírása akár 200 kg-ig is lehet. Ha azt akarja, hogy a fotel/szék a lehető leghosszabb ideig kibírja, számoljon legalább 20 kg tartalékkal a súlyához képest. Ha 90 kg a súlya, ne vásároljon 100 kg teherbírású széket. Rövid idő múlva kellemetlen hangokat kezd kiadni, nyikorog és felgyorsítja kopását.

Konstrukció anyaga

Műanyag, alumínium és acél. Háromféle anyag, amelyek leggyakrabban a játékszékek/fotelek konstrukciójánál előfordulnak. Nyilvánvaló, hogy a kulcselemeknek fémből kell lenniük, és minél több van belőlük, annál jobb. A műanyag jelenléte csak kiegészítő alkatrészeken vagy a fém esztétikus burkolataként fogadható el. A kereszt (a kerekekkel ellátott rész) kialakításának egyértelműen fémből kell lennie.

Kárpitanyagok

Hálós anyag, textil, műbőr és valódi bőr. Ez a négy anyag ismétlődik leggyakrabban a fotelek kínálatában, de az egyértelmű nyertes a szintetikus bőr. Jó tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen karbantartható, különféle színekben állítható elő, és nem drágítja feleslegesen a játékfotelt. A valódi bőrből készült fotelek szintén érdekesek, de ez az anyag drágább, nehezebben karbantartható, nyáron izzad rajta, és télen kellemetlenül hidegítő. A játékfotelek esetében hálós anyagot csak ritkán talál, de érdekes megoldás, amely a megfelelő helyeken légáteresztő.

Kerekek és kialakításuk

A kiszemelt szék leírásának elolvasásakor ügyeljen a kerekek kialakítására is. Találkozhat olyan gumírozott kerekekkel, amelyek jól viselkednek a kemény padlón. Biztosítják a zökkenőmentes mozgást és csendesek. Ha szőnyeg van a szobában, akkor nyúlhat a műanyag kialakításhoz is. Számoljon azzal, hogy sok időt tölthet a székben, ezért ne feledje, hogy a szőnyeg idővel szenvedni fog a megnyomódástól. Az ellenálló műanyag alátét egy-kettő megoldja ezt a problémát.

A játékszéken kézzel fékezheti a kerekeket. Gyakrabban azonban „preventíven“ fékezik ezeket, ami azt jelenti, hogy ha senki sem ül a széken, akkor a szék nem mozog a szobában, még akkor sem, ha rosszabb, csúszós a padlója.

PC-berendezések

Játékfotelek ára

A játékfotelek ára még mindig valamivel magasabb, mint az irodai modellek esetében. Ennek oka az ergonómiára, a mechanikára, a kényelemre fektetett hangsúly és a fotel általános terebélyessége is.

✅ Játékfotelek 36000 forintig

Az olcsó játékfotelek alacsonyabb teherbírásúak, körülbelül 90 – 100 kg-ig. Megtalálhatók a gyermek- és diákszobákban. Alkalmasak kezdő játékosok számára, ezért remek feltételezés, hogy fokozatosan a mechanikájuk és beállítási lehetőségeik nem felelnek majd meg Önnek, és jobban felszerelt termék után fog nyúlni.

✅ Játékfotelek 108000 forintig

Ez a kategória, amelyben megtalálja a jelenleg legkelendőbb játékfoteleket. Nem hiányoznak a nagyon jó recenziók sem. Az ár mellett természetesen növekszik a konstrukció, az anyagok minősége, jobb a mechanika is és több a kiegészítő funkció.

✅ Játékfotelek 108000 forinttól

Még az igényesebb játékosok is megtalálják a nekik megfelelőt a 108000 forinttól kezdődő árkategóriában. Exkluzív anyagok, legkorszerűbb mechanikák, tökéletes dizájn, háttérvilágítás, beépített hangszórók és nagyfokú alkalmazkodóképesség.

Videó

A legjobb játékfotel márkák

A virágzó játékfotel-piac azt jelenti, hogy a gyártók a teljes árkategóriában gyártanak modelleket. Az egészséges versenyszellem hajtja őket előre, és a népszerű márkák megpróbálják túllépni a funkciók számának határait. Végül azonban továbbra is az ügyfél nyer. A játékfotel tesztek, a valós felhasználók értékelése és tapasztalatai alapján kiválasztottunk olyan márkákat, amelyek kínálatában érdekes modelleket talál.

 • DXRacer – A piacon az egyik legnépszerűbb és legrégebbi játékszék márka. Hatalmas választék az összes árkategóriában. Nagyszerű recenziók külföldről. Profi játékosok is használják.
 • Trust – A holland márka kellemes meglepetés lehet azoknak a játékosoknak, akik robusztus kerettel, jobb párnázással és akár 150 kg teherbírással rendelkező játékfotelt keresnek.
 • Connect IT – A cseh márka jól felszerelt és egyben megfizethető játékszékeket hozott piacunkra. Értékelni fogja a modern dizájnt és a sokfajta színeket.
 • Cougar – A Cougar Gaming márka szintén a játék szegmenshez tartozik. A fotelek tökéletes, részletekig kidolgozott dizájnnal rendelkeznek. Stabil konstrukciót, tartós kárpitanyagokat és jól kidolgozott háttámlát kínálnak.
 • Genesis – Piacvezető az értékesítés terén. Több tucat népszerű dizájnt kínálnak. A magasabb színvonalú kialakítás viszonylag kedvező árral párosul.
 • Arozzi – Az ergonomikus kialakítású fotelek gazdag választéka stabilan lefedi a felső középosztályt, és kialakításuk még a legigényesebb játékosokat is kielégíti. Intenzív használatra is alkalmasak.
 • HyperX – Ez a márka, akárcsak a Kingston játékos divíziója, portfóliójában számos játékeszköz található, köztük az ismert fejhallgatók és billentyűzetek. Az ilyen márkájú játékfoteleknek mindenki örülni fog, aki lezser és teljesen funkcionális kialakítást keres nem zavaró színkombinációkban.
TermékInfoÉrtékelés
1.DXRACER Racing OH/RV131/NR
Gamer szék - huzat anyaga: szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, alumínium lábcsillag és lábak, gumírozott görgők, szín: fekete és piros, terhelhetőség: 130 kg

📌 126000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.TRUST GXT707G RESTO CHAIR
Gamer szék - huzat anyaga: textil és szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: hideg hab (HR hab), fém lábcsillag és lábak, műanyag görgők, szín: fekete, terhelhetőség: 150 kg

📌 63000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.Cougar ARMOR Gaming Chair
Gamer szék - huzat anyaga: szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: molitan (PUR hab), fém lábcsillag és lábak, műanyag görgők, szín: fekete és narancssárga, terhelhetőség: 120 kg

📌 91500 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.Arozzi Verona PRO V2
Gamer szék - huzat anyaga: hálós anyag és szintetikus bőr, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: hideg hab (HR hab), műanyag lábcsillag és lábak, gumírozott görgők, szín: fekete, terhelhetőség: 130 kg

📌 121000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.AROZZI VERNAZZA Soft
Gamer szék - huzat anyaga: textil, hintamechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, egyensúlyozó elemek, forgó és fém szerkezet, fém lábcsillag és lábak, műanyag görgők, szín: szürke, terhelhetőség: 145 kg

📌 126000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.ANTARES Genidia Gaming
Gamer szék - huzat anyaga: bőr, szinkronmechanika, zárral, deréktámasz és fejtámla, állítható kartámasz, forgó és műanyag és fém szerkezet, alumínium lábcsillag és lábak, szín: fehér és fekete, terhelhetőség: 130 kg

📌 318000 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár
7.Cougar Ranger XB
Gamer fotel - huzat anyaga: szintetikus bőr, zárral, deréktámasz és fejtámla, fix kartámasz, fix és fém szerkezet, ülés töltőanyaga: molitan (PUR hab), fém lábcsillag és lábak, kerekek nélkül, szín: fekete és zöld, terhelhetőség: 160 kg

📌 147000 Ft-tól
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5) Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új játékfotel kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb játékfotelt.

Ne hagyja ki a tippeket: