Kert és műhely

A legjobb kerti üvegházak – (teszt 2024)

legjobb kerti üvegházakSaját termés kitermelése az igazi kertészeket valódi megelégedettség érzésével tölti el. Számos jó oka van annak, hogy a kertjében üvegházat építsen. A palánta és a zöldség árai folyamatosan emelkednek, és minőségük nem olyan, mint régen. A házi termesztés lehetővé teszi, hogy végig felügyeljük, hogy mi kerül a konyhában az asztalunkra. Értékelésünkben a piacon található legjobb üvegházakra összpontosítottunk az ár / minőség arány és az elégedett tulajdonosok recenziói alapján. Ezek bevált konstrukciók, amelyeknek köszönhetően meghosszabbítja a kertben történő termesztési időt kora tavasztól késő őszig.

Milyen a jó minőségű üvegház? Üveg betétet vagy polikarbonátot válasszon? Milyen üvegház konstrukció lesz Önnek a legmegfelelőbb? Mindezekre és még számos kérdésre válaszolunk a terjedelmes választási útmutatónkban. Hisszük, hogy ennek is köszönhetően tud majd tájékozódni az eladók kínálatában, és ki tud választani egy olyan üvegházat, amely hosszú évekig szolgálja majd Önt.

A legjobb kerti üvegházak 2024

TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Üvegház VITAVIA TARGET 2500
Beépített terület: 2,53 m2
Hoszaság:: 1,3 m
Szélesség: 2 m
Üvegezés vastagsága: 4 mm
5 out of 5 stars (5 / 5)168000 Ft-ig Alacsony ár
2.IGEL TOMATO
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 2,04 m
Üvegezés vastagsága: 6 mm
5 out of 5 stars (5 / 5)450000 Ft-ig Alacsony ár
3.IGEL MANDARIN
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 3 m
Üvegezés vastagsága: 6 mm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)647000 Ft-ig Alacsony ár
4.Üvegház VITAVIA TARGET 3800
Beépített terület: 3,76 m2
Hoszaság:: 1,9 m
Szélesség: 2 m
Üvegezés vastagsága: 4 mm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)184000 Ft-ig Alacsony ár
5.IGEL GARLIC Kerti üvegház
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 1,64 m
Üvegezés vastagsága: 6 mm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)346000 Ft-ig Alacsony ár
6.IGEL SAGE
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 2,6 m
Üvegezés vastagsága: 4 mm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)501500 Ft-ig Alacsony ár

Hogyan válassza ki az üvegházat?

Nyeregtető, üvegtáblák és masszív falazott alapok. Ez a klasszikus elképzelés az üvegházról, amely megfelelő elhelyezéssel és gondozással sok kertben évtizedekig fennmarad. Valószínűleg már megnézte néhány eladó ajánlatát, és tétovázik, milyen üvegházat vásároljon. Ragaszkodik a klasszikushoz és választja az üveget, vagy lehetőséget ad a modern polikarbonátnak? A választás attól is függ, hogy mennyit szeretne befektetni az üvegházba. A klasszikus üvegből készült üvegház forgalmazó valószínűleg meggyőzi Önt arról, hogy az őáltala forgalmazott üvegházak az igaziak. Aki viszont a polikarbonát értékesítésére szakosodott, ismeri ennek az anyagnak az összes előnyeit. Választáskor az Ön preferenciái a legfontosabbak. A következő bekezdésekben arról beszélünk, hogyan lelje örömét a termesztésben és hogyan válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő kerti üvegházat.

Az üvegház mérete

Az üvegház kiválasztásakor gondoljon az elkövetkező évekre. Megelégszik egy kisebb üvegházzal 6-8 m2-ig, vagy ki fog használni egy nagyobb üvegházat is akár 12 m2-nél nagyobb alapterülettel? Ez elsősorban a tervezett felhasználástól függ. Néhányan az üvegházat csak a palánták biztonságos kinevelésére használják, amelyeket aztán kiültet, mások nagy területet beültetnek különféle zöldségfélékkel, télen pedig az üvegházat az érzékeny dísznövények átteleltetésére használják. Ha tervezi, hogy megóvja az ilyen növényeket a fagytól, válasszon nagyobb üvegházat. Ugyanis nem jó, ha a levelei hozzáérnek az üvegházhoz. Növekszik a kártevők és gombás betegségek terjedésének kockázata.

Egyenesen arányos – minél nagyobb az üvegház, annál hosszabb ideig tartja fenn a belső hőmérsékletet, és a növényeket nem veszélyeztetik a hideg éjszakák sem.

Hogyan válassza ki az üvegházat?

Üvegház konstrukciója

Jelenleg az üvegházak háromfajta anyagból készülnek: alumínium, acél profilok és meleg horganyzott lemez:

 • Az alumíniumkeret nagyon jól alakítható, mégis erős és könnyű. Ezek a tulajdonságok magasabb árat eredményeznek. Óvakodjon a gyanúsan olcsó alumíniumkeretektől – valószínűleg takarékoskodtak az anyagon, és az ilyen alumíniumkeret esetében problémák lesznek a terheléssel és az időjárási viszonyokkal.
 • Az acélkeretnek is nagyon jó tulajdonságai vannak, különös tekintettel a nagy stabilitásra. Hátránya azonban, hogy évek után nagyobb a korrózióveszély, ezért rendszeres bevonatot/festést igényel.
 • A meleg horganyzott lemez konstrukció klasszikus, amely az évek alatt bizonyított. Jelenleg korrózióálló kivitelben gyártják. Megbirkózik a szél támadásával vagy a vastagabb hóréteggel is.

Üvegház betét: üveg vagy polikarbonát?

Talán a kertészek legnagyobb dilemmájánál vagyunk: vásároljunk polikarbonát kerti üvegházat vagy maradjunk hűek a hagyományos üveghez? Vessünk egy pillantást a betét anyagának előnyeire és hátrányaira.

⏩ Üveg

Üveg – ez egy klasszikus kertészeti üveg vagy legalább 3 mm vastag edzett biztonsági üveg, amelyeket nem érint semmilyen fizikai vagy kémiai változás az év folyamán, és megőrzik tulajdonságait. Elősegíti az egészséges növények növekedését és elősegíti az ideális éghajlat megteremtését. Mivel nehezebb, robusztus és stabil konstrukciót igényel, amely ezt elbírja. Az üvegtáblák mindkét oldala lehet sima vagy egyik oldala bordázott (úgynevezett átlátszó üveg), és szétszórják a beeső nap sugarait, megvédve a növényeket a közvetlen égéstől. A hátrány nyilvánvaló – magasabb ár és nagyobb a törés és a sérülés kockázata. Ezért fontolja meg az ilyen üvegház megvásárlását, különösen, ha kisgyermekei vagy háziállatai vannak, akik figyelmetlenségből nekiütközhetnek az üvegnek.

⏩ Polikarbonát betétek

A polikarbonát betétek, úgy mondva, lehengerelték a piacot. Ezek jelenleg a legeladottabb üvegházak. Megfizethetők, variálhatók, alakjuk és méretük változatos, és a polikarbonát hőszigetelő tulajdonságai még jobbak, mint az üvegé, amit különösen a tavaszi és őszi hónapokban fog értékelni, mert jobban tartják a felhalmozódott hőt. Nagyon jól eloszlassák a nap sugarait és védik a növényeket. Nem igényelnek nehéz konstrukciót, még szilárd alapot sem. A polikarbonát UV réteggel van ellátva, amely véd a napsugárzástól. Megőrzi merevségét, optikai tulajdonságait és terhelési ellenállóságát. A probléma azonban az, hogy ez az UV-védelem idővel lekopik, és minden UV-védelem nélküli műanyag, ami napfénynek van kitéve, gyorsan öregszik és repedezik, szó szerint szétmorzsolódik „az ujjai között” is. A hiteles gyártó modern, nagyobb súlyú polikarbonát betéteit nagy UV-stabilitás jellemzi, élettartamuk 15 – 20 év. Tehát ne csábítsa el az első alacsony ár, hanem válasszon bölcsen.

⏩ Polimetil-akrilát betétek

A polimetil-akrilát betétek különösen a trópusi növények szerelmeseinek ajánlottak. Ez az anyag nem igényel UV-védelmet – napsugárzás hatására nem rongálódik. És ahhoz, hogy a trópusi növények megtartsák leveleik erezetét és színét, vagy virágaik telítettségét, és megakadályozzák a növények degenerációját, éppen UV-sugárzásra van szükségük.

Íves üvegház vagy nyeregtető?

Az üvegház nyeregtetővel lényegében egy összerakósdi. Készít egy keretet, és a pontosan kimért betéteket beilleszti az egyes „szegmensekbe”. A résekbe/hornyokba illeszthetők, vagy kapcsokkal esetleg csavaros csatlakozással rögzíthetők. Elegánsan néz ki a kertben, valamint az egyik betét kiütése vagy eltörése esetén az könnyen cserélhető.

Íves üvegházak az utóbbi években kedveltek, különösen magasságuk miatt, amelyben különféle felfuttatott zöldségek termeszthetők, és még egy magasabb embernek sem kell meggörnyedni egy ilyen üvegházban. Az alap egy konstrukció felépítése, amelyre pontosan és lépésről-lépésre szilárdan rögzíthetők a rugalmas polikarbonát nagy darabjai a boltívbe (pl. egy lap 6 x 2 m). Létrejön egy formás íves konstrukció, amelynek egyetlen hátránya, hogy ha még egy apró darab is kicsorbul vagy elreped, akkor fokozatosan tovább terjed, és eljön az idő, amikor ki kell cserélni egy egész nagydarabot.

kertészkedés

Elhelyezése a telken

Az üvegház számára fenntartott hely többé-kevésbé fix. Ha az egyik évben megépíti az alapokat, akkor a következő években nem akarja átdolgozni az alapokat. Azonban megint más a helyzet, ha olyan üvegházat vásárol, amelynek nincs szüksége alapokra. Ezt a helyes eljárást követve minden évben más helyre teheti, különösen akkor, ha az első szezon után úgy érzi, hogy a helyválasztást nem találta el (fák árnyéka, kevésbé termékeny talaj, távol van a háztól).

Az üvegházat teheti nyílt helyre – a termesztett növények elég napsugarat kapnak, az üvegházra nem hullik a falevél, de jobban ki van téve a szél hatásának, és elegendő hosszú kerti tömlőt kell beszereznie.

Ha az üvegházat a házhoz helyezi, akkor az üvegház egyik érintkező oldala felhasználhatja a fal hőtároló képességét, és könnyen be tudja vezetni a vizet az üvegházba, valamint a villamos energiát a világításhoz vagy a fűtőelemhez kemény fagyok esetén. Az üvegház a ház szélárnyékában van. A helyzetétől és az árnyékától függően azonban előfordulhat, hogy a nyár folyamán nem kap elég fényt. Az üvegház szempontjából különösen fontos a stabil délelőtti nap és a 15:00 óra utáni napsugarak, amelyek a leginkább hozzájárulnak az optimális klíma kialakításához. Vigyázzon azonban arra, hogy ne csússzon a hó a ház tetejéről az üvegház tetejére – fennáll a sérülés veszélye.

A szellőztetés módja

Minden üvegházon van ajtó – méretétől függően egy vagy kettő. Ezek az ajtók lehetnek klasszikus egyrészesek, jobb konstrukciók esetében találhat a kétrészes ajtókat, amelyek fel vannak osztva úgy, hogy a felső részt ki lehet nyitni a szellőztetéshez, mint egy ablakot. Tetőablakok is vannak, amelyek a burkolat 10%-át teszik ki. Vagy manuálisan nyithatók, a drágább modellek esetében a belső ablakok automatikus kinyitásával és becsukásával is találkozhat a belső hőmérséklettől függően. Ez egy nagyon érdekes elem, mert ha az üvegházában automatikus öntözés van, akkor megengedheti magának, hogy néhány napra elmenjen otthonról anélkül, hogy veszélyeztetné az üvegházban a termést.

Üvegház, fóliasátor vagy melegágy?

Számos módja van annak, hogy gazdag termése legyen, amely nincs kitéve erős viharoknak, szélnek és kártevőknek, de ezeket biztosan nem kell hosszan bemutatni.

 • Az üvegház praktikus, ha egész évben ésszerűen kihasználja (még télen is), és nem zavarja a kertben a stabil konstrukció. Ezért többet fizet, de stabilabb feltételeket kínál a növénytermesztéshez. Megfelelő elhelyezés esetén évtizedekig is kibírja.
 • A fóliasátor tavasztól őszig teljesíti legjobban a feladatát. Elsősorban egy olyan kiváló minőségű konstrukcióra összpontosítson, amely ellenáll a korróziónak és könnyen szétszerelhető. Maga a fólia a minőségétől függően 3-5 év élettartamot kínál. Károsíthatják a madarak, macskák, de a kapával is kivághatja. UV-védelem nélkül nagyon gyorsan repedezik. Olcsó, és hatalmas területek lefedésére is alkalmas.
 • A melegágy a tökéletes módja annak, hogy saját palántát neveljen. Néha elég kihasználni a régi ablakkeretet és fadeszkákat, vagy vásárolhat egy kis praktikus melegágyat elfogadható áron. Különösen alkalmas alacsony melegkedvelő növények és tavaszi zöldségek termesztésére.

Kerti üvegházak ára

Komplikáltabb üvegházak esetében az ésszerű árkategorizálás. Ezek méretükben, felszerelésükben és felhasznált anyagukban különböznek egymástól. Százezer forint körül vásárolhat egy szép, közepes méretű polikarbonát üvegházat tanúsított anyagokból.

Ha azonban olyan konstrukciót keres, amely specifikus és a kertjének vagy udvarának elegáns domináns eleme lesz, akkor valószínűleg nem elégszik meg az egyszerűséggel. A kerti üvegházak, melyek üvegből készültek jelentősen drágábbak, áruk a mérettől, alaktól és az általános feldolgozástól függ, 300000 forintnál kezdődik.

A prémium üvegházak, melyek üvegből készültek (de polikarbonátból is), több mint 900000 forintért, a tulajdonosnak különféle előnyöket és kialakítást kínálnak, valamint évtizedekig kitartanak.

A legjobb üvegház márkák

Az üvegház recenziónkba olyan modelleket választottunk ki, amelyek már számos fogyasztót meggyőztek Ön előtt. Választékunkban megtalálhatók az extra minőségű anyagokból készült üvegházak az igényes vásárlók számára, de elfogadható ár / minőség arányú modellek is, illetve legeladottabb üvegházak is. Ha üvegház teszteket keres, akkor valószínűleg nem lesz sikeres. Van azonban néhány jó orientációs pont, amelyek szerint a megfelelő gyártó kiválasztható:

 1. Termékeit ellenőrzött „kőboltokban” és e-boltokban értékesíti. Nem csak egy „exkluzív weboldalról” van szó, vagy a bazáron és harmadik félen keresztül történő értékesítésről. Termékei mögött áll, és nemcsak Magyarországon kínálja ezeket, hanem a szomszédos országokban vagy az egész EU-ban is.
 2. Van garancialevél (általában legfeljebb 10 év garanciaidővel), jótállás alatti és jótállás utáni szerviz az üvegházra, valamint magyar nyelvű szerelési útmutatóval rendelkezik.
 3. Figyeljen az üvegház eredetére. Az ázsiai országokból származó olcsó műanyagok és konstrukciók csak néhány évig tartanak. Például, ha a polikarbonátra megadott hőmérséklet max.60 °C, akkor az kevés. Az üvegház hőmérséklete eléri a 70°C-ot.

LanitPlast üvegházak

A LanitPlast kerti üvegházak gazdag kínálata jelen van üzleteinkben és a legkelendőbb modellek. Az üvegházak mellett ez a cég fóliasátrak, kerti házak, esőtetők bejárat fölé és terasztetők gyártására is specializálódott. Ez az üvegházak egyik legnagyobb szállítója Magyarországra. A polikarbonát betétek eredete – Nagy-Britannia vagy Németország.

Hecht üvegházak

A cseh Hecht márka kiváló minőségű termékeit a kertbe és műhelybe nem kell bemutatni. Közép-Európában a kerti technika legnagyobb forgalmazója. A Hecht üvegház megvásárlásával garantálható a jó minőség, a pótalkatrészek garantálása és a megbízható ügyfélszolgálat.

Vitavia Garden üvegházak

Az Egyesült Királyságból származó márka kiváló konstrukcióval és alappal tűnik ki. A LanitPlast-tal együttműködve minőségi üvegházakkal látják el a piacunkat is, amelyek a szigorú technikai tesztprotokollokat teljesítették, és olyan polikarbonáttal vannak felszerelve, amely cseh tanúsítvánnyal rendelkezik.

Volya LLC üvegházak

A Volya LLC masszív üvegházai különösen alkalmasak Magyarország azon régióiba, ahol minden télen sok hó van. Tartós, megerősített konstrukciójuk, és teljes felszerelésük esetén különösen kedvező ár-érték arányukkal vonzóak.

Gyakran ismételt kérdések

Milyenek az üvegből készült kerti üvegházak?

Az üvegből készült kerti üvegházak bevált klasszikusok, amelyből egyes kertészek nem engednek. Noha az új üvegházba történő beruházás magasabb, évtizedeket kibírja, ha helyesen választ. Ellenállnak az erős szélnek és a hónak. A választás során összpontosítson a konstrukció minőségére, az üveg szilárdságára és arra, hogy az üveg miként rögzíthető a keretbe. A stabil hátterű gyártó legalább 10 év garanciát nyújt egy minőségi üvegházra. A klasszikus téglalap alakú üvegházak mellett nagy népszerűségnek örvendenek a gyönyörű hatszögletű üvegházak is, amelyek egy kis paradicsomot jelenthetnek a lelkes virágkertésznő számára.

Mit lehet termeszteni üvegházban?

Az üvegház főszezonban tele van zöldségekkel. Nagyon megfelelő a paprikának, paradicsomnak, saláta uborkának. Évente többször ültethető retek, különféle típusú saláta, zsázsa, karalábé, sárgarépa …

Az üvegház elrendezése

Az üvegháznak köszönhetően már 2 hónappal korábban betakaríthatja a termést. Ennek alapja azonban az elrendezés helyes alapelveinek ismerete. Mivel képes fenntartani a megfelelő hőmérsékleti feltételeket, folyamodhat korai fajtákhoz is.

 • A legkevésbé szellőző, magas páratartalmú és hőmérsékletű területeken a saláta uborkának a legjobb. 1 m2-re nem szabad 3 növénynél többet ültetni. Ha azt szeretné, hogy még jobban fejlődjenek, tegyen ide egy tartály vizet, amely természetesen növeli az uborka körül a nedvességet.
 • A paradicsomot, amennyire csak lehetséges, termessze az uborkából a legmesszebb, ideális esetben az üvegház másik oldalán, ahol lehetőség van a rendszeres szellőztetésre és a levegőcserére. A paradicsom szereti a meleget, de nem szereti a magas páratartalmat. 1 m2-re ajánlott 2 magas paradicsomot vagy 5 kisebb bokorparadicsomot ültetni.
 • A paprikának a paradicsomhoz hasonló követelményei vannak, de a paradicsomlevelekkel ne érintkezzenek. Ezért érdemes ezeket elválasztani egy sáv alacsony zöldséggel, például retekkel, padlizsánnal.
 • Többször vetett zöldséget, mint például a retek és a zöld saláták az úthoz a lehető legközelebb kell ültetni, hogy ne felejtse el és megegye, amíg nem lesznek keserűek vagy nem jelennek meg a kártevők.
TermékInfoÉrtékelésÁr
1.Üvegház VITAVIA TARGET 2500
Beépített terület: 2,53 m2
Hoszaság:: 1,3 m
Szélesség: 2 m
Üvegezés vastagsága: 4 mm
5 out of 5 stars (5 / 5)168000 Ft-ig Alacsony ár
2.IGEL TOMATO
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 2,04 m
Üvegezés vastagsága: 6 mm
5 out of 5 stars (5 / 5)450000 Ft-ig Alacsony ár
3.IGEL MANDARIN
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 3 m
Üvegezés vastagsága: 6 mm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)647000 Ft-ig Alacsony ár
4.Üvegház VITAVIA TARGET 3800
Beépített terület: 3,76 m2
Hoszaság:: 1,9 m
Szélesség: 2 m
Üvegezés vastagsága: 4 mm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)184000 Ft-ig Alacsony ár
5.IGEL GARLIC Kerti üvegház
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 1,64 m
Üvegezés vastagsága: 6 mm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)346000 Ft-ig Alacsony ár
6.IGEL SAGE
Beépített terület: - m2
Hoszaság:: 6 m
Szélesség: 2,6 m
Üvegezés vastagsága: 4 mm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)501500 Ft-ig Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt a kerti üvegház kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak a legjobb üvegház kiválasztásában a piacon.