Kert és műhely

A legjobb lombszívók és lombfúvók (teszt 2020)

legjobb lombszívók A színes leveleknek is megvan a maga varázsa, de csak addig, amíg be nem lepik az egész udvart. Tehát néhány hét ősszel próbára teheti kitartását, de másképp is lehet. Próbálja ezúttal félre tenni a gereblyét, és megóvni a tenyerét a bőrkeményedésektől. A nehéz munka nagy részét elvégzi Ön helyett a nagy teljesítményű lombszívó. Hogyan ne dőljön be az áruházakban található vonzó, olcsó áraknak és hogyan válassza ki a valóban legjobb lombszívót?

Egy ilyen gép megvásárlásához nem csupán az ár és az alapvető funkciók ismerete szükséges. Áttekintjük azt a néhány legfontosabb kérdést, amelyeket tudnia kell egy hasznos kerti asszisztens jövőbeli tulajdonosának:

  • A 2020-as 6 legjobb lombszívó és lombfúvó recenziója
  • Milyen típusú lombszívók vannak a piacon?
  • Milyen kritériumok alapján válassza ki a lombszívót / lombfúvót?
  • Végül az Önök kérdései és a jó tanácsok

A legjobb lombszívók és lombfúvók

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Bosch ALS 25
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 4,4 kg
Fújás sebessége: 300 km/h
5 out of 5 stars (5 / 5)24 340 Ft Alacsony ár
2.Black & Decker GW3030
Szemeteszsák: 50 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 3,7 kg
Fújás sebessége: 418 km/h
5 out of 5 stars (5 / 5)26 666 Ft Alacsony ár
3.Hecht 3000
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 3 kg
Fújás sebessége: 275 km/h
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11 990 Ft Alacsony ár
4.Makita DUB182Z Solo
Szemeteszsák: -
Meghajtás: Akkumulátoros
Tömeg: 1,8 kg
Fújás sebessége: 288 km/h
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13 900 Ft Alacsony ár
5.Fieldmann FZF 4010-E
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 3,5 kg
Fújás sebessége: 250 km/h
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)10 695 Ft Alacsony ár
6.POWERPLUS POWDPG7527
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Akkumulátoros
Tömeg: 3,7 kg
Fújás sebessége: 220 km/h
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)26 970 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon lombszívót / lombfúvót

Milyen lombszívók vannak a piacon?

A legalapvetőbb felosztás fő funkciójuk szerint történik:

A lombfúvók egy rakásra fújják a leveleket, és a takarítás többi része csak Önön múlik. Különösen akkor érdekelheti, ha több nagy lombhullató fája van egy helyen. Nem fog járkálni benne, és elég a leveleket elvinni a komposztra.

A lombszívók népszerű választás a kisebb kertekbe, ahol díszcserjék és fák vannak. Valószínűleg nem szeretne járkálni az egész gyümölcsösben bekapcsolt lombszívóval. A kiváló minőségű verziók a kisebb szemetekkel, ágakkal is elbánnak, és az energiaszabályozásnak köszönhetően nem kell aggódnia, hogy a dekorkérget felszívja az ágyásokból.

A legnépszerűbb a kombinált univerzális 2in1 gép – lombszívó és lombfúvó egyben. Választhat kettős fúvókával rendelkezőt, amely az első üzemmódban a leveleket maga előtt fújja, és amikor a második üzemmódba kapcsolja, a rakásra fájt leveleket beszívja, vagy két cserélhető különböző átmérőjű és alakú csővel rendelkezőt. Nagy plusz a harmadik funkció – a beszívott lomb automatikus zúzása a gyűjtőzsák kapacitásának maximalizálása érdekében.

levelek

A meghajtás típusától függően a lombszívókat / lombfúvókat a következőkre osztják:

Benzines – jó választás a nagy kertek és gyümölcsösök tulajdonosai számára. Vagy akkor is, ha korlátozás nélkül szeretne mozogni a telken. Ezek drágábbak, karbantartás-igényesebbek (benzin, olaj, szűrők stb.), és valamivel több zajt okoznak környezetükben, mint az elektromosak. Ezek azonban a kiváló minőségű gépekhez tartoznak, amelyek a megfelelő gondozással évekig szolgálják majd Önt. A „benzines” minimális teljesítményének kb. 750 W (1 LE) kell lennie.

Elektromos – forrása a hálózatról származó energia. A minimális energiafogyasztása 2000 W vagy több. A nagy energiafelvétel azonban nem garantálja a jó eredményt. Ebben az esetben a cső átmérője és az ergonómiája szintén nagy szerepet játszanak – a levegő (szél) gyors kiáramlását, valamint befelé szíváshoz szükséges szívóteljesítményt eredményeznek. Ne feledje, hogy az elektromos kábel egész idő alatt hűséges társa lesz. Vegye figyelembe kertjének méreteit, és szerezzen be elegendő hosszabbító kábelt.

Akkumulátoros – könnyű és csendes, újratölthető akkumulátorokkal ellátott gépeket legjobban a kis díszkertekben lehet használni, de kompromisszumokat kell kötnie. Bár korlátozások nélkül mozoghat, de csak az akkumulátor üzemideje alatt (kb. 30-45 perc).

Milyen kritériumok alapján válasszon lombszívót / lombfúvót?

Földterület

Az első és legfontosabb lépés, amelyet figyelembe kell venni – a kertjének mérete, valamint a lombhullató fák és cserjék száma (számoljon azzal is, amely a szomszédoktól hullik át).

Ha családi háza van díszkerttel, megelégszik olcsó elektromos vagy akkumulátoros lombszívóval. Nem kell foglalkoznia az üzemanyag-feltöltéssel és a gép rendszeres karbantartásával.

Ha ki kell takarítania a gyümölcsöst, vagy van néhány magasztos egyed az ingatlanán, ahová a hosszabbító kábel nem lenne elegendő (vagy késleltetné a munkát), akkor válasszon egy benzines modellt.

Teljesítmény

Egy kiváló minőségű benzines lombszívó motorjának teljesítménye megközelítőleg 750–900 W, az elektromosnak minimálisan 2000-2300 W teljesítménnyel kell, hogy dolgozzon, és egy akkus lombszívó/lombfúvó üzemidejének körülbelül 30–40 percnek kell lenni.

Teljesítményszabályozás

Ha nem szeretné a végén maga előtt újra szétfújni a levélrakásokat, vagy ha óvatosan szeretné felszívni a leveleket a dekorkéreggel letakart ágyásokból, akkor szüksége lesz az energiaszabályozásra. Ez minden jó lombfúvó / lombszívó nélkülözhetetlen eleme. A benzines gépen elegendő a gáz szabályozása, az elektromoson a folyamatos elektronikus szabályozást keresse.

Fúvó- / szívócsövek kivitelezése

Olcsóbb elektromos lombszívók esetében leginkább egy kétkamrás (kettős) csövet talál. A keskenyebb rész nagy sebességgel fújja a levegőt. Szélesebb átmérőjű részével (ideális esetben legalább 15 cm) beszívja a leveleket egy gyűjtőzsákba.

A két külön cső a drágább elektromos modellekre, de különösen a benzines gépekre tipikus. A benzinmodellek esetében a gyártók feltételezik, hogy hosszabb ideig akar dolgozni, tehát nem akarják a fogyasztókat terhelni a kettős cső nagyobb súlyával. Nem kell megfeledkezni arról sem, hogy a gép benzintartályt is tartalmaz, amelynek szintén van valamennyi súlya.

Légáramlás sebessége

A levél fújásához a légáramlás minimális sebességének 200–250 km / h kell lennie. Minél magasabb, annál jobb.

Légáram / szívóteljesítmény

A szívóteljesítmény a szívócső kivitelétől és alakjától, valamint a motor teljesítményétől függ. Vegye figyelembe, hogy a nagy motorteljesítmény még nem garantálja a jó szívóteljesítményt. Ezért mindig keressen információt arról, hogy egy lombszívó hány köbmétert (vagy litert) képes „felszívni“ percenként. A minimális érték 7 m³ / perc (420 m³ / h).

Használt anyagok

Nem minden műanyag egyforma, és ha nem akarja, hogy a lombszívót megsemmisítse az első fadarab, akkor a lombszívójának is kellően erős és tartós anyagokból kell készülnie.

Gyűjtőzsák térfogata

A gyűjtőzsák térfogata, amelybe a leveleket gyűjti, 45-50 liter között van. A lombszívók, amelyek a levelek zúzását és darabolását is végzik, ezeket a zsákokat nagyon hatékonyan meg tudják tölteni. Legyen óvatos – a kezében tartott súly is növekszik a megtöltődő gyűjtőzsákkal.

Ergonómia és súly

Mivel a szezon folyamán biztosan néhány órát tölt ezzel a géppel, jó tudni, hogy a lombszívó csövei fel vannak-e szerelve kerekekkel a könnyű kezelhetőség érdekében, a felszereléshez tartozik-e hordozó heveder és a jobb súlyelosztás érdekében, hogyan vannak a fogantyúk.

Végül az Önök kérdései és a jó tanácsok

Összegyűjthetem a vékony ágakat és a szemetet lombszívóval?

A kiváló minőségű lombszívók, melyek a fémlapátokkal rendelkező ventilátorral vannak ellátva, megbirkóznak ilyen kihívással is. De ez nem a legfontosabb szerepük, és nem is ajánlott felszívni és összezúzni más típusú hulladékot. Ha a ventilátor műanyag, ne próbálja ezt ki. A kövek, a kavics és a fadarabok sokkal nehezebbek, mint a levelek, ezért azokat még a gép legnagyobb teljesítményénél sem szabad felszívni. Ne használja a lombszívót építési munkák során, például polisztirol, homok és más poros anyagok felszívására – fennáll a motor eltömődésének veszélye.

Másrészt, ha átvált a fújás üzemmódra, megtisztíthatja a burkolatok fúgáit, a fal alól kifújhatja a háziállatok piszkát és szőrét. De csak akkor, ha Önt a fokozottan poros környezet nem akadályozza.

Ha a levelek felszívását kellemetlenné teszik a lehullott száraz ágak a gyümölcsösben, fektessen be egy erős lombfúvóba – légfúvóba. Ez mindent összefúj egy rakásra, majd komposztálhatja vagy feldolgozhatja ezt a biohulladékot egy kerti zúzógépben.

Képes felszívni egy ilyen gép a nedves leveleket is?

A nedves levél felszívása a szívócső és a ventilátort eltömődését okozhatja. Ez nem az adott modell hibája, hanem szinte minden lombszívó jellemző tulajdonsága. Még a használati utasításokban is többször meg van ismételve, hogy csak száraz leveleket szabad felszívni, amelyek nem tapadnak a szívócsőhöz, vagy a pengékhez és a turbinalapátokhoz és a zúzóhoz sem. Az alkatrészek nemcsak eltömődnek és csökken a gép teljesítménye, szélsőséges esetekben pedig súlyosan megsérülnek.

Lombszívót / lombfúvót egy vagy két szívócsővel jobb vásárolni?

Először is – ez az Ön igényeitől függ. A kettős csővel rendelkező gép olcsóbb, nem kell csöveket cserélnie és az egyik üzemmódból a másikba tud váltani egy mozdulattal. De kissé nagyobb a tömege, és a cső alakú ergonómia kompromisszumos megoldás. A nagyobb súly miatt az ilyen modellek a cső alján kerekekkel vannak felszerelve. Ha nagy földterülettel rendelkezik, és több időbe telik a levelek eltakarítása, akkor a kétcsöves modellt ajánljuk. Két különböző cső azt jelenti, hogy alacsonyabb a gép súlya és a motor teljesítménye jobban kihasználható.

Milyen anyagból legyen a minőségi lombszívó?

Ha jó hírű márkát választ, akkor az anyagok kivitelezésének és feldolgozásának megfelelő minőségűnek kell lennie. Nagyon tartós az edzett ABS műanyag. Ezt a gép testén és a ventilátoron (ha nem fém) kell használni.

Használható a lombszívó másra is?

Igen, használható, az őszi szezon után nem kell egyenesen a garázsba helyeznie a készüléket. Számos ember használja a vékony hóréteg elfújására a járdákról és a bekötőutakról, sőt még reggel arra is, hogy „leporolja“ a havat az autóról.

A csatornák és a lefolyócsövek lehullott leveleket tartalmaznak? A megoldás egyszerű – csak létrára és egy könnyű nagy teljesítményű lombfúvóra van szüksége (plusz egy személyre, aki hajlandó a létrát tartani).

Nincs szükségem lombszívóra, van fűnyíróm!

Igen, sok lehullott levéllel (még nedvessel is) játszva elbír egy nagy teljesítményű benzines fűnyíró, amely a gyűjtőkosarába összegyűjti és összevágja a leveleket. De milyen gyakran nyírja a füvet az őszi hónapokban? Ha tisztán akarja tartani kertjét, akkor minden bizonnyal szükséges, hogy 2 héten belül több mint 1 alkalommal is összegyűjtse a leveleket. A fűnyíróval a ház szélárnyékába, a zegzugokba, a virágágyásokba és a sziklakertekbe, vagy akár a tó környékén nem tudja összeszedni a faleveleket olyan maradéktalanul, mint egy jó lombszívóval.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Bosch ALS 25
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 4,4 kg
Fújás sebessége: 300 km/h
5 out of 5 stars (5 / 5)24 340 Ft Alacsony ár
2.Black & Decker GW3030
Szemeteszsák: 50 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 3,7 kg
Fújás sebessége: 418 km/h
5 out of 5 stars (5 / 5)26 666 Ft Alacsony ár
3.Hecht 3000
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 3 kg
Fújás sebessége: 275 km/h
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)11 990 Ft Alacsony ár
4.Makita DUB182Z Solo
Szemeteszsák: -
Meghajtás: Akkumulátoros
Tömeg: 1,8 kg
Fújás sebessége: 288 km/h
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13 900 Ft Alacsony ár
5.Fieldmann FZF 4010-E
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Elektromos
Tömeg: 3,5 kg
Fújás sebessége: 250 km/h
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)10 695 Ft Alacsony ár
6.POWERPLUS POWDPG7527
Szemeteszsák: 45 l
Meghajtás: Akkumulátoros
Tömeg: 3,7 kg
Fújás sebessége: 220 km/h
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)26 970 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új lombszívó kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak a piacon a legjobb lombfúvó kiválasztásában.

Add Comment

Click here to post a comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..