Háztartás

A legjobb mopok és felmosók (teszt 2024)

Mopok, Felmosók Élvezi a takarítást? Valószínűleg csak nagyon kevés ember válaszol erre a naiv kérdésre igennel. Éppen ellenkezőleg, a legtöbbünk inkább a rendet és a tisztaságot preferálja. Hogyan lehet összekapcsolni ezt a két dolgot, úgy hogy a farkas is jól lakjon és a kecske is megmaradjon?

Manapság könnyebbé teheti a munkát a különböző készülékekkel és eszközökkel. Némelyikbe sok pénzt kell befektetnie, de vannak, amelyeket meglehetősen olcsón megkaphat, és sokat segíthetnek. A takarítás egyik legkevésbé népszerű tevékenysége a padlótisztítás vagy az ablakmosás (erre a tevékenységre az úgynevezett ablakporszívókat ajánljuk).

Elfáradni a súrolásban, a kezét a kellemetlen mosószeres vízben áztatni – ez elriasztja az embereket. Ezért készítettünk Önnek egy áttekintést a hat legjobb mopról és takarító készletről, amelyek megkönnyítik ezeket a tevékenységeket.

Sokféle típusú mop létezik, beleértve a különböző gőzmopokat is. Most azonban a klasszikus „kézi” meghajtású mopokra koncentrálunk. De nem a megszokott fa nyél végén lévő törlőrongyra gondolunk, hanem a takarító segédeszközökre és rendszerekre a modern háztartás számára, amelyek lehetővé teszik a kényelmes, hatékony és gyors felhasználást.

A felmosó mop áttekintésünkben megtalálhatók a legkedveltebb márkák, amelyek jó felhasználói minősítést élveznek, és ideális ár / teljesítmény arányt kínálnak. Megpróbáltunk több árkategóriát lefedni – a legolcsóbb, alaptermékektől a drágább termékekig az igényesebb vásárlók számára. Ezen túlmenően, a teszt végén talál egy vásárlási útmutatót, amely segít kiválasztani a legjobb opciót.

A legjobb mopok és felmosók – TOP 7 modell 2024

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
#1Leifheit Profi
Szélesség: 42 cm
Térfogat: 8 l
Nyél hossza: 140 cm
5 out of 5 stars (5 / 5)34000 Ft Alacsony ár
#2Vileda TURBO Easy
Szélesség: - cm
Térfogat: - l
Nyél hossza: 125 cm
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)15000 Ft Alacsony ár
#3Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo
Szélesség: 46,5 cm
Térfogat: 20 l
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)13500 Ft Alacsony ár
#4Leifheit Combi Clean M
Szélesség: 33 cm
Térfogat: 12 l
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)16000 Ft Alacsony ár
#54Home Rapid Clean Compact Spin
Szélesség: 24 cm
Térfogat: 4,3 l
Nyél hossza: 105-132 cm
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)7500 Ft Alacsony ár
#64Home takarító szett
felmosó és ablakmosó

Szélesség: 40 cm
Térfogat: 0 l
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)6000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a mopot vagy takarító készletet?

Még mindig nem döntött milyen takarító segédeszközt válasszon? Vásárlási útmutatónk segít kiválasztani az optimális variánst az Ön igényeihez és szükségleteihez.

Mop, vagy takarító készlet?

Érdemes egy komplett takarító készletet vásárolni, amely egy vödröt tartalmaz csavaró-rendszerrel és egy mopot, vagy csak válasszon egy olcsóbb opciót külön mop formájában? Természetesen ez az Ön preferenciáitól és igényeitől függ. A takarító készlet általában magas fokú kényelmet és hatékonyságot biztosít.

A csavaró-rendszerek, melyeket a vödör tartalmaz általában sokkal hatékonyabbak, mint a nyélbe integrált különböző mechanizmusok, és mindig sokkal kényelmesebbek, mint a kézi csavarás. A készletek alkalmasak nagyobb területek gyakori tisztítására, univerzálisak, és még az igényesebb felhasználók is, akik hajlandók fizetni a kényelemért és a magas szintű funkcionalitásért, értékelni fogják őket.

A mop választása pénz-megtakarítást jelent, de nem jelentős időt, munkát vagy erőfeszítést. A kevésbé gyakori használat vagy a kis területek esetében azonban a mop elegendő lehet, és nincs szükség a malacka persely feltörésére.

legjobb mopok és felmosók

Mop típusai

Nagyon fontos döntés a mop típusának kiválasztása. Az alapfelosztás a fej alakjától függ, és megkülönböztetünk kétféle eszközt.

Lapos mop

A lapos mopok hagyományosak és nagyon praktikusak. Sokoldalúak, az ellenálló szennyeződésekhez és nagyobb területekhez egyértelmű választás. Ezek gyors és precíz takarítást tesznek lehetővé.

Pamut mop

A pamut mop nagyon jó megoldás a kis és kevésbé szennyezett területekre. Előnyük a magas abszorpció és a különböző sarkokba való bejutás a bútorok közé és alá. Egy másik előnye a nagyon egyszerű és kényelmes kezelés és kis súly. Pamut moppal sokkal kevesebbet tud felmosni, mint egy lapossal, ezért nincs értelme nagyobb szennyeződéseket vagy nagyobb területeket takarítani vele.

Speciális típusok

Különböző speciális típusú mopokat is találhat, amelyek egyaránt lehetnek pamutok és laposak. Érdekes lehetőség a permetező mopok, amelyek saját „öntözési” rendszerrel rendelkeznek. A nagy előnye, hogy nem kell vödör, és a takarítás nagyon kényelmes és gyors. Ezeknek a mopoknak a hatékonysága azonban viszonylag gyenge, és csak kisebb és kevésbé szennyezett padlók rendszeres karbantartására alkalmas.

A nyél és a fej méretei

Nagyon fontos, hogy a mop nyél hosszát úgy válassza ki, hogy kényelmesen és meghajlás nélkül tudjon takarítani. Rövid nyéltől a rövid ideig tartó felmosás után a háta megfájdul, és minél tovább végzi, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az ilyen munka nagyon felbosszantja.

A túl hosszú nyél sem praktikus. Ez akadályozni fogja nemcsak takarítás közben. A mop nyél hossza általában körülbelül 120-145 cm. De a 120 cm-es mop meglehetősen kicsi a közepes testmagasságúak számára is. A nyelek azonban gyakran teleszkóposak, és jobban alkalmazhatók a saját igényeihez. De a teleszkópos nyélnek nem mindig kell sikeresnek lennie. Ha rosszul megmunkált, akkor az érzékenyebb lesz a törésre, összecsúszásra stb.

A következő fontos adat a fej hosszára vonatkozik a lapos mopoknál. Minél hosszabb a fej, annál nagyobb a terjedelme és a munka vele hatékony, kényelmes és gyors, különösen nagyobb felületeken. A kis fejjel könnyebb bejutni a kisebb helyekre, de többet nem kap tőle. Tehát inkább alkalmas kisebb területekre. Körülbelül 30 cm-ig viszonylag kis fejnek mondható. Körülbelül 40 cm vagy annál nagyobbak, ezek már a közepes vagy nagy tereknél hatékonyak.

Mop kiválasztása a padló szerint

A választásnál fontos azt is meggondolni, hogy milyen felületen fogja használni a mopot.

  • Linóleum, PVC stb.

Ezek a padlók nagyon tartósak és könnyen karbantarthatók. Ha ehhez a padlóburkolathoz mopra van szüksége, akkor nem kell különös figyelmet szentelnie annak kiválasztásakor, és egyéb tényezőket, például a terület nagysága, a szennyeződés mértéke stb. vehet figyelembe.

  • Kőpadlók (márvány, gránit, stb.)

Természetesen a kőpadlók ellenállóak, és a nedvesség miatt sem kell fájni a fejének. Gyakran használják terhelt és nagy területeken, amelyek ismerten erősen szennyezettek. Ilyen esetekben ideális egy lapos, széles fejű mop pamut bevonattal. Kisebb és egyenetlenebb területeken egy pamut mop alkalmasabb lehet.

  • Járólapok

Elvileg ugyanez vonatkozik a járólapokra/talajcsempékre, mint a kőpadlóra. Mikroszálas mopot lehet használni sima, kevésbé szennyezett padlókhoz. Egyes szennyezett felületekhez megfelel a pamutbevonat.

  • Parafa, fa, laminált – nedvességre érzékeny padlók

Ha olyan padlója van, amely érzékeny a túl sok nedvességre, fontos, hogy válasszon egy olyan mopot, amely igazán hatásos csavaró-rendszerrel rendelkezik. Ezek a főként egy külső mechanizmussal (vödörben találhatók) rendelkező mopok, de itt is ellenőrizni kell, hogy milyen az adott modell.

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalább inspiráltuk az új mop kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek. Ezt megteheti alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon egy minőségi takarító készletet.