Háztartás Háztartási kisgépek

A legjobb otthoni pizzasütők (recenziók és teszt) 2024

legjobb otthoni pizzasütők
Ha szereti a pizzát, valószínűleg már tudja, hogy a tökéletes íz titka nemcsak az összetevők minőségében, hanem az elkészítés módjában is rejlik. Hogyan válassza ki a legjobb otthoni pizzasütőt? Nézze meg a következő tippeket, és készítse el ezt az ikonikus olasz ételt profi módon.

Tudta, hogy a tökéletes pizza sütéséhez körülbelül 350-400°C-os hőmérsékletre van szükség? A konyhákban található hagyományos sütők azonban nem érik el ezt a hőmérsékletet. Ez az egyik oka annak, hogy a házi készítésű pizza meg sem közelíti a helyi pizzériából ismert pizzát. Az otthoni pizzasütő sokféle formát ölthet. Népszerűek az elektromos üzemű hordozható pizzasütők, de vannak más tüzelőanyaggal – leggyakrabban fával és gázzal – működő pizzasütők is, amelyek a kertben vagy a teraszon találják meg a helyüket.

Milyen paraméterekre és kritériumokra kell összpontosítani az otthoni pizzasütő kiválasztásakor? A következő útmutatóban érdekes felosztásokat talál, amelyek leegyszerűsíthetik a vásárlási folyamatot. A fontos dolog az, hogy tudja, mit vár az ilyen berendezéstől, és milyen intenzíven fogja használni a pizzasütőt. Ha a kínálat sokfélesége megrémíti, ne habozzon, vegye igénybe a pizzasütő teszteket és recenziókat, melyekben első kézből származó információkat talál. A kedvencek között olyan jól ismert márkák lesznek, mint például az Ariete, a DOMO, a G3 Ferrari és a Klarstein.

A legjobb otthoni pizzasütők (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Ariete Da Gennaro 909
✔️ Kíváló minőségű tűzálló kő sütőlap
✔️ Sütőlap átmérő – 33 cm
✔️ Maximum hőmérséklet 400 °C
⭐ 100 %40000 Ft Alacsony ár
2.G3Ferrari G10006
✔️ Egyenletes hőeloszlást nyújt sütés közben
✔️ Sütőlap átmérő – 31 cm
✔️ Maximum hőmérséklet 400 °C
⭐ 97 %42000 Ft Alacsony ár
3.Ooni Koda 12
✔️ Kényelmes használat – 15 perc alatt 500 °C
✔️ Sütőlap átmérő – 30 cm
✔️ Propán gázzal működik
⭐ 95 %170000 Ft Alacsony ár
4.DOMO My Express
✔️ Mindössze 12 perc alatt süt egy pizzát
✔️ Sütőlap átmérő – 42 cm
✔️ A tapadásmentes felületnek hála az étel nem ég oda
⭐ 93 %20000 Ft Alacsony ár
5.Sage SPZ820BSS
✔️ 160 és 400 °C közti hőfokot tud előállítani
✔️ Nagyon jó minőségű kivitel
✔️ Kiváló szigetelés, előre beállított programok, különböző fűtési módok
⭐ 90 %350000 Ft Alacsony ár
6.Diavolo pellet pizzasütő
✔️ Hőmérséklet-jelző – 38 - 430 °C
✔️ Rozsdamentes acélszerkezet + sima felületek a könnyű tisztítás érdekében
✔️ Fapellettel való fűtés – könnyen áthelyezhető
⭐ 87 %82500 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon otthoni pizzasütőt

Ha a pizza a kedvenc ételük, akkor szeretni fog egy praktikus, nagy teljesítményű és jól felszerelt pizzasütőt. Nem kell, hogy egy robusztus téglából készült sütőre/kemencére gondoljon, amely a családi ház teraszán áll – bár még ennek a kialakításnak is megvan a maga bája és széleskörű felhasználási lehetősége. Az elektromos pizzasütők egyre népszerűbbé válnak, amelyekben egyesül a teljesítmény, a kompakt méret, a gyors felmelegedés és a könnyű használat. Tehát – villany, gáz vagy fa? Melyik típusú otthoni pizzasütő lesz a legjobban felhasználható az Ön otthonában?

Otthoni pizzasütők elhelyezés szerint

Kezdje az első kérdés megválaszolásával: Hol tervez pizzát készíteni? A konyhában, az erkélyen, a teraszon vagy a kertben? Ez határozza meg az otthoni pizzasütő általános kialakítását.

Nem minden konyha képes megbirkózni egy robusztus, professzionális pizzasütő telepítésével. Ebben az esetben egy mini sütőre hasonlító, a konyhapultra szabadon elhelyezhető elektromos készülék az ideális választás. Még nagyobb szabadságot kínálnak a hordozható pizzasütők, amelyek a palacsintasütő nagyobb változatához hasonlítanak. A kiválasztott hordozható modellt bárhol elhelyezheti – a konyhapulton, a konyhaasztalon, a teraszon vagy a pavilonban. A lényeg, hogy könnyen elérhető közelségben legyen egy elektromos aljzat.

Ha a pizzasütőt a szabadban szeretné elhelyezni, érdemes olyan megoldást fontolóra venni, amely sokoldalúbb elkészítést is lehetővé tesz. Ezért a kerti pizzasütőket gyakran kombinálják grillfelülettel. Így egy olyan központi hely jön létre, ahol tavasztól őszig elkészíthetők a finomságok. A szabadtéri kemence tüzelőanyaga általában gáz vagy fa, ami minden pizzának a hagyományos pizzériák összetéveszthetetlen aromáját adja.

pizza sütés

Otthoni pizzasütők tüzelőanyag szerint

A fenti sorokban már felvázoltuk a leggyakrabban használt tüzelőanyag-típusokat, de nem árt összefoglalni a különböző típusú pizzasütők alapvető jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Elektromos pizzasütők

A jelenleg legkelendőbb otthoni pizzasütők könnyű kezelhetőségükkel meggyőzőek. Mint sok más elektromos konyhai készülék esetében, itt is számíthat az ellenőrzött működésre (hőmérséklet beállítás, sütési idő, befejezésjelző). Kisebb méretű elektromos pizzasütők kb. 32 cm körüli átmérőig kaphatók, amelyeket egyszerűen csak oda helyezhet, ahová éppen szüksége van rájuk. Szintén népszerűek a mini sütőre (vagy egy nagyobb mikrohullámú sütőre) hasonlító pizzasütők, amelyekkel a pizzán kívül például kenyeret, házi péksüteményeket és kalácsokat is készíthet.

Előnyük a viszonylag gyors felmelegedés és a jó megfizethetőség. Az olcsó elektromos pizzasütőknél azonban figyeljen az elérhető maximális hőmérsékletre, amelynek legalább 300°C-nak kell lennie. A gyengébb modellek nem érnek el 240°C-nál többet.

Gáz pizzasütők

A robusztusabb, általában teljesen rozsdamentes acélból készült gázzal működő pizzasütők a kialakításukkal és a magas hőmérséklet elérésének képességével hívják fel magukra a figyelmet. Professzionális körülmények között ezek szabadon álló vagy beépített készülékek, amelyek a földgázellátáshoz csatlakoznak. Az otthoni környezetben a hagyományos PB-gázpalackokhoz csatlakoztatható, szabadon álló pizzasütők keltették fel a figyelmet. Egyszerűen helyezze ezeket a teraszra, a kertbe a kerti ülőalkalmatosságok mellé, vagy akár vigye magával a nyaralóba vagy a kempingbe.

Számítson nagyobb súlyra, magasabb árra, de viszonylag praktikus használatra és megbízható sütési teljesítményre.

Otthoni fa-/széntüzelésű pizzasütők/pizzakemencék

Ez a pizzasütő típus teljesíti a leghagyományosabb elképzelést, és áll a legközelebb a pizza eredeti, profi elkészítéshez. Egy barkácsoló is elsajátíthatja és megépítheti a pizzasütőt/pizzakemencét az interneten elérhető utasítások alapján. Ha ezt a lépést szeretné megkerülni, akkor a fával, szénnel vagy brikettel működő domináns pizzasütők/pizzakemencék vonzó választékából választhat. Lehet, hogy hosszabb ideig tart az előmelegítésük, de teljesítményük, a magas hőmérséklet elérésének képessége és az ideális sütési körülmények megteremtése tekintetében megfelelnek a feladatnak. Maga a működtetés kicsit nehezebb, de egy kis gyakorlással pizzamesterré válhat.

A fatüzelésű pizzasütők ára magasabb, és a súlyuk is nagyobb. A vonzerő a gazdag felszereltség (beleértve a rácsokat, köveket, lemezeket, kéményt, …) és a sokoldalú felhasználási lehetőség a különböző ételek sütéséhez.

Pizzasütő grillhez (pizzabox)

Van egy nagy kerti grillezője, és nem szeretne további felszerelést külön pizzasütő formájában? Folyamodjon a grillre helyezhető pizzasütőhöz, amelyet pizzaboxnak is neveznek. A sütő egy rozsdamentes acélszerkezetből és egy alaplapból áll, amelyet egyszerűen csak rá kell helyeznie a grillrácsra. Nem igényel továbbit tápellátást.

Ez egy megfizethető megoldás, amelynek használata elsősorban a forró grillre korlátozódik. Enélkül csak egy „hideg fedél és tányér“.

Egyszerű vs. multifunkcionális otthoni pizzasütők

Miután átgondolta a pizzasütő elhelyezését és a tápellátás kiválasztását, a funkciók mérlegelésén a sor.

Vannak egyszerű otthoni pizzasütők, amelyeket csak pizza készítésére terveztek (legfeljebb rántotta, palacsinta). Felhasználóbarátabbak azok a pizzasütők, amelyek könnyen használhatók univerzális sütésre (piték, halak, hússzeletek, bordák, zöldségek, kenyér, házi péksütemények) és ezen kívül grillezésre is. Ebben az esetben egy kiváló minőségű otthoni pizzasütő/pizzakemence számos olyan feladatot átvehet otthonában, amelyet egyébként a hagyományos sütő vagy a grill végez.

házi pizza

Fontos paraméterek

 • Méret – Az otthoni pizzasütő méretei és súlya a fontos paraméterek közé tartozik, amelyeket figyelembe kell vennie, különösen az elhelyezés és a jövőbeni egyik helyről a másik helyre történő mozgatás szempontjából. A kisebb elektromos modellek néhány kilogrammot nyomnak, míg a robusztus kültéri pizzasütők/pizzakemencék több tíz kilogrammot.
 • Sütőfelület – Ez a méret szorosan összefügg a pizza maximális átmérőjével. Átlagosan 28-35 cm közötti értékekkel találkozhat, de ennél nagyobb sütőfelület is létezik, amelyen két kisebb pizza vagy éppen ellenkezőleg, egy nagy négyzet vagy téglalap alakú pizza készíthető. A sütőfelület mellett vegye figyelembe a sütőkamrák számát is. A professzionális használatra szánt pizzasütők egynél több kamrával rendelkeznek.
 • Bemenő teljesítmény – Ez az elektromos pizzasütőkre jellemző paraméter. Szorosan kapcsolódik magának a készüléknek az energiafogyasztásához és teljesítményéhez. A nagyobb bemenő teljesítmény gyorsabb felmelegedést vagy magasabb hőmérséklet elérésének képességét jelenti. A háztartási használatra szánt modellek körülbelül 1200-2500 W-os bemeneti teljesítményűek.
 • Sütőlap anyaga – Az olcsó pizzasütők/pizzakemencék esetében teflon- vagy zománcbevonattal találkozhat. A drágább modellek kerámia vagy természetes kőből készült sütőlapot tartalmaznak.
 • Maximális elérhető hőmérséklet – A pizzasütéshez 350-400°C-os hőmérséklet ajánlott. Ezt a hőmérsékletet nem minden pizzasütő képes elérni. A gázzal, fával/szénnel működő sütők/kemencék nagyon jó eredményeket érnek el. Még az olcsó elektromos pizzasütőknek is legalább 300°C-os hőmérsékletet kell elérniük.

Felszerelések és hasznos tartozékok

 • Termosztát – Lehetővé teszi a hőmérséklet kényelmes, igény szerinti szabályozását.
 • Időzítő – Kényelmesen beállíthatja a sütési időt. Az idő leteltekor hangjelzés hallható. Ha több pizzát készít egymás után, nem felejti a pizzát a sütőben.
 • Pizzasütő programok – Többféle hőmérsékleti mód közül választhat.
 • Készjelző – Figyelmezteti Önt, ha a pizza sütése befejeződött / a beállított idő letelt.
 • Szállítókerekek – Különösen a nagy pizzasütőkön/pizzakemencéken vannak jelen, megkönnyítik az egyik helyről a másik helyre történő mozgatását.
 • Hőszigetelt markolat/fogantyú – Nem áll fenn égési sérülés veszélye az ajtó/fedél kinyitásakor.

Pizzasütők ára

A pizzasütő/pizzakemence ára számos változót tükröz. A méretét, a beállítási lehetőségeket, az anyagok minőségét és a tartósságot/élettartamot. Ha a pizza gyakran szerepel a „napirendjén“, keressen olyan kialakítást, amellyel öröm lesz dolgozni.

✅ Pizzasütők 52500 forintig

52500 forintig terjedő áron többnyire kerek, elektromos pizzasütők egy sütőfelülettel, kb. 32 cm átmérőig találhatók – ideális otthoni használatra. Ezek dizájnjuk, egyszerű használatuk és legjobb esetben a többféle hőmérséklet-szabályozási fokozat lehetőségük miatt vonzóak.

✅ Pizzasütők 52500 és 105000 forint között

Ha profibb pizzakészítésre vágyik, a második árkategóriában találja meg a kedvencét. A robusztusabb elektromos modellek mellett a hordozható gázzal működő pizzasütők és a szilárd tüzelésű kerti pizzasütők/pizzakemencék is érdekes alternatívák.

✅ Pizzasütők 105000 forinttól

Üzemébe keres pizzasütőt? Kedveli a stílusos dizájnt, a robusztus konsrukciót és a nagy teljesítményt? A 105000 forint feletti árcédulával rendelkező pizzasütők/pizzakemencék az igényesek vásárlók számára megfelelők. Léteznek kétkamrás elektromos pizzasütők, tágasabb gázüzemű pizzasütők és robusztus kerti pizzasütők/pizzakemencék intenzív használatra – gyakran grillsütővel kombinálva.

A legjobb pizzasütő márkák

A gyorsabb tájékozódás érdekében összefoglaltuk a bevált márkák listáját és a legnépszerűbb termékeiket az otthoni pizzasütők kategóriájából.

 • Ariete – Népszerű és megfizethető elektromos otthoni pizzasütők. Időzítővel és hőmérséklet-szabályozással is felszerelt.
 • DOMO – Megfizethető alap pizzasütő, amelyben könnyedén készíthet omlettet és palacsintát is.
 • G3 Ferrari – Az otthoni használatra szánt elektromos pizzasütők fantasztikusan színes választéka már az első látásra elbűvölő. Stílusos, gyors és egyszerű elkészítése kedvenc ételének, jó árral kombinálva.
 • Klarstein – Elektromos pizzasütők és fabrikett tüzelésű pizzasütők érdekes választéka, amelyek kialakításukkal és képességeikkel még a legigényesebbeket is megörvendeztetik.
 • Cozze – Minőségi gázüzemű pizzasütők, amelyek képesek gyorsan megsütni a pizzákat nagyobb családi partikhoz. Érdekes dizájn, minőségi kivitelezés.
 • Sage – Ha autentikus pizzát szeretne, mint egy olasz profi, a Sage csúcsminőségű, 3 féle hőfokozattal rendelkező pizzasütője gondoskodik róla.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Ariete Da Gennaro 909
✔️ Kíváló minőségű tűzálló kő sütőlap
✔️ Sütőlap átmérő – 33 cm
✔️ Maximum hőmérséklet 400 °C
⭐ 100 %40000 Ft Alacsony ár
2.G3Ferrari G10006
✔️ Egyenletes hőeloszlást nyújt sütés közben
✔️ Sütőlap átmérő – 31 cm
✔️ Maximum hőmérséklet 400 °C
⭐ 97 %42000 Ft Alacsony ár
3.Ooni Koda 12
✔️ Kényelmes használat – 15 perc alatt 500 °C
✔️ Sütőlap átmérő – 30 cm
✔️ Propán gázzal működik
⭐ 95 %170000 Ft Alacsony ár
4.DOMO My Express
✔️ Mindössze 12 perc alatt süt egy pizzát
✔️ Sütőlap átmérő – 42 cm
✔️ A tapadásmentes felületnek hála az étel nem ég oda
⭐ 93 %20000 Ft Alacsony ár
5.Sage SPZ820BSS
✔️ 160 és 400 °C közti hőfokot tud előállítani
✔️ Nagyon jó minőségű kivitel
✔️ Kiváló szigetelés, előre beállított programok, különböző fűtési módok
⭐ 90 %350000 Ft Alacsony ár
6.Diavolo pellet pizzasütő
✔️ Hőmérséklet-jelző – 38 - 430 °C
✔️ Rozsdamentes acélszerkezet + sima felületek a könnyű tisztítás érdekében
✔️ Fapellettel való fűtés – könnyen áthelyezhető
⭐ 87 %82500 Ft Alacsony ár