Más

A legjobb ukulele (recenziók és teszt 2024)

legjobb ukulele Ez egy olyan hangszer, amely óriási népszerűségre tett szert az elmúlt években. Az ukulele – egy mini négyhúros gitár, amelyen még a gyerekek és a kezdők is könnyen megtanulnak játszani az interneten található videók alapján, különféle méretű és minőségű anyagokból készültek  állnak rendelkezésre. Ezért gyűjtöttünk tippeket a piacunk által kínált legjobb ukulelékről, hogy minél előbb belevethesse magát a gyakorlásba, és ne töltsön el hosszú perceket a kereséssel.

Az ukulele divatos. Különösen a fiatalok körében. Az alapmodellek csak néhány ezer forintba kerülnek, az ukulele belefér egy hátizsákba, lányok és fiúk is elvarázsolhatók vele, kellemes nyugodt légkört teremt, sőt – az ukulele játékával tehetségversenyek is megnyerhetők. Íme, néhány nagyszerű ok az ukulele vásárlására! Ezúttal a választási útmutatónk végigvezeti Önt az alapvető típusokon (kezdő szoprán ukuleléktől a baritonig), a fontos fogalmakon, az anyagválasztási lehetőségeken és az árkülönbségeken. Nem felejtjük el bemutatni a legjobb márkákat, megtanítjuk az ukulele hangolását és hogy hogyan válassza ki az ukulelét a hang alapján.

Ezenkívül figyelmet fordítunk az ukulele recenzióira, ahol hasznos információkat tudhat meg a hangminőségről és a hangszer általános kialakításával kapcsolatos elégedettségről. Csatlakozzon hozzánk a kellemes dallamok és a jó hangulat világába.

A legjobb ukulele (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ORTEGA RUFIRE
Test formája: Koncert
Bundok száma: 18
Menzúra: 380 mm
Húrok száma: 4
5 out of 5 stars (5 / 5)28900 Ft Alacsony ár
2.CASCHA HH 2258 Carbon Fibre
Test formája: Koncert
Bundok száma: -
Menzúra: - mm
Húrok száma: 4
5 out of 5 stars (5 / 5)36600 Ft Alacsony ár
3.ORTEGA RUDAWN
Test formája: Szoprán
Bundok száma: 18
Menzúra: 380 mm
Húrok száma: 4
5 out of 5 stars (5 / 5)28900 Ft Alacsony ár
4.Stagg US OCEAN
Test formája: Szoprán
Bundok száma: 12
Menzúra: 349 mm
Húrok száma: 4
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13100 Ft Alacsony ár
5.Cordoba UP100 Ukulele Set
Test formája: Koncert
Bundok száma: 19
Menzúra: - mm
Húrok száma: 4
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)37000 Ft Alacsony ár
6.BAMBOO Cool Beach 23
Test formája: Koncert
Bundok száma: 18
Menzúra: 385 mm
Húrok száma: 4
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)28200 Ft Alacsony ár

Mahalo MR1 – recenzió (személyes tapasztalat)

Ez a szoprán ukulele kezdőknek készült. Fehér színben elegánsan néz ki. Könnyen hangolható a telefonon lévő alkalmazás segítségével, de vigyázzon a gyors elhangolódásra, ami a kezdők esetében meglehetősen gyakran előfordul, ha beleakadnak a fejen lévő hangolási mechanizmusba. Finom tónusokat ad ki, jellemzően az ukulelére, de ez egyáltalán nem játék. Ha a játékos a húrokat lefogja, a hangszer tiszta hangot játszik az egész háznak 🙂

Hogyan válasszon ukulelét

Megfelelő ajándékot keres gyermekének? Vagy tetszik az ötlet, hogy szabadidejét egy hangszer társaságában töltse el? Bármi legyen is az oka, a kortól függetlenül megtanul ukulelézni. A legfontosabb azonban az, hogy kiválassza azt a hangszert, amely nem fogja visszariasztani a fejlődéstől.

„Ukulele tippjeink“

 • Tisztázza, milyen méretet szeretne. A legkisebbtől a legnagyobbig megkülönböztetünk szoprán-, koncert-, tenor- és bariton ukuleléket.
 • Az ukulele jó hangzású és hangolható legyen. Nincs sok zenebolt, ezért ha online vásárlás mellett dönt, a vásárlás megerősítése előtt keresse meg az elérhető recenziókat és értékeléseket. Ráadásul szinte minden márka törődik azzal, hogy legyen promó videója a youtube.com-on. Remek bejegyzéseket talál az ukulelistáktól, akik már lehet, hogy kipróbálták az Ön kiszemeltjét is, így hallani fogja a hangját közvetlenül a játék során is.
 • Nem kell aggódnia az online vásárlás miatt. Nem felelt meg? Ukulele nem az elképzelései szerinti? Használja ki az áru visszaküldésének határidejét.
 • Nemrég új gyártók tűntek fel, akik felkavarták az addig nyugodt álló vizet. Egyre nehezebb megmondani, melyik ukulele tartozik a csúcsminőségűek közé, mert az újak is igyekeznek és gyakran barátságos árat kínálnak. Ezért nem kell ragaszkodni a márkához, hanem kövesse a zenészek elégedettségét, adjon az ajánlásokra és mindenekelőtt – minőségi anyagokat keressen. A fa mindig jobb lesz, mint a polikarbonát.

Hogyan válasszon ukulelét

Mi az ukulele?

Az ukulele egy kis négyhúros hangszer, amely a gitárhoz hasonlít. Leggyakrabban fából vagy műanyagból készül. Valószínűleg hawaii hangulatot, jókedvet és nyári pillanatokat idézi elő. Nem áll messze az igazságtól. Az ukulele a hawaii kultúrához kapcsolódik, amelynek körülbelül a 19. század óta része, amikor először portugál bevándorlók által be lett mutatva a hawaiiaknak az úgynevezett machete (kis gitár) – az ukulele közvetlen elődje.

Ezeket a fogalmakat érdemes ismerni

Mielőtt áttérnénk az ukulele alaptípusaira, érdemes megismerni néhány fogalmat, amelyek a következő szövegben megtalálhatók. Tapasztalt gitárosok tudják a magukét (és kihagyhatják ezt a résztJ ), de hasznosak a kezdő ukulelisták számára.

Az ukulele testből, nyakból és fejből áll. A hangoló technika a fején található. A nyakon egy fogólap található, amelybe fém érintők (bundok) vannak beillesztve. A fogólapot, amelyet a játék során „tapogat“, érintők (vízszintes fémhuzalok) osztják több területre, és attól függően, hogy hol „pengeti“ a húrt játék közben, olyan tónust / féltónust bocsát ki. A nyak hosszától függően az érintők közelebb vannak egymáshoz (kisebb kezekhez alkalmasak) vagy távolabb vannak egymástól, és a szélesebb hézagoknak köszönhetően még a vastagabb ujjak is kényelmesen magasabb tónusokat érhetnek el.

Az ukulele alaptípusai

4 fő méret van, amelyek márkától függően kissé eltérhetnek. Míg az első három méret azonos hangolással rendelkezik, és az átállás során csak meg kell szoknia az érintők közötti nagyobb hézagokat, az ukulele utolsó típusa nemcsak a legnagyobb, hanem más módon is hangolható. A felosztás mellett közvetlenül megvizsgáljuk azt is, milyen méretű ukulelét válasszon tapasztalataitól függően.

 • Szoprán ukulele – Ezek a legkisebb, kb. 53 cm-es ukulelelék, tipikus hangzással, amelyet egy ukulelétől elvár. Mivel kisebb, ezért egy hátizsákba is elfér, és rendkívül népszerű a gyermekek és fiatal tizenévesek körében. A fogólap rövidebb, és az érintők is sűrűbben vannak. Emiatt tökéletes a kisebb kezek és a karcsúbb ujjak számára.
 • Koncert ukulele – Bár a neve megjósolja a professzionális kialakítást, ne értse félre. Ez a típus rendkívül népszerű a felnőttek körében, még azok esetében is, akik először tartják a kezükben az ukulelét. Körülbelül 58 cm hosszú, és erősebb hangot ad ki. A fő előnye egy hosszabb fogólap, ezért több hely van az érintők számára és az erősebb ujjakkal való játékhoz is alkalmas.
 • Tenor ukulele – Azok számára, akik már átestek az előző típusokon, a tenor ukulele természetesen a következő szint. A játékstílus és a hangolás megegyezik, csak meg kell szokni az érintők közötti még nagyobb rést, mivel az egész ukulele akár 67 cm hosszú. Az ukulele már nem tartozik a legkisebbek közé, nem „ugrik be“ minden hátizsákba, de kényelmesen fejlődhet rajta, és nagyon jó érzése van a haladástól.
 • Bariton ukulele – A bariton ukulele hangja lényegesen mélyebb és eltér a klasszikus ukulele hangtól. Kb. 75 cm hosszúsággal már feltűnően hasonlít egy kisebb gitárhoz. A húrokat úgy hangolják, mint a gitár első négy húrját, így a gitárosok számára népszerű kiegészítő hangszer.
 • Egyéb specifikus ukulele típusok – basszus ukulele, elektroakusztikus ukulele, ukebanjo,…

Hogyan válassza ki a megfelelő anyagot?

Az Ön igényessége a meghatározó. Az ukulelék leggyakrabban három anyagból készülnek – műanyagból (polikarbonát), laminált faanyagból és fából. A fa ukulele hangja a legjobb, és még a legigényesebb ukulelistákat is kielégíti. A fa ukulele tehát a leghagyományosabb és a legdrágább a három anyag közül.

A műanyag ukulele olcsó, és alkalmas első hangszerként kisebb gyermekek számára. Nem fogja sajnálni, ha megütődik, ha ital ömlik rá, és a legkisebbek kezében is hangszer lesz, amely nem pontosan olyan, mint egy játék. A hangzása nem biztos, hogy olyan jó, mint egy fából készült ukuleléjé, de biztosan nem sérti a fülét. A műanyagból és a laminált anyagból készültek is különböző dizájnmódosításokkal és a színes nyomatokkal kaphatók. Emiatt valószínűleg ezek is vezetnek az értékesítési rangsorban.

Videó

Így hangzik az ukulele, amikor az egyik legjobb ukulelista, Jake Shimabukuro fogja a kezében.

Ukulelék ára

Az ukulele pontosan az a hangszer, amely nem teszi tönkre a családi költségvetést, még akkor sem, ha a háztartásban minden családtag vásárol egy ukulelét. Ráadásul még a tanfolyamokért sem kell fizetnie, vagy művészeti iskolába járnia. Mindenki könnyedén tesztelheti tehetségét, és ha ráérez, akkor a szórakozása be van biztosítva.

Ukulele 10500 forintig

A legeladottabb alapvető ukulelés kategória kezdőknek és gyerekeknek. Ideális az eszköz megismeréséhez. Többségében műanyagból és laminált anyagokból készültek.

Ukulele 35000 forintig

A szoprán és a koncert ukulele választéka optimális ár / minőség arányban. Gyönyörű fa színek, hangsúly a részletes kivitelezésre és a nagyon jó hangminőségre van fektetve.

Ukulele 35000 forinttól

Ha már jobban tud játszani az ukulelén, és minőségi, fából készült ukuleléket keres, valószínűleg nevesebb márkákhoz és magasabb osztályú modellekhez vezetnek lépései, ahol garantált a kiváló minőségű hangzás és különféle dizájnok állnak rendelkezésre pontosan a játék stílusának megfelelően.

A legjobb ukulele márkák

Mely márkák vezetnek szakmai körökben és az ukulele tesztekben? Melyiket ajánlaná egy tapasztalt ukulelista? Mivel több tucat gyártó van, létrehoztuk a bevált és rendkívül népszerű gyártók listáját.

 • Ashton – Húsz praktikus kezdő ukulele, többnyire hársból vagy lucfenyőből, jó eredménnyel hasonlít a klasszikus kialakításhoz. Jó megfizethetőségével vonzó.
 • Ortega – Hagyományos és bevált márka, amely a kilencvenes években keletkezett, nagyon jó hírnévnek örvend. Kiváló minőségű akusztikus és elektroakusztikus ukulele modelleket gyárt, amelyek még a haladó játékosokat is kielégítik.
 • Kala – A Kala társaság viszonylag nemrégen alakult, de gazdag kínálata különféle típusokra, méretekre, dekorokra és ártartományokra terjed ki. Az áraik 14000 – 210000 forint között vannak.
 • Cascha – Ha teljes felszereléssel (tokkal, oktató DVD-vel, felhasználói kézikönyvvel, pengetőkkel és hangolókulcsokkal) rendelkező, kiváló hangzású ukulelét keres, a Cascha márka ajánlata valószínűleg meg fogja győzni.
 • Mahalo – A megfizethető Mahalo modelleket nagyon jól értékesítik. Készítésükhöz egzotikus fákat használnak. Különösen a gyerekek és a kezdők örülnek ezeknek.
 • Fender – Az amerikai hangszergyártó igazi úttörő az elektromos gitárok és a basszusgitárok terén. Az ukulelék a drágábbak közé tartoznak, de a jutalom tökéletes hang.
 • Lanikai – Említésre méltók a Lanikai márka ukuleléi is, amelyek népszerűbbek az igényesebb haladó játékosok körében. Kiváló minőségű fa és komponensek. Gyönyörű koncert- és tenormodellek.

ukulele

Gyakran ismételt kérdések – GYIK/FAQ

Milyen legyen az ukulele egy kezdő számára?

Mindenekelőtt vegye figyelembe a kézméretét és az ujjak vastagságát. Vékony ujjakkal rendelkező kisebb kezek esetén a szoprán ukulele biztos siker. Ha azonban nagyobb a keze, akkor gondja lenne vele. Tehát ne féljen a koncert ukulele után nyúlni, amelynek nyaka kissé hosszabb, és az érintők közötti méretek komfortosabbak.

Tippünk: A kezdő ukulele fogólapjának és érintőinek színe a lehető legkülönbözőbb legyen – kontrasztos. Ha gyorsan el akarja sajátítani az ukulele játékot, akkor az érintők nem olvadhatnak össze a fogólappal.

Mi a különbség a koncert ukulele és a szórakozásra való között?

A különbség elsősorban a felhasznált anyagok minőségében és típusában mutatkozik meg. Ha egy kis „gitárt“ vásárol gyermekeknek, tizenéves gyerekeknek, akik főleg divatos dologként érzékelik, akkor kezdetként elég egy műanyag vagy laminált ukulele. A fából készült, kiváló minőségű koncert ukulele azonban hangzásával, dizájnjával és kiváló tartósságával vonzó. Ha fejlődni akar a játékban, ne féljen néhány ezer forinttal többet befektetni, mint az alap szoprán változatba.

Hogyan lehet hangolni az ukulelét?

Hangolás nélkül nem ússza meg, és nem csak az első próbálkozások előtt lesz rá szükség. A megfelelő hangolás a minőségi játék alapja. Az ukulele hangolható:

 • Manuálisan: a szoprán ukulelét a felső húrtól G, C, E, A (vagy A, D, F, H), koncert- és tenor ukulelét nagyon hasonlóan lehet hangolni – a G, C, E, A és a baritont a felső húrtól D, G, B (H), E.
 • Hangoló segítségével: helyezze a kisméretű eszközt a műszer fejére, és hangolhat világosban és sötétben. Beállítsa a húrokat, megpengeti, és a hangoló megmutatja, hogy lazítsa-e vagy húzza-e meg a húrokat, hogy elérje a megfelelő hangot.
 • Hallgatással: A youtube.com oldalon olyan videókat talál, amelyek végigvezetik a húrok hangolásának különböző módjain, és könnyen megtudhatja, hogy az ukulele hasonló hangok lejátszására van-e beállítva, mint a videóban.
 • Okostelefon és alkalmazás segítségével: Kevésbé pontos, de gyors hangolás, ahol a beállított hangok helyességét a telefonon lévő alkalmazás értékeli (keresse az „Ukulele Turner”-t).
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.ORTEGA RUFIRE
Test formája: Koncert
Bundok száma: 18
Menzúra: 380 mm
Húrok száma: 4
5 out of 5 stars (5 / 5)28900 Ft Alacsony ár
2.CASCHA HH 2258 Carbon Fibre
Test formája: Koncert
Bundok száma: -
Menzúra: - mm
Húrok száma: 4
5 out of 5 stars (5 / 5)36600 Ft Alacsony ár
3.ORTEGA RUDAWN
Test formája: Szoprán
Bundok száma: 18
Menzúra: 380 mm
Húrok száma: 4
5 out of 5 stars (5 / 5)28900 Ft Alacsony ár
4.Stagg US OCEAN
Test formája: Szoprán
Bundok száma: 12
Menzúra: 349 mm
Húrok száma: 4
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13100 Ft Alacsony ár
5.Cordoba UP100 Ukulele Set
Test formája: Koncert
Bundok száma: 19
Menzúra: - mm
Húrok száma: 4
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)37000 Ft Alacsony ár
6.BAMBOO Cool Beach 23
Test formája: Koncert
Bundok száma: 18
Menzúra: 385 mm
Húrok száma: 4
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)28200 Ft Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új ukulele kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb ukulele gitárt.