Háztartás

A legjobb ülőgarnitúrák (recenziók és teszt) 2024

ülőgarnitúrák Milyen tulajdonságokkal és kialakításokkal rendelkeznek a legjobb ülőgarnitúrák ? A választék széles, és rengeteg gondolkodási időt igényel a választás. Végül is az ülőgarnitúra a nappali legszembetűnőbb eleme, és gyakran nagyobb beruházást jelent, amely várhatóan hosszú élettartammal rendelkezik.

Ha új ülőgarnitúra vásárlása előtt áll, az alábbi útmutató jól fog jönni. Azért állítottuk össze, hogy áttekintést adjunk a gazdag ülőgarnitúra kategóriában elérhető számos lehetőségről. Hiszen egy minőségi ülőgarnitúra a pihenés, a szórakozás, a kikapcsolódás és a társas együttlét helye. Lehet az Ön ízlésének mutatója, és egyben olyan hely is, ahová egy munkanap után örömmel helyezkedik el. Éppen ezért gondosan mérlegelje az ülőgarnitúra helyét , méreteit , az ülőhelyek számát , a felhasznált anyagok minőségét , a kiegészítő felszerelést , a dizájnt és nem utolsósorban a karbantartási igényeket .

Az ülőgarnitúra kiválasztása több szempontból is vizsgálható, és a különböző vásárlók eltérő igényeket támasztanak a kialakítással szemben . Használja ki tehát a lehetőséget, hogy személyesen megtapasztalja a kívánt modellt egy bemutatóteremben, vagy nézze meg a nappaliba való ülőgarnitúrák elérhető tesztjeit és recenzióit, amelyek a jó hírnévvel rendelkező gyártókhoz és kereskedőkhöz irányítják. Az alábbi rangsorba például több vonzó és jól értékelt modell is bekerült…

A legjobb ülőgarnitúrák (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.PAUL kinyitható sarokkanapé
+ Letisztult és stílusos, modern dizájnú kinyitható sarokkanapé
+ A kanapé két tárolóhelyet tartalmaz az ülések alatt
⭐ 100 %180000 Ft Alacsony ár
2.BELLIS kinyitható sarokkanapé
+ Modern, skandináv dizájnú kinyitható sarokkanapé
+ Nagyon kényelmes a Bonell rugó
+ Tömör fa és OSB lemez
⭐ 100 %185000 Ft Alacsony ár
3.DORMA sarok ülőgarnitúra
+ Bordázott, kellemes tapintású, vastag kordbársonyra emlékeztető anyag
+ Görgős rendszerrel van felszerelve, amely gyors és egyszerű kibontást tesz lehetővé
⭐ 98 %182000 Ft Alacsony ár
4.VALERIE Kinyitható sarokkanapé
+ Teljesen kárpitozott kinyitható kanapé
+ A kanapé praktikus része egyben egy nagy tároló is
+ A szilárd hátlapot nagy tartópárnák egészítik ki
⭐ 96 %120000 Ft Alacsony ár
5.Kinyitható sarokkanapé SARA
+ A kanapé minőségi ökobőrből készült
+ A kanapé szerkezete fa és forgácslap kombinációja
⭐ 96 %200000 Ft Alacsony ár
6.Roma Chesterfield III kanapé
+ Minden bútor elasztikus, kényelmes, minőségi habszivacsból készült
+ Magas ülésekkel és kényelmes, puha háttámlákkal
⭐ 94 %215000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon ülőgarnitúrát

Térjünk rá a lényegre: Hogyan válasszon ülőgarnitúrát és mire figyeljen leginkább?

Mielőtt betérne egy ülőgarnitúrákat értékesítő boltba vagy meglátogatna egy webáruházat, gondolja át ezeket a pontokat:

 • Hová helyezi majd el az ülőgarnitúrát, és mennyi helyet tud számára fenntartani?
 • Hány ülőhelyet kell biztosítania minimálisan? Hány tagja van a családjának, és hány látogatója/vendége szokott lenni?
 • Milyen formájú ülőgarnitúrát részesít előnyben?
 • Mi a kedvenc lakberendezési stílusa? Modern, vintage, ipari, provence-i, skandináv, … ?
 • Kényelmesen puha ülőgarnitúrát szeretne sok párnával, vagy inkább a keményebb ülőpárnákat részesíti előnyben a könnyű felállás érdekében és a magasabb háttámlákat?
 • Extra funkciókkal rendelkező ülőgarnitúrára vágyik? Például ággyá alakítható, állítható, elektromosan kihúzható, tárolóhely, …?
 • Milyen kárpitanyag felel meg Önnek? Az új ülőgarnitúrát gyakrabban fenyegeti szennyeződés?

Leírta már az indikatív válaszokat? Már jó úton jár afelé, hogy olyan ülőgarnitúrát találjon, amely tökéletesen illeszkedik a nappalijába és az elképzeléseihez. Ha még mindig hezitál, ne hagyja figyelmen kívül a következő tippeket és felosztásokat.

Az ülőgarnitúra elhelyezése

Az ülőgarnitúrának domináns helye van a nappaliban. Mérete és elrendezése a tér diszpozíciójától és méretétől függ. Gondolja át, hogy a fal mellé állított vagy a térben szabadon elhelyezett ülőgarnitúra érdekli-e, ha a diszpozíció/elrendezés ezt lehetővé teszi. Különösen az új építésű házakban, ahol a lakóteret kombinált nappali, konyha és étkező alkotja, az ülőgarnitúrát a különböző zónák elhatárolására használják. Az ülőgarnitúrán ülve azonban nem mindenki számára kényelmes a háta mögötti szabad átmeneti tér.

Kényelmes hozzáférést kell biztosítani az egyes ülőhelyekhez, anélkül, hogy a járkálás vagy a szűkösség érzése gondot okozna. Gondoljon a dohányzóasztal méretére . Egy üres térben például a padlón lévő kartonok segítenek, amelyekkel szimulálhatja a fő bútordarabok, köztük az ülőgarnitúra méreteit és helyzetét. Nem tanácsos az ülőgarnitúrát közvetlenül hőforrás mellé vagy ablak közelébe helyezni, hogy a kisgyermekeket ne csábítsa arra, hogy felmásszanak az ablakpárkányra.

Ülőhelyek/férőhelyek száma

Az ülőgarnitúrán ülhet, de gyakran fekhet is rajta. Ha egyedül elő személy vásárolna ülőgarnitúrát, valószínűleg egy egyenes, legalább háromszemélyes kanapét választana, hogy kényelmesen fekve is élvezhesse a filmnézést. Ezért mindig jobb, ha két-három plusz ülőhellyel számol a háztartás stabil létszámánál. Vendégei is értékelni fogják az ülőhelyek kényelmét. Ha a nappali területe nem engedi meg egy nagyobb ülőgarnitúra elhelyezését, oldja meg a vendégek további ülőhelyének problémáját stabil taburettekkel.

Az ülőgarnitúra alakja

Az egyik legfontosabb döntési kritérium az ülőgarnitúra alakja. Míg egyes opciók stabil helyet jelentenek a nappaliban, mások lehetővé teszik az ülőgarnitúra egyes részeinek mozgatását és így a nappaliban lévő bútorok teljes elrendezésének megváltoztatását.

Egyenes ülőgarnitúra

Az egyenes ülőgarnitúrák alapvető megoldást jelentenek, és azok számára alkalmasak, akik az egyszerűséget , de igény szerint a variálhatóságot is kedvelik. A leggyakoribb a két- vagy háromszemélyes kanapé/heverő és két fotel. Szintén népszerű a 3 + 2 + 1 egyenes ülőgarnitúra, azaz egy háromszemélyes kanapé, egy kétszemélyes kanapé és egy fotel. Az ülőgarnitúra kisebb, különálló részei különböző irányokba forgathatók. A sarok ülőgarnitúrákhoz képest valamivel nagyobb a helyigényük.

Sarok ülőgarnitúra / L alakú ülőgarnitúra

Az ülőgarnitúrák nagyon gazdag kategóriáját alkotják a sarok ülőgarnitúrák, az úgynevezett L alakú ülőgarnitúrák. A hosszabbik rész kiegészül egy oldalsó résszel, amely általában rövidebb. Könnyen átalakíthatók tágas ággyá az alkalmi alváshoz . Fontos, hogy vásárláskor jól határozza meg a „sarkot“ . Ha egy jobbos sarok ülőgarnitúra iránt érdeklődik, a hosszabbik részt nézve a rövidebbik rész jobb oldalon lesz. Egy balos sarok ülőgarnitúránál a rövidebb rész viszont a bal oldalon lesz. A trend a sarok ülőgarnitúráknál az oldalsó rész variálható beépítése, ami azt jelenti, hogy a sarok lehet bal vagy jobb oldalon . A sarok ülőgarnitúrához egyszerű taburettek is kaphatók. Különálló füles fotel is jól illik hozzájuk.

U alakú ülőgarnitúra

Modern, családbarát, tárolóhellyel rendelkező, állítható és gyakran ággyá is alakítható. Az U alakú ülőgarnitúrák tágas nappalikat díszítenek , és rengeteg helyet kínálnak a pihenéshez ülve és fekve egyaránt. Nyilvánvalóan nem alkalmasak kisebb nappalikba, amelyeket szinte azonnal kitöltenek és hatalmasnak hatnak bennük.

Tippünk: Amikor az ülőgarnitúra méretéről és alakjáról dönt, vegye figyelembe, hogy az ülőgarnitúra hogyan kerül be majd a lakásába vagy a házába. Különösen a lakástulajdonosoknak kell megküzdeniük a lépcsőházon való átjutással, a lifttel való közlekedéssel , valamint a keskenyebb ajtókeretekkel és a manipulációhoz való kisebb térrel. Ilyen esetben ügyeljen az olyan ülőgarnitúrákra, amelyek konstrukciója fix – nincsenek kivehető elemek és nincs lehetőség az összecsukásra. Néha egy masszív háttámla gondoskodik a válságról… Ha a nagyobb bútorok mozgatása kihívást jelent, válasszon moduláris ülőgarnitúrát , amely több részre osztható és a célállomáson összeszerelhető.

ülőgarnitúra és napalli

Ülőgarnitúra dizájnja

Minden kedvenc lakberendezési stílushoz kapható ülőgarnitúra. Egyesek egyszerű és letisztult vonalvezetésűek, így tökéletesen illeszkednek a modern és az ipari stílusokhoz. Mások gyönyörűen kiegészítik a skandináv, a provence-i vagy a retro stílusokat. Nemcsak az általános dizájn , hanem a színösszeállítás is fontos. A merész színű vagy két különböző árnyalat kontrasztjával rendelkező ülőgarnitúrák nagyobb valószínűséggel figyelemfelkeltők. Ezért jó ötlet semleges, időtálló színeket választani, amelyeket a változatosság kedvéért egyszerűen feldobhat takarókkal, párnákkal vagy érdekes huzatokkal.

Kényelmes ülés az ülőgarnitúrán

Egyes ülőgarnitúrákat kereskedelmi és reprezentatív helyiségekben helyeznek el, mások családias jellegűek, és az a szerepük, hogy kényelmet nyújtsanak az üléshez, a fekvéshez, és ellenálljanak a gyerekek ugrálásának. Számos paraméter játszik szerepet – leginkább az ülés mélysége és magassága, a háttámla kialakítása és az ülés keménysége/puhasága.

 • Ülésmélység – Az ülésmélység határozza meg az ülőgarnitúra vertikális robusztusságát. Leggyakrabban 50-60 cm-es mélység, ami kényelmes ülést biztosít. Azonban a nagyobb ülésmélységgel rendelkező ülőgarnitúrák is népszerűek, és hosszabb ideig tartó fekvéskor is értékelik ezeket.
 • Ülésmagasság a talajtól – Az ülőgarnitúrák különböző ülésmagassággal készülnek. Az alacsonyabbakról nehezebb felállni, de egy esetleges esés kevésbé fáj. Ezért a háztartás tagjainak életkora alapján tájékozódjon. Ahol kisgyerekek vannak, ott jobb, ha szélesebb és alacsonyabb ülőgarnitúrát választ. Ha problémái vannak az ízületeivel és a felkeléssel, válasszon magasabb ülést. Az átlagos ülésmagasság 40-45 cm.
 • Háttámla és a karfa kialakítása – Ön a fix és magasabb háttámlát kedveli, vagy a változtatható párnákkal és vánkosokkal ellátott ülőgarnitúrákat? Tartósság szempontjából jobb, ha fix hát- és nyaktámlákhoz ragaszkodik, amelyek pozicionálási és beállítási lehetőségekkel rendelkeznek. Különösen a párnákból álló háttámlákkal ellátott olcsó ülőgarnitúrák szenvednek az idő múlásával bekövetkező deformációtól.
 • Ülés keménysége – Egy puha ülőgarnitúráról nehezebb felállni. A keményebb ülőgarnitúra jobb és stabilabb alátámasztást biztosít, de kezdetben általában kevésbé kényelmes. A töltőanyagnak azonban mindkét esetben megfelelő minőségűnek kell lennie ahhoz, hogy ne veszítse el eredeti keménységét már néhány hónapos használat után.

Kárpitanyag/huzatanyag

Mit kell tudni az ülőgarnitúra kárpitanyagának kiválasztásához? Először is nézze meg, hogy ellenáll-e a mechanikai igénybevételnek és a kopásnak . Minél nagyobb a grammaránya, annál vastagabb, erősebb és tartósabb az anyag.

Ha gyanítja, hogy az új ülőgarnitúra idővel különféle folyadékokkal fog érintkezni, válasszon olyan huzatot, amelynek speciális bevonata bizonyos fokú vízállóságot biztosít, vagy legalábbis egy ideig lassítja a szálakba való felszívódást. Azonnali intézkedéssel a foltok kockázata minimális. Ugyanilyen fontos kritérium a huzat tapintása és maga a szín . A világos színű huzatok hajlamosabbak a bepiszkolódásra, míg a sötét színűek porosodnak, és idővel veszíthetnek a szín intenzitásából.

Bőr, ökobőr vagy kárpitszövet?

A bőr ülőgarnitúrák elegánsak, autentikusak, ugyanakkor költségesebbek is. Rendszeres impregnálással hosszú évekig megőrzik szépségüket, és a karbantartási igényük minimális. A bőrkárpitok nagyon jól alkalmazkodnak az emberi testhez, ami maga is növeli a használat kényelmét.

Az ökobőr két rétegből áll – egy kellő szilárdságú, sokféle árnyalatban kapható poliuretán felső rétegből és egy pamut kötött alsó rétegből. Költséghatékonyabbak, mint a bőr ülőgarnitúrák, és mégis megőrzik elegáns megjelenésüket. Tisztításához elegendő a szappanos víz és egy puha törlőkendő. Az ökobőr minőségétől függ azonban a tartóssága. Évekig tartó használat után a leginkább igénybevett részek megkophatnak.

Az ülőgarnitúrák kárpitszövetei különféle textúrákban, színekben és mintákban kaphatók. Modernnek tűnnek, és gyakran a modern belső terekbe első számú választásnak számítanak. A választáskor gazdag mintakészlettel találja szembe magát. A szín mellett azonban figyelje a Martindale teszt értékét is, amely megmondja, mennyire ellenálló a kárpitszövet a sérülésekkel szemben. Azok a szövetek, amelyek a Martindale teszten 10000 alatti értéket érnek el, dekorációs célokra alkalmasak. Azok a kárpitszövetek, amelyek legalább 20000 értéket érnek el ezen a teszten, általános háztartási használatra alkalmasak. Kereskedelmi területeken (szállodák, előcsarnokok), ahol nagyobb intenzitású használat várható, azok a huzatok alkalmasak, amelyek legalább 30000-as értéket értek el ezen a teszten. A jó hír az, hogy a legjobb ülőgarnitúrákat olyan kárpitszövetekkel burkolják, amelyek többszörösen meghaladják a kereskedelmi használatra vonatkozó értéket.

Töltőanyag

„Az ülőgarnitúránk egy év használat után kiülődött.“ Igen, ez az egyik leggyakoribb hiba, amelyet még akkor sem lehet észrevenni, ha kipróbáljuk az ülőgarnitúrát egy bemutatóteremben. Az ülőgarnitúrák töltetére különböző vastagságú, sűrűségű és minőségű habanyagokat használnak. A leggyakoribb a poliuretánhab , a memóriahab , a latex , a rugók vagy ezen anyagok kombinációja . Minden gyártónak megvannak a saját kombinációi és anyagmerevségi szintjei, ezért érdemes érdeklődni a tulajdonságaikról és lehetőségeikről a legtartósabb eredmény érdekében. A párnákat általában üreges szálakkal, kacsa- vagy libatollal töltik.

Hasznos felszereltség és keresett design

Van elképzelése az új ülőgarnitúra méretéről, alakjáról és stílusáról? Akkor itt az ideje, hogy átgondolja a részleteket és a választható extrákat. A gyártók gondolnak a sokoldalúságra és a leendő tulajdonosok mindennapi használat során felmerülő igényeire.

 • Szétnyitható ülőgarnitúra – Az ülőgarnitúra kényelmes ággyá történő szétnyithatósága az egyik legkeresettebb fejlesztés. A szétnyitható mechanizmus többféle formában létezik. Az ágy minősége alkalmas lehet az alkalmi éjszakai látogatók számára, de a piacon vannak olyan ülőgarnitúrák is, amelyek mindennapi alvásra is alkalmasak.
 • Állítható ülőgarnitúra – Az ülőgarnitúrán lehet állítható háttámla és fejtámla, és a lábrészen állítható ülőgarnitúrák is érdekes választásnak számítanak. A mechanikusan állítható ülőgarnitúrák mellett kaphatóak prémium kategóriás, elektromosan állíthatók is.
 • Ülőgarnitúra tárolóhellyel – A praktikus tárolóhely az ülőgarnitúra egyik részének hátradöntésével érhető el. Ez egy praktikus és viszonylag szolid hely a takarók, párnák és egyéb olyan tárgyak számára, amelyeket gyorsan el kell tennie egy látogatás előtt.
 • Lábakon álló ülőgarnitúra – A lábakon álló ülőgarnitúra egy csipetnyi eleganciával rendelkezik, és könnyedebbnek és „szellősebbnek“ tűnik a belső térben, mint egy olyan ülőgarnitúra, amelynek a peremén rögzített élek vannak. Itt azonban sok apróság (játék, vezérlő vagy étel) elveszik, és az ülőgarnitúra alatt a padlón felgyülemlik a szennyeződés és a por is. A könnyű takarítás érdekében ezért ideális, ha az ülőgarnitúra alá befér egy porszívó.
 • Ülőgarnitúra bárral – Az ülőgarnitúra széles oldaltámlája titkos rejtekhelyet rejthet egy italbár formájában.
 • Ülőgarnitúra LED világítással és USB porttal – Az ülőgarnitúrák a hangulat megteremtéséhez is tartalmaznak fejlesztéseket. Az egyik ilyen a LED világítás, amelynek intenzitása vagy színe szabályozható. Az okoseszközök korában hasznos kiegészítő lehet az USB csatlakozási lehetőség. Ebben az esetben az ülőgarnitúra egy elektromos aljzatot is fenntart.

Ülőgarnitúrák ára

Mennyit fizet egy minőségi U vagy L alakú ülőgarnitúráért? A könnyebb tájékozódás érdekében az ülőgarnitúrák széles választékát három indikatív árkategóriába soroltuk.

Ülőgarnitúrák 280000 forintig

A 280000 forintig terjedő árkategóriában több száz különböző ülőgarnitúrát talál, amelyek univerzális megjelenésükkel és kényelmükkel keltik fel a figyelmet. A leggyakoribbak az L alakú ülőgarnitúrák – jobb sarok, bal sarok vagy változó elhelyezési lehetőséggel. Egyes ülőgarnitúrák fixek, mások tárolóhellyel és szétnyitható mechanizmussal is rendelkeznek. De ne számítson exkluzív anyagokra, fejlett fejlesztésekre vagy egyedi stílusra. Amit a pénzéért kapnia kell, az egy elég tartós huzat és egy olyan töltet, amely nem fog csak úgy „kiülődni“.

Ülőgarnitúrák 280000 és 560000 forint között

A jelenleg legkelendőbb ülőgarnitúrák által képviselt kategória ár/minőség arányával győz meg. Ezerféle konstrukció közül választhat, nem beszélve a vonzó színválasztékról. Találhat itt gyönyörű ülőgarnitúrát egy reprezentatív irodába, valamint egy hatalmas és nagyon kényelmes családi ülőgarnitúrát, amelyen akár vendégei is elférnek. Nagy vonzerőt jelentenek az állítható részek, a rendkívül tartós kárpitanyagok és a töltet, amely még évek múltán is megtartja a formáját.

Ülőgarnitúrák 560000 forinttól

Egy olyan luxus ülőgarnitúrára vetette a szemét, amely csak úgy nem köszön vissza? Olyan embernek tartja magát, akinek a lakberendezés és a tökéletesen átgondolt elemek a hobbija és szenvedélye? A neves gyártók gyönyörű és minőségi ülőgarnitúrái magasabb áron kínálnak mindent egyszerre – stílust, dizájnt, prémium minőségű anyagokat, egyedi formákat és tartós konstrukciót/kivitelezést.

Népszerű ülőgarnitúra kereskedők

Ha online szeretne ülőgarnitúrát vásárolni, érdemes olyan kereskedőt választania, amely bevált gyártók ülőgarnitúráinak választékát kínálja, és egyenesen az Ön háza vagy lakása ajtajáig biztosítja a szállítást. Hol találhat érdekes és gazdag választékot?

 • Kondela – A szlovák bútor és lakberendezési kiegészítők kiskereskedője portfóliójában több száz kanapé és ülőgarnitúra található különböző kivitelben és árfekvésben. Rendszeres akciók és jelentős kedvezmények. A webáruházban a termékek előnézete esetében a 360°-os nézet/forgatás megragadja a tekintetet.
 • Nabbi – Ha már nekilátott egy hangulatos otthon berendezésének, valószínűleg már kiszúrta a népszerű Nabbi kiskereskedő kínálatát, amely szigorú nyugat-európai minőségi előírásoknak megfelelő választékot forgalmaz. Az ülőgarnitúrák választéka elsöprően széles, minden árkategóriát és lakberendezési stílust lefed.
 • Dekorhome – A minőségi bútorokat kínáló modern webáruházban az exkluzív design kedvelői is megtalálják a kedvükre valót. A kedvencek közé tartoznak a jellegzetes L alakú ülőgarnitúrák és a nagyméretű U alakú ülőgarnitúrák.
 • Moebelix – A Moebelix online áruház és a hagyományos üzletek több száz ülőgarnitúrát kínálnak a hagyományos, modern, időtlen és retro stílusban. A webáruházban egyértelműen kategorizálva vannak: sarok ülőgarnitúrák, U alakú ülőgarnitúrák, díványok, kanapék és heverők, szétnyitható ülőgarnitúrák és tervezhető ülőgarnitúrák.
 • SIGNAL Bútor – Érdekes ülőgarnitúra választékot kínál az olcsóktól a több százezres darabokig a SIGNAL Bútor, ma már SG Bútor webáruház. Előnye többek között az ingyenes szállítás a rendelés összegétől függetlenül és a bútorok elviteléhez nyújtott segítség.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.PAUL kinyitható sarokkanapé
+ Letisztult és stílusos, modern dizájnú kinyitható sarokkanapé
+ A kanapé két tárolóhelyet tartalmaz az ülések alatt
⭐ 100 %180000 Ft Alacsony ár
2.BELLIS kinyitható sarokkanapé
+ Modern, skandináv dizájnú kinyitható sarokkanapé
+ Nagyon kényelmes a Bonell rugó
+ Tömör fa és OSB lemez
⭐ 100 %185000 Ft Alacsony ár
3.DORMA sarok ülőgarnitúra
+ Bordázott, kellemes tapintású, vastag kordbársonyra emlékeztető anyag
+ Görgős rendszerrel van felszerelve, amely gyors és egyszerű kibontást tesz lehetővé
⭐ 98 %182000 Ft Alacsony ár
4.VALERIE Kinyitható sarokkanapé
+ Teljesen kárpitozott kinyitható kanapé
+ A kanapé praktikus része egyben egy nagy tároló is
+ A szilárd hátlapot nagy tartópárnák egészítik ki
⭐ 96 %120000 Ft Alacsony ár
5.Kinyitható sarokkanapé SARA
+ A kanapé minőségi ökobőrből készült
+ A kanapé szerkezete fa és forgácslap kombinációja
⭐ 96 %200000 Ft Alacsony ár
6.Roma Chesterfield III kanapé
+ Minden bútor elasztikus, kényelmes, minőségi habszivacsból készült
+ Magas ülésekkel és kényelmes, puha háttámlákkal
⭐ 94 %215000 Ft Alacsony ár

Lásd még: Hogyan válasszon díványt? + Tippek a legjobb díványokhoz