Háztartás

A legjobb vasalódeszkák (teszt 2024)

legjobb vasalódeszkák Sokan, amikor a vasalódeszkára ránéznek, azt mondják, hogy mindegyik ugyanolyan, és hogy tulajdonképpen mindegyiken lehet vasalni. Igen, mindegyiken lehet vasalni, de csak egy jó minőségű vasalódeszka mutatja meg Önnek a különbséget, és ezután már nem akar mást vásárolni.

A legjobb vasalódeszkák magassága állítható, így akár álló, akár ülő helyzetben vasalhat, soha nem fog fájni a háta a természetellenes testtartás miatt. A vasalási felület, vagyis a huzat a minőségi vasalódeszkáknál eltávolítható, hogy ki tudja azt mosni, és modern gőzáteresztő anyagokból készül, aminek köszönhetően a ruhanemű nem lesz nedves.

Az egyes vasalódeszkák közötti különbségek gyakran elhanyagolhatók, és néha a legjobb azokat kipróbálni és összehasonlítani. A vasalódeszka tesztünk érdekes információforrás és inspiráció lehet az Ön számára. Ezen kívül a rangsorunkat a leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokkal is gazdagítjuk.

Örülnénk, ha részt venne a diszkusszióban és megosztaná saját véleményét és észrevételeit. Köszönjük!

TOP 7: A legjobb konyhakés készletek 2024

TermékÉrtékelésÁr (-tól)
1.Leifheit 72588 M Premium Plus NF
Vasalási felület: 120x38 cm
Magasság: akár 98 cm-ig
+ Thermo Reflect technológia
5 out of 5 stars (5 / 5)18500 Ft Alacsony ár
2.Siguro Comfort Pro Series
Vasalási felület: 125x48 cm
Magasság: akár 98 cm-ig
+ mely alkalmas gőzállomásokhoz
5 out of 5 stars (5 / 5)20000 Ft Alacsony ár
3.BRILANZ Professional A04185
Vasalási felület: 130x48 cm
Magasság: akár 99 cm-ig
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)26500 Ft Alacsony ár
4.BRILANZ Euro A11857
Vasalási felület: 120x38 cm
Magasság: akár 94 cm-ig
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)13500 Ft Alacsony ár
5.Vileda Viva Express
Vasalási felület: 114 x 34 cm
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)17000 Ft Alacsony ár
6.Jata 848SCC
Vasalási felület: 146x36 cm
Magasság: akár 70 cm-ig
+ 2 in 1 létrával
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)22000 Ft Alacsony ár
7.Polti Vaporella
Vasalási felület: 167x43,5 cm
Magasság: -
4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)32000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki a legjobb vasalódeszkát?

 • A vasalódeszka stabilitása. A jó stabilitás garantálja vasalás közben a biztonságát, ami valószínűleg a legfontosabb paraméter, amelyre figyelmet kell fordítani. Ha a vasalódeszka nem stabil, akkor nem dőlhet neki, szó szerint nem támaszkodhat rá. A padlóburkolata akár szőnyeg, fa padló vagy csempe a minőségi vasalódeszka nem csúszik rajta.
 • A vasalódeszka állítható magassága. A vasalás során nem fog fájni a háta, sőt a vállak terhelését sem fogja érezni, ha a vasalódeszka megfelelő magasságúra van állítva. A legjobb modellek garantálják, hogy az álló vagy az ülő helyzetben való vasalás is kényelmes legyen, és ne terhelje a hátgerincét, ami a nap folyamán úgyis igénybe volt véve.
 • A vasalási felület mérete. Ha kisebb terekkel rendelkezik, akkor biztosan értékelni fogja a kisebb vasalási felületet, így a vasalódeszka nem foglal sok helyet. De ha nagyobb terekkel, elegendő hellyel rendelkezik, akkor válasszon nagyobb vasalási felületet, amelyen könnyebben tud vasalni még nagyobb ruhadarabokat is.
 • Huzat minősége. Az anyagnak gőzáteresztőnek kell lennie, amit általában a modernebb anyagok biztosítják. A vasalódeszka huzat jó, ha tisztítható, tehát mosható, de legalább a vasalódeszkához kapjon utasításokat, hogyan kell kezelni a huzatot szennyeződés esetén.
 • Terület a vasaló elhelyezésére. A vasalás során a vasaló elhelyezésére szolgáló területnek elég nagynak kell lennie a vasalója számára, és olyan stabilnak, hogy a vasaló véletlenül se csússzon le róla.
 • Merítsen ihletet. Segíthet például a vasalódeszka teszt, olvassa el a véleményeket, és nézze meg, az emberek mit vásárolnak és mennyire elégedettek. A valódi hivatkozások megakadályozzák a rossz vásárlást.

Milyen alapvető tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó vasalódeszkának?

A legjobb vasalódeszkák:

 • gyorsan felállíthatók, és a vasalás után gyorsan összecsukhatók,
 • állítható magasságúk,
 • stabilak,
 • tároló hellyel rendelkeznek,
 • a vasalás során a vasaló elhelyezésére szolgáló terület elég nagy és nem csúszik,
 • a huzat jó minőségű és gőzáteresztő,
 • a vasalási felület elég nagy.

Milyen áron kaphatók a jobb vasalódeszkák?

A legolcsóbb vasalódeszkák kb. 12 000 forintig vásárolhatók meg, a legdrágábbak akár 60 000 forintba is kerülhetnek. A legdrágábbak modern funkciókkal rendelkeznek, mint például a fűtési vagy a szívási funkció. Mint általában, a vasalódeszkáknál is érvényes, hogy a közép árkategóriában (12 000 forinttól 30 000 forintig) találhatók jó választás lehet. Ez azonban attól függ, hogy milyen pénzügyi lehetőségekkel rendelkezik, és milyen igényei vannak a vasalódeszkával kapcsolatban. Természetesen legalább állítható magassággal rendelkezzen és stabil legyen – ezek az alapvető tulajdonságok.

Hogyan lehet beállítani a vasalódeszka magasságát?

A manuális módszer azt jelenti, hogy a vasalódeszka magassága csak néhány pozícióban állítható be hornyok segítségével. Azt a pozíciót választja, amely magasság az Ön számára a legmegfelelőbb.

A legmegfelelőbb beállítás automatikus, így bármelyik magasságot (leggyakrabban) karral állíthatja be, amely lehetővé teszi a fokozatmentes beállítást bármilyen magasságban.

Vannak olyan modellek is a piacon, amelyek fél-automata magasság beállítással rendelkeznek, ezek nem olyan pontosak, mint az automatikusak, de kissé jobbak, mint a teljes manuálisak.

Milyen legyen a vasalási felület minimális mérete?

A vasalási felület minimális szélessége 30 cm, de a kényelmes vasalás érdekében lehető legnagyobbnak kell lennie, amit a térbeli lehetőségei megengednek.

A farostlemez megfelelő anyag a vasalási felülethez?

Nem. Bármilyen anyaggal bevont farostlemez nem rendelkezik olyan jó tulajdonságokkal, mint a modernebb konstrukciók.

Miként garantált a jó stabilitás?

Minőségi vasalódeszkáknak olyan anyagból készült zárókupakjai vannak, amelyek biztosítják a stabilitást, így a vasalódeszka nem csúszik a vasalás során. A leggyakoribb a lágy műanyag, a kemény műanyag és a gumi zárókupakok. A padlótól függően (fa, csempe, szőnyeg, laminált, stb.) válassza ki a zárókupakot. Általában a legkevésbé megbízható a kemény műanyag, amely a kemény típusú felületeken, mint például a csempén csúszik.

Minden vasaló elhelyezésére szolgáló terület alkalmas a gőzölős vasalóra is?

A gőzölős vasalónak függőleges helyzetben kell lennie, nem pedig vasalótalppal lefelé, hogy a víz véletlenül ne folyjon ki belőle. Így keressen olyan területet a vasaló elhelyezésére, ahol a gőzölős vasalót függőlegesen el tudja helyezni.

A vasalódeszkák már rendelkeznek ujjafával?

Az ujjafát általában meg kell vásárolni, de a csúcsminőségű vasalódeszkák némelyikének tartozéka lehet. Ez a praktikus kiegészítő megkönnyíti a ruhák nehezen hozzáférhető részeinek vasalását, például ingujjak, nadrágszárak stb. Ezért mindig figyelmesen olvassa el az egyes termékek címkéit a boltokban.

Vannak újdonságok a piacon?

Igen. Ha egyáltalán nincs helye a vasalódeszka számára, vásárolhat egy praktikus vasalószőnyeget a háztartásába – ez több rétegből készül, és csak leteríti, mint egy törölközőt vagy terítőt az asztalra, és már kezdheti is a vasalást. Ezután kényelmesen hajtsa össze, és helyezze be egy fiókba vagy egy polcra a szekrényben. Vegye figyelembe, hogy ez egy alternatív megoldás, és nem helyettesíti a klasszikus vasalódeszkát.

Érdekesek a beépített vasalódeszkák is, amelyek egyik oldala mereven a falhoz van rögzítve, vagy vannak, amelyek a gardróbból kihúzhatók.

Milyen szempontokat vegyen még figyelembe vásárlás előtt?

Ahány ház, annyi szokás és minden háziasszony elvárása más a vasalódeszkával kapcsolatban. Ennek ellenére pár szempontot érdemes még figyelembe venni, és ez segíthet a vásárlásnál.

 • Nem szerencsés, ha a vasalódeszka nehéz. Mert nem mindenki rendelkezik olyan helyiséggel, ahol a vasalódeszkát előhagyhatja. De hetente egyszer kétszer szüksége lehet a vasalódeszkára és könnyebb elővenni, ha kicsit könnyebb – kisebb súllyal rendelkezik.
 • Nem mindegy az íve. A vasalódeszka végén van egy lekerekített rész, ami hasznos lehet az ing és a ruha vállának tökéletes vasalásához.
 • Formatervezés. A vasalódeszka formája sem elhanyagolható, már csak abból a szempontból sem, hogy ha ülő helyzetben szeret vasalni a lábainak megfelelő helyet találjon.
 • Kábeltartó. Egyes vasalódeszkák rendelkeznek kábeltartó megoldással, így nem lesz útba a vasaló tápkábele vasalás közben.

Mit jelent az aktív vasalódeszka?

Az úgynevezett aktív vasalódeszka különböző funkciókkal rendelkezik, például fűtési, szívási és fújási opcióval. Fűtési funkció: megszárítja ruhát és a vasalódeszka huzatát. Szívási funkció: a gőz beszívódik az anyagba és a szívás odafogja a ruhát a vasalódeszkához. Fújási funkció: vasalódeszka anyaga felfújódik, tulajdonképpen levegőpárnát képez, és ez lehetővé tesz a kényes anyagok könnyebb vasalását.

Háztartás
Segített Önnek ez a vasalódeszka teszt? Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Segítsen másoknak is kiválasztani egy minőségi vasalódeszkát, és árulja el nekünk az Ön győztesét. Lehet, hogy az Ön véleménye lesz a döntő tényező.