Elektronika

A legjobb vertikális ergonomikus egerek (recenziók és teszt) 2024

legjobb vertikális ergonomikus egerek
Naponta több órát dolgozik a számítógépen? Valószínűleg nemegyszer fáradtnak és túlterheltnek érezte a kezét a számítógépes egér vagy az érintőpad használatától. Ha azon gondolkodik, hogyan kerülje el a carpalis alagút szindrómát, és élvezetesebbé tegye a munkát a számítógépen, ne hagyja ki az alábbi tippeket a legjobb vertikális (függőleges) egerekre.

A vertikális vagy másképp ergonomikus egér speciális alakú és kialakítású, melynek célja, hogy kiküszöbölje a csukló és az alkar túlterhelését az egérrel végzett munka során. Bár a számítógépen végzett munka fizikailag igénytelennek mondható, a hosszú távú sztereotípia miatt sok tekintetben negatív hatással lehet az egészségre és az általános állapotra.

Próbálja meg az alkarját és a csuklóját nézni, miközben a tollat tartja ​​a kezében. Hosszú évek óta írunk az iskolában, és a kezünk nem károsodik, éppen ellenkezőleg – hajlékonyabbá válik, a finommotorika precízebb. Néhány év irodai munka után azonban hirtelen megjelennek az első problémák. Most fogja meg az egeret, és nézze meg, hogyan változnak a kezében lévő inak és izmok szögei. Ez a természetellenes „kicsavarodás“ előbb-utóbb megerőltetést okoz, egészen a carpalis alagút szindróma kialakulásáig.

A vertikális egérnek tehát meg kell felelnie a magas ergonómiai követelményeknek. Ezenkívül azonban nem szabad elmaradnia az egyéb tulajdonságoktól, amelyek az egerekre, mint a számítógépes perifériára tipikus. A következő választási útmutatóban közelebbről megvizsgáljuk azok sebességét és pontosságát. A vezetékes vagy vezeték nélküli egér lesz jobb az Ön számára? Ki fogja használni az ergonomikus egeret a további gombokkal, vagy megelégszik az alapkialakítással? Ha a számítógépes egerek ajánlata meglepi a változatosságával, ne habozzon, és vegye igénybe az ergonomikus egerek tesztjeit és recenzióit, ahol első kézből kap információkat. Biztosak vagyunk benne, hogy a kedvencek között olyan ismert márkák is megtalálhatók lesznek, mint a Logitech, Trust, Connect IT, C-Tech vagy Eternico.

A legjobb vertikális ergonomikus egerek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Logitech MX Vertical
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 4000DPI, 4 gomb, bluetooth, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, L-es méret, színe: fekete
5 out of 5 stars (5 / 5)32000 Ft Alacsony ár
2.Trust Verto Wireless Ergonomic Mouse
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 6 gomb, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, színe: fekete
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8000 Ft Alacsony ár
3.CONNECT IT For Health CMO-2801-BK
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 6 gomb, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, jobbkezeseknek és vertikális, S-es méret, színe: fekete
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9500 Ft Alacsony ár
4.Eternico Wireless 2.4 GHz Vertical Mouse MV300
✅ Egér - vezeték nélküli, vertikális, optikai, 800-1200-1600 DPI, 4 ms válaszidő, akár 10 m hatótávolság, Power Saving Mode technológia, hátérvilágítás nélkül, 6 gomb, akár 3 000 000 kattintásnyi élettartam, 2x AAA elem (tartozék), 2,4 Ghz USB-A vevő
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)7000 Ft Alacsony ár
5.C-TECH VEM-07
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 5 gomb, miniatűr szenzor, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, S-es méret, színe: fekete
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5000 Ft Alacsony ár
6.CONNECT IT Vertical Ergonomic Wireless FOR HEALTH LADIES
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 6 gomb, vezeték nélküli USB vevőegység, S-es méret, színe: fekete
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon vertikális / ergonomikus egeret

Ha hetente több tíz órát dolgozik a számítógépen, akkor természetes, hogy magasabb követelményeket támaszt a PC tartozékokkal szemben. Teljesítményt, megbízhatóságot és csatlakoztathatóságot vár el. A számítógépes egér esetében a közelmúltig kevésbé fontos szempont – az ergonómia – is szerepet játszik. A pontosságon és a gyors reagáláson túl szeretnénk, ha az egér optimális kényelmet biztosítana számunkra, és nem okozna idő előtti kézfáradást. A tudósok és a technikusok csapatai összedugták a fejüket, és megalkották a vertikális ergonomikus egér koncepcióját, amely úgy tűnik, képes a merev kézhelyzet miatti több problémát ügyesen kiküszöbölni.

Mire képes egy minőségi ergonomikus egér?

 • Csökkenti az izomfeszültséget.
 • Csökkenti a csuklóra nehezedő nyomást.
 • Elősegíti a természetes és egészséges fogást.
 • Segít fenntartani a helyes testtartást ülő helyzetben.
 • Megelőző hatású a kéz- és nyaki gerincfájdalmak ellen.
 • Csökkenti a felhasználó fáradtságát.
 • Pontos. Csökkenti a felesleges mozgások számát.

 

Carpalis alagút és ergonomikus egér

A carpalis alagút szindrómát foglalkozási betegségnek nevezik. Ez érinti a vibráló gépekkel dolgozó embereket, a zenészeket és egyre inkább azokat, akik napi rendszerességgel dolgoznak számítógépen. Az ülőmunka tehát a hátfájás és a testmozgás hiánya mellett további kárt okoz. A carpalis alagút szindróma az érintett kéz bizsergésében, égésében és zsibbadásában nyilvánul meg. A fájdalom nemcsak a munka esetén jelentkezik, hanem egyre gyakrabban napközben és éjszaka is. A kéz ujjai fokozatosan elveszítik érzékenységüket, az egérrel végzett munka (de a szokásos kézzel végzett műveletek is) fájdalmassá válnak, és a kéz elveszíti motorikus képességeit. Hiába lesz a legpontosabb számítógépes egerünk, amikor az agyból a kézbe vezető jeleket, a kéz késleltetéssel „kódolja ki“, vagy egyáltalán nem.

A carpalis alagút egy szoros hely a csukló belsejében, amelyen keresztül fontos idegek, hajlítóizmok és erek futnak az alkartól a csuklóba. A kéz hosszú ideig nem megfelelő helyzete miatt e csatornát körülvevő kötőszövet megvastagodik. A fontos tér szűkül és a kulcs idegek összenyomásához vezet.

Hogyan lehet segíteni, ha az egérrel végzett munkát nem lehet elkerülni? A vertikális ergonomikus egeret úgy tervezték, hogy korlátozza a csukló nem megfelelő helyzetében a carpalis alagút „fojtását“. Ha megfogja, a csukló természetesebb, lazább helyzetben marad. Ez a fajta számítógépes egér nem mondható nem feltűnő eszköznek. Kifejezetten magas és speciális ferde formájú. Vásárlásakor a vélemények mellett figyeljen a következő paraméterekre és jellemzőkre.

Hogyan válassza ki az ergonomikus egér megfelelő méretét?

Még a legjobb ergonomikus egér sem fog jól szolgálni, ha nem találja el a megfelelő méretet. A méretet úgy tudja meg, hogy megméri a csuklójától a kéz leghosszabb ujja végéig terjedő hosszúságot.

17 cm-ig terjedő hosszúságig válasszon egy S (kis) egeret. 17-19 cm között ez egy M (közepes) méretű egér, 19-21 cm között válasszon az L (nagy) méretű egerek kínálatából, és 21 cm és nagyobb hosszúság esetén nyúljon az XL (extra nagy) méretűhöz.

Vezeték nélküli vagy vezetékes ergonomikus egér?

Egy másik fontos lépés a számítógéphez való csatlakozás kiválasztása. A klasszikus vezetékes számítógépes egerek konkurenciái lettek a vezeték nélküli egerek (Bluetooth technológia vagy Wi-Fi). Nincs ez másként a vertikális egerek szortimentjében sem. Nézzük meg mindkét megoldás fő előnyeit és előnyeit.

 • A vezetékes ergonomikus egér kábellel csatlakozik a számítógéphez. Ez a kábel kissé idegesítheti munka közben, és ha az elmúlt években hozzászokott a „vezeték nélküli“ megoldásokhoz, esztétikailag is zavarólag hathat az asztalon. Ha azonban egy asztali számítógéphez csatlakoztatott vezetékes egérről van szó, amely egy stabil helyen van, értékelni fogja annak sebességét és pontosságát. Könnyebb, ha a számítógép energiáját használja a működéséhez, így nem is kell az akkumulátor, elem cseréjével vagy újratöltésével foglalkoznia. Mindig teljes erővel kéznél van.
 • A vezeték nélküli ergonomikus egér alkalmas például táblagépekhez és laptopokhoz. Vagyis bárhol ahol változik a fő elektronika helye. Az egér hatótávolsága a készüléktől 10 – 25 m lehet! A kábelverziótól eltérően azonban ez egy kicsit nehezebb. Ennek oka a beépített akkumulátor jelenléte. Ezért a méretek és súly mellett figyeljen a töltésenkénti üzemidőre és a töltési időre. Nem kell aggódnia, hogy a gyakori újratöltés rabszolgája lesz az egér esetében is. A töltésenkénti üzemidő több száz óra is lehet, és néhány percnyi töltéssel újra működésbe lép.

📌 Tippünk: E két alapvető megoldás mellett olyan népszerű modellekkel is találkozhat, ahol kiválaszthatja a pillanatnyilag legmegfelelőbb csatlakozást, amely többféle elektronikával bővíti a használhatóságát – például a mellékelt USB-kábellel, Bluetooth technológián keresztül vagy vezeték nélküli USB-vevőn keresztül.

 

Optikai vagy lézeres egér?

Az optikai és a lézeres egerek közötti különbségek már nem olyan mélyek, mint abban az időszakban, amikor a lézeresek egyértelműen a csúcson voltak. Ezért nem is fogunk hosszas összehasonlításokat végezni. Néhány általános információ azonban mindig jól jön:

 • Az optikai egér egy LED-et használ a mozgás érzékelésére, amely feltérképezi az egér alatti felületet. Ha fényes vagy durva felületen mozog, számításai kevésbé pontosak. Ezzel a technológiával az egér minősége azonban az alkalmazott optikai szenzortól függ. Az emelkedő ár mellett jobb eredmények is vannak.
 • A lézeres egér nem közönséges fényt használ, hanem lézersugarat, amely kiválóan képes minden felületről pontosan visszaverődni. Nagy szkennelési pontosságot biztosít még gyors mozgások során is. Ez a drágább típus népszerű a programozók és a játékosok körében.

Balkezeseknek és jobbkezeseknek

Míg a klasszikus egerek esetében megszoktuk a szimmetriát (és ezáltal az oldalak összetévesztésének lehetőségét, a nyilvánvaló profilozás nélküli egereket), addig az ergonomikus egerek esetében teljesen más a helyzet.

Léteznek ergonomikus egerek, balkezesek számára, de nem sok van belőlük az üzleteinkben. De jó hír – többségük minőségi számítógépes egér, bevált márkákból, amelyek olyan széles portfólióval rendelkeznek, hogy a balkezeseknek való egerek magától értetődőek a kínálatukban.

DPI érték

A játékosok olyan egeret keresnek, amelynek DPI értéke a lehető legmagasabb (például 10 000 DPI vagy annál magasabb). Ez az érték az angol „dots per inch“ rövidítése, és az egér érzékenységét jelzi. Mit jelent? Emlékszik a régi számítógépes egerekre, amelyekkel átment fél asztalon, de a kurzor a kijelzőn alig mozdult néhány centimétert, sőt az ellenkező irányba? A DPI ebben az esetben nagyon alacsony volt.

Egyszerűen fogalmazva – a DPI pontosan arról szól, hogyan reagál az egér a kézmozdulatokra. Minél magasabb a DPI érték, annál jobban képes érzékelni az egér a felületet, gyorsabban, pontosabban reagál, és kevesebb mozdulatot végez az egér alatti területen. Ez a paraméter ezért nagyon fontos a játékosok számára, mivel általában extra gyors reakciókra van szükségük, minimális kézmozdulatokkal.

De milyen DPI-t válasszon a szokásos irodai munkákhoz, ha nem szeretne feleslegesen fizetni egy olyan funkcióért, amelyet nem fog teljes mértékben kihasználni? Az 1200 – 3200 értékű DPI ésszerű ár / válasz arányt kínál, és képes megbirkózni a grafikus szerkesztő használatával is.

További gombok és egyéb funkciók

Két gomb és egy kerék. Itt ér véget az egér alapfelszereltsége. Ha azonban többre van szüksége, van miből választani. 6, 9 vagy 12 gomb legyen? Attól függ, hogy hány programozható gombra van szüksége, hogy könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban végezze a munkáját (vagy játsszon). Ha gyakran használ néhány billentyűparancsot, ismétlődő lépéseket, ahelyett, hogy megszakítaná az egérrel való munkát és átváltana a billentyűzetre, elég egy kattintás és „a dolog el van intézve“.

📌 Tippünk: Úgy érzi, hogy a hosszú ideig tartó ülés a számítógép előtt nem jár előnyökkel? Tekintse meg a 10 irányelvet a számítógép előtti megfelelő üléshez.

Vertikális ergonomikus egerek ára

A vertikális egér ára több változót is tükröz – ergonómia, DPI, programozhatóság, interfész (PC-hez, laptophoz való csatlakozás módja). A befektetését elsősorban a használat intenzitása szempontjából fontolja meg. Ha csak javítani szeretné otthoni kényelmét, amikor alkalmanként számítógépen dolgozik, akkor csak olcsóbb modellre lesz szüksége. Ha azonban napi több órán keresztül aktívan dolgozik az egérrel, nézzen körül a drágább modellek kínálatában.

✅ Vertikális egerek 5250 forintig

A legolcsóbb vertikális egeret körülbelül 3500 – 3850 forintért vásárolhatja meg. Így kipróbálhatja, hogy meg tudja-e szokni az ilyen specifikus alakú egeret. Az alapmodellek ritkább használatra alkalmasak, mivel bizonyos korlátokkal rendelkezhetnek, amelyek intenzív használat mellett néhány nap után megmutatkoznak. A kedvencek közé tartoznak a Hama, C-Tech, Connect IT márkájú egerek.

✅ Vertikális egerek 14000 forintig

A jelenleg legeladottabb vertikális egereket 5250 és 14000 forint közötti áron találja meg. Optimális ár / teljesítmény arányt kínálnak. Bár még nem mutatják ki kategóriájuk teljes potenciáját, de ha több órán keresztül dolgozik a számítógépen, segítenek megelőzni a csuklófájdalmat. Orientálódjon az ergonomikus egér recenziók alapján. A Connect IT, Trust, Eternico márkáktól jól értékelt modelleket talál.

✅ Vertikális egerek 14000 forinttól

Kiváló minőség, amely ötvözi a csúcsminőségű ergonómiát és az érzékelők nagy pontosságát. Ajánlat, amely még az igényes profik számára is vonzó lesz. Az első ezen a területen a Logitech márka.

Videó

A legjobb vertikális ergonomikus egér márkák

Mely márkákra érdemes összpontosítani, ha nem akar melléfogni? A következő listában olyan gyártókat talál, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek az ergonomikus egerek fejlesztésében, és számos minőségi modellt kínálnak.

 • Logitech – Egy márka, amely kínálatában az ergonomikus egér teszt győztesei is megtalálhatók. Kiváló külföldi és helyi recenziók. Kínálat, amely még a legigényesebbeknek is vonzó lesz. Magasabb ár.
 • Trust – A Trust árban és dizájnban attraktív ergonomikus egerei megfelelnek az ár / teljesítmény követelménynek. Nem túl drágák, de mégis van mit kínálniuk.
 • Connect IT – A cseh Connect IT márka a perifériás eszközök gazdag képviseletét kínálja a piacon elfogadható áron.
 • C-Tech – A C-Tech márka hosszú évek óta stabil pozícióval rendelkezik a szlovák és a cseh piacon is. Ergonomikus egerei a legolcsóbbak közé tartoznak.
 • Eternico – Ha olyan egeret keres, amellyel könnyebb dolgozni, mint egy klasszikus egérrel, próbálja ki az Eternico ergonomikus egereket. Jól ülnek a kézben, és az áruk nem magas.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Logitech MX Vertical
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 4000DPI, 4 gomb, bluetooth, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, L-es méret, színe: fekete
5 out of 5 stars (5 / 5)32000 Ft Alacsony ár
2.Trust Verto Wireless Ergonomic Mouse
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 6 gomb, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, színe: fekete
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8000 Ft Alacsony ár
3.CONNECT IT For Health CMO-2801-BK
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 6 gomb, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, jobbkezeseknek és vertikális, S-es méret, színe: fekete
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)9500 Ft Alacsony ár
4.Eternico Wireless 2.4 GHz Vertical Mouse MV300
✅ Egér - vezeték nélküli, vertikális, optikai, 800-1200-1600 DPI, 4 ms válaszidő, akár 10 m hatótávolság, Power Saving Mode technológia, hátérvilágítás nélkül, 6 gomb, akár 3 000 000 kattintásnyi élettartam, 2x AAA elem (tartozék), 2,4 Ghz USB-A vevő
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)7000 Ft Alacsony ár
5.C-TECH VEM-07
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 5 gomb, miniatűr szenzor, USB és vezeték nélküli USB vevőegység, S-es méret, színe: fekete
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)5000 Ft Alacsony ár
6.CONNECT IT Vertical Ergonomic Wireless FOR HEALTH LADIES
✅ Egér - vertikális, vezeték nélküli, optikai, 1600DPI, 6 gomb, vezeték nélküli USB vevőegység, S-es méret, színe: fekete
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)6000 Ft Alacsony ár

Nézzen meg más termékeket is az Elektronika kategóriából: