Autó / Motor

A legjobb autós navigációk (recenziók és teszt)

Megtudhatja, hogy a legjobb autós navigációnak milyen tulajdonságokkal és funkciókkal kell rendelkeznie, amely még a nagy forgalomban sem okoz csalódást.

legjobb autós navigációkAutós navigációt készül vásárolni, és gyorsan tájékozódnia kell a hardver és a szoftver felszereltségében? A választás során több tényezőt is figyelembe kell vennie, kezdve az ártól, a kijelző méretétől, a töltéstől és természetesen figyelni kell a legfontosabbra – a térképek naprakészségére. A legjobb autós GPS-navigáció a pontossággal és további érdekes kiegészítő funkciókkal jeleskedik, ideértve a közlekedési balesetekről és a forgalmi dugókról szóló információk nyújtását vagy az első autós kamera funkcióját.

A felhasználás célja meghatározó. Ha azt tervezi, hogy évente csak néhányszor használja a navigációt, ha ismeretlen helyekre utazik, akkor nem kell feleslegesen fizetnie a csúcsmodellért. Ez nem így van, ha Ön profi sofőr vagy munkája különböző helyekre való utazást igényel. Akkor értékelni fogja, ha meghatározhatja a GPS-navigációban a célpontot, tárolhatja az ismétlődő útvonalakat a memóriában, vagy folyamatosan információkat szerezhet a közlekedési balesetekről, sőt a sebességmérő kamerákról is.

Útmutatónkban megtalálja az autós navigációval kapcsolatos összes fontos információt és összehasonlítást. Érdeklődtünk a GPS autós navigációs tesztek és felhasználói vélemények iránt, amelyekben több nagy kedvencet találtunk. Összefoglalásukat az alábbi áttekinthető táblázatban találja.

A legjobb autós navigációk (recenziók és teszt)

TermékInfoÉrtékelés
1.TomTom GO Premium 6" World LIFETIME
✅ GPS navigáció - autós, 6"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅Bluetooth és WiFi, 1 óra üzemidő, Micro SD (max. 32 MB), 16 MB belső memória, hangvezérlés
✅ RDS TMC (forgalmi információk), sávváltás, radaradatbázis, koordináták, 3D-s épületek, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés beépített SIM kártyával
📌 123000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.TomTom Start 62 Europe
✅ GPS navigáció - autós, 6"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅ 1 óra üzemidő, Micro SD, 8 GB belső memória
✅ sávváltás, radaradatbázis, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés számítógépen keresztül
📌 48000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.TomTom Start 42 Europe LIFETIME
✅ GPS navigáció - autós, 4,3"-os kijelző, 480 × 272 pixeles felbontás
✅ 1 óra üzemidő, Micro SD, 8 GB belső memória,
✅ sávváltás, radaradatbázis, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés számítógépen keresztül, felhasználói felület nyelve magyar
📌 34000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.MIO Spirit 7700 Truck
✅ GPS navigáció - 5"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅ Micro SD (max. 32 GB), 128 MB belső memória,
✅ parkolási asszisztens (parkolóhely keresés), sávváltás, öko útvonal, 3D-s épületek, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés számítógépen keresztül
📌 58000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.TomTom GO Camper World LIFETIME
✅ GPS navigáció - autós, 6"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅ Bluetooth és WiFi, 1 óra üzemidő, Micro SD (max. 32 GB), 16 GB belső memória, hangvezérlés,
✅ parkolási asszisztens (parkolóhely keresés), RDS TMC (forgalmi információk), sávváltás, radaradatbázis, koordináták, 3D-s épületek
✅ érintőképernyő, élettartam térképfrissítés beépített SIM kártyával, felhasználói felület nyelve magyar
📌 115000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.NAVITEL E505 Lifetime
✅ GPS navigáció - autós, 5"-os kijelző, 480 × 272 pixeles felbontás,
✅ FM, Zenelejátszó és Videólejátszó, Micro SDHC (max. 32 GB), 8 GB belső memória
✅ 3D-s épületek, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés
📌 30200 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Hogyan válasszon autós navigációt

Alapvető tanácsunk – Válasszon olyan autós navigációt, amelynek minden kiegészítő funkcióját teljes mértékben kihasználja. Gyakran előfordul, hogy a vásárlók olyan navigációs térképekért és funkciókért fizetnek, amelyekre soha nem lesz szükségük. Az autós navigációk esetében nagy árkülönbségekkel találkozhat, amelyek elsősorban a kialakításuk minőségével és a használati követelményeikkel függnek össze.

Hogyan válasszon autós navigációt

Hogyan működik a GPS navigáció?

A GPS (Global Positioning System – globális helymeghatározó rendszer) egy 24 műholdból álló rendszer, amely 20 000 kilométeres magasságban kering a Föld körül. Pályáik úgy vannak beállítva, hogy a világ bármely pontjáról négy közülük méteres pontossággal továbbítson információkat a helyzetéről a GPS-vevőre. A GPS nem igényel internetkapcsolatot, így külföldre utazás közben is használhatja a navigációt, anélkül, hogy aggódnia kellene a magas számlák miatt az adatátvitelért. A cél elérésének egyetlen feltétele a térképadatok jelenlegi verziója.

A GPS navigáció típusai

Az autós navigációk mellett, melyekkel útmutatónk is foglalkozik, találkozhat az outdoor navigációkkal is, amelyek között vannak bizonyos különbségek.

⏩ Outdoor navigációk

Az outdoor navigációk alkalmasak túrázók és gyalogosok számára. Nagyon hasonlítanak az ellenálló mobiltelefonokhoz. Úgy van tervezve a konstrukciójuk, hogy ellenálljanak a pornak, a víznek és más szennyeződéseknek. Kisebb méretűek és súlyúak, ezért nem zavarják használóikat. Hátránya azonban az alacsonyabb képernyőfelbontás, valamint néhány olyan funkció hiánya, amelyek az autós navigációra jellemzőek (a forgalmi korlátozásokra való figyelmeztetés ilyen kialakításban elveszíti jelentőségét). A legfontosabb tényező az aktuális térképek és az iránytű jelenléte. Az autós navigációval ellentétben előnyük az akkumulátor hosszabb üzemideje is, amely körülbelül 20 óra nagyságrendű egyetlen töltéssel.

⏩ Autós navigációk

Másrészt az autós GPS navigáció széles választéka létezik, amely igazodik a járművezetők eltérő követelményeihez. Előnyeik között szerepel a jobb felbontású nagyobb kijelző és a részletek részletesebb megjelenítése. A térképrendszerek a forgalomban történő használatra vannak adaptálva. Bár tartalmaznak akkumulátort, általában rövidebb az üzemidejük. Ha több órán át vezet, nem kerüli el a szivargyújtóhoz való csatlakozást a tápkábelen keresztül.

Különösen népszerű a hordozható autós navigáció, amelyet elhelyezhet a műszerfal rekeszében vagy a szélvédőn. Áthelyezheti a hordozható navigációt autóból autóba, és szükség szerint használhatja. Ezen felül otthonában kényelmesen ellenőrizheti az útvonalat az utazás előtti napon, és megjelölheti az összes fontos helyet az útvonaltervben. Legyen különösen óvatos a navigáció méretének kiválasztásakor, különösen, ha azt a szélvédőn lévő tartóra tervezi helyezni. Nem akadályozhatja a kilátást. Ugyanakkor a kijelző jó olvashatóságát kell kínálnia, hogy teljesítse a célját, a problémamentes navigációt.

GPS navigáció kijelző: Méret és felbontás

Az autós navigációval kapcsolatban először a kijelzőt fogja észrevenni. Az olcsó autós navigáció kicsi, kevésbé praktikus kijelzővel rendelkezik, rossz olvashatósággal. A modernebb autós navigációs rendszerek 4-7 hüvelyk (kb. 10 – 17,5 cm) képátlós érintőkijelzővel rendelkeznek, megfelelő felbontással, ennek köszönhetően a részletek fejlett 3D-s megjelenítését is kielégítő minőségben kezelhetik. A felbontás a területegységre eső pixelek számát jelenti. Minél nagyobb ez a szám (kifejezve a sorok x oszlopok számaként), annál finomabb a kép és annál jobban kitűnnek a részletek.

 • Mielőtt elindulna a navigációval az első útra, tesztelje a kijelzőjének olvashatóságát az autóban a különböző fényviszonyok között. A gyengébb minőségű navigáció kijelzőjének olvashatósága gyengébb, ha az autó belseje erősen meg van világítva (pl. reggel). Kevésbé felismerhető színek vannak a kijelzőn, nincs elég fényerő és kontraszt, és amit lát, az elsősorban az ülések és önmaga tükröződése.
 • Megismeri a nagyobb (kb. 5-6 hüvelykes) kijelzők előnyeit az első használattól. Általában a kereszteződés fotorealisztikus ábrázolásával vannak kiegészítve, ennek köszönhetően pontosan be tud sorakozni a megfelelő sávba. Nem hiányzik a 3D nézet sem a megjelölt orientációs pontokról, így felkészülhet pontosan arra, ami Önre vár.
 • A nagyobb kijelzőn a nagyobb vezérlőgombok is elférnek. A kényelmes és áttekinthető vezérlés fontos tényező a sofőr számára. Egy sűrű és nem áttekinthető menüben vagy kis gombok megnyomásakor értékes másodperceket veszít a figyelméből.

Akkumulátor üzemideje

Az akkumulátor üzemideje az autós navigációk esetében nem éppen rózsaszínű. Bizonyos esetekben semmilyen értéket sem fog megtudni, még azt sem, hogy van-e akkumulátor. Leggyakrabban azonban 1 óra, 2 óra, elvétve legfeljebb 5 óra üzemidővel találkozhat. Minél hosszabb az üzemidő, annál magasabb az eszköz ára, és azaz igazság, hogy az ilyen típusú navigáció esetében ez nem fontos paraméter. A gyártók nem számítanak arra, hogy az autós navigációt a fő áramforrás nélkül használják (ami azt jelenti, hogy a navigáció kábellel a szivargyújtóhoz van csatlakoztatva).

Mikor lehet kihasználni, hogy a navigáció rendelkezik akkumulátorral? Például vezetés közbeni szünetben magával viszi a navigációt, és ellenőrzi az útvonal következő szakaszát vagy a korlátozásokat. A navigációt hazaviheti, és elkészítheti az útvonalterveket a következő munkanapra. Mivel az autó szélvédőjén elhelyezett navigáció nagyon vonzó lehet a tolvajok számára, ne kockáztassa meg a szélvédő betörését, és elővigyázatosságból vigye magával a navigációt.

Jelvevő

Bár nem kell aggódnia az akkumulátor üzemideje miatt, de más a helyzet jelvevő érzékenysége szempontjából.

 • Az alacsony érzékenységű jelvevő tipikus az olcsóbb autós GPS-navigációk esetében.
 • Ha sok időt tölt az úton, és fontos az Ön számár a megbízható és pontos navigáció 5 méteres eltéréssel, keressen egy olyan készüléket, amely nagy érzékenységű jelvevővel van felszerelve.

A legjobb navigációk (pl. Garmin márka) RDS-TMS jelvevővel (Radio Data System – Traffic Message Channel) vannak felszerelve. Ennek köszönhetően automatikusan megkapja a legfrissebb információkat a forgalomkorlátozásokról, a balesetekről vagy a konvojokról a navigációba. Legjobb esetben figyelmeztethetnek a sebességmérő kamerákra vagy akár olyan időjárási viszonyokra, amelyek veszélyeztethetik az adott szakaszon való haladást (sűrű köd, hó, jég). Egyes navigációk ezeket az információkat csak bejelentik, mások átveszik az irányítást és azonnal beállítják úgy az útvonalat, hogy elkerülje az összes kritikus szakaszt.

Térképek: Válassza ki azokat a területeket, amelyeken mozog

A jó GPS navigáció alapja egy naprakész térkép. Az eszközben való jelenléte befolyásolja a navigáció végső árát. Más árat fizet Szlovákia, Csehország vagy Magyarország térképéért, és más összeget az európai országok teljes térképéért. Legalább azokon a területeken, ahol rendszeresen mozog, érdemes gondoskodni részletes térképről. Ma már választhat az között, hogy csak a főutak legyenek megjelenítve, vagy fontos Önnek a mellékutcák neve is, valamint az épületek száma.

Mindig jobb GPS navigációt vásárolni előre beállított térképekkel. Leggyakrabban ezek olyan térképek, amelyek az autóval megközelíthető helyi utakat mutatják, de vannak olyan turisztikai térképek is, amelyeken különféle műemlékeket és történelmi helyszíneket találhat. Javasoljuk, hogy keressen online recenziókat a navigációkról, ahol jól látható a fotókon és a videókon, hogy milyen nézetet kínál a navigáció. Fontos az útvonal színe, kontrasztja és egyértelmű megkülönböztetése a környezet többi részétől.

Térképfrissítések: Minden, amit tudnia kell

Mi történik, ha a navigációban a térképek nem frissülnek? A navigáció olyan helyekre vezethet, amelyek már bezárásra, törlésre kerültek, vagy éppen ellenkezőleg, a falvakon áthaladva értékes időt veszít, ahelyett, hogy az újonnan épített gyorsforgalmi úton haladna. Általában ajánlott félévente frissíteni a térképeket, ideális esetben évente 3-4-szer, különösen, ha az utak és az infrastruktúra gyorsabb építését / rekonstrukcióját regisztrálja azokon a területeken, ahol rendszeresen közlekedik.

⏩ Hogyan lehet hozzájutni az aktuális térképekhez?

 • Ingyenes élettartam térképfrissítéseket kaphat az autós GPS navigáció megvásárlásával együtt. Ez ideális lehetőség. Nos, figyeljen az „élettartam“ szóra. Ez általában azaz idő, amíg a gyártó támogatja a navigáció modellt, ami például 4 év lehet.
 • A térképek frissítése egy bizonyos ideig ingyenes a navigáció megvásárlása után. Ez lehet például 2 év.
 • Az utolsó (legkevésbé keresett) lehetőség a fizetett térképfrissítés.

Ügyeljen a régebbi kiárusított navigáció modellekre, amelyek régi térképadatokat is tartalmaznak. A vásárlással való elégedetlenség kockázata akkor merül fel, ha úgy találja, hogy a régi térképekhez már nem kap semmilyen frissítést az adott vállalattól.

⏩ Milyen módon frissítheti a térképeket a GPS navigációban?

Próbáljon meg minél több információt megtudni arról, hogy a kiszemelt navigációban a térképek hogyan frissülnek. Ez a rendszer szintjétől (és a márkanévtől is) függ. Egyes navigációk automatikusan frissülnek, másokat a Wi-Fi modulon keresztül kell az internethez csatlakoztatni, vannak, melyek estében új térképadatokat kell betölteni, pl. az SD kártyára, és behelyezni a navigációba. Ha nem meri ezt megtenni, igénybe veheti a szervizszolgáltatást is, amikor a futár felveszi a navigációját, és néhány nap múlva visszahozza frissített térképekkel. Az azonban már kérdéses, hogy ez megéri-e a szállítás közbeni elveszésnek vagy károsodásnak kockázatát.

miért vásárol autós navigációt

Hogyan és hova helyezze a navigációt az autóban?

Az autós navigáció kiválasztásakor vegye figyelembe annak telepítésének lehetőségét az autótérben. Nem akadályozhatja a kilátást, és a lehető legpraktikusabbnak kell lennie a kábelvezetésnek a szivargyújtóba a tápellátáshoz. Vigyázzon a rövid kábellel, ami lehetetlenné teheti a navigáció optimális elhelyezését az adott magasságban. A hosszú kábel szintén alkalmatlan, amely zavaró lehet a sebességváltókarnál, és köré tekeredhet.

A minőség egyik követelménye, hogy egyszerűen eltávolítható legyen a tartóból, amikor csak magával akarja vinni a GPS-t. Minden autós navigáció, amely nem beépített, tartóval és egyéb praktikus kiegészítőkkel van felszerelve. Ez lehet tartó a műszerfalra vagy tartó a szélvédőre. Meg kell felelnie a szilárdság, a stabilitás követelményeinek (nem válik le az út első zökkenőjekor) és megfelelő ellenállással kell rendelkeznie a navigáció rendszeres behelyezésével és eltávolításával szemben (még egy év aktív használat után is a helyén marad a készülék).

A helyzeten (szélvédő üveg vs. műszerfal) kívül 2 alapvető tartótípust különböztetünk meg:

 • Az úgynevezett az aktív tartó leggyakrabban a műszerfalhoz van rögzítve, és a kábel közvetlenül hozzá vezet. Mindössze annyit kell tennie, hogy helyesen helyezi el a navigációt, és automatikusan elkezd töltődni.
 • A második kategóriát a klasszikus tartók alkotják, amelyek rugalmasabbak a pozícióválasztás szempontjából. Ezeket helyezheti a szélvédőre vagy a műszerfalra is. Hiányzik azonban a töltő funkció. A kábel közvetlenül a navigációhoz vezet, nem pedig a tartón keresztül.

Navigáció felszereltség

 • Autós tartó – Ez lehet tartó szélvédőre vagy műszerfalra, aktív vagy klasszikus tartó (lásd a navigáció elhelyezéséről szóló részt).
 • Autós töltő – Csatlakoztassa a navigációt a kábellel közvetlenül az autó szivargyújtójához (12 V-os autós csatlakozóaljzat).
 • Klasszikus töltő – Otthoni töltésre alkalmas. Különösen fontos az outdoor navigációkhoz turisták számára.
 • Navigáció tok – A praktikus tok védi a navigáció kijelzőjét a karcolásoktól és a szennyeződésektől.

Szerteágazó és hasznos funkciók

A kiváló minőségű autós GPS-navigáció a lehető legrövidebb időn belül eljuttatja Önt A-ból B-be, anélkül, hogy veszélyeztetné az ismeretlen városban való eltévedését. De még ennél is többre képes!

 • Útvonaltervezés – Az alaptípusú navigációknak megadott Start – Cél ponttal rendelkezik a lehető legrövidebb útvonallal, ill. úgy tervezték, hogy az üzemanyag-fogyasztás a lehető legkisebb legyen. Például, ha Ön értékesítési képviselő, akkor biztosan örömmel fogadja a kívánt helyek hozzáadásának lehetőségét, amelyeken ét szeretne haladni.
 • Vezeték nélküli kapcsolat a tolatókamerával – Érdekes funkció, amely áttekintést nyújt arról, hogy mi történik az autó mögött. Csak akkor látja a kamera képét, amikor tolat.
 • Navigáció 2in1 videokamerával – A legmodernebb modellek két hasznos eszközt egyesítenek. A navigáció hátulján található egy autós kamera, amely tárolja a megtett út felvételét. Felhasználhatja ütközések esetén, a tettes felkutatásában és bizonyítékként a biztosító társaság számára is. Az ilyen kialakítás választásakor ügyeljen egy megbízható, legalább 1 GB RAM-mal rendelkező operációs rendszer jelenlétére.
 • Zenelejátszás és képmegtekintés – A médialejátszó általában extra felszereltség, de elhanyagolható a mai okostelefonok képességeit figyelembe véve. Hosszan tartó egyhelyben állás közben (pl. szünet külföldre utazás közben) azonban nem biztos, hogy teljesen felesleges. Ne felejtsen el elég nagy memóriakártyát vásárolni.
 • Bluetooth az okostelefonhoz való csatlakozáshoz – A BlueTooth segítségével okostelefont csatlakoztathat a navigációhoz, és a navigáción keresztül fogadhatja a hívást („handsfree“ – nem kell tartania a telefont). Az, hogy a navigáció miként kezeli a navigáció hangjának és a hívó hangjának elnyomását (ki kap elsőbbséget), már az adott gyártó kérdése.
 • Hangvezérlés – Az alaptípusú navigációban is általánosan elérhető funkció. Válasszon olyan navigációt, amely egy Ön által értett nyelvet beszél (ideális a HU lokalizáció), és a hangját kellemes hallgatni.
 • Éjszakai üzemmód – A navigációs kijelző kissé elsötétül, így éjszaka nem „bántja“ a szemet az autóban, vagy érdekes inverz módra vált.
 • Kereszteződés előnézete – Drágább eszközök felszereltsége. Még mielőtt áthalad egy bonyolult kereszteződésen, látni fogja a képernyőn, mi vár Önre a kanyar után, így azonnal reagálhat és csatlakozhat a megfelelő sávba.
 • Sávsegítő – A navigáció megfelelő időben megmondja, melyik sávba kell besorakoznia egy kereszteződés előtt, hogy ne tévessze össze az utolsó pillanatban.
 • Forgalmi információk / Radartájékoztatás – Előre adott információk a forgalmi torlódásokról, az autóbalesetekről, a korlátozásokról, valamint figyelmeztetések a sebességmérő kamerák helyéről.

Milyen a navigáció az okostelefonban?

Az okostelefonos navigáció használatához egyszerű tartóra, jól feltöltött akkumulátorra és általában internet-hozzáférésre van szükség.

Az okostelefon egyes navigációs rendszerei internet nélkül működnek. Ehhez csak egy GPS-modullal és letöltött aktuális térképekkel felszerelt telefonra van szükség, amely akár 1 GB terjedelmű csomag is lehet, pl. a Google mapy offline. Ezért jobb, ha előre letölti a térképeket az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül (nem adatátvitel útján), és közvetlenül az SD kártyára menti azokat. Általában 30 naponta vannak frissítve, miután csatlakozott az otthoni hálózathoz (vigyázzon, a beállításokban csak ezt az opciót kell engedélyeznie, különben fogyasztja az adatait).

Hátránya az energiafogyasztás. A telefon akkumulátora gyorsan lemerül egy állandóan aktivált kijelző esetén, ezért a kéznél kell lenni egy telefoncsatlakozóval + szivargyújtó csatlakozóval a másik végén, ellátott töltőkábelnek is. Az offline térképek nem nyújtanak további részleteket, nem hívják fel a figyelmet a forgalom korlátozásaira, vagy nem találnak ki Ön helyett alternatív megoldásokat, ha akadályba ütközik.

Hasonlóképpen, a navigáció háttérbe vonul, amint valaki felhívja Önt, vagy ha valamelyik alkalmazás (és értesítései) magasabb prioritással bír, mint a navigáció.

A telefonos navigáció időnkénti használata mindenképpen megmenti a helyzetet, de rendszeres használatához számos kompromisszumot kell kötnie, amelyek nem növelik a vezetés kényelmét.

mobil navigáció

Autós navigációk ára

Mennyibe fog kerülni, ha navigációt vásárol élettartamig szóló térképfrissítéssel? Itt találhat egy rövid áttekintés az árkategóriákról, így gyorsan megtudhatja, milyen felszereléseket és szolgáltatásokat kap a pénzéért.

✅ Autós navigációk 35000 Ft-ig

Már az alap árkategóriában megtalálhatja a mindennapi használatra szolgáló, tisztességesen felszerelt navigációt. Néhány évvel ezelőtt még a kisebb kijelzők voltak jellemzők ezekre, de ma már 3D-s kijelzővel és akár 7 hüvelykes kijelzővel is vásárolhat navigációt 24500 forint alatt. Mire figyeljen? Érdekelődjön a térképek (leggyakrabban Magyarország és a környező országok) jelenléte, azok frissítésének módja és a megjelenített információk minősége iránt. Nagy eséllyel találkozhat az elvárásoknak megfelelő dizájnnal. A Navitel márka különösen népszerű.

✅ Autós navigációk 70000 Ft-ig

Kiváló ár / minőség arány! A legkeresettebb autós navigációk. 35000-70000 Ft közötti áron számos népszerű és jól felszerelt autós navigációt talál. Nem hiányzik egy jól olvasható kijelző, nagyobb felbontással és lényegesen gazdagabb felszereltség sem, pl. RDS-TMC jelvevő, kereszteződés előnézettel, memóriakártya-nyílások, gyors kommunikáció okostelefonnal, élettartam térképfrissítések, vagy akár navigációk 2in1 autós kamerával. A TomTom és a Garmin márkák középkategóriás modelljei felkelthetik érdeklődését.

✅ Autós navigációk 70000 Ft-tól

Az igényes sofőr, aki sok időt tölt az úton, valószínűleg a drágább navigációs rendszerek közé téved, amelyek minden modern funkciót tartalmaznak és kényelmi felszereltségben gazdagok. Akár az összes európai ország térképét is tartalmazhatja, élettartam frissítéssel. Javasoljuk a TomTom és a Garmin márkákat és azok magasabb szintű modellsorozatait.

A legjobb autós navigáció márkák

Az autós magazinokban és rangos autóklubok égisze alatt közzétett GPS navigáció tesztek rendszeresen érdekes eredményeket hoznak. Ezekben a vezető pozíciókat főleg a következő márkák foglalják el, amelyek kínálata szintén az egyik legkeresettebb piacunkon.

TomTom autós navigáció

Külföldön elismert navigációk. Nálunk több mint száz különböző modellel képviselteti magát – a motorkerékpáros, autós navigációktól a teherautósig. Kitűnnek dizájnjukkal, egyszerű és érthető vezérlésükkel, amelyet rövid időn belül intuitív módon elsajátít. A legtöbb modell támogatja a Wi-Fi-t, a BlueTooth-ot, és RDS-TMS jelvevőt tartalmaz. Holland márka.

Navitel autós navigáció

⭐ Az autós navigációk összehasonlításakor a Navitel márka modelljei az egyik legolcsóbbak. Ezek vezetnek az értékesítésben, és maga a gyártó is teljes mértékben elkötelezett a navigációs szoftverek és a navigációs térképek fejlesztése mellett, amelyekért számos díjat nyert. Weboldalán kijelenti, hogy világszerte több mint 40 000 000 felhasználója van.

MIO autós navigáció

⭐ A MIO márkájú navigáció ára is a kedvezőbbek közé tartozik. Alkalmas személygépkocsikhoz és teherautókhoz. Az alapmodellek már egész Európa térképeit tartalmazzák. A felhasználók különösen értékelik a térképadatok gyors indítását és gyors betöltését. Tajvani márka.

Garmin autós navigáció

Verhetetlenül a legszélesebb körű autós navigáció a közép- és felső osztályig teljes felszereltséggel, számos fejlett újítással és technológiával. A Garmin cég a tengeri, légi és szárazföldi navigáció nagyüzemi gyártására specializálódott. Kiváló minőség! Amerikai márka.

TermékInfoÉrtékelés
1.TomTom GO Premium 6" World LIFETIME
✅ GPS navigáció - autós, 6"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅Bluetooth és WiFi, 1 óra üzemidő, Micro SD (max. 32 MB), 16 MB belső memória, hangvezérlés
✅ RDS TMC (forgalmi információk), sávváltás, radaradatbázis, koordináták, 3D-s épületek, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés beépített SIM kártyával
📌 123000 Ft-tól
5 out of 5 stars (5 / 5) Alacsony ár
2.TomTom Start 62 Europe
✅ GPS navigáció - autós, 6"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅ 1 óra üzemidő, Micro SD, 8 GB belső memória
✅ sávváltás, radaradatbázis, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés számítógépen keresztül
📌 48000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
3.TomTom Start 42 Europe LIFETIME
✅ GPS navigáció - autós, 4,3"-os kijelző, 480 × 272 pixeles felbontás
✅ 1 óra üzemidő, Micro SD, 8 GB belső memória,
✅ sávváltás, radaradatbázis, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés számítógépen keresztül, felhasználói felület nyelve magyar
📌 34000 Ft-tól
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5) Alacsony ár
4.MIO Spirit 7700 Truck
✅ GPS navigáció - 5"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅ Micro SD (max. 32 GB), 128 MB belső memória,
✅ parkolási asszisztens (parkolóhely keresés), sávváltás, öko útvonal, 3D-s épületek, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés számítógépen keresztül
📌 58000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
5.TomTom GO Camper World LIFETIME
✅ GPS navigáció - autós, 6"-os kijelző, 800 × 480 pixeles felbontás
✅ Bluetooth és WiFi, 1 óra üzemidő, Micro SD (max. 32 GB), 16 GB belső memória, hangvezérlés,
✅ parkolási asszisztens (parkolóhely keresés), RDS TMC (forgalmi információk), sávváltás, radaradatbázis, koordináták, 3D-s épületek
✅ érintőképernyő, élettartam térképfrissítés beépített SIM kártyával, felhasználói felület nyelve magyar
📌 115000 Ft-tól
4.8 out of 5 stars (4,8 / 5) Alacsony ár
6.NAVITEL E505 Lifetime
✅ GPS navigáció - autós, 5"-os kijelző, 480 × 272 pixeles felbontás,
✅ FM, Zenelejátszó és Videólejátszó, Micro SDHC (max. 32 GB), 8 GB belső memória
✅ 3D-s épületek, érintőképernyő, élettartam térképfrissítés
📌 30200 Ft-tól
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5) Alacsony ár

Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új GPS-navigáció kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Lehet, hogy az Ön véleménye segít másoknak kiválasztani a piacon a legjobb autós navigációt.