Más

A legjobb utazó bőröndök és poggyászok – recenziók és teszt 2024

legjobb utazó bőröndök és poggyászok Nyaralni vagy utazni készül és keresi a legjobb utazó bőröndöt? Van egy útmutatónk, amelyben választ találhat a poggyász kiválasztásával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre. A bőrönd fogja védeni az összes belehelyezett dolgot, ezért nem tanácsos a legalacsonyabb áron megvásárolni. A minőségi poggyász nagyon hosszú ideig szolgálja Önt és biztonságosan utazhat vele a világ minden tájára. Ha olcsó modellt vásárol ismeretlen gyártótól néhány ezer forintot takaríthat meg, de könnyen előfordulhat, hogy a későbbiekben elszenvedett kár sokkal nagyobb lesz.

A méret és a kapacitás, valamint az anyag és a formatervezés fontos szerepet játszanak a poggyász kiválasztásában. Útmutatónkban bemutatjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, valamint bemutatjuk a megbízható és bevált gyártókat és márkákat. Sokat megtudhat a bőröndök minőségéről az online poggyász felhasználói véleményekből is.

A legjobb utazó bőröndök és poggyászok (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1American Tourister
Soundbox Spinner 67

Magasság: 67 cm
Szélesség: 46,5 cm
Mélység: 32 cm
Kapacitás: 81 l
Tömeg: 3,7 kg
Táska mérete: M
5 out of 5 stars (5 / 5)63000 Ft Alacsony ár
#2Suitsuit TR-1226/3-S ABS Caretta
Magasság: 55 cm
Szélesség: 35 cm
Mélység: 20 cm
Kapacitás: 31 l
Tömeg: 2,4 kg
Táska mérete: S
5 out of 5 stars (5 / 5)31000 Ft Alacsony ár
#3Roncato Stellar 76 cm
Magasság: 76 cm
Szélesség: 50 cm
Mélység: 33,5 cm
Kapacitás: 117 l
Tömeg: 4,7 kg
Táska mérete: L
5 out of 5 stars (5 / 5)95000 Ft Alacsony ár
#4American Tourister Bon Air Spinner
Magasság: 75 cm
Szélesség: 54 cm
Mélység: 29 cm
Kapacitás: 91 l
Tömeg: 4,2 kg
Táska mérete: L
5 out of 5 stars (5 / 5)71500 Ft Alacsony ár
#5Mia Toro M1239/3-S
Magasság: 57 cm
Szélesség: 36 cm
Mélység: 23 cm
Kapacitás: 39 l
Tömeg: 3,2 kg
Táska mérete: S
5 out of 5 stars (5 / 5)36000 Ft Alacsony ár
#6American Tourister TRACK
LITE SPINNER 55

Magasság: 55 cm
Szélesség: 40 cm
Mélység: 20 cm
Kapacitás: 34 l
Tömeg: 2,6 kg
Táska mérete: S
5 out of 5 stars (5 / 5)32500 Ft Alacsony ár
#7Modo by Roncato Houston 55
Magasság: 55 cm
Szélesség: 40 cm
Mélység: 20 cm
Kapacitás: 39 l
Tömeg: 2,7 kg
Táska mérete: S
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)25800 Ft Alacsony ár
#8Samsonite BASE BOOST SPINNER 78/29
Magasság: 78 cm
Szélesség: 48 cm
Mélység: 31 cm
Kapacitás: 105 l
Tömeg: 3,1 kg
Táska mérete: L
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)70000 Ft Alacsony ár

Hogyan válassza ki az utazó bőröndöt?

Keményfedeles vagy textil modellt vásároljon? Milyen zárral? Jobb, ha vannak kerekei vagy csak fogantyúja? Ezek mind olyan kérdések, amelyek fontosak a bőrönd kiválasztásakor. Bár nem adunk Önnek univerzális választ, megpróbáljuk összefoglalni az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait, és rámutatni olyan fontos tényezőkre és paraméterekre, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. A minőségi poggyász alapja a sikeres és gondtalan utazásnak – szóval kezdjük …

bőröndök

A poggyász típusai

Különféle poggyásszal szerelkezhet fel utazásaihoz. Ezek lehetnek hátizsákok, batyuk vagy fémvázas hátizsákok, utazótáskák, kézitáskák vagy bőröndök, amelyekre elsősorban az útmutatónkban koncentrálunk. Poggyászának vásárlásakor fel kell tennie azonban a következő kérdéseket:

 • Milyen módon utazom?
 • Milyen típusú utazás lesz?
 • Mennyi és milyen dolgokat fogok vinni?

Lehet, hogy további kérdések is vannak, de ez a három kulcsfontosságú a helyes választáshoz. Ha repülővel utazik, akkor olyan poggyászt kell választania, amely átmegy a poggyászleadáson, vagy amellyel felengedik a fedélzetre. A csomagtérbe belépő poggyásznak kellően ellenállónak kell lennie.

Ez különösen igaz, ha törékeny vagy háklis tárgyakat szállít a károsodás vagy deformáció szempontjából. Ebben az esetben szüksége lesz egy keményfedeles bőröndre. Ha többnyire ruhákat vagy hasonló dolgokat visz, akkor talán előnybe helyezi a táskát vagy a textil bőröndöt. Túrázáshoz és aktív nyaraláshoz legjobb a fémvázas hátizsák vagy hátizsák stb.

A bőröndök típusai

Keményfedeles, textil vagy speciális kabinbőrönd? Mindegyiknek van valami előnye – és mindegyiknek vannak korlátai.

Textil bőröndök

Keményfedeles bőröndök

Keményfedeles bőröndök valók a repülőgép csomagtérébe. Ez szilárd konstrukciójú poggyász, amelyben még törékeny és érzékenyebb tárgyakat is biztonságosan szállíthatnak, amelyek nem gyűrődhetnek, deformálódhatnak, nem törhetnek el, és egyéb módon nem károsodhatnak. Ennek a változatnak a vízállóság is jelentős előnye. A dolgokat tehát nemcsak a mechanikai sérülésektől, hanem a rossz időjárástól is védi.

A keményfedeles bőröndök praktikusak, még karbantartás szempontjából is. A felületük könnyen tisztítható, ellentétben a textil bőrönddel. És mi a hátránya?

Különösen az olcsóbb anyagokból készült bőröndök vagy a régebbi modellek meglehetősen nehezek lehetnek. Számos modern kiváló minőségű termék esetében azonban radikálisan csökkent a súlyuk. Ezek a bőröndök szintén rugalmasabbak és kevésbé hajlamosak a behorpadásra, repedésre vagy karcolásra. Lehetséges azonban, hogy ez nem igaz az olcsó változatok esetében.

Textil bőröndök

A keményfedeles bőröndök többé-kevésbé pontosan megadott kapacitással rendelkeznek, és általában eléggé meg kell tölteni azokat, hogy a tartalmát megvédje a rázkódástól. A textil bőröndök rugalmasabbak e tekintetben. A cipzár kihúzása gyakran meglehetősen növeli a térfogatát. A textil bőröndök könnyűek és kiválóan alkalmasak nem túl érzékeny tárgyak, például ruhák, cipők stb. hordozására. Ezek közül a bőröndök közül néhány nagymértékben vízálló is lehet.

A textil bőröndök azonban kevésbé ellenállóak a nyomásnak és az ütéseknek – vagyis ezekben az esetekben kevésbé védik meg a tartalmukat. Ezért attól függ, hogy mit kíván szállítani. Hátrány a nehezebb karbantartás is. Ezek a bőröndök könnyebben szennyeződhetnek és nehezebben tisztíthatók. Különösen alkalmasak autóval, busszal vagy vonattal történő szállításra.

Kabinbőröndök, kézi bőröndök

Ezek kisebb bőröndök, amelyek általában megfelelnek azoknak a feltételeknek, hogy a repülőgép fedélzetén kézipoggyászként lehessen szállítani őket. Alkalmasak rövidebb utakra, pl. szolgálati utakra stb. Kihúzható fogantyúkkal és kerekekkel vannak felszerelve. A design elegáns. A mérete általában kisebb, mint 55 x 40 x 20 cm, teherbírása 10 kg-ig terjedhet.

Anyagok

Milyen anyagokat helyezzen előnybe a bőrönd kiválasztásakor?

utazó bőröndök

 

 • Textil bőröndök

Ha spórolni szeretne, választhat poliészter változatot. Azonban gyakran becsapódhat, mert a bőrönd ellenállósága és a minősége előfordulhat, hogy nem éri el a nejlonból készült poggyász élettartamát. A nylon nagyon könnyű, de rendkívül erős. Ugyanakkor könnyebb megtisztítani.

Ez egy jó választás. De ha valami extrára vágyik – vásárolhat speciális ballisztikus nylonból készült bőröndöt. Ez a szintetikus anyag rendkívül tartós. A belőlük készített poggyász általában extrémen drága.

 • Bőr

Az ilyen típusú bőrönd marginális, független változatot képvisel. Ez szigorúan exkluzív, stílusos dolog – de a gyakorlati előnyökről keveset lehet mondani. Kivéve talán egyet. A jó minőségű bőr bőrönd hosszú ideig kibírja, megfelelő kezeléssel és karbantartással (ami nem könnyű).

 • Keményfedeles bőröndök

Négyféle anyag közül választhat: polipropilén, polikarbonát, ABS vagy alumínium. Milyen tulajdonságok várhatók el az egyes anyagoktól?

A polipropilén (beleértve például a Duraflex-ből vagy CURV-ból készült bőröndöket is) könnyű és nagyon erős. Ebben a tekintetben az ABS-t és a polikarbonátot felülmúlja. Az előnye a nagyobb szín- és formavilág is. Az ABS műanyag ellenáll a nyomásnak, a karcolásoknak és a hőmérsékleti ingadozásoknak. És megfizethető.

A polikarbonát rugalmasabb, mint az ABS – és jobban ellenáll a nyomásnak vagy az ütéseknek. Az utolsó lehetőség az alumíniumból vagy ötvözeteikből készült bőröndök. Ez egy luxus megoldás, amely ötvözi az alacsony súlyt és az extrém tartósságot. Ezeknek a modelleknek az árai valóban nagyon magasak.

Biztonság

Hogyan biztosíthatjuk a bőröndöket, hogy ne tudják kinyitni akaratunk ellenére, és erre egyáltalán szükség van? Ha poggyásza maga mellett van vagy nem veszti szem elől, a biztonsági funkciók általában nem szükségesek. A zárak általában azokon a bőröndökön jelennek meg, amelyeket a repülőgép csomagtérében tárolnak. Ezek általában számzárak. A jelenlegi tendencia a TSA zár. Előnye, hogy a biztonsági ellenőrzés során kinyitható anélkül, hogy megsérülne.

Felszerelés

Fogantyú, markolat és esetleg kerekek. Ezek a poggyászfelszerelés alapvető elemei.

 • Fogantyúk

A bőröndön csak egy vagy több fogantyú is lehet a könnyű kezelhetőség érdekében. Például magasba emelés, átvitel rövidebb távolságokra stb. Előfordulhat, hogy hevederekkel is találkozhat a hátizsák stílusához hasonlóan (kisebb modellek esetében).

 • Markolat

Manapság egy kihúzható vagy teleszkópos markolat a bőröndök általános része. A fogantyútól eltérően, amely nem igényel leírást, a markolat problematikusabb lehet. Mindenesetre a kihúzó mechanizmusnak simán kell működnie, nem szabad elakadnia és a kívánt helyzetben szorosan kell tartania. Ugyanakkor a hosszúság is fontos – annak meg kell felelnie az Ön magasságához. Ideális a több pozícióban történő rögzítés lehetősége.

 • Kerekek

Alapvetően a kerekes bőröndök két változatával találkozik – bőröndök két kerékkel (upright) vagy négy kerékkel (spinner). Az első opció jobban teljesít lépcsőn és más akadályok leküzdésében. A Spinner-t viszont síkfelületeken értékeli.

A kerekeknek elég messze kell lenniük egymástól, és a mérete is fontos. Minél nagyobb, annál kényelmesebb a haladás és simább lesz az egyenetlenségek legyőzése. Aztán felmerül az anyagtervezés kérdése. A műanyag kerekek olcsók, de nem túl jó minőségű és nem tartós megoldás. Ezen felül nagyon zajosak. A gumikerekek csendesebbek és kényelmesebbek, ideális esetben fémcsapágyakkal vannak felszerelve.

Utazó bőröndök és poggyászok ára

Mennyibe kerül a legolcsóbb utazó bőrönd? És mennyibe a legjobb minőségű? Vessen rá egy pillantást.

Bőröndök 12000 Ft-ig

Bár ez a legalacsonyabb kategória, bőséges választékot és szolid modelleket kínál, amelyek közül sok nagy népszerűségnek örvend. Ezen az áron elsősorban textil bőröndöket vagy kisebb keményfedeles modellt vásárolhat. Mindkét esetben a termékek olcsóbb anyagokból készülnek, extra tulajdonságok vagy felszerelés nélkül. Ha azonban csak időnként utazik, ez valóban kielégítő megoldás lehet.

Bőröndök 36000 Ft-ig

Ebben az árkategóriában a legnagyobb választékot és számos nagyon népszerű modellt találhat. A kínálat keményfedeles és textil bőröndöket tartalmaz, már gyakran jobb anyagból. Azonban ez továbbra sem a TOP minőség vagy tartósság. Ennek ellenére ezek a poggyászok a gyakori utazásokhoz is megfelelők.

Bőröndök 36000 Ft felett

Nagyon gyakran utazik, vagy ügyel a kiváló minőségre? Akkor nézze meg ezt a kategóriát. 60000 Ft-ig nagyszerű bőröndök találhatók általános használatra. 120 000 Ft-ig a modellek már kiváló minőségű anyagokból készültek és első osztályú felszereléssel. 120 000 Ft felett ezek gyakran exkluzív, dizájn darabok, alumíniumötvözetből készült bőröndök, bőrbőröndök vagy egyéb különlegességek.

A legjobb utazó bőrönd és poggyász márkák

Melyik poggyászgyártó megbízható és kínál minőségi termékeket?

 • Wings – Olyan márka, amelynek bőröndjei nagyon népszerűek. A választék nem széles és változatos, de minden bőrönd nagyon jól kidolgozott. A márka kizárólag keményfedeles bőröndöket kínál.
 • RGL – Az RGL bőröndök a legeladottabbak közé tartoznak. Ezek elsősorban textil bőröndök alacsonyabb árkategóriában. A poggyásztesztekben azonban általában nagyon jó minősítést kapnak.
 • Travelite – Jól ismert márka, bőröndök, táskák és egyéb poggyászok óriási választékával. A választék gazdag, és a legtöbb termék a középár kategóriába tartozik.
 • David Jones – A márka textil- és keményfedeles bőröndöket, valamint egyéb típusú poggyászokat kínál. Az ár általában 8400 és 18000 Ft között van. A termékek érdekes dizájnnal rendelkeznek és jó minőségűek.
 • Samsonite – Egészen egyedülálló választék. Ezer bőrönd és háromszáz táska, sokféle típusban. De mélyebben kell a zsebébe nyúlnia. A Samsonite kiváló minőségű márkás poggyász – a legtöbb modell 48000 Ft-nál többe kerül.

A vásárlók által feltett leggyakoribb kérdések

Milyen méretűnek kell lennie a repülőre felvihető kézipoggyásznak?

A kézipoggyász, vagyis a repülőgép fedélzetére vihető bőrönd szükséges mérete és a maximális terhelés a légitársaságtól függően változik. Általában a megengedett legnagyobb méretek 55 x 40 x 20 cm körül mozognak. Az engedélyezett súly általában 7-10 kg. De mindig kérjen információt a konkrét követelményekről.

Milyen méretűnek és súlyúnak kell lennie a csomagtérbe kerülő utazó bőröndnek?

A jegy ára általában 20-23 kg-ig terjedő poggyászleadást tartalmaz. De mindig az adott társaságtól vagy a jegy típusától függ. Természetesen olyan poggyászokat is szállíthat, amelyek meghaladják az előre fizetett összeget. De extra díjat kell fizetnie. A túlsúly kifizetése gyakran nagyon drága. Ezért jó, ha tájékozódik és átgondolja, hogy megéri-e Önnek.

Milyennek kell lennie a repülőgépbe szánt bőrönd címkéjének?

A címkének soha nem szabad hiányoznia a poggyászról. Ez általában a bőrönd része vagy megvásárolható, esetleg készíthető. Mindenesetre tartalmaznia kell a nevét és pontos címét, beleértve az országot, és természetesen a kapcsolatot: telefon vagy e-mail.

Hogyan tartsa tisztán a bőröndöt?

A legkevesebb munka a keményfedeles bőröndökkel van. Könnyen moshatók, csak törölje le a szennyeződést vízzel vagy egy kímélő speciális tisztítószerrel. Ne használjon agresszív tisztítószereket. Ugyanez vonatkozik a textil bőröndökre, amelyeknél a tisztítás nehezebb lehet – ellenőrizze a használati útmutatóban milyen tisztítószereket használhat. A textil bőröndöket azonban soha nem lehet mosni. A bőr bőröndöt a legnehezebb karbantartani. Ha meg akarja védeni a bőröndöt, használhat impregnálást, speciális huzatot vagy akár fóliázást is.

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
#1American Tourister
Soundbox Spinner 67

Magasság: 67 cm
Szélesség: 46,5 cm
Mélység: 32 cm
Kapacitás: 81 l
Tömeg: 3,7 kg
Táska mérete: M
5 out of 5 stars (5 / 5)63000 Ft Alacsony ár
#2Suitsuit TR-1226/3-S ABS Caretta
Magasság: 55 cm
Szélesség: 35 cm
Mélység: 20 cm
Kapacitás: 31 l
Tömeg: 2,4 kg
Táska mérete: S
5 out of 5 stars (5 / 5)31000 Ft Alacsony ár
#3Roncato Stellar 76 cm
Magasság: 76 cm
Szélesség: 50 cm
Mélység: 33,5 cm
Kapacitás: 117 l
Tömeg: 4,7 kg
Táska mérete: L
5 out of 5 stars (5 / 5)95000 Ft Alacsony ár
#4American Tourister Bon Air Spinner
Magasság: 75 cm
Szélesség: 54 cm
Mélység: 29 cm
Kapacitás: 91 l
Tömeg: 4,2 kg
Táska mérete: L
5 out of 5 stars (5 / 5)71500 Ft Alacsony ár
#5Mia Toro M1239/3-S
Magasság: 57 cm
Szélesség: 36 cm
Mélység: 23 cm
Kapacitás: 39 l
Tömeg: 3,2 kg
Táska mérete: S
5 out of 5 stars (5 / 5)36000 Ft Alacsony ár
#6American Tourister TRACK
LITE SPINNER 55

Magasság: 55 cm
Szélesség: 40 cm
Mélység: 20 cm
Kapacitás: 34 l
Tömeg: 2,6 kg
Táska mérete: S
5 out of 5 stars (5 / 5)32500 Ft Alacsony ár
#7Modo by Roncato Houston 55
Magasság: 55 cm
Szélesség: 40 cm
Mélység: 20 cm
Kapacitás: 39 l
Tömeg: 2,7 kg
Táska mérete: S
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)25800 Ft Alacsony ár
#8Samsonite BASE BOOST SPINNER 78/29
Magasság: 78 cm
Szélesség: 48 cm
Mélység: 31 cm
Kapacitás: 105 l
Tömeg: 3,1 kg
Táska mérete: L
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)70000 Ft Alacsony ár
Reméljük, hogy segítettünk, vagy legalábbis inspiráltuk Önt egy új otthoni bőröndök kiválasztásában. Ha igen, nagyon örülnénk az Ön által vásárolt termékről bármilyen visszajelzésnek, véleménynek, tapasztalatnak vagy minősítésnek, alul a kommentárokban ezen az oldalon. Talán az Ön véleménye segít másoknak a piacon a legjobb otthoni bőröndök kiválasztásában.