Gyermek áru

A legjobb cumisüvegek (recenziók és teszt) 2024

cumisüvegek A cumisüvegek az alapvető babafelszerelések közé tartoznak. Az anyák még a szülés előtt megvásárolják ezeket, mert elég nehéz megjósolni, hogy a tényleges szoptatás hogyan fog menni. Mint általában a babafelszereléseknél – rengeteg van belőlük, különböző kivitelben és árban, így minden jó tanács vagy útmutatás a tapasztaltabbaktól hasznos lesz. Ha tippeket keres a legjobb cumisüvegekre, a következő rangsorban érdekes és magasan értékelt termékeket talál.

Igaz, hogy a cumisüveg kiválasztása nem olyan bonyolult, mint a legmegfelelőbb babakocsi vagy autós gyerekülés kiválasztása. De ez nem jelenti azt, hogy csak úgy nyúljon az első üveghez, amit a drogériában lát, vagy amit a gyógyszertárban felajánlanak. Fontos figyelembe venni a cumisüveg használatát (gyakori vagy alkalmi), a térfogatot, a baba életkorát, az anyag biztonságosságát, a szopókákkal (szívókákkal) való kompatibilitást, a szájszélességet a töltés és a tisztítás miatt, … Ha nem akarja felhalmozni otthonában a cumisüvegeket, amelyek nem váltak be, a lehető legkörültekintőbben vizsgálja meg ennek az alapvető cikknek a tényleges megvásárlását. Tudja például, hogy vannak a piacon olyan kiváló minőségű cumisüvegek, amelyek alkalmazkodnak és „együtt nőnek“ a babával?

Annak érdekében, hogy minden információ a rendelkezésére álljon, összeállítottunk egy választási útmutatót, amelyből megtudhatja, hogyan válasszon cumisüveget típus, anyag, térfogat szerint és milyen részleteket ne hagyjon figyelmen kívül. Ha biztosra akar menni, vegye igénybe a cumisüveg teszteket és recenziókat, ahol megtalálja a kedvenceket a Philips AVENT, Medela, NUK, Suavinex, Pura és Canpol márkáktól. A legtöbbjük bekerült a válogatásunkba.

A legjobb cumisüvegek (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips AVENT Natural, 6 db
✅ Cumisüveg szett - a cumisüvegkészlet a következőket tartalmazza: 2× 125 ml-es Natural cumisüveg újszülött cumival, 2× 260 ml-es Natural cumisüveg lassú átfolyású cumival, 1× újszülött nyugtató cumi (0-6 hónap), cumisüveg és cumitisztító kefe 5 out of 5 stars (5 / 5)17100 Ft Alacsony ár
2.Medela Calma
✅ megkönnyíti a babának a szoptatásról a cumisüveges etetésre való átállást
✅ támogatja a szopás, a nyelés, a lélegzés és a pihenés természetes ritmusát
✅ a márka támogatja a WHO szoptatásra vonatkozó javaslatát
5 out of 5 stars (5 / 5)12150 Ft Alacsony ár
3.LOVI Medical+
✅ aktív tevékenységre ösztönzi a gyermeket táplálkozás közben, ahogyan a szoptatás során is történik
✅ a profilozott forma megkönnyíti az üveg megfelelő tartását
✅ szilikoncumi
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)3300 Ft Alacsony ár
4.Philips Avent Anti-colic Airfree
✅ megszünteti az etetés során előforduló problémákat, mint a kólika, a felfúvódás és a reflux
✅ ergonomikus forma és széles nyak
✅ elvezeti a levegőt a cumiból, a baba iváskor kevesebb levegőt nyel le
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4500 Ft Alacsony ár
5.BIBS Baby Glass Bottle
✅ A BIBS Baby Glass Bottle 110 ml cumisüvegre mindig lehet számítani, ha a babát éppen nem lehetséges megszoptatni. A cumi különleges formája komfortérzetet nyújt a babának, amely nagyon fontos az alapvető szükségletek, például a táplálás kielégítése során is.4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8500 Ft Alacsony ár
6.Chicco Original Touch Neutral
✅ kellemes érzetet biztosít etetés közben, az anyamellre emlékeztet
✅ átlátszó üveg a jobb áttekinthetőség érdekében
✅ jól megtartja a hőmérsékletet
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3100 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon cumisüveget

Hány cumisüveg legyen az alapfelszereltségben? Kezdetben legalább három cumisüveggel számoljon, később a felszerelése növelhető és átalakítható. Kezdetben ez főként egy cumisüveg a babatejnek, egy cumisüveg a babateának és egy cumisüveg a sima víznek. Jobb, ha cél szerint elkülönítve tartja ezeket, hogy egyszerűsítse a tisztítást és az áttekinthetőség érdekében. Mindezt azonban a helyes választás előzi meg. Mire kell a legnagyobb figyelmet fordítani?

Hogyan válasszon cumisüveget

A cumisüvegek típusai

A cumisüvegek kínálata meglepően nagy, és több száz különböző terméket tartalmaz. Nemcsak méretben, színben, hanem alakban és konkrét rendeltetésben is különböznek. Milyen alapvető cumisüveg típusok állnak rendelkezésre?

Klasszikus cumisüvegek

Ezek a standard, vékony kialakítású és keskenyebb szájú cumisüvegek, amelyeket már generációk óta használnak. Magasabbak, és ha középen formázottak, a babák később könnyen meg tudják fogni a kezükkel. Előnye a széles választék a különböző árkategóriákban, hátránya, hogy nehezebb tisztítani és a babáknak való tejporral tölteni. Óvakodjon a túl olcsó cumisüvegektől, ahol nincs elegendő információ az anyag egészségbiztonságáról.

Széles szájú cumisüvegek

Jelenleg a legkelendőbb cumisüvegek. Ezek szélesebb, alacsonyabb cumisüvegek, miközben a térfogat változatlan. Könnyen tölthetőek és kiváló stabilitással rendelkeznek. A szülők nagyra értékelik praktikusságukat a táskában való szállítás vagy sterilizálás során.

Antikolikus / kólika elleni cumisüvegek

Ha az első néhány hét alatt azt veszi észre, hogy a cumisüvegből való etetés után a babának kólikás hasfájása van, itt az ideje, hogy a „hagyományos“ cumisüveget antikolikus / kólika elleni cumisüvegre cserélje. Az antikolikus mechanizmust úgy tervezték, hogy megakadályozza, hogy a levegő a szopás során a kis pocakba jusson, ami a kellemetlen görcsök és fájdalmak egyik fő oka. A cumisüvegből való szopás ezután nyugodt és egyenletes lesz.

Cumisüvegek szoptatott csecsemők számára

A baba táplálása különböző helyzeteket hoz. Ha van elég teje, de gondjai vannak a szoptatással (fájdalmak, mellgyulladás), vagy csak néhány órára elmegy otthonról, és szüksége van egy cumisüvegre a lefejt anyatejhez, jó választásnak bizonyulnak a szoptatott babáknak szánt speciális cumisüvegek, amelyek a lehető legjobban szimulálják a természetes szopást a mellbimbóból. Így nem kell aggódnia, hogy a baba inkább a cumisüvegből szopik majd, ami a legtöbb esetben könnyebb, mint a mellből szopni.

Cumisüvegek az inni tanuláshoz

Még teljes szoptatás esetén is, idővel az ivási rendszer kibővül a víz és a teák fogyasztásával. Az inni tanuláshoz való cumisüvegeket 6-8 hónapos babák számára tervezték, akik már képesek önállóan kezelni és kiszolgálni magukat. Oldalukon ergonomikus markolattal rendelkeznek, amelyek jól illeszkednek a gyermekek kezébe, testre szabott szájrészük van, és ideális esetben nem szivárog, ha váratlanul felborulna.

Cumisüvegek térfogata

A cumisüvegeken feltüntetik, hogy milyen életkortól (hónaptól) alkalmasak. Ez általában közvetlenül kapcsolódik magának a cumisüvegnek a térfogatához. A kisebb cumisüvegek praktikusabbak kisebb mennyiségű lefejt anyatejhez, amikor az első hónapokban a babát fokozatosan, 90-150 ml-es adagokban etetik.

Ezért a születéstől 4 hónapos korig a csecsemőknek szánt cumisüvegek átlagos térfogata 120-180 ml. Népszerű kategória a 240-280 ml térfogatú cumisüvegek, amelyek leginkább 4 hónapos és 1 éves kor közötti babák számára alkalmasak. A 300-350 ml térfogatú cumisüvegek már alkalmasak arra, hogy az autóban való utazás vagy a parkban való séta során is betartsa az ivási rendet.

legjobb cumisüvegek

Cumisüvegek anyaga

A cumisüvegek anyaga az egyik legfontosabb kritérium és a minőség mutatója is. Ez határozza meg a cumisüveg élettartamát és a tisztítási követelményeket. Fontos az egészségügyi biztonság és a magas színvonalú kivitelezés, amely a „babás“ termékcsaládra összpontosító gyártóktól elvárható. Műanyag, üveg vagy rozsdamentes acél lesz? Mindegyik anyagot előnyök és hátrányok kísérik. Az összehasonlítás kedvéért foglaljuk össze ezeket általánosságban.

Műanyag cumisüvegek

A műanyag cumisüvegek a legnépesebb képviselet. Ez elsősorban praktikusságuknak köszönhető – törhetetlenek. A kisbabák szülei nagyra értékelik a különböző térfogatokat, formákat és színeket, de mindenekelőtt az alacsony súlyt és a véletlen leejtésből eredő sérülés minimális kockázatát.

2011 óta az Európai Unió betiltotta a biszfenol-A anyagot tartalmazó cumisüvegek gyártását, amelynek számos egészségügyi kockázatot tulajdonítanak, különösen meleg folyadékkal, például tejjel vagy teával való érintkezés után. Ezért keresse a BPA Free (biszfenol A mentes) címkét a tanúsított műanyag cumisüvegeken.

És mik a műanyag cumisüvegek hiányosságai? Először is – a hatalmas választékkal együtt jár a különböző minőség is. Egyes műanyag cumisüvegek hajlamosak az ízek átvételére és az elszíneződésre. Már néhány hét használat után csúnya foltok keletkezhetnek a teától, vagy – a gondos tisztítás ellenére – bizonyos szagokat lehet érezni. A műanyag cumisüvegek esetében javasoljuk, hogy a jól ismert gyártók (Philips Avent, MAM, Medela, …) kínálatából válasszon, és tájékozódjon a vélemények alapján.

Üveg cumisüvegek

Az üveg a cumisüvegek egyik leghagyományosabb anyaga. Bár a műanyag megjelenésével háttérbe szorult, még mindig vannak rajongói. Egészségbarát anyag, amely nem hajlamos szagokat, aromákat átvenni, és folyadékok hatására sem színeződik el. Ezért rendkívül könnyen tisztán tartható és higiénikus, ami a csecsemőgondozás során elengedhetetlen.

Az üveg cumisüvegek azonban nehezebbek, drágábbak és törékenyek is. Ezért leginkább a 6 hónapos kor alatti csecsemők szülei használják, akik még nem manipulálnak a cumisüveggel. Ha szereti az üveget, akkor később sem kell lemondania róla. A piacon kiváló minőségű, fokozott ütésállóságú boroszilikát üvegből készült cumisüvegeket talál, és az üveg cumisüvegekhez védőburkolatok/tokok is kaphatók, amelyek hozzájárulnak a törés elleni védelemhez.

Rozsdamentes acél cumisüvegek

Érdekes, de egyelőre meglehetősen szokatlan választás a rozsdamentes acél cumisüvegek, amely az üveg és a műanyag közötti űrt hivatott betölteni. Tartósságot és törésállóságot kínálnak, ugyanakkor – az üveghez hasonlóan – nem hajlamosak az elszíneződésre vagy a szagok átvételére.

Nem kell attól tartania, hogy hétköznapi termoszoknak tűnnek, de nem is díszítik ezeket gyerekes motívumokkal. Ezek a cumisüvegek eleve decens dizájnúak, előnyük az időtlenség és a hosszú élettartam. Nagyon népszerű megoldás az, amikor különböző szopókák/szájrészek illeszkednek ugyanarra a cumisüvegre, ami azt jelenti, hogy néhány hónapnál tovább szolgának.

Mik a hátrányai? A választék eddig mérsékelt (de a minőségre helyezve a hangsúlyt), az ár viszont magasabb.

Cumisüveg és szopóka

Cumisüveg és szopóka / szívóka

A cumisüveg elengedhetetlen része a szopóka / szívóka. A márkás cumisüvegek egy vagy két szívókával érkeznek a csomagolásban, és ideális esetben más típusúak is kaphatók, akár különböző anyagokból. Még ez a látszólag feltűnésmentes részlet is segít eldönteni a tétovázást. Végül is, ahogyan néhány csecsemő nem szereti az első felkínált cumit, úgy lehet, hogy nem hajlandó szopni a neki nem tetsző szívókából.

A szívóka esetében a forma, az átfolyás és az anyag a döntő tényező.

✅ Az alak szerint a szívókák lehetnek:

 • Kör alakú szívókák – a mellbimbó formájára hasonlítanak, különösen népszerűek a fogatlan csecsemőknél.
 • Anatómiai szívókák – lapítottak vagy speciálisan kialakítottak, hogy ne korlátozzák a fogak növekedését, és ne okozzanak deformitást a szájüregben.

✅ Az átfolyási sebesség szerint a cumisüvegekhez való szívókák a következőkre oszthatók:

 • Lassú átfolyású szívóka – alkalmas újszülötteknek és az élet első heteiben
 • Közepes átfolyású szívóka – 3 hónapos kortól használható a cumisüvegekre
 • Gyors átfolyású szívóka – átlagosan 6 hónapos és idősebb gyermekek számára alkalmasak.

Az átfolyási sebesség határozza meg, hogy a baba mennyi tejet kaphat a cumisüvegből szopásonként. Ezért fontos, hogy az újszülötteknek ne adjunk közepes vagy gyors átfolyású szívókát, mivel nem győzik lenyelni, és fennáll a tejtől való megfulladás veszélye. Ezzel szemben a lassú átfolyású szívóka nem alkalmas egy hat hónapos csecsemő számára, mivel a szopás nagyon lassú, idegesítő és nem kielégítő.

✅ Az anyag szerint a szívókák a következőkre oszthatók:

 • Szilikon szívókák – színtelenek, átlátszóak, higiénikusak és kellemesen puhák. Hátránya, hogy hamar fennáll a kiharapás veszélye, ezért inkább fogatlan gyermekek számára alkalmasak.
 • Latex (kaucsuk gumi) szívókák – jellemzően barnás színűek és jellegzetes illatúak, nehezebb ezeket összenyomni, ezért gyermekek egy része elutasítja. Ezek alkalmasabbak az idősebb gyerekek számára, mivel jobban ellenállnak a harapásnak.

Hasznos kiegészítők a cumisüvegekhez

A csecsemőgondozás során minden megspórolt perc egy pluszpont az Ön javára. Bár úgy tűnik, hogy a cumisüvegekkel minden könnyen megy, ez nem feltétlenül igaz. Különösen akkor, ha sírós kisbabája van, aki csak a karjaiban nyugszik meg. Ilyenkor megtörténhet, hogy a konyhában a piszkos cumisüvegek felhalmozódnak, akár az utolsó felhasználásáig. Ajánlott az azonnali tisztítás meleg vagy forró vízzel, kefével, hogy a cumisüveg ne legyen homályos, és ne kezdjenek elszaporodni a tejben szívesen szaporodó mikrobák.

A cumisüveg- és cumi-sterilizátorok népszerű eszközzé váltak. Kémia használata nélkül, csupán forró gőzzel képesek precíz fertőtlenítést biztosítani még a kényes helyeken is.

Figyelmébe ajánljuk a gőzben vagy vízfürdőben történő melegítés elvén működő csecsemőtej- / tápszermelegítőket is. Gondoskodnak a cumisüveg tartalmának egyenletes felmelegítéséről, forró részek létrehozása nélkül. Több előre beállított hőmérséklet közül választhat, így megbízhatóan elkerülheti a további újramelegítést vagy hűtést.

Ne felejtsen el beszerezni egy hőszigetelő tokot a cumisüveghez, amely egy kicsit tovább tartja kellemesen melegen a sétára elkészített teát.

Cumisüvegek ára

A gyermek születésétől három éves koráig többféle cumisüveg megvásárlásával kell szembenéznie. Ezek térfogatukban, kialakításukban, szívókájukban különböznek, később egy szájrészre vagy tanulópohárra kerül sor. Számos tényező határozza meg az Ön elégedettségét – a szívókák kompatibilitásától kezdve a szivárgásmentességen át a tartósságig és a karbantartási követelményekig.

Cumisüvegek 1750 forintig

Műanyag cumisüvegek széles választéka különböző formákban és méretekben. Itt megtalálja a megfelelő minőségű képviselőket, de olyan termékeket is, amelyek nem felelnek meg az elvárásoknak, nem beszélve az esetleges egészségügyi kockázatról.

Cumisüvegek 1750-3500 forint között

A jelenlegi legkelendőbb cumisüvegek által képviselt kategória – műanyagból és üvegből. Az ár/minőség arány nagyon jó, a masszív választék a különböző formákban, méretekben és kivitelekben éppolyan csábító. Elsősorban Philips Avent, Nuk, MAM, Suavinex márkás cumisüvegek vezetnek.

Cumisüvegek 3500 forinttól

Ebben az árkategóriában bátran számíthatunk magasabb minőségre, de érdekes kiegészítőkre is. Ezek márkás cumisüvegek (műanyag, üveg, rozsdamentes acél) – nagyobb térfogattal, több „feltéttel“ (szívóka és szájrész), több cumisüvegből álló készletek, cumisüvegek egy készletben szopókával vagy szigetelő tokkal stb.

A legjobb cumisüveg márkák

 • Philips AVENT – Jelenleg nagyon népszerű cumisüveg- és szopóka választék, ahol a szülők értékelik a minőségi kivitelezést és a jól átgondolt kompatibilitást. Praktikus induló cumisüveg készletek, valamint tartós anyatej tárolóedények.
 • Medela – Ránézésre egyszerű és decens, de részletekig átgondolt, hogy a baba számára a lehető legtermészetesebb és legkielégítőbb tejszívást biztosítson. Szoptatott csecsemők számára is alkalmas – úgy vannak kialakítva, hogy ne veszítsék el az érdeklődésüket a mellből való szopás iránt.
 • NUK – Műanyag cumisüvegek hatalmas választéka aranyos gyermekmotívumokkal. Gyermekek kedvencei, megfizethető áron.
 • Suavinex – Érdekes választék műanyag és üveg cumisüvegekből top kivitelben. Prémium dizájn, gyermekgyógyászati és fogszabályozási szakértőkkel együttműködve gyártott szívókák és szopókák.
 • Pura – Innovatív koncepció a kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült baba- és gyermekcumisüvegek terén, amelyek együtt nőnek a babával (cserélhető kupakok). A rozsdamentes acél alkatrészekre élethosszig tartó garanciát kap.
 • Canpol – Piacunk műanyag és üveg cumisüvegeinek leggazdagabb kínálatát számos praktikus kiegészítő – tisztítókefe, hőszigetelő tokok – egészíti ki. Alacsony ár, különböző formák és térfogatok.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Philips AVENT Natural, 6 db
✅ Cumisüveg szett - a cumisüvegkészlet a következőket tartalmazza: 2× 125 ml-es Natural cumisüveg újszülött cumival, 2× 260 ml-es Natural cumisüveg lassú átfolyású cumival, 1× újszülött nyugtató cumi (0-6 hónap), cumisüveg és cumitisztító kefe 5 out of 5 stars (5 / 5)17100 Ft Alacsony ár
2.Medela Calma
✅ megkönnyíti a babának a szoptatásról a cumisüveges etetésre való átállást
✅ támogatja a szopás, a nyelés, a lélegzés és a pihenés természetes ritmusát
✅ a márka támogatja a WHO szoptatásra vonatkozó javaslatát
5 out of 5 stars (5 / 5)12150 Ft Alacsony ár
3.LOVI Medical+
✅ aktív tevékenységre ösztönzi a gyermeket táplálkozás közben, ahogyan a szoptatás során is történik
✅ a profilozott forma megkönnyíti az üveg megfelelő tartását
✅ szilikoncumi
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)3300 Ft Alacsony ár
4.Philips Avent Anti-colic Airfree
✅ megszünteti az etetés során előforduló problémákat, mint a kólika, a felfúvódás és a reflux
✅ ergonomikus forma és széles nyak
✅ elvezeti a levegőt a cumiból, a baba iváskor kevesebb levegőt nyel le
4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)4500 Ft Alacsony ár
5.BIBS Baby Glass Bottle
✅ A BIBS Baby Glass Bottle 110 ml cumisüvegre mindig lehet számítani, ha a babát éppen nem lehetséges megszoptatni. A cumi különleges formája komfortérzetet nyújt a babának, amely nagyon fontos az alapvető szükségletek, például a táplálás kielégítése során is.4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)8500 Ft Alacsony ár
6.Chicco Original Touch Neutral
✅ kellemes érzetet biztosít etetés közben, az anyamellre emlékeztet
✅ átlátszó üveg a jobb áttekinthetőség érdekében
✅ jól megtartja a hőmérsékletet
4.7 out of 5 stars (4,7 / 5)3100 Ft Alacsony ár