Konyhai felszerelés

A legjobb indukciós vízforralók (recenziók és teszt) 2024

legjobb indukciós vízforralók
​Melyek a legjobb indukciós vízforralók jellemzői és kialakításai? Ha azon gondolkodik, hogy egy ügyes, stílusos vízforralóval egészítse ki konyhai felszerelését, van néhány jó tanácsunk, hogy a vásárlási folyamat a lehető legegyszerűbb legyen.

Lehet, hogy a vízforralók háttérbe szorultak az elektromos vízforralók megjelenésével, de népszerűségük ismét emelkedőben van. Mivel az indukciós főzőlapon való főzés gyorsasággal és energiahatékonysággal büszkélkedhet, ezért az indukciós vízforralókat gazdaságosabb megoldásként is emlegetik. Előnyükre szól még a hosszú élettartam, az alacsony meghibásodási arány az elektromos vízforralókhoz képest és a design, amely az esztétika kedvelőinek tetszeni fog. Tehát – hogyan válasszon indukciós vízforralót, és mely részletekre kell odafigyelni? Az alábbi útmutatóból megtudhatja a legfontosabbakat. Ha mások tapasztalatai inspirálják, ne hagyja figyelmen kívül az indukciós vízforralók elérhető tesztjeit és recenzióit. A legnépszerűbb, jó értékelésekkel rendelkező vízforralók bekerültek az alábbi rangsorba is.

A legjobb indukciós vízforralók (teszt 2024)

TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tefal K2481574 Induction vízforraló
+ Klasszikus rozsdamentes acél vízforraló
+ Űrtartalom 2,7 l
+ Kényelmes feltöltés közvetlenül a csapból
⭐ 100 %17000 Ft Alacsony ár
2.Tescoma CORONA teáskancsó
+ Első osztályú rozsdamentes acélból készült
+ Tölcsér biztonságos érintésmentes nyitással
+ Űrtartalom 2 l
⭐ 100 %23000 Ft Alacsony ár
3.Florina Natura Line Rozsdamentes acél teáskanna
+ Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült
+ Ellenáll a karcolásoknak és a magas hőmérsékletnek
+ Űrtartalom 2,3 l
⭐ 98 %10000 Ft Alacsony ár
4.Hario Buono VKB-120HSV
+ Kifejezetten kávékészítésre tervezték
+ Eredeti japán márka
+ Űrtartalom 1,2 l
⭐ 96 %16000 Ft Alacsony ár
5.Lamart Argent LT7006
+ Az egyik legkelendőbb vízforraló
+ Minőségi rozsdamentes acél
+ Űrtartalom 3 l
⭐ 94 %10500 Ft Alacsony ár
6.BANQUET FLAVIO NEW
+ Rozsdamentes acél vízforraló
+ Beépített síppal
+ Űrtartalom 1,7 l
⭐ 92 %16000 Ft Alacsony ár

Hogyan válasszon indukciós vízforralót

A nem elektromos vízforraló egy egyszerű edény, amely közvetlenül a főzőlapon vagy a tűzhelyen biztosítja a víz melegítését, hasonlóan a fazékhoz. Azonban nem minden vízforraló alkalmas minden típusú főzőfelülethez. Ha indukciós főzőlapon főz, akkor már tudja, hogy ez a fűtési mód csak olyan edényekkel és serpenyőkkel működik, amelyeknek ferromágneses alja van. Ennek a követelménynek a vízmelegítésre tervezett vízforralóknak is meg kell felelniük. Lehetséges, hogy egy régebbi vízforraló, amelyet már régen elrakott a kamrába, az új indukciós főzőlaphoz is megfelelő. Ha azonban olyan vízforralót szeretne vásárolni, amely térfogat, szín és kialakítás szempontjából is megfelel Önnek, akkor jól jön, ha áttekintést kap a rendelkezésre álló lehetőségekről.

Vízforraló vs. elektromos vízforraló: Melyik melegíti gyorsabban a vizet?

Az indukciós főzőlapok energiatakarékosabb megoldásnak számítanak a más elven működő főzőlapokhoz képest. Az indukciós főzés az edény alja és a főzőlap üvege alá rejtett tekercs között létrejövő elektromágneses mezőt használja. A mező csak akkor keletkezik, amikor az edényt/forralót a főzőlapra helyezik, nincs előmelegítés, ezért az energiaveszteség minimális.

Ráadásul az indukciós főzőlapon a főzés meglepően gyors, mivel a hőátadás csak az edény aljára irányul, minimális veszteséggel a környezetbe. Az indukciós főzőlap így a vizet ugyanannyi idő alatt tudja felforralni, mint egy elektromos vízforraló, de gyakran még gyorsabban is.

Jó tudni …

Bár a hálózatra csatlakoztatott vízforralók az egyik legnépszerűbb konyhai kisgépek közé tartoznak, a víz forráspontig történő felmelegítése egy indukciós vízforralóban, bizonyos esetekben még gyorsabb lehet. A rövidebb fűtési idő alacsonyabb energiafogyasztást is jelent.

indukciós vízforraló

Indukciós vízforraló – miért jó választás?

 • Az indukciós vízforraló ferromágneses aljjal készül, ami azt jelenti, hogy képes „kommunikálni“ a főzőlappal. Ugyanakkor gáztűzhelyen és üvegkerámia főzőlapon is használható.
 • Az indukciós vízforraló nem igényel hálózati csatlakozást. Nem foglal állandó helyet a konyhapulton.
 • A vizet a főzőzónán melegíti fel. A vízgőz így közvetlenül a páraelszívóba távozik, és nem okozza a környező függő konyhaszekrények nedvesedését.
 • A minőségi vízforraló prémium minőségű anyagokból készült, és hosszú élettartamot biztosít. Egyes elektromos vízforralók már néhány év használat után elromlanak.
 • Az indukciós vízforralók nagyobb kapacitással kaphatók, mint az átlagos elektromos vízforralók. A családi térfogat gyakran eléri a 2,5-3 litert.
 • A vízforralók a hagyományos, a modern, a rusztikus és a retro stílus kedvelőinek is felkeltik érdeklődését. Esztétikai benyomást keltenek a teázási/kávézási rituáléban.
 • Az indukciós vízforralók a víz melegítésére szolgálnak. Egyesek az indukciós teáskanna megnevezést viselik (szűrővel felszerelve), a ferromágneses aljú mokka kannák alkalmasak indukciós főzőlapon történő kávéfőzésre.

Az indukciós vízforraló előnyei

 • Alacsony meghibásodási arány, nincsenek elektromos alkatrészek
 • Az elektromos hálózathoz való csatlakoztatás nélkül
 • Nagyméretű családi vízforraló is kapható
 • Könnyen használható és tisztítható
 • Általában minden típusú főzőlaphoz és tűzhelyhez alkalmas
 • Vonzó formatervezés/dizájn és részletek

Az indukciós vízforraló hátrányai

 • A forráspont elérése után magától nem kapcsol ki (sípolással jelez)
 • Nem rendelkezik intelligens technológiákkal és funkciókkal
 • Egyes modelleket legalább a térfogat feléig kell feltölteni

Az indukciós vízforraló térfogata

Az indukciós vízforralók térfogata kb. 1 és 3 liter között mozog. A vízforraló méretét a háztartás vagy az iroda létszáma szerint válassza ki. A méretet például igazíthatja ahhoz is, hogy a reggelente hány csésze forró italt készít. Egyes vízforralók használati utasításában szerepel, hogy legalább félig meg kell tölteni, ezért ne vásároljon feleslegesen nagy vízforralót, ha reggelente két személynek készít teát. Ugyanakkor ellenőrizze a termékleírásban, hogy mekkora a vízforraló teljes térfogata, és maximálisan mennyi vizet lehet beleönteni. A maximális vízszintet jelző vonal nem éri el a vízforraló nyakát.

vízforraló

Az indukciós vízforraló anyaga

Az indukciós vízforralók leggyakrabban rozsdamentes acélból és öntöttvasból készülnek. Mindkét anyag a legjobban bevált anyagok közé tartozik a tartósság, az ellenállás és az egyenletes hővezető képesség szempontjából. Talán a legfontosabb feltétel a ferromágneses alj. Az indukciós főzőlapokhoz alkalmas vízforralókon grafikus tekercs szimbólum található.

A vízforraló felületkezelése különböző kialakításokat kap. Népszerűek az időtlen fényes vízforralók, valamint a matt, ujjlenyomat ellenálló vízforralók és az indukciós vízforralók zománcozott felülettel, amely lehetővé teszi, hogy különféle mintákkal rendelkezzenek, és pöttyöket, csíkokat, virágokat és egyéb vintage és retro motívumokat viseljenek.

A vízforraló fontos része a fogantyú. Kívánatos tulajdonságai közé tartozik a jó ergonómia, a vízforraló testétől való hőszigetelés és a csúszásmentesség. Lehet szilikon réteggel bevont fém, fa vagy műanyag. A fogantyú általában tartalmaz egy gombot a síp kényelmes felhajtásához, amely úgy van elhelyezve, hogy elkerülhető legyen az égési sérülés vagy a leforrázás.

Az indukciós vízforraló hasznos felszereltsége

Már biztosan kitalálta, hogy a vízforraló bizonyos visszatérést jelent a hagyományos vízforraláshoz. A fütyülő/sípoló vízforraló régebben minden alkalommal visszhangzott a konyhából, amikor a nagymamánál jártunk. A jelenlegi vízforralók esetében sem kell a modern technológiát keresni. Egyszerűségükkel, hasznosságukkal és az indukciós főzőlapon való használhatóságukkal és a víz gyors felmelegítésével is felkeltik a figyelmet. Ezért a felszereltséget vizsgálva leggyakrabban talál egy kivehető szűrőt (ha teáskannáról van szó), egy beépített sípot, amely megszólal, amikor a víz eléri a forráspontot, és egy gombot a fogantyún, amely felhajtja a vízforraló nyakán lévő sípot.

Tisztítási igények

Hogyan kell ápolni az indukciós vízforralót? Ez egy olyan edény, amely nem rendelkezik elektromos áramkörrel, így mosogatáskor vízzel érintkezhet. Leggyakrabban kézzel mosogatható, egyes modellek mosogatógépbe is tehetők. Mivel minden vízforraló vízzel érintkezik, amelyből forralás közben ásványi vegyületek csapódnak ki, előbb-utóbb megjelenik egy vízkőréteg.

A vízkőmentesítéshez egyszerűen öntsön vizet és ecetet 1:1 arányban a vízforralóba, és melegítse fel (vigyázzon, hogy ne érje el a forráspontot). Hagyja az ecetes vizet 2-3 órán át hatni, amíg a vízkő feloldódik. Ezután öblítse át a vízforralót többször vízzel. A vízforraló szűkebb nyaka is különleges gondoskodást érdemel. A legjobb módja, hogy egy kefével érje el azt. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen tisztítsa meg a vízforraló alját, hogy ne maradjon rajta szennyeződés, amely megkarcolhatja magát a főzőlapot.

Indukciós vízforralók ára

Mennyit kell fizetni egy jó minőségű indukciós vízforralóért?

✅ Indukciós vízforralók 10500 forintig

Az alap indukciós vízforralók nem kerülnek sokba, mégis az elvárásoknak megfelelően teszik a dolgukat. A normál használatot nagyon jól bírják, és a térfogat és a dizájn tekintetében is elég széles a választék. Gyengeségük lehet egyes esetekben a vékonyabb alj vagy a fogantyú kialakítása, ezért a választáskor alaposan nézze meg a vízforralók elérhető recenzióit.

✅ Indukciós vízforralók 10500 és 21000 forint között

A jelenleg legkelendőbb indukciós vízforralók által képviselt kategória. Az ár/minőség és az ár/teljesítmény arányok tisztességes szinten vannak. Attraktív dizájnnal gyönyörködtetnek – modern és hagyományos egyaránt. Erősségeik közé tartozik a precízen megmunkált fogantyú és a még jobb hőakkumulációs tulajdonságokkal rendelkező, megerősített alj.

✅ Indukciós vízforralók 21000 forinttól

Eredeti konyhai felszerelést keres, amely azonnal felhívja magára a figyelmet? Ezen az áron a neves gyártók dizájner darabjai fogják megragadni a tekintetét. Meggyőzőek kivitelezésükkel, tartósságukkal és prémium minőségű anyagaikkal.

A legjobb indukciós vízforraló márkák

Az alábbi listában olyan márkákat talál, amelyek népszerű indukciós vízforralókkal rendelkeznek.

 • Tefal – A Tefal márka konyhai készülékei, edényei és eszközei a kedvencek közé tartoznak és az évek során beváltak. Az elegáns Tefal indukciós vízforraló polírozott rozsdamentes acélból készült, és könnyen nyitható és zárható rendszerrel rendelkezik. Akár 2,7 literes kapacitással.
 • Tescoma – A cseh konyhai eszközök gyártója népszerű rozsdamentes acélból készült indukciós vízforralóval rendelkezik, amely érintésmentes vezérléssel és hőálló műanyagból készült fogantyúval rendelkezik.
 • Hario – A Hario japán márka sok kávérajongó számára ismerős. A precíz kivitelezésre és a prémium minőségű anyagokra alapoz. A speciálisan kialakított kifolyócső lehetővé teszi a forró víz abszolút precíz kiöntését.
 • Lamart – A Lamart márkájú vízforralók jó megfizethetőségükkel és univerzális dizájnjukkal gyönyörködtetnek.
 • Orion A háztartási eszközök területén tevékenykedő vezető cseh nagykereskedő több praktikus, kellemes dizájnnal rendelkező, indukciós főzőlapokhoz alkalmas teáskannával rendelkezik.
TermékInfoÉrtékelésÁr (-tól)
1.Tefal K2481574 Induction vízforraló
+ Klasszikus rozsdamentes acél vízforraló
+ Űrtartalom 2,7 l
+ Kényelmes feltöltés közvetlenül a csapból
⭐ 100 %17000 Ft Alacsony ár
2.Tescoma CORONA teáskancsó
+ Első osztályú rozsdamentes acélból készült
+ Tölcsér biztonságos érintésmentes nyitással
+ Űrtartalom 2 l
⭐ 100 %23000 Ft Alacsony ár
3.Florina Natura Line Rozsdamentes acél teáskanna
+ Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült
+ Ellenáll a karcolásoknak és a magas hőmérsékletnek
+ Űrtartalom 2,3 l
⭐ 98 %10000 Ft Alacsony ár
4.Hario Buono VKB-120HSV
+ Kifejezetten kávékészítésre tervezték
+ Eredeti japán márka
+ Űrtartalom 1,2 l
⭐ 96 %16000 Ft Alacsony ár
5.Lamart Argent LT7006
+ Az egyik legkelendőbb vízforraló
+ Minőségi rozsdamentes acél
+ Űrtartalom 3 l
⭐ 94 %10500 Ft Alacsony ár
6.BANQUET FLAVIO NEW
+ Rozsdamentes acél vízforraló
+ Beépített síppal
+ Űrtartalom 1,7 l
⭐ 92 %16000 Ft Alacsony ár